![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Хаха, май не е точно в Германия
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Много интересна темичка.
![]() Моята питанка ме мъчи от има-няма 3-4 години... Chimaira? А за Arch Enemy винаги ми е звучало по-добре с 'ч', макар и хич да не претендирам за вярност. -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Erased ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 937 Регистриран: 11-February 08 Град: Изгубен Потребител N: 2589 ![]() |
Chimaira -> Кимийра
-------------------- The 13 Commandments of the Church of Tiamat:
XI. Thou shalt not tell thy brother & sister 'thou shalt not'. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Каймийра даже.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
Нали не си останал с впечатление, че е град в Германия? И грешно да е впечатлението, Содом си е немска група. Значи пак не ме грее английския. -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 161 Регистриран: 21-July 07 Потребител N: 2242 ![]() |
В крайна сметка Arch Enemy се чете с "ч". Самата Анжела го произнася така, значи всичко е ясно.
![]() Сега имам друг въпрос. Как се произнася Ajattara? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Erased ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 937 Регистриран: 11-February 08 Град: Изгубен Потребител N: 2589 ![]() |
Как се произнася Ajattara? Аяттара, с двойно Т, във финския има значение; ударението е на първия звук. Съжалявам за спама, между другото, дано поне е полезен на някого, а по-късно ще проверя и за Chimaira, защото мисля, че самата група не използва транскрипцията, дадена в повечето речници. -------------------- The 13 Commandments of the Church of Tiamat:
XI. Thou shalt not tell thy brother & sister 'thou shalt not'. |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
^^ На български градът се произнася Содòм, с ударение на второто "о", на английски обаче ударението пада на първото. Същия проблем като при Macbeth. А, ясно.Хубаво, че има кой да ми обясни ![]() Та, щом е на немски град, значи продължавам да си го изговарям на 2-рото "0".Немска група, на немски град кръстена-англииския знач ине ме грее в случая. Къв немски град бе?!?!?! ЧЕТЕТЕ БИБЛИЯТА, ЕЙ!!! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
Виж ми последното мнение, преди да коментираш.И да не е немски град-кво ме интересува къв е, мамка му?
-------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
А защо представлява такъв огромен интерес произношението? Не е нужно чак такова задълбаване в детайлите.
-------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
А как се произнася Nile - Ниле или Нил?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
Найл ,може би,все пак на английски е така ...
-------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 261 Регистриран: 13-April 04 Град: Варна/София Потребител N: 451 ![]() |
Някой може ли да ми каже, къде е ударението на Vanvettigand?
Името на бандата е на старошведски. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2154 Регистриран: 21-July 06 Град: Там някъде! Потребител N: 1467 ![]() |
Как се чете Hocico?!
![]() -------------------- Аз съм пеперудата
на тази дъска, забодени с другите сме част от колекция. Карфиците бляскави бяха наши мечти, но само свободни от тях отново ще летим...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
^ Bloody'ell , what language is this !?
![]() -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
^Шпаньолският не е толкова рядко срещан и рядък език, brother
![]() Някой дет разбира от езици ще каже, ама предполагам, че е нещо като "осико" -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Озико.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2154 Регистриран: 21-July 06 Град: Там някъде! Потребител N: 1467 ![]() |
^ Това з, защо? Него най-малко предполагах! Групата е мексиканска, и от това което проучих трябва да е Осико
![]() -------------------- Аз съм пеперудата
на тази дъска, забодени с другите сме част от колекция. Карфиците бляскави бяха наши мечти, но само свободни от тях отново ще летим...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Всъщност това е един от вариантите, които намерих. Доста хора предлагат различно, дори испаноговорящи.
Хосико, Осийко, Хочико... този ми се стори (от ласт.фм) "най-официален". В момента нямам звук тук, но намерих линк, където жена уж произнася думата. http://actor.loquendo.com/actordemo/ausili..._13315_9356.wav |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
И аз порових, даже в някакъв сайт имаше аудио файлче с произношение (на abydos нещо не ми се отваря линкът) и момъкът го произнесе Осико, май ще да е това... има съвсем леко придихание в началото, едва забележимо, но в крайна сметка е логично да има такова, де.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
СЕЛТИК ФРОСТ на запад най-често ги произношават КЕЛТИК ФРОСТ
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Celtic и по двата начина е окей
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Беее, не ми се карай уа! Знам, ама тука като кажа "КЕЛТИК" и ме гледат като... селтик
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Което не е особено похвално като се има предвид колко начетени князе си имаме...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Добре, че си имаме (проекто-)княгини, да отсрамват
![]() Кажи ся за "the Green Manalishi" ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 24-January 08 Потребител N: 2557 ![]() |
СЕЛТИК ФРОСТ на запад най-често ги произношават КЕЛТИК ФРОСТ ![]() Щом Фенриз ги произнася КЕЛТИК, значи проблем нема. -------------------- нема супер марио, има само смърт
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
DIE APOCHALYPTESCHEN REITER
^Моля...??? -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Ди Апокалюптишен райта (райтър в краен случай)
Буквите са подчертани, защото са леко грешни, обаче нямам идея как с българската азбука иначе да постигна нужната транскрибция. Die Apokalyptischen Reiter се пише, между другото. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
Благодаря.
-------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 1 Регистриран: 6-March 08 Потребител N: 2626 ![]() |
Някой може ли да ми каже как се произнася Behemoth???
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 4th May 2025 - 12:37 PM |