![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
Ти си намерил какво да слушаш. Чуй EP-то Deathcrush, а за Attila не съм съгласен, особено във въпросния албум, но като цяло най-култовият вокалист на групата си остава един.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 653 Регистриран: 17-February 07 Град: Пловдив Потребител N: 1888 ![]() |
Deathcrush го имам.Сигурно албума с едни от най-добрите интрота ,които съм слушал
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 431 Регистриран: 2-February 07 Потребител N: 1829 ![]() |
Дедкраш не е с Дед бе, келеш ;р Няма албум с Дед, репетиции само някакви. Абе Мейъм са си Мейъм. Както и Сатирикон са си Сатирикон и Емперър са си Емперър... няма тоз период ми харесва, оня не ми харесва ;р респект на такива изроди !
-------------------- Born into a field of flowers, to slowly wilt away
Sheltered by wings, delicately smothered by blindness Released among the wolves, thus molded by resistance Ridden by the clawed hoofs of tyrants The fruit of other worlds, but grown by loneliness Concealing a black soul, and but sensing the beyond Uniquely grown from within Shimmered by a darker night, but left to solitude |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 653 Регистриран: 17-February 07 Град: Пловдив Потребител N: 1888 ![]() |
всичко е grim and frostbitten......
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 203 Регистриран: 20-February 07 Потребител N: 1904 ![]() |
Блек метъла не е моята страст, но има единици, които ми харесват - Wumscut, Gradle of filth, Dark Tranquillity... ии май са до тук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
^Dark Tranquillity са едни от пионерите на мелодета и нямат нищо общо с блека. Wumscut са индъстриъл/готик банда и като такава също няма нищо общо с блека. Cradle of Filth са единствените от изброените, които се доближават до понятието блек и то само в първите си албуми. След това стават нещо доста по-сложно, което най-върлите блекари отричат като позьорщина.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 203 Регистриран: 20-February 07 Потребител N: 1904 ![]() |
При около 50те (може и вече да са повече) различни стилове в метъла, надали са много групите, които да са останали "непорочни" и да си свирят в един чист стил. На мен Cradle of filth и Dark Tranquillity не ми звучат особено различно, поне при тези албуми, които съм чувала.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 214 Регистриран: 30-January 07 Град: Бургас Потребител N: 1823 ![]() |
блек метъла като музика съществува от `80 - `82 с появата на първите албуми на venom, а след това стила бива продължен и дообработен (не намирам по точна дума) от bathory.тези и още много групи са истинските блек метъл банди и ако някой си мисли че най - истинските блекари са кредъл оф филт
![]() след като слушате само cradle of filth спокойно можете да кажете "аз не слушам блек метъл" а и е препоръчително а това за годините го написах защото един стил който съществува от приблизително 25 години не може да се промени много от основната си идея, освен ако не иска да бъде променен ![]() -------------------- I am the pure flame that burns!
I am the infinite space! I am the most conquering One! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28397 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
На мен Cradle of filth и Dark Tranquillity не ми звучат особено различно, поне при тези албуми, които съм чувала. Какво да кажа... чуй ги пак. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ключова дума "ако".
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Е, да, за какво ти е да ги слушаш пак.
![]() Мелодет слушаш ли? -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Извинявам се, предишния пост се отнасяше за enemy. Иначе съм открита за всичко ново в областта на метъла, точно за това реших да се регистрирам тук (поне една от основните причини) - да науча повече за метъла и да чуя нови групи. До сега не съм се интересувала сериозно относно стила на групите, народностите им, как е името на барабаноста и т.н. Слушах това, което ми харесва, но не съм навлизала в подробности, и сега реших, че може все пак и те да са ми полезни.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Аз лично не се затормозявам с имена на музиканти особено. Стиловете пък сами си идват. След доста слушане почваш сама да си ги определяш. И разбира се гледаш в някой форум да не те заблудят
![]() -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
блек метъла като музика съществува от `80 - `82 с появата на първите албуми на venom, а след това стила бива продължен и дообработен (не намирам по точна дума) от bathory. Дали? То по принцип така го пише навсякъде, но блекът поне според мен произлиза от групите, които са били вдъхновение на групите, които наистина започват да свирят такава музика, но пък първите трудно можем да ги причислим. Не казвам, че изброените нямат значение, но не трябва да се изтъкват само те. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Тогава и Уинтърсън са блек!!!!
![]() ![]() Душекрадко, ще ти помогнем кой с каквото може. Аз още от сега ти препоръчвам един красив поглед на викинг метъла ;> Ще ти хареса, мисля ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 214 Регистриран: 30-January 07 Град: Бургас Потребител N: 1823 ![]() |
еее тва наистина не го разбирам ... защо пред всеки стил трябва да стоят поне още 4 думи - примерно мелодичен фолк викинг дед с блек мотиви
![]() ![]() тия всичките глупости са измислени от музикалните журналисти за да се хвърли светлина върху тематиката на текстовете и т.н.кажете си го по просто - мелодичен блек или мелодичен дед и дайте пример с някоя групичка ![]() то и аз преди само си слушах групите без да знам нищо за тях (имена на музикантите, първи албум, година на издаването на нещо си) ама по едно време ма попитаха за една група на която много се кефих и потънах в земята ![]() -------------------- I am the pure flame that burns!
|
|
![]()
Коментар
|
|
Явно никак не ти е сила да разбираш стиловите различия. Пише се "дет". Идва от смърт.
И ако групата има множество влияния, ако свири мелодичен дет, но вкарва в композициите си пауър, неокласически пасажи и други подобни? Какво правим тогава? Стиловете са просто разграничители на различните по природа изкуства. А щом не се интересуваш вече, спокойно можеш да слушаш Мадона и Бурзум на едно. Няма какво да ги разграничаваш. Музика са и двете. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
за мен има разлика между стилове като олд скул блек метъл и мелодичен блек метъл но дотам ... според мене не е правилно пред всеки подстил в метъла да се слагат и аз не знам по колко определения че ако се продължава така всяка банда ще нарича стила си със собственото си име за по кратко
![]() така де това си е мое мнение и най - малко се интересувам как го коментира който и да е ... ама айде не се сърдете - мир да има ![]() -------------------- I am the pure flame that burns!
|
|
![]()
Коментар
|
|
Burzum не са те и Burzum не е никак удачен пример за NSBM.
За NSBM да речем Bilskirnir.. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1776 Регистриран: 1-November 06 Потребител N: 1653 ![]() |
Sarcofago са точни, но като цяло от блек не разбирам много.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 19-November 06 Потребител N: 1685 ![]() |
Абе пускаш си Диму Боргир и си мислиш че си блекарка и това е
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
Burzum - Key To The Gates
Dark Funeral - King Antichrist Dark Funeral - Angel Flesh Impaled Dark Funeral - The Secrets Of The Black Arts Burzum - Lost Wizdom Burzum - Ea, Lord Of The Deeps Dimmu Borgir - Antichrist Dimmu Borgir - Stormblast Dimmu Borgir - Kings Of The Carnival Creation Darkthrone - Unholy Blackmetal Burzum - My Journey To The Stars Burzum - A Lost Forgotten Sad Spirit -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Think I'm Just Happy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1368 Регистриран: 19-January 06 Потребител N: 1121 ![]() |
^Страшни песнички ...Забравил съм да ги слушам
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 110 Регистриран: 6-April 06 Потребител N: 1268 ![]() |
De Mysteriis Dom Sathanas, Stormblast, Pure Holocaust
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 121 Регистриран: 17-June 07 Град: гр. София Потребител N: 2140 ![]() |
Black metal, мдаа
![]() ![]() ![]() -------------------- †I see hell in your eyes
Taken in by surprise Touching you makes me feel alive Touching you makes me die inside† ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Not the kind of girl you bring home to mother ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 932 Регистриран: 14-July 07 Град: Elm Street, Transilvania 90210 Потребител N: 2221 ![]() |
Cradle of Filth, Immortal, Summoning...
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Песни не мога да кажа. Иначе блек групите, които са ми любими съм си ги сложил в профила. В последно време много се запалих по един албум на Enslaved - Vikingligr Veldi ![]() ![]() Тъкмо щях да кажа, че никой не споменава Enslaved... Последният им албум Ruun е невероятен. Напоследък се зарибих и по Hecate Enthroned с Redimus, но това за мен е симфо-дет, хихихи. -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
По-прогресарски е, да, с това ме кефят Enslaved, цакат си както си щат хората. Иначе техен любим май ще да ми бъде Кървавия химн
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Моята най-любима блек група e Siebenburgen. Макар че се разпаднаха, оставиха наистина чудесни албуми след себе си.
![]() -------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
блек метъла като музика съществува от `80 - `82 с появата на първите албуми на venom, а след това стила бива продължен и дообработен (не намирам по точна дума) от bathory. Дали? То по принцип така го пише навсякъде, но блекът поне според мен произлиза от групите, които са били вдъхновение на групите, които наистина започват да свирят такава музика, но пък първите трудно можем да ги причислим. Не казвам, че изброените нямат значение, но не трябва да се изтъкват само те. Имам само едно нещо да ти кажа: Under the Sign of the Black Mark -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 17th September 2025 - 05:27 AM |