Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
5 страници V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Скандално, ученици бият учителка
pa®tci
коментар Apr 11 2008, 07:49 PM
Коментар #31

Serpent Moves

Група: Приятели
Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094

Цитат(lodborg @ Apr 11 2008, 08:26 PM) *
... Но си мисля, че ако се случи, охраната на даскалото ще вземе моментално мерки и след 10 минути келешчетата ще са вече в близкото районно.

И аз между дургото, докато си пишех коментара се сетих за охраната. Поправка "охраната". Все повече се убеждавам, че това вече са хора чисто фигуранти. Може и да спрат някое пошляпкване тук-там по двора и да спят на входа цял ден/нощ, но само толкова (не че и аз не съм спал по цял ден като охрана в ЦГП-то, ама там какво и как да вардиш)?
Иначе не се и съмнявам в реакцията, която би предизвикал този клип показан на хора от "някъде на запад". Предполагам първо биха се втрещили и след това ще се подсмихнат снизходително "Ами България, все пак"...

"На тази учителка виждам, че и е слаба педагогиката" каза едва що някакъв тип министър ли, що ли, по БНТ. Ще ми се да ми обясни, на фона на тоя маймунарник от клипчето той какъв тип педагогически похват за справяне със ситуацията би използвал. И заговаряйки за педагогика, точно утре имам и ако не тогава, живот и здраве във вторник 100% ще се повдигне това като дискусия в часа, та... очаквам с интерес smile.gif

ПП Дълбоко ме съмнява, че някой от тия лайнари ще осъзнае какво точно се крие зад наказането да пропусне една учебна година. Това за него ще е кеф да си повее шапката (не, че сега не си ги веят) още известно време и да покара на воля (ако (и) не направи някоя адова катастрофа), закупената му от татко лъскава колица. Мда...

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
lodborg
коментар Apr 11 2008, 07:57 PM
Коментар #32

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Ми, Боби, повечето охранители по училищата са вече пенсионери. Ако се одървят на някой нехранимайко, по-вероятно да изядат боя. Никое училище не може да си позволи да отделя средства за качествена охрана. Отделно че в момента в България никой нормален, млад, здрав човек не би станал охрана на училище.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
Wicked Child
коментар Apr 11 2008, 07:57 PM
Коментар #33

Прослушващ метъл
**

Група: Потребители
Коментари: 217
Регистриран: 10-April 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2690

Цитат
Това за него ще е кеф да си повее шапката (не, че сега не си ги веят) още известно време и да покара на воля (ако (и) не направи някоя адова катастрофа), закупената му от татко лъскава колица. Мда...

Според мен тези нямат пари за тоалетна хартия даже. Ако имаха, щяха да са в някой частен техникум или гимназия, а не там. Неее, разглезените богаташки дечица нямат място в обикновено даскало. Пък и мама и татИ са ги учили, че могат да се заяждат само със съученици, не и с учители.

--------------------
Fight with blood, fight with steel,
Die with honor, NEVER yieldl!
Fearless hearts, filled with pride,
Into Glory we shall ride!

+Quote Post
pa®tci
коментар Apr 11 2008, 08:06 PM
Коментар #34

Serpent Moves

(почти) Off Topic:

Абе... зависи. Заплащане, работно време (щото за студенти два на два, дневна нощна е идеално просто). Обаче пак за двеста лева да си късаш нервите и да не знаеш, дали като ти приключи смяната няма да се е събрала тълпа да те сгъне отвънка, щото си нашамарил някой мухльо, не си струва. Тия дни минавах покрай 15-то (мило и любимо) и видох някаква жена охранителка вътре... не че нещо напротив, даже е хубаво да има И жена, ама сама такава... Спомням си, че 99-та като завърших, даже си беше (вид) престижна и уважавана работа това...

--------------------

+Quote Post
Wicked Child
коментар Apr 11 2008, 08:13 PM
Коментар #35

Прослушващ метъл
**

Аз имах в предвид учениците с лъскавите колици. Както и да е.
Сега един от любимите ми въпроси- какво става с младите хора днес? И аз се броя за млад, на 16 съм (ех, личат ми вече годинките, казват си думата), но никога не съм си позволявал такова нещо. И колкото и тъпо и банално да звучи, може да е и неоправдано даже, но съм забелязал, че такова поведение е най-типично за чалгарчета, рапърчета и други последователи на някои от "модерните" музикални стилове. Защо не сме чули за полудял метъл, който е скочил да бие учителката си? Нали в "нашите" песни се пее предмно за смърт и убийства, породявали агресия и не знам какво още?

--------------------

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Apr 11 2008, 08:15 PM
Коментар #36

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Град: София
Потребител N: 1041

Бтв, едно доста точно мнение на Canis_Dirus от тийна. Ще си позволя да го цитирам:

Цитат
След като из нета циркулираха видеота, където седмокласничка правеше свирки в класната стая, бият учители в час, какво остава?

Остава да изнасилят някоя учителка в час. Естествено, тогава ще съдят учителката за педофилия. Тя се е обличала предизвикателно и тн.

--------------------

+Quote Post
pa®tci
коментар Apr 11 2008, 08:15 PM
Коментар #37

Serpent Moves

^ Аааа, това още си го имам на компа, от куртоазия biggrin.gif

Цитат(Wicked Child @ Apr 11 2008, 09:13 PM) *
... Защо не сме чули за полудял метъл, който е скочил да бие учителката си? ...

Защото метълите използват олтари, ножове, кози глави, черни кокошки, свещи, странни символи изчертани по земята и прочее rolleyes.gif

--------------------

+Quote Post
Wicked Child
коментар Apr 11 2008, 08:19 PM
Коментар #38

Прослушващ метъл
**

Майко мила!
Ето защо не става номерът, аз ползвам бели петли, а то трябвало да са черни кокошки. Благодаря, още тази нощ ще опитам отново.

--------------------

+Quote Post
Beerzebub
коментар Apr 11 2008, 08:20 PM
Коментар #39

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Потребител N: 8

Тъй, първо вероятно е редно да споделя, че и аз съм присъствал и дори съм бил участник в подобни "учебни" часове. При това пак беше час по Анлийски.
Бях 7-ми клас и даскалката ни беше откровено откачена. Жената имаше съвсем явни проблеми и главата ми не го побира как такъв човек изобщо може да работи където и да е в образователната система. По време на занятията ни с нея беше абсолютна лудница, нещо като това, което видяхте в клипчето. Даскалката правеше някакви опити да ни усмири, пишейки двойки на поразия. Да имаш пет двойки за един час си беше нещо нормално. Примерно някой закъснява или става без нейно позволение, на мига получава една или няколко оценки в дневника. Човекът побеснява, отива до катедрата и вика "Искам още!" (То какво да кажеш в такава ситуация.). Няща надписва нова графа в дневника, щото старата е пълна, и продължава да реди лебеди за съответния ученик. Лично аз съм и оцапвал чантата с маджун и съм и редил хартии по главата. (Баси идиотчето съм бил, честно.) Спомням си че тогава получих просветление, така да се каже. Първо ми стана супер гадно от това което съм направил и като гледам май не съм бил много далеч от тия от клипа. Второ, направи ми впечатление тотално неадекватната реакция на даскалката, която започна монотонно да чисти часнтата си, с бавни движения напред-назад. Това продължи през оставащите около 20-30 минути от часа, през които тя не спря да изпитва. Към края на годината, естествено, стана невъобразим скандал, при който г-ца Кунторова (сетих се за името smile.gif ) си подаде сама оставката, за да не бъде уволнена дисциплинарно. А ние останахме на поправителен изпит. В края на 7-ми клас! Когато трябва да кандидатстваш. Страшното обаче не беше това, а слухът че ще ни изпитват по учебния материал, който е трябвало да бъде покрит през годината. В учебника си спомням имаше уроци за Past Perfect, поне това ми се е запечатало в съзнанието. При Кунторова обаче за да получиш оценка трябваше просто да прочетеш текста към съответния урок. За щастие бе взето решение да бъдем изпитани по нейните методи.
Спомням си как майка ми беснееше след някаква извънредна родителска среща, заради ситуацията, при която учителката (жена над 45, по моя преценка) се беше появила с... майка си. И въпросната майка, взимайки нещата в свои ръце ни беше нарекла "тия наркоманчета" и подобни.
Друга случка за която се сещам. Беше в края на годината, точно преди Кунторова да напусне. В общи линии трябваше да с и стоим в стаята, защото тя не можела да ни пусне. Както си седяхме, вратата е отвори с шут (буквално) и някакъв от по горните класове влита с крясък "Курво, майка ми е долу и иска да те пита защо имам 2-ка за годината!". Следва ритник по катедрата, която пада по напред и пред дъската остава само едно столче и върху него - учителката, с чантата си в скута. Ситуацията сега не ми се струва особено смешна, както не ми е смешно и клипчето, но тогава изпокапахме от смях, след като се отърсихме от шока.

Какво исках да кажа с всичко това? Не, не нападам преподавателя, не защитавам и учениците. Това което видях, както и това което ви разказах, се разминава с всичките ми представи за нормално поведение. Смятам обаче, че не ни е налична дефакто никаква информация по случая, освен малоумните заглавия за "пребита" учителка, целящи само и единствено да представят нещата като поредната сензация. Отделните парченца за това, че имало и други оплаквания от госпожицата, в комплект с поведението на директора могат само да ви покажат, че монетата има и друга страна. Вместо да се замислите в тая насока и да допуснете различни, версии вие се захванахте, отново, с пълните глупости. Важни клечки, мутри, не'ам си к'во... Ае стига бе! От най-битовия скандал ще стигнете до кой знае каква световна конспирация. Не че е тотално невъзможно, в случая, но пределено не е от нещата от които трябва да започнете да разнищвате случилото се.

--------------------
meh.

+Quote Post
Aglarana
коментар Apr 11 2008, 08:25 PM
Коментар #40

Истинска измамница

Коментари: 2917
Регистриран: 25-April 05
Град: Under the Northern Star
Потребител N: 795

След като даваме примери:
Миналата година мой съученик напсува чистачката и моментално беше ИЗКЛЮЧЕН...(имал е и други провинения все пак - преписване или пък сбивания).
Това говори, че могат да се взимат и адекватни решения, стига да има желание за това.

--------------------
First wish for this night:
Let me be your delight.

+Quote Post
pa®tci
коментар Apr 11 2008, 08:30 PM
Коментар #41

Serpent Moves

^^ Никой не казва, че монетата няма друга страна, обаче адски силно ми е заседнало поведението на учениците в класната стая/час като цяло, показани от клипчето. Иде да рече, че едва ли не всеки час тая жена трябва да... ъъъ... преподава сред маймунски звуци, хвърчащи по нея хартишки, химикалки т.н. Ми и съвсем нормален човек да си ще изперкаш в такава обстановка... което ми повдига въпроса, къде е бил директорът и училищното ръководство преди да стане цялата патаклама?
И аз не съм на мнение, че става въпрос за деца на мутри, достатъчно е просто някой от родителите да има малко повече пачка и връзки, за да стане тоя номер.

--------------------

+Quote Post
Wicked Child
коментар Apr 11 2008, 08:33 PM
Коментар #42

Прослушващ метъл
**

Учителката може да е последната откачалка. Никой не дава право на хлапенцата да се държат така с кое да е човешко същество, камо ли с преподавател.

--------------------

+Quote Post
Ta' Zhal
коментар Apr 11 2008, 08:37 PM
Коментар #43

But what I thought I could control took hold of me instead...

Коментари: 957
Регистриран: 20-February 08
Потребител N: 2604

Дали скандалът е битов или не, не е важно. Може да са мутри, може и да не са. Все тая, пак се чувстват безнаказани.
А това за преподавателката- ми луди учители има навсякъде, не е и като да са само учители. В живота човек се сбъсква с много такива хора. Айде да бием всички, значи. Аз, например, уча в немската. И тук има гадни учители. Защо не е пребита надутата немкиня, която скъса 4 човека, които знаеха немски много добре, просто защото я дразнеха? Та тя се изгаври с усилията им, промени бъдещето им до голяма степен. А защо не е пречукан езотеричният ми учител по философия, който е говорил за Б'хгаваан (така се пише, надявам се!) в часовете на брата на една моя приятелка, а после скъсал ЦЕЛИЯ КЛАС за годината, и то 12 ти клас!??!
Защо тези хора не са пречукани?
Ами защото човек, ако иска да получи знания, ги получава. Ако иска да избива комплекси, ги избива. И на мен не ми харесва, ей Богу, ама такова е положението. И няма да се промени към по- добро с такива изяви от страна на учениците...

--------------------

Цитат(shagrathkz @ Jun 14 2009, 11:21 PM) *
За разлика от теб аз не съм позьор,и както преди казах извън блек метала слушам само 3 групи.

+Quote Post
Beerzebub
коментар Apr 11 2008, 08:45 PM
Коментар #44

Da schlägt es links

^^^ Аз пък мога да ти кажа, че часовете по английски бяха единствените в които се случваха такива неща. За сравнение имахме една даскалка по Музика, в чиито часове никой не гъкваше. Хем е час по Музика, уж не толкова важен предмет, дето се вика. Мисълта ми е, как се получаваше така че само при Кунторова наставаше лудница? Да опредлено в тия часове сме се проявявали като пълните идиотчета, но и със сигурност огромна вина носеше точно преподавателят.
Частта, където говорех за мутрите бях нарочно пресилил малко, за да акцентирам върху посоката, в която подеха размислите на много от вас. Дадох ви пример от моя личен опит, който ако бъде показан така както представят тоя случай, то сигурно пак ще има обвинения за това че "тия наркоманчета" и родителите им са червиви от пари и директора се правел на подлога...

--------------------
meh.

+Quote Post
Wicked Child
коментар Apr 11 2008, 08:49 PM
Коментар #45

Прослушващ метъл
**

С какъвто и учител да си, пак си длъжен да спазваш дисциплината. Погледни го така - ако един режисьор снима филм, да не би да го прави тъп, само защото не го кефят евентуалните зрители? Дръжте се свястно и не ги предизвиквайте, защото малко или много могат да ви опропастят живота. Особено в гимназията.

--------------------

+Quote Post
pa®tci
коментар Apr 11 2008, 08:56 PM
Коментар #46

Serpent Moves

Мдам, знам какво имаш впредвид за това, че в другите часове не сте смеели да гъкнете (един вид). По принцип, по свободно поведение сме имали и ние в някои часове и то все при даскали(ци), дето са били по-млади, такива... (май?) Само дето винаги сме намирали общ език (ако го е нямало ОНОВА уважение... макар че като се замисля, винаги съм си уважал учителите, както и хората дето са ми били от класовете) с даскал(кат)а, па макар и някоя злобна скочубра да е била (изключение прави една математичка-мъжемразка от 6-ти и 7-ми клас suicide.gif ).
Ако тия пишлемета бяха акълии, щяха да я заснемат ПЪРВО как тя се гаргари с тях (както те твърдят) и чак след това да пускат ако ще, как я бъцкат на катедрата. При създалите се обстоятелства обаче... no.gif Иди разправяй, че нямаш сестра wink.gif

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Apr 11 2008, 09:00 PM
Коментар #47

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

И аз като Beerzebub имах един смотан учител по английски в 7 клас и на него му се случи приблизително същото. Радвам се, че поне някой тук се замисли, че може нещата да имат и страна, която не е наяве. Историята е супер гнусна, но щом виждате, че застава с авторитета си пред вас деиректорът на училището и се опитва да обясни, не се ли замисляте поне.

--------------------

+Quote Post
Beerzebub
коментар Apr 11 2008, 09:03 PM
Коментар #48

Da schlägt es links

^^^ Не, пич. Наистина учителят трябва да бъде на ниво, трябва и да се държи подобаващо с учениците. Възрастта ни точно в тоя период беше такава, дивеели сме постоянно, гърмяли сме шишета с пиратки, фърляли сме пликове с вода от терасите и т.н. Такива или подобни изпълнения е правил всеки. Защо си мислите че само защото някой е влязъл в определена сграда повдението му ще се променни коренно? В смисъл, ДА, определено трябва да спазваш някакви норми, когато влезеш в училище. Тия норми обаче не висят във въздуха просто ей така, а се налагат. Все пак, както казах, говорим за 13-16 годишни палета дето само им дай свобода и гледай какво става. Това не е запазена марка на нашата "не"-държава и на нашия "не"-народ.

--------------------
meh.

+Quote Post
MadHatter
коментар Apr 11 2008, 10:03 PM
Коментар #49

ghost of the sun

Коментари: 3537
Регистриран: 5-September 05
Потребител N: 924

^^Еба ти обяснението, честно smile.gif С опита си да си измият ръцете, хвърлят вината обратно върху себе си. Не била добър педагог... Ами като не е, да не са я вземали на работа. Вината е на ръководството, ако персонала е некомпетентен, тъй да го кажем. То ако беше лесно всеки да е директор, всеки щеше да е. А пък да тръгнеш на бой на някого, без причина като "самозащита" е чиста проба малоумие - не може да бъде оправдано по нито един параграф.

--------------------
Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.

+Quote Post
Danny47
коментар Apr 11 2008, 11:18 PM
Коментар #50

Сценичен безработник!

Коментари: 671
Регистриран: 18-July 06
Потребител N: 1463

Най-отвратителното е, че бащите застават на тяхна страна сякаш не се гледали клипчето. То е ясно защо тея ученици са станали такава измет и лошото е, че техните деца също ще бъдат. Всъщност наказанието трябва да е кастрация, за да не се размножават тея лайна! хаха

--------------------

+Quote Post
Arq
коментар Apr 11 2008, 11:56 PM
Коментар #51

空の叫び 真夜中の

Коментари: 1128
Регистриран: 2-January 06
Град: под слънцето(на сянка) София!
Потребител N: 1102

Не ми го побира мозъкът... Не разбирам такива хора и може би никога няма да ги разбера. Аз съм на тяхната възраст. Може да съм разплаквала учителка, но никога не съм се представяла, че мога да посегна, камо ли и да се държа така с човек. Уча в разхайтено училище за искуства. Дисциплина няма почти никаква, но никой не би си позволил чак такова нещо... дори най-простите и богати фешънчета и народни изпълнители, нямат подобно държание... Учила съм с подобни олигофрени, но и те имаха мярка. Някакво себеуважение... не знам нямам какво да кажа хах. Това започва да става масов проблем навсякъде. И не виждам начин да се промени...

--------------------

+Quote Post
alpha prime
коментар Apr 12 2008, 08:42 AM
Коментар #52

алфонс

Коментари: 2959
Регистриран: 8-August 03
Град: Пловдив, градът на "Ботев"
Потребител N: 232

Може да е всякакаъв некадърен педагог или каквато ще да е. В ЕГ-то като бях имахме случа с психясал преподавател и защо по дяволите никой не се сети да го смачка от бой, а викахме директорката. Чак ме е ,че успяхме да го изгоним без да го бием. Ние сме били ебаси балъшкия клас brickwall.gif brickwall.gif

+Quote Post
noel_f
коментар Apr 12 2008, 09:39 AM
Коментар #53

Метъл

Коментари: 1776
Регистриран: 1-November 06
Потребител N: 1653

Тези от видеото бяха невиждани олигофрени. Ставала съм свидетел на много простотии, но чак такива дори и аз не бях виждала. w00t.gif Такова плиткоумно държание не може да има. no.gif
И колко са глупави само, кефят са че са "клас от хулигани", както самите се изразиха. И момчетата от нашия клас бяха известни с глупостите си, но не са повишавали глас на учителката си, а какво остава да я бият. Просто имаха уважение към учителите си.
Тези от видеото бяха невиждани прости малоумни изродчета. puke.gif
Ако бях на мястотo на тази учителка просто бих си излезнала, без изобщо да правя усилия да ги усмиря. Простотията е толкова фундаментално малоумна, че никакви опити за вразумяване не биха дали резултат.

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар Apr 12 2008, 10:20 AM
Коментар #54

Поетично бездушен

Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Радвам се, че изкарах средното си образование в най-елитното русенско училище - МГ.
Това, което стана, въобще не ме учудва. Педагози стават само тези, които не ги бива за друга работа, изключенията са малко. Изключенията са ако учителят има и друго занимание и е в училище, защото му харесва. Там е работата обаче, че вече такива хора са рядкост.
Иначе какво става... миналата година като кандидатствах баловете за педагогическите специалности бяха меко казано ниски. Значи там влизат тези, които не могат да влязат другаде. И ето на, след 3 години те ще учат децата. Жалко е.
Но не, не защитавам учениците. Просто образованието ни е направено така, че учениците да са недосегаеми. Учителят няма право да гони, няма право да говори на висок тон, няма право да цапне някой, който си го заслужава... въобще учителят е една статична пионка, която си пее урока, а учениците са миропомазани.
Самите ученици заслужават да бъдат яко наказани. Физически. То това дебилче от дума не разбира.
Но ето на, проблемът е двустранен. Образователната система в България е прогнила.
И нещо да вметна... абе, някой чу ли тая колко висши е имала? 4! И е учител?!

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
Blazy
коментар Apr 12 2008, 10:23 AM
Коментар #55

Непросветен
*

Коментари: 7
Регистриран: 20-March 08
Потребител N: 2646

2-3ма от въпросният клас ги познавам..съвсем бегло..тия боя им е малко... не се изненадвам хич, знам им класа що за стока са.. "Ти знаеш ли кой е баща ми " и т.н , лошото е че не са изолиран случай , а повечето 15-16 годишни са като тях...ама кво да се прави..аз се чудя аз или съм с остарели разбирания, нещо на на тия на по 15-16 им има... а не съм толкова по-стар от тях, гоня само 20 =/

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Apr 12 2008, 11:46 AM
Коментар #56

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

Аз помня как в часа по Музика се замеряхме със.... столове.... и нищо не се случваше. Имахме и "нормативи" за счупени брави на ден. Някой съученици идваха с ножовки и чукове в чантите. Имахме едно такова съревнование между класовете кой ще счупи и окепази повече, като всичко се документираше и показваше.... (само 2 филмчета имам за жалост от дисковете които циркулираха).
Обаче за посягане на учители не можеше да става дума. Нито пък за псуване. В 12ти клас супер много хора бяха изключени за доста по-малки неща, като пушене или покер. Аз бях на ръба и отидох на съвет и комиция, защото ме хванаха да бягам от информатика.

Това във филмчето е малко прекалено.

+Quote Post
noel_f
коментар Apr 12 2008, 11:57 AM
Коментар #57

Метъл

Коментари: 1776
Регистриран: 1-November 06
Потребител N: 1653

То и ние сме рисували стените с графити в 8 клас и сме бягали целия клас от C уроци в подготвителен клас в ГПЧЕ, но това е нищо в сравнение с нещата от видеото. Някои неща си зависят и от самата среда. Например в нашия клас имаше в 9-10 клас няколоко момчета "с по-свободно държание", но ако решаха да посегнат на учител (което беше малко вероятно ) самите ние бихме ги спрели. Там явно и на тези, които не биеха и не псуваха простотията не им правеше впечатление. no.gif

--------------------

+Quote Post
lodborg
коментар Apr 12 2008, 12:10 PM
Коментар #58

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Еми, да, всички имаме такива случки, каквито повечето от вас споделиха. И аз не правя изключение, подлудихме веднъж една учителка по английски. Надявам се обаче осъзнавате, че това не е редно. Изключително тъпо е тези хора да стават учители, защото най-малкото не стават за такива, но това не ни оневинява нас, учениците, за това, че се държим като гамени. В тези случаи и двете страни са виновни - едната за това, че назначава некадърни учители, другата за това, че третира учителя като мижитурка. Колкото и да е нескопосан той, не може да се позволи публичното поругаване на статута му, не може да се толерира чупене на училищната собственост. Както каза Blashyrkh:
Цитат
Някой съученици идваха с ножовки и чукове в чантите.

Да, нашите учители може да не са били професионалисти, но жестоко провинение е да третираш учител като животно. Най-малкото това показва отношение към една институция. От учениците не може да се очаква друго, когато са поверени на некадърници, ясно ми е, но затова управата на училището трябва да вземе мерки.

Противното в системата е, че тези случаи са масово явление. Ето, всички имаме по една такава случка за разказване.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
pa®tci
коментар Apr 12 2008, 12:23 PM
Коментар #59

Serpent Moves

Значи, поговорихме си днес със педагожката и нейното мнение е, че явно даскалицата още в началото на обучението на тия, им е изпуснала юздите. Явно им е показала (е искала да се покаже), че е толерантна и т.н; от което следва, че тия и са се качили на главата впоследствие. Самата тя въобще не толерира подобно държание, а коментарът и беше, че явно оня татко е хванал директора за гушата и същия го е страх да шукне.
Нещо друго, дето, че ако нямало какъв да станеш ставаш учител. И е така и не е така. Но не забравяйте от кога образователната система на България е опряна до стената... от управляващите... Ще ми се онъз система с поведението да се възвърне и при едно поведение на ученика "Добро" (!!!), да не може и да си помисли да кандидатсва за висше. Е тогава какъв сеир ще настане, не е истина! За съжаление обаче, това е в сферата на научната фантастика... Не можеш да очакваш от учител в начално училище, да превъзпита ученик, който майка му и баща му са го възпитали Дебил (тати ше ти купи диплома, мама ще ти уреди работа). Не отива на добре тая държава, ама никак... и всичко тръгва от най-отгоре... (или най-отдолу, зависи от гледната точка)...

--------------------

+Quote Post
onnellinen
коментар Apr 12 2008, 01:29 PM
Коментар #60

Хър-мър

Коментари: 1862
Регистриран: 27-April 05
Град: БГ
Потребител N: 798

Искам да спомена, че бодигардът в университета ни е по-нисък и по-хилав от мен, а аз съм клечка. И работата му е да вика 'затваряйте тоалетните, защото мирише!'

Такива хора като тия ученици трябва да ги изключват от училище и да им бъде абсолютно ограничен достъпът до образование и сградите, в които се получава образование.
Освен това трябва да изкарат годините, които им остават до пълнолетие, в затвор.

На мен ми е детска мечта да стана учителка, но не знам как ще се справям. А това за изтърваването - да ме прощава тая твоя педагожка, но може ли ти да влезеш в час и да започнеш да се мазниш на учениците, за да им хванеш интереса? Това не са добрите деца отпреди 20-30 години, а паплач. Не можеш да предизвикаш интереса им по абсолютно никакъв начин. Тук се сещам - трябва ли такива индивиди да се допускат до образование.

В момента в България хем образование трябва да имаш, за да 'не ходиш на нивата', хем респектът към него е практически равен на нула, а скоро и теоретически ще бъде така.
Въпрос из философските дебри - кой разруши българското образование и продължава да го изравнява с лайната?

Неща, които ми каза един от преподавателите по методика - в поробена България училищата са били център на извращения (както той се изрази), но родителите не са гъквали. Като за начало семействата на обучаваните деца са хранели даскалите. (И откога 'даскал' стана обидна дума?) После, имало е бой, и то през пръстите, с едни тънички пръчици. По време на следобедната почивка на даскала учениците са принуждавани да лягат на една страна и даскалът им е слагал камъчета в ухото, за да не мърдат и да не му смущават съня. И още други интересни неща са се случвали, но вече не ги помня.

Още нещо - тези т.нар. 'педагози' в училищата са пълни идиоти!

--------------------
Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)

+Quote Post

5 страници V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 24th June 2025 - 01:17 AM