![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Щурме, мислиш ли, че ако пуснеш на един средностатистически слушател трите албума един след друг, ще открие синкопи или 7/8ми тактовка? Не е нужно човек да ги открива за да правят музиката по-разнообразна. Най-голямото ми притеснение относно този албум бе групата да не спре да се развива, но мисля, че то определено е било безпричинно. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Ами, аз лично се зарибих по групата от този албум, предишните без особен резултат ги мъчих, не знам доколко е показателно, но като се има предвид и клавири колко "обичам" и тоя албум ме смачка, значи има нещо по-така в него.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
^ В този смисъл ми се ще да вметна, че на фона на новия старите неща в момента ми бледнеят. Наистина са слушани по милион пъти, но при всички положения това доказва, че албумът е голяма крачка напред и то в най-правилната посока.
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
Аз чувам нещо като "??? of/on the Wermacht brought to a halt". Интересното е, че песента завършва с "no, no, no" и съдейки по това се опитвам да нагодя края на припева, ама не излиза. ![]() Както и да е, като излезе албумът ще разберем. След усилено слушане мога да кажа спокойно, че това е любимият ми албум на Sabaton. Има си от всичко, което ме кефи при тях, звучат почти по същия начин, но споменатите по-горе в темата иновации правят "The Art of War" по-богат от предишните. Даже мацката почти не ме дразни! ![]() -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Най-силната работа на Sabaton до момента, според мен. Зрял, богат, идеен албум. Парчетата пак са ударни и химнови, но този път имат и доста повече дълбочина. Ghost Division е нещо маниакално, както и Cliffs of Gallipoli, 40:1, Panzerkampf, The Price of a Mile... направо всички.
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Каквото и да се напише за албума е малко... заради него не мога да слушам нищо ново... така ми е влязъл под кожата, че скоро няма да се измъкне оттам. Песните са дълбоки, химнови, здрави, удрят като щурмови бомбардировачи, мачкат като Т-34 в атака, помитащи всичко по пътя си!!! Клавирите създават една тържествено-тъжна атмосфера, като на военен погребален ритуал, там където трябва, а другаде просто надъхват до полуда. Хоровите моменти са точно толкова и точно там, където трябва, без да звучат лигаво или изкуствено. Не мога да посоча песен, която да не е на нивото на останалите, просто няма такава! И мисля, че тук песен по тематика, различна от тази на целият албум, просто няма място, би развалила общото чувство на трагедия, храброст и саможертва.
-------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 ![]() |
Аз сравнително скоро се "престраших" да прослушам албумите на Сабатон но след достатъчно циклене вече мога да се изкажа
![]() Общо взето фаворити са ми Primo Victoria и последния. Определено трябва да се съглася и с Rolf и с Mago De Oz, които изказват и моето мнение доста точно. Трябва да допълня, че много ме кефи вокала как пее на "Р" - определено допринася доста за атмосферата /поне за мен/ ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Sabaton - 40-1
Такава песен няма просто Такъв албум няма, мамка им, страшно нещо са направили!!!! ..............цикли се цикли се цикли се цикли се цикли се цикли се цикли се цикли се цикли се......................... -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
![]() -------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 217 Регистриран: 10-April 08 Град: Пловдив Потребител N: 2690 ![]() |
They are the panzer elite,
Born to compete, Never retreat, GHOST DIVISION!!! Някой беше казал, че газят като танкове и беше на хиляда процента прав. -------------------- Fight with blood, fight with steel,
Die with honor, NEVER yieldl! Fearless hearts, filled with pride, Into Glory we shall ride! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Страхотна Група!!!
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 49 Регистриран: 11-May 08 Град: Пловдив Потребител N: 2744 ![]() |
Дали из форума някъде има линк за сваляне?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Има, в темата Metal World торенти.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28396 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Момчетата са заснели видеоклип към "Cliffs of Gallipoli" - можете да го гледате тук.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Заслужават много уважение за това, че са решили да представят точно най-сложната си песен с видео. Евала! Кадрите без групата са интересни, макар тези с нея да не ми направиха сериозно впечатление. Нищо много грандиозно, но пък приятен клип. И май за един ден ще събере повече от 2000 гледания.
Още, още, още! -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28396 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Наистина не е лош клипът.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Клипът има много силни моменти - още от самото начало се откриват. Хареса ми и си го пуснах повече от няколко пъти, което дава определена субективна представа за него
![]() -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Oчаквах повече кадри, до въпреки всичко е станал много готин клипът! Определено с тоя албум и като цяло в близко време са набрали страшна сила момчетата!
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Наистина не е лош клипът. ![]() Нуклеар го правят, за да може клиповете да се въртят по разни телевизии, чийто изисквания са дължината да е до 4-5 минути. Така клипът на Sabaton е обречен да се гледа главно в youtube, но пък и те не са група, която очаквам да видя дори по Mtv2. Изискване още е и даденият клип да е заснет на кино-лента, което също значително оскъпява нещата. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
На второ гледане клипът ми хареса дори повече. А очилата явно си ги харесва, защото на много концертни и промо снимки е с тях.
Като гледам бандата има и изцяло нов дизайн на сайта, който е страшно пипнат и доста красив. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
От 3 дена ги въртя тези момчета. Страшни, голям пропуск беше, че не съм ги слушал. Нищо, сега си цикля хубавичко.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Нуклеар го правят, за да може клиповете да се въртят по разни телевизии, чийто изисквания са дължината да е до 4-5 минути Независимо, това за мен си е насилие над музиката. Иначе клипът на Sabaton го бива. Само трябваше да има повече батални сцени. ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 49 Регистриран: 11-May 08 Град: Пловдив Потребител N: 2744 ![]() |
Айде и аз да споделя впечатления! Не ми харесаха нещо - прекалено груб пауър метъл (в лошия смисъл). Не здрав, модерен пауър като Pyramaze, ами доста грубо поднесен (може би и това е идеята с оглед на концепцията им за война) - вокала не ми харесва, това е почти траш вокал (нищо против, ама не и в тоя стил), композициите им са добри, ама тея интродукции с тая жена дето говори стават малко банални. Не знам - едва ли ще ги слушам скоро пак. Не ми допада такъв пауър метъл.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 122 Регистриран: 15-July 08 Град: Ловеч-София Потребител N: 2863 ![]() |
Най-сетне го шернаха официално - 40:1
-------------------- The only thing necessary for the triumph of Evil is for good men to do nothing...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Айде и аз да споделя впечатления! Не ми харесаха нещо - прекалено груб пауър метъл (в лошия смисъл). Е то пък стига последователи на Stratovarius и Helloween. Sabaton може да звучат по-сурово, но поне са уникални, за разлика, уви, от повечето нови пауър метъл банди. -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
но поне са уникални, за разлика, уви, от повечето нови пауър метъл банди. Да не забравяме - модерни. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
е,
корави са, няма никакво второ мнение по въпроса. писват малко ако ги циклиш прекалено, ама са едни от пауах метхал сейвиърите ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 122 Регистриран: 15-July 08 Град: Ловеч-София Потребител N: 2863 ![]() |
модерно е да си поляк в днешно време :Р
-------------------- The only thing necessary for the triumph of Evil is for good men to do nothing...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Преди 70 години хич не са се чувствали модерни ;p
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
замислих се. хитра стъпка от страна на сабатон. мн по-лесно се осъществява мърчъндайзинг на 40милионен пазар като Полша, хем че им е и на една крачка разстояние
![]() ![]() -------------------- The only thing necessary for the triumph of Evil is for good men to do nothing...
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 11th September 2025 - 09:07 PM |