![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 29 Регистриран: 14-October 07 Град: София :) Потребител N: 2370 ![]() |
Добре ве от една гледна точка наистина учителите заслужават повече...все пак те имат висши и са учили супер много...а един прост шофиор на тролей, дет не знае колко е 2+2, получава 2 пъти повече от учителите. Обаче учителите не са прави да искат 100% увеличение на заплатите от веднъж...да вземат 50% тази година..догодина пак да искат още 50%..и така..Сега на нас ще ни се... *** майката от учене и наваксване на материал... :X:X:X
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
^ Ми те точно това искат - никога не са искали 100% веднага, а поетапно увеличение, в рамките на една година.
И по-големият ангажимент, на практика, трябва да е за провеждане качествено на реформите. Само че париците са ги глътнали вече и сега се чудят как да замажат положението... -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
^ Ми те точно това искат - никога не са искали 100% веднага, а поетапно увеличение, в рамките на една година. долна лъжа. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1106 Регистриран: 28-April 06 Потребител N: 1315 ![]() |
^ А ти следиш ли изобщо новините?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
Да.
Всъщност най-точно ще е да се каже така: и те самите не знаят какво искат. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1106 Регистриран: 28-April 06 Потребител N: 1315 ![]() |
А на теб щеше ли да ти се работи, ако ти се налага да работиш с минимум 70% келеши и чекиджии във всеки клас, и за труда си да получаваш мизерни пари?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Те това са го знаели, когато са решили да станат учители, нали?
А парите не са мизерни в никой случай! и 1 въпрос - къде по света за зле свършена работа дават увеличение на заплатата, и то със 100%? кажи коя е тая страна, че да ида там. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Искаш да кажеш, че заплата от около 250лв е ОК?
И какво е точно твоето мерило за добре или зле свършена работа? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
^ Ей, ама ти си по-инат и от мене.
![]() На някои хора нищо не им влиза в акъля, не е ли ясно. Не си губи времето... -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 29 Регистриран: 14-October 07 Град: София :) Потребител N: 2370 ![]() |
ммм 1. има учители,които наистина си заслужават да получават повече пари..!! 2. искат 100% увеличение и нищо по-малко..една от моите учителки беше споменала,че са им предложили 700,800 лева,ма не са приели,защото си държат на своите искания...аз ако бях бих взела тези 800лева тази година..пък догодина пак бих искала..ма си е тяхна работа...но според мен ще си постигнат целта,защото ясно са казали,че стачката няма да свърши докато не им увеличат заплатата..и очевидно е така..кат се има впредвит колко училища са в стачка...Колкото и да е прост министърът на образованието няма да позволи да изпуснем толкова време и ще даде парите.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Те това са го знаели, когато са решили да станат учители, нали? А парите не са мизерни в никой случай! и 1 въпрос - къде по света за зле свършена работа дават увеличение на заплатата, и то със 100%? кажи коя е тая страна, че да ида там. братлее...250 лв не са мизерни???КАк се живее с 250 лв???? Мойто семейство с около 3500 на месец успяваме на живееме добре..пък ти с 250...за кое по-напред да отидат тея пари....50лв вода.....100 ток....о6те примерно 30 за телефон..ОПА МА ТЕ ПОЧТИ СВЪРШИХА!! Не си е работа да се работи за толкова малко../. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
250? първо - повече са. Кой е подхвърли тази сума? Не я взимай за чиста монета!!
Второ - тази заплата те я взимат за 4 часа работа на ден!! И имат цяло лято отпуска - плаща им се, а не вършат нищо. Ако пък твърдят обратното, защо не стачкуваха през лятото, а??? Така че ако парите, които взимат, се приравнят към пълен работен ден - излизат 500-600 лева заплата че взимат в момента. Не е много, но не е и малко! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Нищо няма да кажа, защото мразя да се заяждам по форумите, особено с неосведомени коне с капаци.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
ОК, както искаш, просто това си е един факт:
Второ - тази заплата те я взимат за 4 часа работа на ден!! И имат цяло лято отпуска - плаща им се, а не вършат нищо. Ако пък твърдят обратното, защо не стачкуваха през лятото, а??? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Сега и аз ще те светна с малко факти, и то направо от първа ръка. Завършил сам английска филология и съм карал магистратура в Англия. След университета, през 2003, естествено станах учител в като стартовата ми заплата беше БРУТНО 260 лева - можеш сам да сметнеш колко е била чисто.
След 2 години напуснах училище и станах програмист в София, и последната заплата, която взех от училище беше БРУТНО около 300 лева. Какви 600 лева?! Ако учителите получаваха 600 лева, едва ли щеше да има такива стачки, не мислиш ли? А дори и да са 600, смяташ ли, че това е достатъчно, за да се издържа семейство, или си все още в периода, в който мама и татко ти дават джобни пари и не се замисляш много-много? Сега, не ми излизай с огромните доходи от частни уроци, които дават алчните и червиви с пари даскали, защото: 1. Не всеки дава частни уроци, защото не му се занимава с мързеливци и мамини дечица; 2. И аз получавах по 2000 лева за изработването на сайт докато бях даскал, но това са странични доходи, които не влизат в работата на всеки хуйчо, тръгнал да критикува учителската професия. Даскалите може и да имат по 4 часа на ден, но през останалото време трябва да се занимават с класни работи, да подготвят уроци, да се занимават с извинителни бележки и още доста неща, за които не всеки се замисля, така че бъди сигурен, че имат с какво да си уплътнят времето. Говориш наизуст и повтаряш неща, чути от трети лица. Тъпо е. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
Цитат тази заплата те я взимат за 4 часа работа на ден Ето това е долна лъжа! Майка ми виси по цял ден в училище, защото освен часовете, които води, има да се оправя с още куп бумащина(+2 часа ). Освен това имаш и подготовка на урока за следващия ден( +2 часа ). При положение, че се оправяш с 4 класа от различно ниво, различна степен на напредване с материала и т.н. ... Просто не можеш да се явиш неподготвен ! Да не говорим, че имаш и проверка на класни, контролни ... Изпитванията, с цел по-голяма обективност на оценяването са предимно писмени. Всеки ученик трябва да има поне по една оценка на месец. Сметката си е точно за 8 часа работно време, откъдето и да го погледнеш. И освен това не са по 4 часа на ден уроците - хорариума за седмица на един учител ти е поне 25 учебни часа. И часовете обикновено са ти разпръснати - един час имаш, после един час дупка, после още 2 часа, после пак дупка. А после като почнат обаждания от родители точно по време на вечеря вкъщи ? (+2 часа "сладки" приказки за проблемите на вашето дете). Просто не си прав, откъдето и да го погледнеш. Но за да се увериш в казаното от мене - защо не вземеш да станеш учител, бре ? Таман ще работиш само по 4 часа на ден, колко му е. И ще можеш да се хванеш на втора работа, за допълнителни доходи, ако не ти стига заплата от 250 лева (толкова взима леля ми, чисти пари) ? -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 155 Регистриран: 24-July 06 Град: София Потребител N: 1474 ![]() |
А останалите хора какви заплати взимат. Или дай да им резнем на тях, та да нахраним учителите! Даскалите виждат само един 2.6 милиарда бюджетен излишък, ама дефицита по текущата сметка нещо никак не го споменават който е близо 10% от БВП. Заеби страничните доходи. Една служителка в бюджетния сектор колко взима. Тя няма странични доходи. Примерно секретарка. Или чиновничка. Или един полицай. Или пожарникар. Или лесничей. Заплатите ни не са Европейски ама и работенето не ни е.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ С техника отпреди 20 години какво искаш да постигнеш ? Производителността на западния свят ? Не можеш, колкото и да искаш. А и навсякъде на запад, хората се стремят да инвестират печалбата за развитие. Тука в друго освен в скъпи коли, вили, хотелчета и комплекси не се инвестира. После защо производителността ниска ... Ми не е от мързел със сигурност ...
-------------------- Free are those who walk away from setting suns
|
|
![]()
Коментар
|
|
А останалите хора какви заплати взимат. Или дай да им резнем на тях, та да нахраним учителите! Даскалите виждат само един 2.6 милиарда бюджетен излишък, ама дефицита по текущата сметка нещо никак не го споменават който е близо 10% от БВП. Заеби страничните доходи. Една служителка в бюджетния сектор колко взима. Тя няма странични доходи. Примерно секретарка. Или чиновничка. Или един полицай. Или пожарникар. Или лесничей. Заплатите ни не са Европейски ама и работенето не ни е. Само да ми обясниш какво общо с учителските заплати имат страничните доходи, може ли? Според Кодекса на труда, всеки има право да работи на колкото си иска трудови договора. В тази светлина, и секретарката може да пише код през нощта, както правех аз, защото през деня определено не ми оставаше време заради задълженията ми в училище. Хайде, стига сме гледали в паничката на другите, а? Всеки е свободен да разполага с времето си по най-добрия за него начин, а това, че във форума има ученичета, на които не им изнасят прости факти за даскалите и даскалото, това е проблем на родителите им, чийто подопечни са дечицата им. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Николчо,
Някой хубав ден някой ще те намери и ще ти цепне голямата тиквичка ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
Тъй като темата не е само за стачката, а за училището като цяло, бих искал да изразя възмущението си от новата система по-която ще се дават стипендиите в моето училище.
В началото на годината бях много щастлив защото разбрах че ни дигат стипендиите от 21 на 23 лева. 2 лева не са много, но все пак увеличение си е. Когато обаче подавах молбата, ми поискаха копие от лична карта(паспорт). Още тогава се усъмних че има нещо гнило, понеже миналата година си подадохме молбите без да ни искат нищо друго. Миналата седмица класната каза че цялата раута с копията от лични карти било, защото вече стипендиите нямало да се получават на ръка от канцеларията, ами щели да ни правят карти и да си теглим стипендиите от банкомати. Това означава, че няма да мога да си изтегля цялата стипендия, ами винаги ще трябва да оставям по 5 лева(не съм сигурен дали са толкова) в картата. Кажете ми каква изгода имам от това? Най-тъпото е че на практика, те също нямат изгода от това. На касиерката изобщо не и беше проблем да си ни ги дава като ходим при нея. Адската простотия! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
Не знам къв е смисъла на това,но в мойто даскало го бяха направили преди 2-3 години тва с картите,което пък мен никога не ме е греело щото никога не съм взимал стипендия
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
^^А нали знаеш, че някой е получил n броя пари/шишета, за да се уреди сметките на 200 и кусур ученици, да си извадят карти?
-------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мога ли да попита за отпуска цяло лято става въпрос??Защото учителите в мойто училище имат ваканция само 1 месец..през другото са заети в правене на диплуми,попълване на данни,изготвяне на програми!!! НЕ е толкова лесно колкото и се вижда...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 110 Регистриран: 6-April 06 Потребител N: 1270 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
Слагай очилцата и отивай да зубриш бе
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Днес някой пусна слух, че в нашето училище от 21 стипендиите били намалени на 20лв.
![]() -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 155 Регистриран: 24-July 06 Град: София Потребител N: 1474 ![]() |
Абе нашто мило правителство е БИЛО длъжно да предвиди пари за образованието! В минало време! А не като стигне ножа до кокала да се чудят как да мотат. На мен ми е ясно, колко им е мизерно на голяма част от даскалите, ама да искат пари от ся за след малко... Не че не е справедливо. Справедливо е! Само че не искам да завлекат цялата икономика с техното твърдоглавие. Ако сегашното правителсто увеличи на 150 000 души заплатите със 100%, няма и да минат 6 месеца преди да се озъбим всички! Просто са некадърни! Доказателство е че не са могли да предотвратят такава мащабна стачка, още в зародиш. Толкова са ръпи горките! Не искам да мисля какво ще стане! ЗА БОГА ХОРА НЕ ОТСТЪПВАЙТЕ!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
На нас не ни дават стипендиите нещо о.О
Или поне досега не са ни дали, а е крайно време. Хм? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 03:35 PM |