![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Ако някой още не е разбрал, Blind Guardian имат нов албум, който излиза официално тази есен. За мое огромно щастие, вече се появи промо запис с всички парчета от него, макар и с не дотам съвършен звук и voiceovers. Но това са дреболии... Важното е, че "A Twist In The Myth" е тотално разбиващ!
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
Браво бе, "фен" такъв".
Разни "дреболии" липсвали, но какво от това? Ами това значи, че на теб каквото и да ти сервират, ще бъдеш супер доволен! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
За разлика от теб аз не страдам от някаква криворазбрана форма на "фенщина", която да ми пречи да слушам албумите на любимите си групи преди да са се появили официално. На Blind Guardian имам всички издания в оригинал, този албум също ще си го купя.
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Много хубав албум, не съм им големия фен, но ще се слуша. Искам да отбележа и че Fly, която не ми харесваше в сингъла, сега много ме разбива, вероятно е наметила мястото си.
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Сега осъзнавам колко смело решение от страна на бандата е било да издадат "Fly" като сингъл - та това е най-неконвенционалната песен в целия нов албум! Едва ли щяха да стреснат толкова хората, ако бяха пуснали вместо нея една "Straight Through The Mirror", да речем. Но както и да е...
Очарован съм от "A Twist In The Myth". (Хайде, Киро, ангард!) Blind Guardian явно са намерили един подходящ за тях стил, в който да творят спокойно. Албумът е идеен, свеж и перфектно изпълнен. И както би могло да се очаква от наследника на опус като "A Night At The Opera", не се възприема лесно. Още доста слушане трябва, преди да изкажа окончателно мнение, но отсега мога да заявя, че ще е крайно положително! -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Албумът е разбиващ, различен, разчупен.Мисля, че и този път Blind Guardian доказаха на какво са способни.Voiceover - te не ме дразнят, само ми напомнят да го купя, като излезе
![]() -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Много противоречиви чувства оставя този албум в един фен от 16 години на групата, като мен......Че е Гардиан, Гардиан е, ама...нещо му липсва, за да се нареди до класиките им...знам ли...може би, като си купя албума, ще ми хареса повече или ще се науча да ми харесва, но засега това е албума, в който ме хвана само една песен от второ слушане...а имаше времена, когато се влюбвах в половин албум от едно слушане...
-------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
^
![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THRASH Is Not Dead! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1163 Регистриран: 16-February 06 Град: София Потребител N: 1168 ![]() |
Ох,болна тема.Нещо не ми допада \"развитието \" на Гардиън напоследък.Сингъла Флаи не ми хареса,а сега и албума..хм.Абе хиляди пъти повече ми допада звученето на Follow the Blind,Tales From the Twilight World,Nightfall In Middle Earth-добрите стари времена.Ще преслушам още няколко пъти новия ,но като цяло съм леко разочарована.Не ми допада насоката,в която са тръгнали Hansi и компания.Жалко.
P.S.А като поизтрезнея,може дори да обоснова по-конкретно кво не ми харесва. -------------------- 。。故失道而后德,失德而后仁,失仁而后义,失义而后礼。老子“道德经” ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 ![]() |
^
демек ти харесва стария еднообразен предвидим траш - пауър - н`амсикакво- метъл ??? Блях... Добре е че имат развитие ! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THRASH Is Not Dead! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1163 Регистриран: 16-February 06 Град: София Потребител N: 1168 ![]() |
^Какво ми харесва си е моя работа,ОК?
![]() -------------------- 。。故失道而后德,失德而后仁,失仁而后义,失义而后礼。老子“道德经” ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
Ах - още ще има да го слушам тоя албум. Има някакви нови звучения - гайди ирландски разни
![]() Нагласата ми при първоначалното прослушване беше положителна, затова и отзивите ми са повече от положителни. -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
демек ти харесва стария еднообразен предвидим траш - пауър - н`амсикакво- метъл ??? Блях... Добре е че имат развитие ! От старото е дръгнало новото, не го забравяй! Без старите немски и англйиски банди, нямаше да има новите такива, така че уважавай старите! -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 ![]() |
^Какво ми харесва си е моя работа,ОК? ![]() Брех па докачлива бе !!!! ![]() Не исках да те засегна. Аз лично харесвам мащабни и музикално интересни неща. А първите албуми на Гардиън НЕ СА такива. Даже и Nightfall-а ми е постен, ама е симпатичен и грамотно направен. Nights at the Opera - КУЛТ!!! Новия - май и той, ама ми е още рано за оценка! @ Mago De Oz - по щастливо съвпадение и аз слушам жица от 86-та, така че съм преслушал всички стари и повечето нови банди! ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
мир
![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Oпределено ми харесва, хубав е албума, личи си, че е работено добре по него. Все пак не може да се сравнява с доста от по-старите им неща ( Nightfall in Middle Earth ми е личен фаворит), но има доста добри попадения. Само аз ли забелязвам, че Skalds and shadows е лееко по-различна, добавени са малко инструменти и звученето на песента е по-добро??? Иначе наистина има изпипани и добри песни, от по-агресивни до по-нежни. Албумът си заслужава, поне според мен. Даже може да си го взема и в оригинален вариант.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Лично, сингълът Fly, хич не ми хареса. От първо слушане албума не ми направи особено добро впечатление. Тая мелодичност и мажорност и ..лелей, страшна работа. Самия албум, като самостоятелен такъв, мисля, че е наистина добър, добре направен. Парчетата като Otherland, The Edge, Straight Through The Mirror доста ми допаднаха. Но на фона на старите неща, някак си съм скептична към определението "хубав".
-------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
поиграх си малко и махнах таговете, ако някои иска да даде icq или skype, да пращам албума
![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
![]()
Коментар
|
|
Албумът продължава да ми харесва все повече и повече. Една от групите, които не обичам е направила нещо много хубаво. Не мога да правя съпоставки с предни неща, гледам само този албум и наистина е яко. Влиза в моя топ 5 за тая година.
-------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 277 Регистриран: 28-April 06 Потребител N: 1316 ![]() |
квото и да сътворят ще се слуша
Каквото и да са направили до сега(като музика...) винаги е било яко с този албум ще е същото -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Bard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1140 Регистриран: 30-May 03 Град: София Потребител N: 123 ![]() |
"A Twist In The Myth" на първо слушане е определено доста добър албум.
"A Night At The Opera" така и не можах да го харесам. Поне за мен е "гола вода". -------------------- 1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
2. I will treat you all alike -- just like shit. 3. Thou shalt do nothing I will not do first, and thus will you be created Warriors in My deadly image. 4. I shall punish thy bodies because the more thou sweatest in training, the less thou bleedest in combat. 5. Indeed, if thou hurteth in thy efforts and thou suffer painful dings, then thou art Doing It Right. 6. Thou hast not to like it -- thou hast just to do it. 7. Thou shalt Keep It Simple, Stupid. 8. Thou shalt never assume. 9. Verily, thou art not paid for thy methods, but for thy results, by which meaneth thou shalt kill thine enemy by any means available before he killeth you. 10. Thou shalt, in thy Warrior's Mind and Soul, always remember My ultimate and final Commandment: There Are No Rules -- Thou Shalt Win at All Cost. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
"A Night At The Opera" си е чудесен албум, но човек трябва да го поиска да го хареса. Аз го разбрах почти година след излизането му. Единственият му недостатък е претрупаността на моменти - с останалото се свиква и дори започва да кефи. Но пък е изключително трудно да създадеш толкова сложна творба, в която да няма нищо излишно...
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мен пък ме грабна от раз Операта. И ме разби в земята! Невероятен албум!!! Засега новия му е достоен наследник!
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 167 Регистриран: 27-March 06 Град: София Потребител N: 1242 ![]() |
Все още не съм чул албума...Гардиън ми бяха голяма слабост...те ми бяха първите...преди 10 години...the last candle..
![]() След Imaginations-a нещата се промениха...те не бяха същите и тръпката я нямаше...Nightfall-a, колкото и силна и сложна творба да бе, не ме грабна, Night at the Opera - също...направо не знам дали искам да го слушам сега това...дано обаче ме изненада. Да, Траш-подобното им минало е най-великия миг в историята! До ден днешен ги слушам без да омръзнат и за миг..ей тва е музика ! -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Разбирам носталгията на феновете на "старото" звучене на Blind Guardian - аз също съм я изпитвал. Само че това не е група, която може да стои на едно място и респективно да се затваря в рамките на някакъв определен стил - многократно са го показвали. Според мен е по-добре да се развиват, да се променят, отколкото да тъпчат върху едно и също и в крайна сметка да се изтъркат, както стана с много пауър метъл банди (ехоо, Helloween
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
да си призная съвсем честно, албума го слушах някъде около 10-15 пъти. И пак да си призня, разбрах най-накрая какво ми липсва в този албум, за да ме израдва максимално - липсва ми заряда на бандата. Някак си са го позагубили. И преди някой да скочи да ми обяснява, че това е развитие и т.н.. ще кажа че Night At the Opera ми хересва мнoго, без една песен ( Йерусалим). Слушам Гвардията от 1990, и винаги съм се радвал на новите им албуми, колкото и да са новаторски или странни, но засега този албум за мен остава просто един албум, а не АЛБУМ НА BLIND GUARDIAN
-------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 319 Регистриран: 4-July 06 Потребител N: 1437 ![]() |
Гардиън пак нещо се дънят...
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
Цитат липсва ми заряда на бандата ах, за съжаление и на мен. Поживеем повидим. А дотогава - Београд - идем ![]() -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Всеки харесва различни неща в Guardian, но не бих казала, че са станали друга група. Все още могат да правят мощни и заразителни парчета - в "A Twist In The Myth" има такива, както имаше и в "A Night At The Opera".
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 12:55 AM |