![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
^Твърде голям. В България живеем, все пак - ако решат да подновят автобусите поне на Софийски градски транспорт, не очаквайте цени под 1.50 лева.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Искам само да замоля пусналия темата да НЕ я използва като повод, за да пише "Егати държавата!" или нещо отрода.
-------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Think I'm Just Happy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1368 Регистриран: 19-January 06 Потребител N: 1121 ![]() |
надявайте се, те тея неща пари струват! ![]() Tранспорта също ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 空の叫び 真夜中の ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1128 Регистриран: 2-January 06 Град: под слънцето(на сянка) София! Потребител N: 1102 ![]() |
За безплатен не съм. Но това тяхното е вече простотия! Да чакам 20 минути на спирката рейс 204-Икарус-който е супер бавен...аре не...max 30 стотинки давам! Начи правете сметка! Сега 10 билета талон са ни 6 лв.-10 билета. Ако получавате минимална заплата и трябва за една работна седмица да давате 6 лв. за градски транспорт-2 билета отиване и връщане БЕЗ ОТКЛОНЕНИЯ! Баси тъпото...направо понякогаме ме срам че живея тука...'секи месец 17 лева за карта...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
гадни капиталисти
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Blood fetishists ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1133 Регистриран: 20-September 06 Град: Няма такова... Потребител N: 1579 ![]() |
^^Arq е права...донякаде
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
В една наистина цивилизована страна неща като здравеопазване, образование, публичен транспорт би трябвало да са напълно безплатни.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 651 Регистриран: 6-March 06 Потребител N: 1200 ![]() |
не би трябвало транспорта да е безплатен
щото по него има много разходи които няма как да се покриват пък за да е безплатен той трябва да е държавен а той е частен така че аз съм за платен градски транспорт но цените на билетите трябва да са по-малки -------------------- I sold my soul for Heavy Metal
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Цитат В една наистина цивилизована страна неща като здравеопазване, образование, публичен транспорт би трябвало да са напълно безплатни. hahahah и как го реши това? а в една цивилизована страна не мислиш ли, че ако взимаш заплата 1000 лева, трябва да плащаш данъцу върху тези 1000 лева, а не върху 200 лева? И че така в бюджета за 1 година ще влязат да кажем не 1 милиард, а 7 милиарда и тогава ще имаш хубави автобуси, улици итн? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
1
-------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 125 Регистриран: 11-March 06 Град: In the Shadows Потребител N: 1208 ![]() |
20 стинки.
Ма аз и без тва си ма'ам пеш, така че не ме грее. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ню Уейв Хомосексуалист ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 15-March 05 Град: Пловдив Потребител N: 770 ![]() |
Абе къде ги видяхте тия автобуси от 78-ма? В Пловдив вече няма такива даже, ебаси.
Тук цената е 60 стотинки и не мисля, че това е много. За учениците е 30, за пенсионерите също (а през уикенда дори им е безплатен). Има и всякакви абонаментни карти за тези, които пътуват повечко. За инвалидите пътуванията са безплатни, срещу представяне на карта, която се издава безплатно до колкото знам. Друг е въпроса, че да разчиташ на градски транспорт е прекалено наивно... При нас системата е с кондуктори и който не си купи билет или не представи карта за безплатно пътуване... слиза от рейса веднага. Дори служителите на МВР и Общинска Охрана си плащат. Истината е във велосипедите. Само дето в София да караш такова нещо си е самоубийство. Слава Богу, че в Пловдив все още трафика не е толкова отвратителен през целия ден. Към 17-18ч. е гадно, но пък тогава винаги можеш да минеш през главната, изпълнявайки висш велосипеден пилотаж ![]() -------------------- Мусака - мъжете знаят защо...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Положението в двата града е коренно различно. В София има сума ти линии от всички видове транспорт, просто няма как да платиш на толкова хора, че във всяко едно превозно средство да сложиш по един контрольор, който да стои постоянно там и да проверява, да не говорим пък какъв е напливът от пътници особено в пиковите часове.
В това отношение Пловдив е доста по-цивилизован. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ню Уейв Хомосексуалист ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 15-March 05 Град: Пловдив Потребител N: 770 ![]() |
Различни градове са, спор няма.
На мен все пак не ми се струва кой-знае колко утопично наемането на кондуктори. Ето това е най-готиния рейс: http://www.dragbicycles.com/html/images/drag_grizzly_b.jpg -------------------- Мусака - мъжете знаят защо...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
аз също мисля, че наемането на кондуктори за псотоянно не е проблем - увеличават се приходите - има запалти за тях както и еветнаулно за оправяне на возилата...въпроса е щефовете на СКГТ да не са като шефовете на софийското парно:)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1161 Регистриран: 25-July 06 Потребител N: 1475 ![]() |
Да бе добре. В една цивилизована държава ако зимаш 1000 лева и ти удържат данък 20% = 200лв. е се тая ако в една куца позьорщина зимаш 300лв и ти удържат 20% = 60лв, то значи, че тъпотията има безгранична власт над нас
![]() ![]() ![]() ![]() Олеле ле ОЛЕ деца! Май не четете достатъчно книжки! А те, книжките аджеба... книжките... а бе да сте чели ![]() Хммм и за кво ставаше въпрос.. а за транспорта. На кой му пука за транспорта, когато дойде времето да си мечтаем да имаме фабрика ала "Белово" вместо да гоним реалната остатъчна себестойност на 70-стинковите ментета-билети. Или казано по друг начин, не е тъп тоя дето се ебе с градинарката, тъп е тоя дето полива цветята ![]() ![]() ![]() -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
безплатен транспорт??? Искам, много ясно!
Искам и като вляза в магазина - да си взема каквото искам безплатно! И на ресторант да ида - пак безплатно!!! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Положението в двата града е коренно различно. В София има сума ти линии от всички видове транспорт, просто няма как да платиш на толкова хора, че във всяко едно превозно средство да сложиш по един контрольор, който да стои постоянно там и да проверява, да не говорим пък какъв е напливът от пътници особено в пиковите часове. Ще се намерят пари за контрольор за всяко превозно средство и дори парите ще бъдат избити от това, че повече хора си плащат. А времето, когато е претъпкан рейса не продължава през целият му курс, ами главно по средата. През останалото време може да си проверява. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1776 Регистриран: 1-November 06 Потребител N: 1653 ![]() |
Много ясно, че не. Откъде накъде трябва да е безплатен. 40-50 ст е нормално
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
да бе на кво прилича тва едно возене в шибаните миризливи и претъпкани с бабички и цигани автобуси да струва повече от един хляб?
![]() -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 12 Регистриран: 5-November 04 Потребител N: 656 ![]() |
Съвсем непонятни са ми терзанията ви. Защо не си купите коне? В източен Гондор не са повече от 100 лева главата, а тези мили животни никак не са претенциозни и често сами се пасат. Издържливи са и верни.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
^ Къде е Дядо Коледа, да ни предложи някоя летяща шейна...
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 568 Регистриран: 8-November 08 Потребител N: 3095 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1366 Регистриран: 13-June 10 Град: София Потребител N: 3861 ![]() |
Безплатен не може да стане, ама поне да е 50 стотинки. В Търново, ако не се лъжа, е 60 стотинки един билет и е доста по-голяма далавера. Един лев би била оправдана цена, ако транспорта беше чист и редовен......
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Вор в законе ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 341 Регистриран: 2-September 10 Потребител N: 3932 ![]() |
Ако го направят 50 стотинки ще бъде много добре.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1366 Регистриран: 13-June 10 Град: София Потребител N: 3861 ![]() |
^Селянки, ама...... ;p
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
Безплатен обяд няма. Че може да бъдат по-цивилизовани условията - може, но за това първо трябва да се възпитат овцете, които пътуват вътре. Ако пък градският транспорт стане безплатен, то по бензиностанциите трябва да започнат да раздават гратис туби с бензин.
Щом нещата се спретнат малко и хората започнат да си вършат работата изцяло, а не наполовина, левчето билет няма да ни плаши. Както казва моята любима баба (която много свят е видяла) - "Цените са европейски, доходите - цигански, ама не е като да няма защо!" -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 574 Регистриран: 27-September 05 Град: Тук и Сега Потребител N: 953 ![]() |
Мен тоя въпрос със "..започнат да си вършат работата" ме притеснява леко. Как някой, който от n брой години е свикнал / си знае да работи по определен начин, ще смени изведнъж изпитаните пътечки и ще почне да работи "съвестно"? Това важи колкото за официалната/държавната страна на въпроса, толкова и за нас, пътниците.
В момента съм в Копенхаген, където всичко е безумно скъпо (както и заплатите са доста високи) и още не мога да изляза напълно от културния шок покрай това как хората използват градски/държавни услуги. В клишето съм като казвам, че "Европата е добре, а ние не сме" и т.н., но както е писано доста в темата - номерът е да се почне от основата, за да се пооправят работите. Малко по малко, всичко е постижимо. : ) ..а всъщност исках да споделя колко е готино транспортната система да е адски добре организирана - до толкова, че да не те е яд като купуваш 10 билета за 35.60 лв. -------------------- Truth is just a circle, spinning around until it meets the lies
then dies. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
Как някой, който от n брой години е свикнал / си знае да работи по определен начин, ще смени изведнъж изпитаните пътечки и ще почне да работи "съвестно"? ...номерът е да се почне от основата, за да се пооправят работите. Малко по малко, всичко е постижимо. : ) С доста воля от наша страна - така ![]() -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 10th May 2025 - 06:56 PM |