![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 18 Регистриран: 14-December 06 Потребител N: 1734 ![]() |
За безплатен градски транспорт или не???
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Разбира се, че не! Що за малоумие? Ако искаш и сиренето да е безплатно?
-------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PHENCYCLIDINE ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 925 Регистриран: 3-November 04 Град: Sofiq Потребител N: 654 ![]() |
FUCK IT! Keep on walking.
-------------------- STREETS SEEMS UNEVEN WHEN YOU'RE DOWN.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Естествено, че съм за това да е безплатен.
Искам също и безплатно пиене, марихуана и курви! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 23 Регистриран: 2-December 06 Град: Out of the Silent Planet Потребител N: 1706 ![]() |
абре мое се направи да се одържа данък на всеки човек в софия живеят 1 и 5 милиона души по една кинта да им вземат на месец компанията че е 100 пъти на печалба и да не ми требва билетче
-------------------- Най-КУРавия от КУРавите момчета а.к.а Mladost Heavy Crew
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Според мен няма начин да стане безплатен, защото това никъде го няма (поне до колкото знам), пък и все пак и градския транспорт трябва да печели някак. Но тези 70 ст. за едно мизерно билетче са си направо хулиганство! 20 стотинки са им напълно достатъчни.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Ако го направят безплатен, пак ще трябва от някъде да се избиват разходите - явно от данъците. Тогава ще недоволстват тези, които не ползват градски транспорт.
-------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Максимум 50 стотинки трябва да бъде, 70 са ти хляб и отгоре ебаси! Каква е тази простотия...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Градския транспорт в момента струва не повече от 30ст...като гледам повече и няма да струва....
-------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
70 стотинки са прекалено много да чакаш по половин час, че дори и повече някой рейс, пристигат три един след друг, а ти едвам по някакъв начин се залепяш за вратата на последния пристигнал, като се надяваш поне всички, които те ръчкат и се притискат в теб да са се къпали последните дни..
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Компанията твърди, че за да покрие всички разходи по подръжка, гориво, заплати и тн. реалната цена на билета трябва да бъде поне 66 ст. иначе просто излизат на загуба.
Да бяхме някоя богата държава - можеше да отделим от бюджета за безплатен транспорт, ама в момента просто е невъзможно. Изходът и на този проблем просто трябва да се търси в повишаването на жизнения стандарт. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
^ Точно така. Но рейсовете са в такова окаяно състояние, идват толкова рядко, закъсняват много и са адски нередовни в разписанието си. Аз лично не плащам по 70 стотинки за да ме тъпчат разни баби във воняща на кисело зеле тенекия!
Прав си, но просто не е това начинът. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
^Закъсненията и неадекватността в разписанието едва ли са точно заради окаяността на рейсовете. Пробвай се с чисто-нов мерждан, S класа да се движеш цял ден из софия и да спираш по разписание из спирките из тези задръствания.
-------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не давам само това като пример, но цялостната ни транспортна мрежа е зле оранизирана и по двете причини.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Те проблемите са много - ако София не беше нон-стоп задръстена, щяха и рейсовете да си спазват разписанието. Няма да се намери обаче и свестен кмет, който да построи паркинги, а не да пуска паяци.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
За да се подобри качеството на предлаганата от Софийски градски транспорт услуга трябват пари, а тези пари не падат от небето. Съвсем отделен е въпросът, че за момента 70-те стотинки, които плащаме на СКГТ за да се возим, не отговарят на това, което всъщност получаваме. Няма как да се промени към по-добро обаче без увеличаване на цените - в малко по-напредналите страни билетчето е над 2 евро (не се майтапя)!!! Според мен, 70 стотинки е съвсем нормална цена с оглед на обстоятелствата в момента. А и да не забравяме, че няма защо да се сърдим на СКГТ или на шофьора, че бабката, която се отрива о нас, не се е къпала в последните 3 месеца... Да не говорим, че един доста голям процент от пътуващите са нередовни пътници.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Така е. Има много линии, в които нередовните са по 80 %. Е кво е това? Компанията е монопол. Ще вдига цените колкото иска. Народът все иска всичко да му е уредено.
Мама му стара, не сме на гости! -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 18 Регистриран: 14-December 06 Потребител N: 1734 ![]() |
Добре, разбирам всичко ама оня ден гледам едно малко дете, на около 5-6 се връщаше от училище май, личеше му, че техните не са мн добре с парите и като се качиха контроли, го питат дали има билет то, детето нямаше и един от тия педераси замалко не го преби!!! Ебати държавата!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Това е съвсем друг въпрос...
Между другото съм изненадан, че идеята ми за безплатни курви не намери никакви поддръжници. Педали. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Че е шибано - да. Ама да си разправяме колко е гадно и отчайващо всичко няма смисъл. Учи, търси си работа, търси си подходяща жена и оцелявай в обществото. Прави каквото можеш за него. Не го хули.
-------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Дам, прав си!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
А иначе са си педераси от СКГТ, спор няма. Верно, че и те трябва да излезнат на някаква печалба все пак, ама тва дето го направиха с въвеждане на билети и за инвалидите направо беше нехуманно. Как можеш да искаш да вземеш пари от човек, който не може да ходи например и няма как да ги изкарва?!! Трябва да си изрод!
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Малко офтопик. В Будапеща билета струва почти 3 лв. В метрото е малко по-евтино.
Това обаче е града с най-добрия градски транспорт. По ВСЯКО време може да се прибереш, особено от центъра. Няма задръстване, няма закъснение повече от 2 минути. Може да стигнеш весяка точка от града с по-малко от 5 мин ходене. Аз карам на аванта щото ми излиза доста скъпо. Принципа на проверяване е същия. Системата е да се дижиш с билет в джоба и седейки до перфоратора. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Абе част от проблема е и пренаселението на София. Баси като дойдат още 100 000 души малко по малко, всеки си има кола да речем, или поне 80 % от тях, и като започнат да щъкат из улиците на София и се натоварва трафика повечко. Просто всичко е организирано не за 2 милиона души или там колкото сме, а за по-малко. А с оглед постоянното идване на хора от други градове тук трябва да се построят я нови пътища, я нещо друго. Ама къде?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Think I'm Just Happy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1368 Регистриран: 19-January 06 Потребител N: 1121 ![]() |
Искам също и безплатно пиене, марихуана и курви! +1 ![]() ![]() А иначе да си питам каква беше пък тази олигофрено-малоумна тема ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
Проблемът не е в това че билета е 70 или 30 стотинки... Проблемът е в това, че при мисълта че мога и да не си купя билет, защото от 10 пъти ме хващат 1... много ясно че няма да си взема.
Трябва да се промени контрола по транспортите... ако има контрол, който да проверява постоянно и да те хваща всеки път когато си без билет... Даже да се измисли начин изобщо да не може да се качиш без билет в рейсовете и трамваите, няма да е такава блъсканица и няма да е пълно с цигани, недоволни пенсии и клошари, които спят по седалките или се качват с всичките си торби и кашони. Така поне ще знам за какво съм си взел билет. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Цитат Ако го направят безплатен, пак ще трябва от някъде да се избиват разходите - явно от данъците. Тогава ще недоволстват тези, които не ползват градски транспорт. не е точно така, в Холандия има единт акъв град - трнспорта е безплатен и в центъра е забранено да влизат каквито и да било превозни средства - освен това, така окуражават хората да позлват транспорт, не автомобили - резултата - много нисък трафик и по чист въздух - но това е проект, койтоо е осъществен от общинта...според мен, в България няма как да стане...на светлинни години сме от такова мислене... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
Абе не знам чак без платен дали може да е,но поне нещо трябва да се промени.Не може да чакаш на студа по 20 мин. за 2 спирки и да да трябва да даваш 1 хляб за това.Пък и като се возиш все едно си в консерва,а и тия шибани говорителчета дето ги наслагаха по реисовете дето ти надуват главата
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Градът ми ми позволява да не използвам почти никакъв градски транспорт.
Едно,че тук въпросния е доста зле, две,че за да сляза до центъра пеш ми трябват около 20 мин. И безплатен да е (което бтв е повече от абсурдно) пак няма да виждам голям смисъл да го ползвам, поне тук. -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 487 Регистриран: 26-July 06 Потребител N: 1476 ![]() |
надявайте се, те тея неща пари струват! ![]() иначе аз съм "за" градския транспорт да се плаща (до левче става засега май) и дори съм съгласна да изчакам, за да се подобрят условията, понеже сега за всички е ясно, че нещата са много зле, поне откъм транспорта. И на мен ми става зле като знам, че трябва да се возя в автобусите, дето са по-стари от мен (на стъклата има лепенки '78 или нещо от сорта) и изобщо от цялата процедура, но вярвам, че всичко ще се подобри. Ако хората се отнасят сериозно разбира се. Май съм голям оптимист ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 10th May 2025 - 08:44 AM |