![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Преди няколко дни излезе най - новият албум на Епизод - Старият Войн
Траклист : 1.Кубрат 2.Към Брат Си 3.Майце Си 4.Раковски 5.Старият Войн 6.Враг 7.Елегия 8.Бенковски 9.Батак На първо слушане албумът звучи приличен, засега фаворит ми е Батак. -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Абе, то хубаво ще се чуе, ама каква е тая правописна гавра с тоя воИн?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Нямам намерение да го дръпна дори, камо ли да го чуя. Знам, че SepulTeraHead мрази този израз, обаче за Епизод той сякаш е единственият подходящ - "добра група като за българска".
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Ами незнам,навсякъде пише албума със Й Старият Войн
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Да, да, точно това ме озадачи.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Ами че то май така си е правилно.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Далеч не. Освен ако не е някакъв мъжки род на "война"
![]() Инак, албумът нещо хич не ме хваща, самите произведения са ми адски любими, ама Епизод вече напълно са изчерпали списъка си от източници си на идеи. ![]() V Да, и на мен само "Батак" ми направи някакво впечатление. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
Диска го врътнах един път и не смятам скоро да повтарям.Направо си е тъп албума.Само Батак горе долу става.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Не че нещо, но тази група винаги ми е била скучна.
:\ |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
^^Току що проверих в правописния речник (БАН, 1983, 172-ра стр.), и там пише, че са дублетни форми (войн е на първо място обаче)
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ще се бием с Мурдаров, че е дал да са дублети
|
|
![]()
Коментар
|
|
И аз вече чух парчето "Батак" и едва не оцапах гащите от смях! Кво е тва, бе, ебати?!? Гор балада?? Мислех си, че Епизод няма накъде по-зле да отидат, но съм грешал - тоз път излязоха извън обхавата на всички тъпометри! Не съм вярвал, че така мога да се смея на песен за Баташкото клане...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Еее... Ще ме накараш да си го дръпна.
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хаха, в никакъв случай не казвам, че е хубава, но просто от всичките звучи маааалко по-поносимо.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Мен пък "Батак" яко ми подейства... не мога да ви разбера...
![]() ![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
и на мен, както и някои други песни от албумчето
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
и на мен... приспаха ме. Това е трагедия, мамка му! 38 загубени безсмислено минути от живота ми.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
ех... достойно им е делото, ама много куцо изпълнено
![]() Пък инак, без съмнение тия произведения заслужават да бъдат повтаряни - ако това им е била целта то тя е постигната. ^айде лека ти нощ. -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз не очаквах нищо от албума затова мисля, че е добър. Ако някой е очаквал нещо вероятно е останал разочарован.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Оляха се с глупости... Имат два албума тия пичове, и това си е. Другото е изнасилена история. А тоя псевдопатриотизъм просто е пълен цирк. Няма какво да кажа повече...
-------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Пълен цирк са предубеденостите ви. Наплашихте ме с тия мнения. А албумът е супер, страхотни китарни мелодии, страхотна атмосфера. Минуси има само в безобразната обложка и ефекти, но те винаги са били така.
Всичко останало е много хубаво, и акустичните моменти, и народните инструменти и хоровете. Достоен Епизод. Първо реших, че съм глух, после реших друго - майната ви. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
![]() ![]() ![]() Киро атакува пак! Ще го сваля утре да го видя ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 ![]() |
^^ Хахаха! На мен също ми хареса албума между другото. Чух някои от песните още на Цвете за Гошо.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Киро за малко да додаде оставащото, за да си изтегля албума, обаче нещо не достига яко. Остана си недръпнат и не съжалявам за което. Епизод изкарват практически осми албум с едноооооооо и също. Като им чуя вокалните линии и ми призлява, честно. До "Българския бог" им се радвах доста, в момента са ми просто безразлични. Не искам да критикувам. Хубаво е, че изобщо имаме някаква банда, която прави нещо, която се старае да поддържа олдскуул хеви метъла. Само че в момента се оказва, че май само пистолет в главата може да ме накара да изслушам този албум.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Мен албумът ме зарадва.
Да, не може да става дума за никаква оригиналност, но някои от парчетата ми се сториха крачки напред за бандата. И дори ще кажа на Венци, че е добра идея да го прослуша. Композиции като Кубрат и Към Брат Си са малко по-сложни и всъщност според мен определено заслужават да се чуят. Бенковски и най-вече Батак пък ми харесаха много. За първи път ми се случи някои песни да ме зарадват толкова, а други да ми се сторят меко казано отвратителни... примерно Враг е еба си трагичната песен. Зомби, от къде го извади този трак лист? Няма нищо общо с реалния. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
На мен албумът ми допадна, не разбирам откъде се взе цялата тази злоба срещу бандата. Епизод си имат един характерен стил, който явно не желаят да променят. Вярно, след "Българският Бог" малко или много стоят все на едно място, но пък колко други групи го правят и не се оплаквате...
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
^ Да, не една група се слави с еднообарзие в сцената.
Хаха, Щурме, какво й е на Враг? Вярно, че е доста закачлива, ама на един Моторхед фен не би трябвало да му пречи това. "зли, зли, смучат ни комари зли" Егати якото! ![]() -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Като изключим, че ми идват твърде протяжни, аз също намирам, че в албума има добри попадения - въобще не бива да ги оплюваме толкова леко. Епизод правят нещо доста трудно, а и отговорно, но като че ли малко хора си дават сметка за това.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 28 Регистриран: 11-April 08 Потребител N: 2692 ![]() |
За пореден път са спретнали такъв звук на китарите и клавирите, че направо нямам думи..
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Зомби, от къде го извади този трак лист? Няма нищо общо с реалния. 1. Раковски {04:12} 2. Елегия {03:47} 3. Майце си {05:28} 4. Към брат си {03:43} 5. Бенковски {05:25} 6. Батак {04:50} 7. Кубрат {03:39} 8. Враг {02:54} 9. Старият войн {04:11} 1.Кубрат 2.Към Брат Си 3.Майце Си 4.Раковски 5.Старият Войн 6.Враг 7.Елегия 8.Бенковски 9.Батак просто съм разбъркал реда им -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 27th July 2025 - 11:23 AM |