![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 1 Регистриран: 3-August 06 Потребител N: 1488 ![]() |
Търся някой, който да ми дава уроци по ел. китара. В района на София. Пишете ми на мейла.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 167 Регистриран: 27-March 06 Град: София Потребител N: 1242 ![]() |
А да ти трябва хубава ел. китарка на която да се учиш?
Продавам една.. - хубава ; ) -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1106 Регистриран: 28-April 06 Потребител N: 1315 ![]() |
Здрасти. От какви уроци се интересуваш точно? Ако си падаш по Вай, Сатриани, Малмстийн, и изобщо по китарджии, а също и по блус и джаз, можем да измислим нещо.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1161 Регистриран: 25-July 06 Потребител N: 1475 ![]() |
Пич, не се метай веднага на електрото. Мини през кухарката - понаслаждавай й се
![]() Поучи и малко солфеж! Не става веднага дистера и айде ![]() ![]() А да ти трябва хубава ел. китарка на която да се учиш? Продавам една.. - хубава ; ) Кажи по-подробно. Че са един ме мъкне по техномаркети хаха да си купува и не мога да му вдена, че мястото е неподходящо за тази цел, а като видя пък цифрите по специализираните магазини му се завъртя свят. Какво предлагаш? -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1106 Регистриран: 28-April 06 Потребител N: 1315 ![]() |
Пич, не се метай веднага на електрото. Мини през кухарката - понаслаждавай й се ![]() Поучи и малко солфеж! Не става веднага дистера и айде ![]() ![]() Какво значи да понаучи солфежа? Солфеж или се учи, и то не за известно време, или изобщо не се започва. От половинчати работи едва ли ще има полза, според мен. Не съм съгласен, че е задължително да започне с акустична китара - какво разбираш под това да и се наслади? Не се заяждам, просто ми е интересно. Ти наслаждаваше ли се на акустичната си китара, или само чакаше най-после да имаш електрическа? Аз - второто, и това, че почти не съм свирил с акустична, изобщо не ми е пречело, да не говорим, че свестните китарни процесори имат па няколко убийствени акустични симулатори, и разлика в звука на практика няма. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1161 Регистриран: 25-July 06 Потребител N: 1475 ![]() |
Аз първо си купих разбира се електричка. Беше ми направо супер мечта - Аууууууу каква мъка беше до като се сдобия с такава. Ако щеш вярвай, но едва след една лятна бригада (от ония) успях да сия купя - бях първенец
![]() ![]() ![]() Според мен не можеш да се научиш директно от електричката. Не ми казвай че ще "чуеш" толкова добре тоновете, колкото с акустичната. Да не говорим за акорди и т.н. Знам, че има място за спор, но аз препоръчвам да се почне от акустична и задължително нооотитееее ![]() -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ооооо, да... първата електрическа китара.
Усещането беше просто неземно. Странното е, обаче, че дори и след толкова много години, все още се вълнувам, когато си купувам нова китара, и после и се радвам като дете. Особено много се радвах на тази в подписа ми... любимата ми китара... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Колко жалко, че аз вече не мога да се докосна до тези чувства
![]() Отдавна не свиря ![]() ПС; В тоя форум що няма "ревящи" икони ![]() -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Колко жалко, че аз вече не мога да се докосна до тези чувства ![]() Отдавна не свиря ![]() А не си ли искал пак да започнеш? Аз така и нe успях да спра, въпреки, че на моменти не съм виждал смисъл да го правя повече. Китарата си остана един от основните начини да почивам, едно огромно удоволствие, и нещо, което за разлика от много други неща не ми омръзна... Хубаво е... А ние оспамихме темата на човека ( ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мисля, че не сме я оспамили толкоз, можем и повече
![]() ![]() ![]() Joke, joke, joking = ![]() Да, идвало ми е на идея пак да свиря, но знам колко ангажиращо е и ще трябва да го превръщам в хоби, а точно това не искам ![]() -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Badmotorfinger ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 598 Регистриран: 6-January 05 Потребител N: 713 ![]() |
Поучи и малко солфеж! За чий х** му е да учи солфеж, при положение, че просто иска да свири на електическа и това го кефи? Изучи класическа китара и после се метни на електричката да видиш кво е ![]() ![]() Да изучи класическата китара? Интересно решение при положение, че постановката и начина на свирене на класическа китара (надявам се не я бъркаш с уестърн тип) са съвсем различни, а и като цяло е един от най-трудните инструменти за изучаване. Свиренето на класическа китара си е едно необятно изкуство, стотици пъти по-сложно от това да бичиш Слейър или Металика на някой крив Jackson или BC Rich. ![]() Както е казал Andres Segovia - "Guitar is the easiest instrument in the world to play badly" ![]() Моят съвет е да си вземе електрическа китара, ако наистина това го влече повече. Ако му се бичат тежки неща с дистър няма смисъл да чака 1-2 години докато свикне на акустична/класическа, та чак тогава да си взима електрическа. А ако след време прояви интерес към акустичната или класическа китара - не пречи да си вземе и такава и да започне да се упражнява. -------------------- Get a gun & have fun !
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не съм убеден, че човека иска да учи безборно дрънкане и млатене с перце по струните.
Е, ако това е целта, тогава наистина може да прескочи кухарката. Под класическа имам впредвид инструмента (споменах ли кухарка), а не класически стил. Без солфеж няма ноти, а без тях няма и свирене. Със свирене "на ухо" нищо няма да излезе или поне няма бъдеще от такова. -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Badmotorfinger ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 598 Регистриран: 6-January 05 Потребител N: 713 ![]() |
Е, ако това е целта, тогава наистина може да прескочи кухарката. Под класическа имам впредвид инструмента (споменах ли кухарка), а не класически стил. Ти обединяваш в едно два различни инструмента. Между двата типа китара, класическа и уестърн (акустична), има основни разлики във форма и размер на тялото, широчина и дебелина на грифа и вид струни - съответно найлонови и метални. Без солфеж няма ноти, а без тях няма и свирене. Със свирене "на ухо" нищо няма да излезе или поне няма бъдеще от такова. Е тук изстреля наистина голяма глупост. Примери за велики китаристи, които са станали такива без да знаят нотите има колкото щеш. Достатъчно е само да кажем Джими Хендрикс, от който тръгва цялата рок и метъл музика. В днешно време никой китарист, извън класическата музика и донякъде джаза, не се занимава да чете ноти. И определено няма нужда от солфеж! Ако не можеш да вадиш нещата по слух, а чакаш някой да ти подаде нотния лист - доникъде няма да стигнеш и направо можеш да забравиш за свирене в група. Докато свириш не трябва да мислиш, а трябва да чувстваш, усещаш и да се ориентираш. Въобще много си далеч от истината приятелю. Имам чувството, че някой комплексиран свирач 'дето цял живот се е мъкнал по музикални училища и консерватории, където са му изпили и последната капка креативност и освободеност в музиката, и няма друга реализация, освен да свири евъргрийни и латино по корабите в Норвегия, ти е напълнил главата с глупости. Всеки има право на мнение, ама твоето си е направо абсурдно! -------------------- Get a gun & have fun !
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хах, нямало нужда от ноти!!
Бате, ти едно парченце без нотите не можеш да си запишеш ако ще и да е супер-гениално. Естествено, че може да се свири по слух ама ходи после си изсвири парчето след 2-3 години примерно ![]() Няма кво да забравям, късно ми е за свирене в групи вече. Аз самият съм основал две такива още през 87-88 година и нещата са ми пределно ясни. Един музикант няма бъдеще, било соло, било в група без познания по солфеж. Недей да зомбираш хората с глупости! -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз самият съм основал две такива още през 87-88 година и нещата са ми пределно ясни. Е щом е така - сори бате, явно ти си прав в случая. ![]() Отивам да уча нотите на "Мила Моя Мамо"! ![]() -------------------- Get a gun & have fun !
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 9 Регистриран: 15-February 09 Потребител N: 3265 ![]() |
Дипломиран преподавател- музикален педагог с опит предлага уроци по класическа,акустична и електрическа китара за начинаещи и напреднали във удобно за тях място и време.За контакти- 0884038938 9891197 Пламен Бояджиев plamen9745@yahoo.com skype plamen9745
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 347 Регистриран: 9-December 07 Потребител N: 2474 ![]() |
Мисля да се запиша
![]() -------------------- Fuck it all and fuckin no regrets
I hit the lights on these dark sets Medallion noose, I hang myself Saint Anger round my neck |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 193 Регистриран: 15-April 09 Град: София, Берлин Потребител N: 3359 ![]() |
Който каквото и да започва и иска,
1. Акустична /класическият метод !/ + солфеж 2. Електрическа Колкото за уроци, наскоро видях обяви на стария ми учител, още преподава. Ако някого го интересува да пише, за да потърся номера. -------------------- Eins, Zwei, Die!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 47 Регистриран: 1-April 09 Град: София Потребител N: 3340 ![]() |
Не съм съгласен, че трябва да се започва задължително с кухарка. Като цяло класическото свирене се различава доста от рок/метъл свиренето и на мен лично дори ми беше труден прехода към електрическа китара.
Кухарка - само ако го влече. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 193 Регистриран: 15-April 09 Град: София, Берлин Потребител N: 3359 ![]() |
От много неща зависи, не съм човек който спекулира : )
Ако се направи така както казах, се изгражда музикален характер, ритмичност и други физически качества които ще са само в полза. es Jedem das Seine, както се казва. -------------------- Eins, Zwei, Die!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 3 Регистриран: 15-January 10 Потребител N: 3703 ![]() |
Ако ти е трудно докато се учиш - значи напредваш, ако не - загубеното време си остава твоето.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 622 Регистриран: 31-August 10 Град: In a laundry room Потребител N: 3928 ![]() |
Мога да ти кажа един перфектен самоучител.Е от тук можеш да си дръпнеш най-новата версия със няколко хиляди таба...
http://www.tipete.com/userpost/descargas-g...e-2-156000-tabs -------------------- Anar kaluva tielyanna!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1366 Регистриран: 13-June 10 Град: София Потребител N: 3861 ![]() |
^Да знаеш, че табовете са най-добрия "учител"
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 5 Регистриран: 17-September 10 Град: Starata Zagora Потребител N: 3943 ![]() |
Търся уроци по електрическа китара в гр. Стара Загора.Пишете ми на скаип kristian_9815.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 1 Регистриран: 27-September 10 Потребител N: 3950 ![]() |
Здравейте!
Наскоро открихме Rock School за музикални уроци по китара, бас, барабани, пеене и пиано. Имаме високо квалифициран преподавател по китара - Пламен Петров; преподава всякакви стилове - джаз, рок, метъл, блус, класическа китара. Завършил е Националната Музикална Академия "Проф. Панчо Владигеров" и мога да ви уверя, че ще останете доволни. В Rock School искаме учениците, независимо от възрастта, да учат и да се забавляват едновременно. Методиката е разчупена и след прехода от началния стадий, се предлага възможност за свирене в колектив. Обстановката на обучение е вдъхновяваща и предразполагаща. Цена: 20лева на астрономически час Уебсайтът www.rockschool.bg още не е довършен, но съдържа основната информация. Поздрави, М. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() gavrīēl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1005 Регистриран: 9-November 09 Потребител N: 3624 ![]() |
^ Поздравления за идеята. Успехи !
![]() -------------------- Suffers the beaten ground of idioglossia; we talk but we do not speak. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 17 Регистриран: 29-December 10 Потребител N: 4006 ![]() |
Здравейте.Първо се извинявам ако не е в правилния раздел.Търся уроци по китара в София по възможност да са някъде около Овча Купел.Има доста обяви из интернет ,но повечето са за джаз,блус или рок.Аз искам да свиря метал.Не се стремя да ставам професионалист,а само да науча няколко песни на любимите си групи.Бих искала да свиря песни на Sirenia,Evanescence,Metallica,Linkin park.Ще съм много благодарна ако ми препоръчате някой добър преподавател.Бих могла да отделя до 10-15 лв на час.Благодаря!
-------------------- I love symphonic metal!
![]() ![]() I love you Evanescence! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 27 Регистриран: 7-July 09 Потребител N: 3492 ![]() |
Идвай при мен
![]() Ще научим всички песни на гореспоменатите групи ![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
^ В легнало положение ли ?
![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 17 Регистриран: 29-December 10 Потребител N: 4006 ![]() |
Идвай при мен ![]() Ще научим всички песни на гореспоменатите групи ![]() С какъв транспорт мога да стигна до там? -------------------- I love symphonic metal!
![]() ![]() I love you Evanescence! ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 1st May 2025 - 09:44 AM |