![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Абсолютно, едни Dream Theater свирят несравнимо по-сложно от Threshold, но и двете ги водят един стил.
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
King of Loss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1374 Регистриран: 11-February 06 Град: (¯`·._.·ÊntrØþîå·._.·´¯) Потребител N: 1155 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
^С това съм напълно съгласен. lodborg учил ли си някога солфеж или нещо свързано със свирене, ноти и тн? Да. Че и свиря. Ех, ех... припомних си доброто старо време, когато те учех ![]() ![]() П.П. аз няма да гласувам, щото единствените, които съм ги чувал са Dream Theater, малко Queensryche + една-две песни на Evergrey ... ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
което няма нищо общо с това кой как свири - сложно, "математически изградено" или "адвансъд". Еххх, е нали тва обяснявам. Айде наздраве тогава и стига спорЕто ги двата конкретни цитата: Цитат В прогресива структурата на песните и на композицията е адвансъд и е създадено за да звучи АРТ, не Breakin The Law срещу Кое от двете последно?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Ти пък!! Още в началното училище малките учат че декодирането на ВГА сигнала в аналоговия тунер е предпоставка за функционални различия в електронните пушки на мониторите и телевизорите.
-------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
Незнам аз не разбирам много ор прогресив...слушам някой неща, но групи в които музикантите се опитват да си пречат едни други и усложняват нещата само за да звучи по-ПРОГРЕСИВ ме дразни много
Мен сериозно Не ме вълнува дали китариста свири най-сложната партия върху неравноделните ритми на барабаниста, ..който на всеки 3 ти такт си бърка в носа с палката, а през това време клавириста свири абсолютно различно отгоре за капак ...мен ме вълнува дали звучи добре... а в повечето случаи то не звучи. Аман от групи в стил (Виж кво мога и виж какво съм научил в консерваторията) хах повечето от форума знаят защо съм чувствителен на тази тема ![]() давам за примеr Conception ... които според мен нямат слаба песен |
|
|
![]()
Коментар
|
|
King of Loss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1374 Регистриран: 11-February 06 Град: (¯`·._.·ÊntrØþîå·._.·´¯) Потребител N: 1155 ![]() |
lodborg за последен път го казвам, няма значение как, а какво свири/пее музикантът в случая.Най-малкото трудно се измислят такива неща ако не можеш да ги изсвириш добре, така че това 'как' в слуая е излишно. И аз не виждам къде в цитатите има противоречие , казах "Еххх, е нали тва обяснявам" точно за това , което си казал "което няма нищо общо с това кой как свири" , но следващото ти допълнение е вече какво !
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
![]() ![]() ![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
По темата за "стила".. едно нещо не трябва да е супер сложно изсвирено, за да е гениално.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 71 Регистриран: 29-April 07 Град: София Потребител N: 2042 ![]() |
^ даже напротив
![]() -------------------- Dreams they come and go, ever shall be so,
Nothing's real until you feel... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 320 Регистриран: 4-September 06 Град: million miles away Потребител N: 1547 ![]() |
Че какво лошо последния Dimmu Borgir да се нарече прогресив?
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 17 Регистриран: 9-May 07 Град: Шумен Потребител N: 2069 ![]() |
Съгласен съм с RocknRollNigger.
Междудругото, да си скъсате гъза, не можете да си обясните един на друг "що е прогресив и има има ли почва той у нас?" ![]() ![]() -------------------- "човек убий, но не му мисли злото"
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Излезе новият DGM, а още никой нищо не е казал, все едно никой не го е чул. Аз както обикновено се влюбих в тавата веднага. Неангажиращ, директен, великолепен! Момчетата са продължили да дълбаят из пауъра и да се отдалечават вече наистина много от прогресива, но все още правят дяволски топла и въздействаща музика. "Different Shapes" няма да измести "Hidden Place" като най-добър албум на групата, но поне се доближава до него и то немалко.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Странник в странна страна ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1114 Регистриран: 5-May 07 Град: София Потребител N: 2056 ![]() |
И малко по темата - Threshold и Queensrяche с моя помощ излязоха по-напред в класирането. А понеже някои от бандите не съм ги чувал, ще гледам да се запозная за следващата подобна анкета
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
DGM наистина извадиха много пипнат албум. Не ми се вярва някога да се наредят във "висшата лига", но това не значи, че не правят чудесна музика. "Misplaced" си остава любимия ми техен албум, но и новият е отличен.
![]() Прочее, винаги съм смятал, че колкото и да е пренаселена с излишни банди италианската метъл сцена, в нея има някакво специфично вълшебство, което другаде не може да се чуе. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Цитат Прочее, винаги съм смятал, че колкото и да е пренаселена с излишни банди италианската метъл сцена, в нея има някакво специфично вълшебство, което другаде не може да се чуе. ![]() Има нещо. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Мда, повечето италиански групи правят страхотна музика и песните им създават уникална атмосфера, но за мен най-велики винаги ще са англичаните!
-------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
Искам да продължа общото мнение, че Liquid Tension Experiment е бати якия проект. То това си е Theater без вокал + Tony Levin, но пък музиката ми носи по-различни емоции и асоциации..
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
^ В такъв случай трябва да споменем и двата доста качествени албума на Explorers Club.
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 505 Регистриран: 11-October 04 Град: гр. София Потребител N: 630 ![]() |
Темата е интересна. За мен обаче няма никакъв смисъл да се прави съпоставка между европейската и американската прогресив сцена. Американските банди са много напред с материала - CRIMSON GLORY, QUEENSRYCHE и PSYCHOTIC WALTZ просто разгромяват европейската конкуренция. Иначе спор няма, че и в Европа има стойностни групи. Aз гласувах за Evergrey. В американския списък едва ли има нужда да уточнявам, че гласувах за Queensryche
![]() -------------------- Brutallica on Z-Rock
brutallica@zrockbg.com www.zrockbg.com www.myspace.com/brutallicashow |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
^ Няма да се съглася с теб. Американците бяха напред с материала през 80-те години. Напоследък е точно обратното - по-оригиналните, по-интересните, по-можещите групи са тъкмо от Европа. Щатските величия в момента или се дънят, или лежат на стари лаври. Или просто са се разпаднали.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 314 Регистриран: 4-August 06 Град: софия Потребител N: 1490 ![]() |
току що забелязах че не съм се разписала в тази тема...
по начало не си падам много по прогресив и не съм много навътре в стила,но все пак съм слушала поне половината от изброените имена... и доста от тях не ми допадат...може и да свирят технично но не харесвам звученето като цяло и все пак гласувах за threshold и dream theater но и Opeth,Symphony X и Evergrey доста ми допадат както и Pain of Salvation ама нали имам право само на 1 глас ![]() ама иначе повече ме радва европейския прогресив ![]() -------------------- Faith is taking the first step… it doesn’t matter if you don’t know the outcome, it doesn’t matter if you’re afraid. If you’re afraid. GOOD. Because it means you really want to get there. So that will motivate you to take that first step…. So what’s important is that you take that first step --- as long you know where you are going and where you want to go. And you want it so bad ...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 505 Регистриран: 11-October 04 Град: гр. София Потребител N: 630 ![]() |
^ Няма да се съглася с теб. Американците бяха напред с материала през 80-те години. Напоследък е точно обратното - по-оригиналните, по-интересните, по-можещите групи са тъкмо от Европа. Щатските величия в момента или се дънят, или лежат на стари лаври. Или просто са се разпаднали. Възможно е да си прав за последните 10 години. Мисълта ми беше, че през 80-те и началото на 90-те американците издават такива епохални творби, че и през следващите 20 години не виждам как европейците ще ги задминат. Говоря за албуми като "Rage For Order", "Transcendence", "Into The Everflow", "Images and Words". Не се сещам през последните години да съм чул нещо от такава класа, което значи, че американската прогресив сцена все още води убедително;) -------------------- Brutallica on Z-Rock
brutallica@zrockbg.com www.zrockbg.com www.myspace.com/brutallicashow |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Споделете прогресив групи с талантливи и интересни вокалисти, защото групи бол, но всичките са с някакви heavy/power вокали, които като че ли остават доста на заден план.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Daniel Gildenlow
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Имах предвид нещо, което не знам, не че знаеш какво знам.
![]() Прогресив групи, които много харесвам и заради вокалите са например Pain Of Salvation, Evergrey, Fates Warning/Redemption, Conception.. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Яд ме е, че не мога да намеря акустичната версия на Elegy - Spirits да я чуеш. Останала е при дисковете ми в София. Както и да е, в краен случай ще ти кача някъде оригинала да го чуеш.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Качи.
![]() Не ми е позната групата. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Между другото новия Deadsoul Tribe е страхотен, обърнахте ли му внимание?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Не е ли прекалено скучен? Иначе вокала ми е голяма либоф...егаси гласЪТ!
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 12:28 AM |