![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 491 Регистриран: 15-June 08 Град: From the deepest depts of human mind Потребител N: 2797 ![]() |
^^^къде подяволите съм казал че щом гласа на Дани Мръсното е курвенски това се отразява на текстовете? Йеп, lodborg явно не чете постовете!
-------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Аз не харесвам Кредъл, ама бих праснал и блъд, и сциона... Айде да си правим гъсенИчка?
А спорът предлагам да преустановите - няма смисъл за никоя страна. Кредъл вонят и толкоз, хах. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
като незнаеш кво да кажеш, обвиняаш опонента си че не ти разбира постовете ^^ Сам си си го казал. ![]() А ако се чудиш, всички ти скочиха, не защото окачестви визията и клиповете им като смешни, а защото изръси невероятната глупост да се изплюеш върху едни от най-добрите, обмислени и стойностни текстове в екстремната музика (даже съвсем спокойно бих могъл да ги нарека НАЙ-добрите). Дани е не просто творец, той е ПОЕТ. Ако щеш, недей да харесваш Cradle заради визията им, заради писъците на Дани, затова че една част от феновете им са неориентирани непълнолетни (без значение, че друга голяма част от феновете не са) или затова, че имат повече фенове от твоите любими групи. Харесай си една от тези причини, те ще са напълно легитимни. Текстовете на Cradle of Filth обаче няма как да обидиш, без да предизвикаш само смях, и да покажеш, че не си се и опитвал да ги прочетеш, преди да се изказваш компетентно. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Подкрепям Венци, поне за лириките на крадеца Дани...не съм фен на музиката им, но текстовете са всичко друго, но не и смешни и повърхностни...
Но като за английски поет-музикант предпочитам Мартин Уолкер : Look what I got for Valentine's Day: Lady Luck came along, took my dreams away, And the tears hurt more than a broken nose - I bled from the thorns of a barbed-wire rose. I know that I'm supposed to pray Thanking God for each new day. Would it disturb his master plan To one day be a happy man? I've tried to be positive, tried to be nice. I've turned the other cheek so I'd get hurt twice. I've forced a smile, I've dropped my guard I've seized the day but it bit me hard. Life's too short, but long enough to gain The cap and gown of misery, suffering and pain. No need to read my diary to see what lies before me - Just another chapter in my Badtime Story. The end of love and laughter now we're happy never after. My next birthday will, I fear Be much the same as every year. Inside the wrapping there Are a few more wrinkles and a little less hair. Another Autumn leaf is turning, One more soul for candle-burning. Hid beneath the sham and glitter I taste a cake that's stale and bitter. I've tried to be positive, tried to be nice. I've turned the other cheek so I'd get hurt twice. I've forced a smile, I've dropped my guard I've seized the day but it bit me hard. Life's too short, but long enough to gain The cap and gown of misery, suffering and pain. No need to read my diary to see what lies before me - Just another chapter in my Badtime Story. On my Christmas card last year it said: "So sorry, Santa Claus is dead. Crawl into the oven when you've had enough 'Cos it keeps sitting here quietly waiting to be stuffed." What a festive way to go Here beneath the mistletoe, With open eyes and an open wrist To vanish from your Christmas list. ето какво НЕ Е ИЗДЪНКА В МЕТЪЛА... които за жалост са много! -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
Абе то всеки метъл си е една издънка, та... тоя спор нема смисъл
![]() ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Тук е станало прекалено весело, жалко, че не бях наблизо.
Венци, не се хаби, очевидно не говорим на един език тук, което вече отбелязах. За да отговоря на "опонента си", хаха, не знам какъв сарказъм е имало, но тая работа ми звучи като една хубава мисъл на Маргарет Тачър, а именно: "В момента, в който започваш да обясняваш че си дама, спираш да бъдеш такава". Та същата работа с този "сарказъм", най-малкото иронията, сарказмът, гротеската, са такива, когато са написани грамотно, което тук не забелязах. В другия момент обаче видях как човек, ОЧЕБИЙНО вдъхновен (почерпил и развил доста) от Милтън и Ливисианската школа беше наречен клоун и това по никакъв начин не беше доказано. Не знам вече какво може да се сподели по тази тема. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 491 Регистриран: 15-June 08 Град: From the deepest depts of human mind Потребител N: 2797 ![]() |
Пфффф май забравяте че тва е ФОРУМ!!! Тука ВСЕКИ може да изрази МНЕНИЕ! МОЕТО мнение е че Cradle са смешници и не съм казал на никой да го следва!Ама явно форумо за някои от вас е самия живот... набийте си една злобарка, пийте една чаша студена вода и излезте навън малко, баси!
ЕДИТ: А-и прегледах по-горе постнатите лирики: ммда изглеждат ми ДЕБИЛНИ! МОЕ мнение! Проблем? Знаете че имате избор да не му обръщате внимание, нали? -------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28396 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Няма лошо - живеем в свободна държава, в която всеки е в правото си да бъде толкова тъп, колкото поиска. Хубаво е, обаче, когато заявяваш и отстояваш дадено мнение, поне да знаеш защо то е такова.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^изказах аргументи----->знам защо е такова!
-------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28396 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
изказах аргументи Освен теб, май няма друг, който да открива в мненията ти такива. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат всичко в тях ми е някак комично - текстове, визия, клипове... това на кво ти прилича бре?! -------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
На хлапашка изцепка, неподплатена с грам аргументация. Караш ме да се повтарям.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хубу де кво да фак др да кажа?!Всичко съм изтъкнал-лигави тъпи текстове и вокал най-вече!Аре тва че приличат на група курви(особено Мръсното)по уолпейпърите да го оставим на страна!
Напр:Look what I got for Valentine's Day: Lady Luck came along, took my dreams away, And the tears hurt more than a broken nose - I bled from the thorns of a barbed-wire rose. ми изглежда като написано от някой 13-14 годишен тийн дето гаджалъка го е скъсало!Какво му е гениалното ФФС!?! -------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Първо, коментираш текст, който не е на Cradle.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ok тук се изцепих...
Та ето ти цитат от песента(още първата)дето ми се стори умразно лигав: And therein rose vast wonders Affections to be seen Fathered from the plundered Reflections of a dream моя критерии за гениален текст е в тва: I don't mean to dwell But I can't help myself When I feel the vibe And taste a memory Of a time in life When years seemed to stand still I close my eyes And sink within myself Relive the gift of precious memories In need of a fix called innocence When did it begin? The change to come was undetectable The open wounds expose the importance of Our innocence A high that can never be bought or sold [Chorus:] Symbolic acts - so vivid Yet at the same time Were invisible [Solo: Schuldiner / Solo: Koelble] Savor what you feel and what you see Things that may not seem important now But may be tomorrow Do you remember when Things seemed so eternal? Heroes were so real... Their magic frozen in time The only way to learn Is be aware and hold on tight I close my eyes And sink within myself Relive the gift of precious memories In need of a fix called innocence When did it begin? The change to come was undetectable The open wounds expose the importance of Our innocence A high that can never be bought or sold и дума няма да отговарям за музиката на тази песен щото неможе да се опише с думи...ама пък и е от друг жанр де. -------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Искрено се съмнявам, че си в състояние да си преведеш правилно пасажа, камо ли да го схванеш, та да ти се стори "умразно лигав", ама нейсе. Благодаря ти, че потвърди впечатленията ми; спирам да коментирам мненията ти в темата.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
^^Та те са на различно лексикално и като цяло - езиково равнище, не може да се сравняват...
Но тук очебийното бяга по трасето за пореден път. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^на груб бг шсе преведе така:
Виж ква ми ти розичка,дето отразява некви красотии отгледани от ограбените отражения на сън! вътъфъ главния герой сънува рози?!Сигур е гей! твоя ралта-аз пък ше си пусна Death ![]() -------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
And therein rose vast wonders Affections to be seen Fathered from the plundered Reflections of a dream който на груб бг шсе преведе така: Виж ква ми ти розичка,дето отразява некви красотии отгледани от ограбените отражения на сън! вътъфъ главния герой сънува рози?! ХАХАХАХАХАХАХАХ! Мисля, че току що разбрахме защо текстовете на Крейдъл ди се струват тъпи - защото явно английският ти смуче толкова зловещо, че да не можеш да си ги преведеш. Къде я видя тая розичка в текста? Аз не виждам да се споменава роза в него... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
rose=роза,малоумнико
ше ме прощавате за обидата ама вече се дразня... -------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
rose=роза,малоумнико Ахахахахахахахахаха!!!! ![]() ![]() rose = минало време на rise АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
и се пак ми се струва тъпо
![]() абе да си кажа направо---->не понасям готик ![]() -------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
В такъв случай безценния лирически аргумент отпада, дай да видим останалите...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
АХХАХАХХАХААХАХА, това беше велико. Леле, ненормално добро! Май това ще е най-великият бисер, който съм срещал тук.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
В такъв случай безценния лирически аргумент отпада, дай да видим останалите... гласът на мръсното и клавирите... -------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
Бе има си клавиши които се получават доста добре някъде, примерно в Грейв Дигър. От тези парчета които чух обаче, май не мога да кажа същото за Крадъл... поне по мой вкус.
-------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
the_mess, не обръщам внимание по какъвто и да е начин на някое от писанията ти, с изключение на едно - "Ще си пусна Death!" И евала, за което! Там две мнения няма - всичко друго е издънка, сравнено с Death!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Човеко нз дали тва е сарказъм ама Death за мене са савършенство... мммда може тва мнение да ви се струва тъпо и дебилно ама не ми пука-според мене си е така!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Когато ползвам похватите на сарказма, няма място за съмнение, че съм ги приложил, вярвай ми. Така че съмнението ти в случая ти дава и отговор - не, не е сарказъм.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
..ама Death за мене са савършенство... мммда може тва мнение да ви се струва тъпо и дебилно.... Що да е тъпо и дебилно ![]() Нема такова нещо, велики са! Добре че ме подсети да си ги пусна пак! ПП: Поздрав Death - Symbolic ![]() -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 12th September 2025 - 07:29 PM |