Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
Aug 7 2008, 12:05 PM
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2154 Регистриран: 21-July 06 Град: Там някъде! Потребител N: 1467 |
Така, от супер много време й се каня на тази тема! И, о, ето времето й дойде!
Идеята е следната, всички сме гледали концерти на живо или разни там ДВД-та и лайф клипчета из ТиТръба! Нека споделим, поспорим и попсуваме за НАЙ-ДОБРОТО сценично поведение и съответно НАЙ-СМЕХОТВОРНОТО такова! ПП. Хайде почвайте се, аз си подготвям класацията -------------------- Аз съм пеперудата
на тази дъска, забодени с другите сме част от колекция. Карфиците бляскави бяха наши мечти, но само свободни от тях отново ще летим...... |
|
|
|
Aug 7 2008, 12:22 PM
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28404 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 |
Неоспоримият номер едно при мен е Mikael Stanne от Dark Tranquillity. Абсолютен лайв изрод, който не спира да беснее, да гримасничи, да се заиграва с публиката и другите на сцената... След това идват касапите Behemoth - чиста проба животни, които свирят с умопомрачителна техника, куфеейки непрестанно и с плашеща енергия. Dimmu Borgir също стоят доста респектиращо, за разлика от връстниците си Cradle Of Filth, чиито циркови маймунджълъци често ми идват в повече. Children Of Bodom навремето имаха много силно сценично поведение, но напоследък само се лигавят... Иначе ме дразнят всякакви насилени превземки, изкуствени страдалчески изражения и прочее фалшифа емоционалност. Не на последно място е абсурдно да се държиш като поп фронтдама, когато оглавяваш (уж) метъл група.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
|
Aug 7 2008, 12:31 PM
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 |
Към изброените от Ицо бих добавил и Рой Кан, който има много специфично поведение. От смешните веднага се сещам за Тоби, който е абсолютен клоун, но неговата цел явно си е да го приемат за такъв. От жените веднага ще спомена красивата Симон, който действа доста характерно на мъжете, чрез изразните средства на тялото
-------------------- |
|
|
|
Aug 7 2008, 12:41 PM
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 |
Едно име: Фернандо Рибейро. *бррррррр*
-------------------- ![]() |
|
|
|
Aug 7 2008, 01:03 PM
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 |
Mikael
Stanne. Творецът на Хаоса отговаря на длъжността си. Anders Friden. Той също... Nergal. Все едно Бехемот е всеки член на групата, а не всите заедно. Tomi Joutsen. Сякаш плетени въжета из дебрите на Карелия му е косата... а емоцията, която струи от него няма да я обсъждам. -------------------- |
|
|
|
Aug 7 2008, 01:10 PM
Коментар
|
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 |
G
G ALLIN . -------------------- |
|
|
|
Aug 7 2008, 01:23 PM
Коментар
|
|
|
Modify my water pistol, fill it with piss. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1652 Регистриран: 12-March 05 Град: чувствам как почти пропадам в дълбоката рана. Потребител N: 765 |
дали може да се категоризира като "сценично" поведение точно...
ти би ли се върнал назад във времето за да посетиш негово изпълнение? |
|
|
|
Aug 7 2008, 01:43 PM
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 |
Моя фаворит за първото място е Брус Дикинсън, просто няма умора този човек.
Следват го братята Амот, на сцената са неудържими. А смешен винаги ми е бил вокалиста на ANCIENT, мисля че се казваше Афазел или нещо подобно. -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Aug 7 2008, 01:48 PM
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 |
Жоре "Трупомелачката" Фишър от Канибалите.
Крис Барнс. Пьотр от Вейдър. Нергал от Бехемот. Чък (R.I.P). ... и т.н. |
|
|
|
Aug 7 2008, 01:56 PM
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 |
Ако ще вкарваме и вече не сред нас хора - задължително Dimebag.
Концерта в Москва.. -------------------- |
|
|
|
Aug 7 2008, 02:23 PM
Коментар
|
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 |
дали може да се категоризира като "сценично" поведение точно... ти би ли се върнал назад във времето за да посетиш негово изпълнение? Бих, ако и да ме пребият/опикаят/оповръщат по време на/след въпросното изпълнение. -------------------- |
|
|
|
Aug 7 2008, 02:49 PM
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2154 Регистриран: 21-July 06 Град: Там някъде! Потребител N: 1467 |
Да видим сега!
В първата категория съм съгласна с Ицо и Любо! Гледах два пъти Рой Кан и колкото да не го харесвам като мъж, той определено знае как да седи на сцената – много е магнетичен! Симонето също не ми е любимка, но девойката определено знае какво прави /и Епика съм гледала на живо/! Dark Tranquillity, Samael, Slayer, Amorphis, In Flamеs все титани на сцената!!! Не мога да не спомена London After Midnight, Шон направо хипнотизира! И Fields Of The Nephilim, те просто газят и помитат! Определено това което видях от тях тази година е историческо! Има и още много, ама тях друг път! Сега да преминем към по-любимата ми категория Като за начало всички глем подобни групи с идиотски прически и розови клинчета! Има нещо доста нередно в цялата картинка! Повечето жени в симфоник, готик метъла /дрън-дрън/, или ще пикират по сцената или ще се кълчат като сприптизьорки! Вокалистката на Echoes of Eternity може да сложи в малкия си джоб половината ни чалгаджийки по кълчотене на сцената! Има и още много, ама и от тях да оставя за после! И сега, май пърсънъл фейвърит!!!! - My Dying Bride Дръжа да отбележа, че изключително много харесвам музиката им, смятам ги за една от най-значимите групи в музикалния небосклон, НО никога повече не искам да си причиня това което видях преди 4 години в Лайпциг! То бива страдание и мъка, но това е прекалено! Не можеш да излезеш на сцената в бял скафандър и да се гърчиш като настъпан червей болен от епилепсия в продължение на час и половина! -------------------- Аз съм пеперудата
на тази дъска, забодени с другите сме част от колекция. Карфиците бляскави бяха наши мечти, но само свободни от тях отново ще летим...... |
|
|
|
Aug 7 2008, 03:54 PM
Коментар
|
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 122 Регистриран: 15-July 08 Град: Ловеч-София Потребител N: 2863 |
Подкрепям имената, които изредихте. истински професионалисти са. Бих продължил с Фреди Меркюри, Ози, Удо, Кай Хансен, Дио... само за Аморфните нямам впечатление за кой знае какво сценично поведение. В СФ се държаха нормално за финска група. хладнокръвно. колкото и да са ми любими те, Тобиас Самет определено ги засенчи откъм сценично поведение в Зимния. Все пак, браво на Томи, че е двигател.
Иначе от концертите на живо, мисля, че това поведение зависи и от настроението на самата група, от озвучението, акустиката на залата. Това ги предразполага да се раздадат или резервират. Примерът на Блайнд Гардиън - Белград, чудесно озвучение, добра организация => Ханси се разби от емоция. Тук в СФ, лошо озвучение, гнусна зала с малко публика => Ханси се държа хладно. Някой изпълнители попрекаляват с емоциите и правят театро. На мен това не ми харесва, защото като си плащам за музика искам музика, а не вицове, поза или 6 часови оперети Тази година имаше изключително приятни концерти с добро сценично поведение. Моментите прекарани с W.A.S.P., Twisted Sister и Metallica бяха сакрални. Надявам се догодина с Gravedigger, Crematory, планирания (стискайте палци) в Ловеч Фолк-Метъл фест да продължат. И като за капак си спомням за концерта на Guns'n'Roses в Ю.Америка където Акселчо изгони някакъв фен, че му направил физиономия. Тъпост и глупизъм. Насила нищо не става и както музиканта, така и публиката не може да изисква от любимата си група да е вечно на 6. -------------------- The only thing necessary for the triumph of Evil is for good men to do nothing...
|
|
|
|
Aug 7 2008, 04:37 PM
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 |
Групата, която може би най много ме впечатли с поведението си на сцената, беше Napalm Death. Барни е просто ненормален човек. Други групи, които просто са изроди на сцената са примерно Exploited, Slayer, Suffocation. Tankard пък са яко веселяшка група и създават много яко настроение. Въпреки, че не е много забавно да ти пъхнат главата под фанелката на Gerre, но за околните е смешно
А група която ме е дразнила с поведението си е Мetallica Тва 2 мин. да му гледаме пръстите на Хедфилт беше тотална трагедия. Helloween пък държат първото място по дразнещо поведение, то не е лигавене, поза... Dark Tranquillity и по-точно вокала също е един от хората, които е предизвиквал негативно чувство и е може би единствения усляп да ме изгони, да си тръгна, преди края на концерта. -------------------- ![]() |
|
|
|
Aug 7 2008, 06:10 PM
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 |
Stanne наистина е луд на живо, прави страшни неща! Аз съм почитателка и на Hansi. Не че върши кой знае какво на сцената, но самото му присъствие и излъчване са много обаятелни. Roy Khan е невероятен, както вече споменахте, а през последните години и Fabio от Rhapsody израсна доста като фронтмен що се отнася до лайвовете. Maiden винаги са правили велики шоута, просто са си класика. Какво друго... А, Behemoth, разбира се!
От друга страна Slipknot и подобни дефекиращи по сцената клоуни не са за мен. Същото се отнася и за повечето наклепани с кетчуп блекари, които може и да свирят чудесна музика, но имат потресаващ имидж. -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
|
Aug 7 2008, 08:06 PM
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 |
Няма да повтарям за Stanne, Darski и Friden, това бяха първите три имена, за които се сетих.
Иначе Ensiferum с Петри имат доста силни лайфове, поне от това, което съм видял. Няма как да не отбележа, че и Al Jourgensen е доста каризматичен образ, и като визия, и като жестове, и като излъчване. Определено привлича вниманието върху себе си. И, макар да не са прекалено трю, и Finch имат китарист и вокалист, които здраво куфеят на концерти. Сега не мога да го намеря, но бях гледал едно тяхно изпълнение, по време на което вокалистът подскачаше през глава като луд. Много енергия влагат в свирнята. -------------------- |
|
|
|
Aug 7 2008, 08:21 PM
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 |
БРУС ДИКИНСЪН ! Такова тичане, такова крещене и раздаване по време на всеки концерт...
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
|
Aug 7 2008, 08:21 PM
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 |
Toя гей от аватара ми няма равен :>
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
|
Aug 8 2008, 12:32 AM
Коментар
|
|
|
Modify my water pistol, fill it with piss. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1652 Регистриран: 12-March 05 Град: чувствам как почти пропадам в дълбоката рана. Потребител N: 765 |
|
|
|
|
Aug 8 2008, 10:36 AM
Коментар
|
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 |
Защо не видях никой да споменава Max Cavalera?
|
|
|
|
Aug 8 2008, 10:49 AM
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 |
^ Аз ще го спомена! Бях на Соулфлай и човекът е звяр!
Искам да добавя Аксел Роуз, който е Фронтменът! Гънс като цяло стоят много добре на сцената, ужасно магнетична банда! Мога само тихо да си поплача, че не съм имала възможност да ги видя в златните им години...*хлип*! Брус Дикинсън също заслужава да бъде споменат, както и Фил Анселмо! Най-смехотворно? Хммм... Не мога да определя защото съм била на концерти само на любими групи и там съм бая пристрастна. Определено няма да ми направи чак толкова лошо впечатление ако сценичното поведение е тъпо защото съм в лека истерия по време на концерт и хич не ми дреме честно казано. А явно не съм гледала нещо кой знае колко фрапиращо по сайтовете, че да заслужава да бъде отбелязвано тук. -------------------- |
|
|
|
Aug 8 2008, 10:55 AM
Коментар
|
|
Нели - няма как. Винаги съм бил на мнението, че дуум метълът просто не е за лайвове. Както и дроуна, както и дсбм, колкото и да искам да гледам такива банди на живо
-------------------- |
|
|
|
Aug 8 2008, 01:24 PM
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28404 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 |
Защо не видях никой да споменава Max Cavalera? Max е на някакви периоди, според мен. На първия концерт наистина се разби, но на втория изглеждаше направо заспал... -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
|
Aug 8 2008, 01:57 PM
Коментар
|
|
![]() Сценичен безработник! ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 671 Регистриран: 18-July 06 Град: София Потребител N: 1463 |
![]()
-------------------- |
|
|
|
Aug 8 2008, 05:49 PM
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 493 Регистриран: 2-March 06 Потребител N: 1192 |
Matt Barlow от Iced Earth и Russell Allen от Symphony X като че ли са ми любимци в това отношение. Позите на James LaBrie трудно ги понасям. Chuck Schuldiner беше много голям на сцената, лека му пръст...
|
|
|
|
Aug 8 2008, 06:54 PM
Коментар
|
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 110 Регистриран: 6-April 06 Потребител N: 1268 |
|
|
|
|
Aug 8 2008, 11:54 PM
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 |
Това, че като се развихри на живо представлява пуснат от клетката звяр, който обаче дори така не може да си намери място, в положителен смисъл, разбира се.
|
|
|
|
Aug 9 2008, 12:06 PM
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 |
Mikael Stanne владее отвсякъде!
Btw не съм съгласен, че Petri е кой знае какъв фронтмен. Обикновен финландски пияница, лигавещ се на всичко отгоре. Jari като беше в Ensiferum, имаше много по-въздействащо сценично присъствие. -------------------- ![]() |
|
|
|
Aug 9 2008, 01:37 PM
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 |
Брус ДИКинсън ! Barney>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>anyone -------------------- |
|
|
|
Aug 9 2008, 03:25 PM
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 |
^^ Не казвам, че е нещо изключително, но с много хъс пее. Изпълненията на Ahti и One More Magic Potion на живо са пълни с много енергия. А сравнение между Петри и Яри, поне за това, което правят в Ensiferum, не бих тръгнал да правя, просто защото малко общо намирам между старите албуми и новия, пък всички харесвам много.
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Олекотена версия | Час: 4th November 2025 - 09:03 PM |