Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
7 страници V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Cradle Of Filth, мнения за групата
xskacorex
коментар Feb 8 2003, 01:34 PM
Коментар #1

protocol down

Група: Потребители
Коментари: 1855
Регистриран: 12-January 03
Град: Пловдив
Потребител N: 4

CRADLE OF FILTH... Във всички форуми, които сме сменили отварях тази тема, може би защото Кредъла са едни от любимите ми! Ох, наистина много ги харесвам, просто са... оригинални! Пък и вокала е някак... странен... неповторим... и оригинален! Сега в последно време много се кефя на "From The Cradle To Enslave" (Video-то). Малко ми е с кофти качество, но се търпи... Аз честно да ви кажа не им се кефя много на клиповетв, щото знам много хора дето слушат блек метъл или въобще метъл само заради клиповете! Щото трябва да си призная, че повечето от клиповете на блек метълските групи се харесват на пубертетите (като мен :) ) и така си печелят повече слава, но това не е в техен + Това е... Очаквам смислени и дълги постове! И нека само тези, които разбират и се кефят на тоя стил да постват, за да не се пълни темата с простотии!

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Feb 8 2003, 08:49 PM
Коментар #2

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28394
Град: София
Потребител N: 3

Cradle Of Filth несъмнено са явление в съвременната метъл сцена... И макар мнозина да отричат музиката им, това не я прави по-малко красива и могъща. Dani според мен е сред най-добрите млади вокалисти, нищо че пее изродски - пичът има невероятен диапазон. Освен това е невероятен композитор и текстописец - текстовете на Cradle по нищо не отстъпват на Шекспир, дори стилът е подобен. Колкото до клиповете - има много некадърно направени, има и хубави. Любимият ми е на Mother North на Satyricon - касапница в действие! Тези на Cradle също ги бива, поне нецензурираните версии. А мен ако питаш, пуберите много повече се кефят на едни други клипове, в които псевдо-гангстери размахват патлаци и пачки, но това е една друга тема... :)

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
????
коментар Feb 9 2003, 11:17 AM
Коментар #3

Непросветен
*

Коментари: 47
Регистриран: 5-February 03
Потребител N: 27

SORRY 4e se namesvam-az ne razbiram ot taq muzika..
ma imam edin vapros kam WARRIOR!!!!!!!!
ABE ICE-da te svetna po vaprosa: I TI SI PUBER(ne si stanal na 20 o6te) MA NE SE KEFISH NA PISTOLETI BLQ BLQ BLQ!!!!
Taka 4e nedei da govori6 za vsi4ki puberi edno i sa6to!

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Feb 10 2003, 09:05 AM
Коментар #4

Balance Guardian

Ето тук грешиш - тийнейджър съм, но пуберитета го изживях преди доста време. А иначе имах предвид болшинството пубери - не отричам че се срещат и "праведни" сред тях :)

Малко се отклонихме от темата... Официалната дата, на която излиза новия дългоочакван албум на Cradle е обявена - 10-и март. Според самия Dani Filth албумът ще звучи доста повече като "добрия стар" Cradle, какъвто го знаем от "Dusk...". "Damnation And A Day" ще включва 17 композиции... очаквам го с нетърпение!

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
Dimmu_Borgir_fan
коментар Feb 28 2003, 05:12 PM
Коментар #5

Непросветен
*

Коментари: 1
Регистриран: 28-February 03
Потребител N: 50

Az 4etno da wi kaja, vupreki 4e sum fen na dimmu borgir (kakto li4i ot nicka mi) mnogo se kefa i uvajavam cradle of filth, samo deto ne ma kefi novia im imidj, ama tva e drug vupros :) Pojelavam vi uspeh sus site! Tova e mnogo hubavo :punk:

+Quote Post
the_bored_witch
коментар Apr 18 2003, 11:11 PM
Коментар #6

Непросветен
*

Коментари: 3
Регистриран: 18-April 03
Потребител N: 73

cradle naistina sa edna ot dosta emblematichnite bandi ne samo w black-a,no wypreki che strashno mi hareswat kato zwuchene,wiziq i wnusheniq ,sa edna ot grupite, za koito ne goworq mnogo s t.n. "istinski" black-ari, glawno zashtoto mi e pisnalo da slusham komentari ot sorta na "ostawi go toq pozior Dani Filth" ili "cradle sa basi komersiqta".ot druga strana pyk ima i strashno mnogo malki dosadni naduwkowci,koito paradirat s towa che slushat cradle da kajem, zashtoto si mislqt che taka shte izglejdat po-tymni,po-zli ili po-silni..ili nai-malkoto po-interesni.meko kazano ne moga da ponasqm taq pasmina kopelenca.i izobshto nqma znachenie na kolko sa mejdu drugoto.chowek moje da si ostane glupaw "puber" bez znachenie kolko godinki sa minali ot zlopoluchnoto mu rajdane na taz zemq.a po wyprosa za puberite i teenagerite.towa sa samo ponqtiq.glupawi masowi ponqtiq, w koito bi trqbwalo da se wpiswa wseki "mladej".
a otnosno patlacite i pachkite i klipowete na psewdo-gangsterite... dry.gif ..dori weche mi e gnusno da goworq za towa,kakto mi e pisnalo da slusham i za typite diskoteki i swalqniq po kuponi na oshte po-typite mi syuchenici.kakto kazwashe bashta mi "na teq mladi rapycheta im trqbwa edna predwecherna razhodka iz nqkoi gaden,mrysen gangsterski kwartal iz pokraininite na New York da kajem ...i nqkoq sreshta s edin silen i grozen negyrski babun....i shte sprat da slushat "gangsterska" muzika"
taka..mai stiga tolkowa...mislq che minawa za smislen i dylyg post

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 19 2003, 01:47 PM
Коментар #7

Balance Guardian

Като цяло съм съгласен. Ако някой е слушал последния им албум, нека сподели тук впечатления.

--------------------

+Quote Post
the_bored_witch
коментар Apr 19 2003, 09:52 PM
Коментар #8

Непросветен
*

Коментари: 3
Регистриран: 18-April 03
Потребител N: 73

am po nqkakwa sluchainost sprqh na mtv edna wecher prehwyrlqiki kanalite ,zashtoto widqh che pod ikonkata pishe "superock".ta kogato zyrnah prekrasniq pozitiwen izgled na Dani i na ekrana se izpisa "cradle of filth-babylon;album-damnation and a day" bqh meko kazano s fizionomiq ot sorta na blink.gif ...nelosh klip...no wse pak ne i koi znae kakwo ..bih predpochela neshto po-mistichno i tejko kato obstanowka,no i lekite psycho-horror wnusheniq ot nastoqshtiq klip biwat ..obshto wzeto dobre zwuchi..a ako iskash po-qsna predstawa otnosno albuma iztegli si go ot mp3.online.bg,ako ne si si go nabawil weche otnqkyde predpolagam(gaden shtaslliwec)..az nqmam tazi wyzmojnost zaradi skromnite si wyzmojnosti otnosno MB..wse pak i tozi moment shte doide

+Quote Post
Beerzebub
коментар Apr 20 2003, 01:50 AM
Коментар #9

Da schlägt es links

Група: Приятели
Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Потребител N: 8

Ммдаа! Аз нямам кабелна телевизия, но една вечер докато бях на тренировка по MTV пуснаха някакъв техен клип. Не видях името му (бях твърде далеч от телвизора...), нито пък успях да чуя нещо. Само си спомням, че някаква жена гледаше записа на някаква дигитална камера... Когато го видях тоя кли останах като гръмнат... MTV и CoF някак си не се връзваха... поне до онзи момент. М/у другото парчето не се ликазва Babalon A.D.??
Иначе (както писах в една друга тема) албумът им е нещо невероятно... Свалих си го целия и от тогава слушам само него и новия такъв на Children of Bodom punk.gif walkman.gif punk.gif :!: Има изключително оригинални парчета, като Hurt and Virtue и Mannequin. Иначе любими са ми: Presents form the Poison Hearted, Better to Reign in Hell, An Enemy Led the Tempest, Doberman Pharaoh.........

--------------------
meh.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 20 2003, 11:45 AM
Коментар #10

Balance Guardian

Да, парчето наистина се казва Babalon A.D. (с шизофреничното подзаглавие So Glad For The Madness). Учудвам се, че са пуснали клипа по MTV (трябва да е било по малките часове)... Така и не съм го гледал все още, но се надявам довечера да го пуснат във Фрактура. Колкото до албума - с риск да се повторя ще заявя, че това е един от най-оригиналните и изобщо велики (блек) метъл албуми, които съм слушал. А историята на Луцифер, разказана от Dani, звучи просто покъртително!

--------------------

+Quote Post
Zombie
коментар Apr 20 2003, 12:09 PM
Коментар #11

Човекът с пръснатата глава, чийто мозък се стича по стената зад

Коментари: 333
Регистриран: 6-March 03
Потребител N: 51

hahahahhaahahahahaaaaaaaa
az tfa par4e go gledah v edna ot taka lubimite mi klasacii Top 10 at hard rock to Mtv
i izob6to ne be6e po malkite 4asove /malko sledobqd
hahahahahaaaaaaaaa
to be6e na 8-9 mqsto nqkade
a na 7mo mqsto bqha papa roach
ima6e i linkin park i system of a down
hahahaaaaa
kak sa gi kombinirali samo a
pone na purvo mqsto mai 4e bqha black sabbath
hhahaaaaaaa

ina4e klip4eto ne be6e kraino lo6o
sigurno 6toto iam6e goli jeni
hahahahahaa
ama si6kite tiq horror ne6ta mi 6toqt malko sme6no
osobenno po MTV

--------------------
There is nothing wrong with me
I'm not trying to see things your way
I'm not lost, I'm not drowning, I'm not lost
I'm just waiting, waiting to die

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 21 2003, 07:44 AM
Коментар #12

Balance Guardian

Музикалният профанизъм на MTV е пословичен...

--------------------

+Quote Post
xskacorex
коментар Apr 22 2003, 12:04 PM
Коментар #13

protocol down

Цитат
профанизъм
- taq duma e mnogo slojna... q zemi da q obqsni6... I taka kato vi gledam kak si govorite za albuma, puk az sum si go poru4al , ama o6te ne e gotov...i vie se xvalitw, 4e ste go slu6ali, a az ne...i uaaaaaaa mad.gif V petuk trqbva da go imam... Toq pusti plovdivski RockShop e prazen kato... neznam

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 22 2003, 07:17 PM
Коментар #14

Balance Guardian

Профанизъм ще рече тотална незапознатост с дадена тема, но въпреки това експлоатиране на въпросната в често негативна насока. А за албума - не е от най-лесносмилаемите, поне аз започнах да го харесвам чак на третото прослушване...

--------------------

+Quote Post
Sw1tched
коментар Apr 22 2003, 09:14 PM
Коментар #15

Архидемон

Коментари: 3914
Регистриран: 12-April 03
Потребител N: 65

warrior не трябваше да го обясняваш - сега ще искат да им обясниш обяснението си.

аз пък си мислех че профан е порода некадърници

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 6 2003, 05:51 PM
Коментар #16

Balance Guardian

FLIPER, чу ли албума...?

--------------------

+Quote Post
xskacorex
коментар May 6 2003, 06:06 PM
Коментар #17

protocol down

Срам ме е да го кажа - НЕ... Ходя през ден два в рок шопа и все някой го е купил преди мен...те го заредат в 2 бройки МС и тва и за 1 ден го продадат

--------------------

+Quote Post
xskacorex
коментар May 16 2003, 12:12 PM
Коментар #18

protocol down

Юпиииииииииии..... Купих си албума на CD при тва преди 5 дена - размазвачка, какво да кажа, направо рулва... Много ме кефи, слушал съм го поне 10 пъти! smile.gif Много ме размаза!

П.С. Дименшън Ъф Харм също ме кефят много...

offtopic.gif
Riff-a na fracture e na Pantera - mouth for war
offtopic.gif

--------------------

+Quote Post
Beerzebub
коментар May 16 2003, 01:58 PM
Коментар #19

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Потребител N: 8

Страшен е Damnation & a Day!!! На мене вече малко ми писна, след около мвсец куфеене punk.gif . Сега отмарям на Nightwish (главно Century Child).

ПП. Dimention of Harm ги чух на Winterstorm-а и мноо ми харесаха! Добре че ме подсети да си потърся нещо тяхно...

--------------------
meh.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 16 2003, 04:18 PM
Коментар #20

Balance Guardian

Няма писване Damnation-а... това не е албум, а резачка! smile.gif

За Dimension Of Harm сте прави - това е една от най-силните ни блек банди... и на концерта бяха на ниво!

--------------------

+Quote Post
Sw1tched
коментар May 25 2003, 10:50 AM
Коментар #21

Архидемон

01: A Bruise Upon The Silent Moon
02: The Promise Of Fever
03: Hurt And Virtue
04: An Enemy Led The Tempest
05: Damned In Any Language
06: Better To Reign In Hell
07: Serpent Tongue
08: Carrion
09: The Mordant Liquor Of Tears 10: Presents From The Poison-...
11: Doberman Pharoah
12: Babalon A.D.
13: A Scarlet Witch Lit Season
14: Mannequin
15: Thank God For The Suffering
16: The Smoke Of Her Burning
17: End Of Daze

nema kwo da si goworime az sym lud black-ar ama wie ne znaete.smile.gif

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 25 2003, 12:24 PM
Коментар #22

Balance Guardian

Ти сам реши да се издадеш, а? smile.gif

--------------------

+Quote Post
Sw1tched
коментар May 25 2003, 02:06 PM
Коментар #23

Архидемон

pu da mu se ne znae smile.gif

Shto ne se krystish "Cradle Of Ice" ili "warrior of filth" po-qko zwuchi...no ne otgowarq na "woin bez ime, s chista kato led dusha"

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 25 2003, 02:19 PM
Коментар #24

Balance Guardian

Вярно, малко не се връзват двете неща... затова не съм и Warrior Of Filth, както виждаш. Посланието на Rhapsody (макар и по-наивно) ми е по-близко до душата.

--------------------

+Quote Post
Sw1tched
коментар May 25 2003, 09:12 PM
Коментар #25

Архидемон

хаха ма ти вярваш ли си? Нима още има такива души.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 26 2003, 08:06 AM
Коментар #26

Balance Guardian

Ако никой не вярва, значи наистина няма.

--------------------

+Quote Post
Sw1tched
коментар May 27 2003, 09:13 PM
Коментар #27

Архидемон

едва ли тука му е мястото (сега ще се разпискат че спам-ваме), ама намерих малко Ницше както ми препоръча и наистина има право за доста нещо, но малко прекалява с някой от тях и със силата с която ги казва истиността им малко почва да ме съмнява.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 28 2003, 07:42 AM
Коментар #28

Balance Guardian

offtopic.gif Е, всеки философ изказва твърдения, в чиято сигурност е убеден. Друг въпрос е, че (поне спред мен) абсолютно всичко подлежи на съмнение.

--------------------

+Quote Post
blood_freak
коментар May 30 2003, 08:45 PM
Коментар #29

Кървав Изрод

Коментари: 451
Регистриран: 3-February 03
Град: Свищов
Потребител N: 23

Cradle Of Filth...
ai az pochwam da gi slusham punk.gif punk.gif punk.gif

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jun 23 2003, 05:22 PM
Коментар #30

Balance Guardian

Така и така с FuckMeJesus отворихме приказка за "комерсиалния" блек... защо спряхте да изказвате впечатления за Cradle? Мен ако питате, те вече се поразграничиха от класическите блек стереотипи...

--------------------

+Quote Post

7 страници V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 22nd July 2025 - 10:40 PM