![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1776 Регистриран: 1-November 06 Потребител N: 1653 ![]() |
Знам, че е малко странно едно 17 годишно момиче да поства такава тема, но напоследък съм обзета от мисли за бъдещето и се чудех какво мислите по този въпрос.
Изобщо какво мислите за брака като цяло? Дали можеш да останеш верен на някого цял живот? Дали няма да се гледа с лошо око на теб ако не сключиш брак до определена възраст?И коя е според вас най-подходящата възраст за склюцване на брак? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 19-November 06 Потребител N: 1685 ![]() |
Най си е хубаво да си ерген
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
Мня, бракът не е на мода в днешно време. Аз не съм нито за, нито против. Не мисля, че това има особено значение. Ако двама души се обичат няма нищо лошо да живеят заедно както със, така и без брак.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 282 Регистриран: 3-February 07 Град: гр.Русе Потребител N: 1833 ![]() |
Бракът е чисто и просто една сделка. Ако обичаш някого и искаш да си с него, защото го обичаш, не е нужно да сключвате сделка. Ако искаш сигурност, сключете сделка.
![]() -------------------- Властелин на света е не този, който победи другите, а този, който победи себе си.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Най-обичам да гледам тези иначе толкова романтични, чувствителни и раними същества - жените, да ми обясняват как това е сделка.
...Шибан меркантилен свят! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() муза ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 449 Регистриран: 8-July 04 Град: Русе/София Потребител N: 553 ![]() |
..ъъ..Крайно интересно е,че на тази крехка възраст се замисляш за брак..Бъдеще,добре..ама точно брак
![]() Брака е просто формално узаконяване на една връзка пред обществото.Но ако има истинска любов,на кого му пука за обществото и какво ще си помислят останалите?!Всичко е преходно и съм на мнение,че бракът ограничава,когато чувствата изчезнат... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Най-обичам да гледам тези иначе толкова романтични, чувствителни и раними същества - жените, да ми обясняват как това е сделка. Еми баш сделка си е. ![]() Цитат Чл. 27. При прекратяване на имуществената общност дяловете на съпрузите са равни. ...извадка от семейния кодекс. Повече - тука: http://www.bcnl.org/doc.php?DID=343 ...Шибан меркантилен свят! ФАКТ. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1161 Регистриран: 25-July 06 Потребител N: 1475 ![]() |
Къде се объжваш бе, стой тука
![]() ![]() По сватбите се слуша чалга ![]() ![]() ![]() -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Най-обичам да гледам тези иначе толкова романтични, чувствителни и раними същества - жените, да ми обясняват как това е сделка. Обясняваме каквото ни е удобно. ![]() Не вярвам в брака по простата причина, че не вярвам във "вечната любов" или в това, че някой ще иска цял живот да е с другия... постоянно. Брака е по-скоро осигуряване на удобство отколкото на нещо живо. Сигурно е забавно. -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() муза ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 449 Регистриран: 8-July 04 Град: Русе/София Потребител N: 553 ![]() |
По сватбите се слуша чалга ![]() ![]() ![]() Още една причина договора да изглежда твърде съмнителен.. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 91 Регистриран: 1-February 07 Потребител N: 1826 ![]() |
брака...два подписа,две халки и до там.кво значение има дали ще си женен или не?тва не ти пречи да създадеш хубаво семейство и да водиш пълноценен живот.със или без брак,от житейските проблеми още никой не е избягал...пък и без тия подробности,ако се чувстваш жената/мъжа на мъжа/жена си не е необходимо да "бетонираш" тия чувства с подписа си на един кьорав лист
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 282 Регистриран: 3-February 07 Град: гр.Русе Потребител N: 1833 ![]() |
Най-обичам да гледам тези иначе толкова романтични, чувствителни и раними същества - жените, да ми обясняват как това е сделка. ...Шибан меркантилен свят! А аз най-обичам да слагат жените (или каквото и да било) под общ знаменател. Хората са различни. -------------------- Властелин на света е не този, който победи другите, а този, който победи себе си.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Бахму, май нямам мнение. Може би няма да се оженя. Едва ли ще се намери жена, която да ме изтрае повече от година-две... А за брак е малко това време.
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
^Бе квото и да си говорим жените са глупави същества
![]() А брака си е формалност. Ама не само. Замисляли ли сте се що на стария мухлясъл хляб му викат "брак"? ![]() -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 77 Регистриран: 2-February 07 Потребител N: 1830 ![]() |
Най-обичам да гледам тези иначе толкова романтични, чувствителни и раними същества - жените, да ми обясняват как това е сделка. ...Шибан меркантилен свят! It's all JEWISH CONSPIRACY! O.O O.O -------------------- Victims, do your job!
Die now - for your own good! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 91 Регистриран: 1-February 07 Потребител N: 1826 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
колкото до поста,да не е баш офтопик... всяко момиче иска да се види в бяла рокля,ама що пък непременно да е сватбена?:Р Аз предпочитам да се гледам в черни рокли. ![]() -------------------- Властелин на света е не този, който победи другите, а този, който победи себе си.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
За мен бракът е отживелица. Ако си намерил точния човек и си щастлив с него, всякакви халки, подписи или блеещи попове са напълно излишни. Те нито могат да направят една връзка по-силна, нито да я предпазят, ако тръгне да се разпада.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 19-November 06 Потребител N: 1685 ![]() |
^^Аз предпочитам да ви гледам без рокли.....
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Най-обичам да гледам тези иначе толкова романтични, чувствителни и раними същества - жените, да ми обясняват как това е сделка. ...Шибан меркантилен свят! It's all JEWISH CONSPIRACY! O.O O.O Някъде из двата тома на "Световното правителство" на Георги Ифандиев и това прочетох. ![]() ... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 77 Регистриран: 2-February 07 Потребител N: 1830 ![]() |
Група: Приятели
Съобщения: 10360 !!! Дата на регистрация: 11-April 03 От: South Of Heaven Потребител No.: 63 ![]() ![]() -------------------- Victims, do your job!
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 431 Регистриран: 2-February 07 Потребител N: 1829 ![]() |
Трю !
-------------------- Born into a field of flowers, to slowly wilt away
Sheltered by wings, delicately smothered by blindness Released among the wolves, thus molded by resistance Ridden by the clawed hoofs of tyrants The fruit of other worlds, but grown by loneliness Concealing a black soul, and but sensing the beyond Uniquely grown from within Shimmered by a darker night, but left to solitude |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
Цитат По сватбите се слуша чалга ![]() ![]() ![]() Народна музика се слуша по принцип, чалгата е след това. ![]() Много ми е интересно да чета разсъжденията на 16,17,18 годишни хора за брака (по-възрастните ще ме извиняват ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1161 Регистриран: 25-July 06 Потребител N: 1475 ![]() |
^Напиват се като кирки и минават на чалга за да не мислят кво ги чака
![]() пп: сетих се за оня виц "... ако я бях утепал преди 15г, тъкмо щях да излизам от затвора" ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
Леле тоя как ли ще пренесе булката през прага ![]() ![]() -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Както отива, булката ще носи младоженеца
![]() -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Леле тоя как ли ще пренесе булката през прага ![]() ![]() Че те палетите са много по-леки... о.о -------------------- Victims, do your job!
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Абе, ползвайте предпазни средства и може да не опрете (скоро) до подобни разсъждения.
![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Само аз ли съм останала в този свят да подкрепям брака?
На скоро правихме дискусия в класа на тази тема и се оказа, че съм единствената, която е готова да приеме брачния живот, "докато смъртта ни раздели", с всичките му плюсове и минуси. Да започнем от самата сватба като вид празник. Да, сватбата е точно празник - за един ден и една нощ със сигурност ще си помислят някои. Но не. Сватбата няма аналог и като емоция и изживяване е безпрецедента. Подготовката за сватбата, изборът на рокля, костюм, подходящо заведение, сватбена торта и безбройни други глезотийки могат до такава степен да съживят връзката особено ако младоженците са заедно от много време - 6, 7, 8 години примерно - и бракът е единственото, което на практика им остава да направят. По законите на Р България църковният брак не е задължителен, което освобождава младоженците от разточителните и скучни (за някои) сватбени литургии. Цветя, подаръци, майчини сълзи и бащини прегръдки - може ли да получиш всичко това, ако просто заявиш, че заживяваш с даден човек и не го отпразнуваш по никакъв начин? Стъпването в брак като тайнство и сакрален процес е може би наистина отживяло (но защо ли всъщност?); ценностите, които носи бракът, вече излизат от неговите граници и съществуването им е възможно и без подпис под - как нарекохте по-горе брачния документ? Бракът не може да донесе щастие и събере отчужденото семейство, когато магията си е отишла. Но със себе си той носи сигурност, която трудно би се усетила при едно съжителство "на семейни начела". Ако не може да донесе сплотение, той поне малко или много забавя безвъзвратната раздяла и дава още един и още един шанс на вреклите се във вечна любов; бракът е този, който напомня на решилия да напусне, че все някога, все някак любовта е била голяма и че причините, поради които е бил сключен този съюз, може все още да се крият - било то и в най-тихото ъгълче на изстрадалите души. Какъв пример ще се даде на едно дете - капка живот, родена с много любов, ако майка му без никаква пречка събере един ден багажа си и заяви нагло на таткото: "Ние не сме женени, нищо не ме спира тук!"? От гордост ли младите не сключват брак вече? Или от егоизъм и мрачен скептицизъм, мислейки за дните, когато всичко ще си е отишло и ще дойде раздялата? Чисто практично, в обществото бракът е толериран и носи много повече облекчения. Ще ми отпуснат ли семеен ипотечен кредит за нов дом, ако аз просто съжителствам с някого? Ще има ли за детето ми намаления, ако майка му си няма законен съпруг? И не на последно място: няма ли да бъда "онази, дето се прибра с един и даже му роди дете", ако не сключа брак? Оженването е повод за гордост - както за жената, така и за мъжа. То не е срамно, старомодно или безсмислено. Не виждам как човек не може да не пожелае да сключи брак. Надявах се в темата да прочета мнение като моето доста в началото, но уви - видях, че днес брак е равно на сделка, а за булките е много модно да са в черно. -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 10:13 PM |