![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 179 Регистриран: 21-May 06 Град: Oven the hills and far away... Потребител N: 1351 ![]() |
Единствената книга за която се сетих е на Майн Рид , но пък аз не се сещам как се казваше…. :ne 10x:Обаче пък той е толкова французин, колкото не можете и да си представите- британски писател, роден в Северна Ирландия…
Не ми казвай, че е Роже Фризон-Рош- Голямата цепнатина! -------------------- И все така... А в есента на твойта хладна
и блудна красота ще спре смъртта настръхнала и беэпощадна пред твоите отключени врата. Но щом простре ръка душата ти да вземе, тя в миг ще се смути Влевластникът Живот предварил я навреме- и ти... отдавна без душа си ти! Христо Смирненски |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Странник в странна страна ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1114 Регистриран: 5-May 07 Град: София Потребител N: 2056 ![]() |
Ууу, имаш много добри шансове, усещам:)
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Цитат Не ми казвай, че е Роже Фризон-Рош- Голямата цепнатина! е па що да не ти кажа, че е тя? айде ти си ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 179 Регистриран: 21-May 06 Град: Oven the hills and far away... Потребител N: 1351 ![]() |
Ето ви една много приятна за четене книжка в малко нетипичен за автора жанр, но пък стилът му е същия като се зачетеш. Предполагам, че няма да ви затрудня много.След атомна война в САЩ малки група хора обитават Източното и Западното крайбрежие. На всичко отгоре на Изток пламва чума, лек за която има само на Запад. Бивш рокер е избран да занесе лекарството на 6000 км. ,но трябва да премине по пътя на смъртта.
-------------------- И все така... А в есента на твойта хладна
и блудна красота ще спре смъртта настръхнала и беэпощадна пред твоите отключени врата. Но щом простре ръка душата ти да вземе, тя в миг ще се смути Влевластникът Живот предварил я навреме- и ти... отдавна без душа си ти! Христо Смирненски |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Странник в странна страна ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1114 Регистриран: 5-May 07 Град: София Потребител N: 2056 ![]() |
Като идея за общата картина напомня много "Пощальонът" на Брин, но гаранция не е това.. Жалко, че не съм чел нещо такова...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Добре де, не е това… Наистина ли никой не се сеща… не че книгата е безумноизвестна де, но не е лоша. Ще подскажа- авторът има склонност по-скоро към фентъзитата (аз лично много харесвам творчеството му), но сточно тази книга е фантастика (в случай, че не е станало ясно).
-------------------- И все така... А в есента на твойта хладна
|
|
![]()
Коментар
|
|
Йухууу, поздрави от клана Астарджиеви, с любезното съдействие на брат ми познахмe Роджър Зелазни, а сестра ми, която се сети как изглежда обложката, потвърди името на романа: Damnation Alley (Алеята на прокълнатите ли е на БГ?)
И така: В къщата ми се нанесе неприятно американско семейство! Те са отвратителни и не уважават британските ми нрави.. Близнаците са най лоши! Едва поддържам петното от кръв в библитеката!! Кой съм аз? (поздрави и от star_rider, който го предложи това и аз му го познах след думите: "В къщата ми се нанесе неприятно американско семейство..." ![]() Хайде да ви видя как сте с класическите разкази ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Браво! Тя е!
![]() -------------------- И все така... А в есента на твойта хладна
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Цитат И така: В къщата ми се нанесе неприятно американско семейство! Те са отвратителни и не уважават британските ми нрави.. Близнаците са най лоши! Едва поддържам петното от кръв в библитеката!! Кой съм аз? (поздрави и от star_rider, който го предложи това и аз му го познах след думите: "В къщата ми се нанесе неприятно американско семейство..." smile.gif) Хайде да ви видя как сте с класическите разкази Ох...как беше това, чел съм го, Кентърбърийският Призрак дали не беше или нещо такова...дето бяха в къщата и всички ги предупреждаваха, че има призрак и че било много зле, ама те въобще не му обръщаха внимание и му взеха здравето на призрака... начи чел съм го преди има няма 100 години и не помня името точно и автора, беше един дебел сборник с английски разкази ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Оскар Уайлд е автора, "Кентървилският призрак" (The Canterville Ghost) се казва, но си достатъчно близо да признаем за вярно.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ОК, сега да измисля нещо... значи това е разказ от американски писател. Двама братя, единият много умен, другият гениален...гениалният открива начин как да разреши много от проблемите на света...решението е във водата на едно определно място в Америка, в нея има нещо особено, у хората в този регион, които я ползват лиспва проявата на всякакъв вид агресия, ...както обикновено нещата се скапват скоро след това. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Описанието ми напомни много на "На изток от рая", но там водата не е в центъра на историята, а и е роман, не разказ... Със сигурност греша.
-------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
ами разказът клони повече към фантастика...и авторът е жив:)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Айде бе хора, заспахте ли? Пак аз ще тр да познавам:)
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
Нито съм го чел, нито пък ми напомня за нещо. Ама и този, който дава загадка, трябва да има грижата да подсказва, когато се забави отговорът ...
![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
е добре де, авторът е много известен, едва ли има човек който да не е чувал за него:)
значи, пичовете взимат това вещество от водата и по един определен начин го разпръскват във водата в целият свят - т.е. правят така, че всички хора по света да примеат от това вещество, което притъпява всяка агресия. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Време е за автора:) Аз залагам на някой американец, вероятно съвременник. Тимъти Зан?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
не:)
Стивън Кинг...разказче, Краят на цялата бъркотия мисля, че се казваше съвсем точно:) Айде некой друг да даде загадка, че не съм сигурен, че ще имам време да влизам във форума:) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ех, затова не познах, не съм Кинг'с фен..
Хайде да видим сега: Аз съм от аристократичен род, живея в Лондон, но често отскачам до провинциалните имения на някоя от лелите ми, за да забъркам поредната трагикомична каша, за каквито има изписани поне 30 книжки от автора ми:) Разказите за мен са изпъстрени с брилянтен английски хумор и един иконом, чийто мозък винаги съм се чудил как се побира под шапката.. Кой съм аз и кой е авторът ми? (както се сещате не търсим определена книжка, просто името на героя:)) -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Шерлок Холмс да не би да е героят?
![]() -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нее, това което търсим е яко смях:)
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PHENCYCLIDINE ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 925 Регистриран: 3-November 04 Град: Sofiq Потребител N: 654 ![]() |
Хах, тези описания удивително ми напомнят на една пиеса (нещо по Удхаус, но съм я чела много отдавна...), в която племенникът се казваше Бърти, а икономът - Джийвс.
Даже има много готин сериал, в който ролята на Бърти се изпълнява от Hugh Laurie(Dr. House). -------------------- STREETS SEEMS UNEVEN WHEN YOU'RE DOWN.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
И аз мисля, че е от Удхаос. Имам поне 10 книги от тази поредица, но след като прочетеш 2-та, ти се струва, че се повтарят всички.
-------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Alekto е първи:) Давай ти:)
Ех, conguestadors, не омръзват бре.. И са поне двайсет за Джийвс и Устър:) -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PHENCYCLIDINE ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 925 Регистриран: 3-November 04 Град: Sofiq Потребител N: 654 ![]() |
Авторът изгражда книгата си върху биографични случки.В тях обаче границите между реалност и халюцинация се размиват постоянно, в следствие на наркотичната му зависимост.Друг писател определя заглавието на книгата така - "Замръзнал миг, в който всеки вижда какво има на върха на всяка вилица".
Даже много лесно ви го обясних ")) -------------------- STREETS SEEMS UNEVEN WHEN YOU'RE DOWN.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
Еей т'ва ако не е Станислав Лем с "Конгрес по футурология" аз си режа... част от косата!
![]() из биографията на Ийон Тихи -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28396 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
На мен повече ми напомня "Голият обяд" на Бъроуз...
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Еей т'ва ако не е Станислав Лем с "Конгрес по футурология" аз си режа... част от косата! ![]() По пощата ли ще ми я изпратиш? Ти гониш, Ицо.=)) -------------------- STREETS SEEMS UNEVEN WHEN YOU'RE DOWN.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28396 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
В едно не твърде далечно пост-апокалиптично бъдеще Земята е опустяла. От населяващите я милиарди човешки същества са оцелели едва милион. Планетата, макар донякъде автономна, формално се управлява от извънземна раса със силни телепатични способности. Извънземните, запалени комарджии, са донесли със себе си странна игра, която хората използват, за да разпределят помежду си наличните по света блага...
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
^ Засега ще си замълча, но авторът е безобразно гениален....
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 10th September 2025 - 01:26 AM |