![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Напоследък форума малко се нафлууди с теми за отделни групи, но безспорната полза от такива теми е, че запознават повече хора с повече нова музика. Така и аз не мога да не направя тема за тази група, за която наистина съм на мнение, че всеки метъл трябва да чуе и влагам в това си твърдение цялата обективност, на която съм способен по въпроса.
Това са Twilight Ophera - финландска група, толкова богата и уникална в звученето си, а същевременно толкова хомогенна, че се нарежда на най-високите върхове в личната ми класация. Стилът им е трудно определим, поради простата причина, че те просто сгазват всякакви стереотипи, без да звучат неразбираемо иновативно - най-близо до истината е да се каже, че правят мелодичен блек/дет, с малкооо хеви моменти, с блек, дет и чисти вокали (комбинацията не ме подразни (много удивителни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)) и клавири - прекрасни, изключително въздействащи клавири. Запознах се с тях с последния им албум - Descension, в който те са се кооперирали с двама пичове, наричащи се The Order of the Sanguine Diadem и така title-то на албума става дългото Twilight Ophera and the Order of the Sanguine Diadem - в този албум, след като чух другите им неща, те определено се извисяват до най-високите точки на мелодичния метъл... Просто трябва да се чуе, не вярвам някой да се разочарова. Myspace: http://www.myspace.com/ophera Offical website: http://www.twilight-ophera.com/ Очаквам коментарите ви! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Напълно съм съгласен с казаното по-горе, няма какво друго да добавя! Наистина, чуйте тази група, няма да съжалявате!
-------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Вероятно ще вдигна малко рейтинга на групата, като кажа, че звучат много епично, и е твърде вероятно да се харесат на много фенове на пауър метъла.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
Не го слушайте, те направо си имат пауър елементи, така че не се чудете, а ги чуйте!
-------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
*чува пауър и се домъква*
Не ми се отваря майспейсът им. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хъм, странно. Преди малко го отварях без ядове...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
В момента слушам "Descension".
Наистина много, много добро. Точно такива банди не съм слушал много, но тази наистина ме впечатли. Засега ще се цикли този албум, непременно ще чуя и другите. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
gadabout мерси, че сподели тази група във форума, много съм впечатлен. Веднага почвам да си търся диското им
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
Отвори ми се, най-сетне. Страхотно наистина, бих слушал такова с много кеф. Ей затва са полезни тез теми за отделни групи.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Не мога да намеря нищо тяхно в нета, който намери да даде линк
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е, радвам се, че ви допада.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Не мога да намеря нищо тяхно в нета, който намери да даде линк ![]() Descension (2006) Другите ще потърся после. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мерси, съвсем изключих за data-та
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Направиха ми чудесно впечатление, когато излезе "Descension", оттогава много време мина и съвсем съм забравил момчетата. Тия дни ще си ги припомня обстойно.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Erased ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 937 Регистриран: 11-February 08 Град: Изгубен Потребител N: 2589 ![]() |
Аз пък не мога да ги забравя, наистина са една неповторима група, която съчетава разностилните елементи по прекрасен начин. А и албумите им преди сътрудничеството с The Order Of The Sanguine Diadem са ценни за любителите на бесния фински блек
![]() Очаквам с надежда следващи записи от тях. -------------------- The 13 Commandments of the Church of Tiamat:
XI. Thou shalt not tell thy brother & sister 'thou shalt not'. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Уникална формация, много идейна и музикантска. Открих ги с излизането на "The End of Halcyon Age", който просто ме помете. И до днес го намирам за най-силното им издание, макар че и "Descension" има сериозни достойнства. Групата хем е достатъчно екстремна, хем има потенциал да се хареса на почитатели на различни метъл стилове.
За последният албум вече пуснаха линк, а някой добър човек е качил останалата част от дискографията им тук. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
О, култ! Една от любимите ми симфо блек банди.
![]() ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 06:39 PM |