![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Чувам се с приятелите в Бг доста често когато аз или те пием. Има много моменти, когато носталгията по тях идва и ми носи сладка тъга. Тук обаче имам други супер добри и сериозни приятели, които също ще останат такива за живот.
Не го приемай като обида, обаче ако за теб "не-материално" и "духовно" съществува само в Бг, или си мислиш, че хората в чужбина са там САМО за да изкарват пари, то отвори си малко очите! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Напълно го разбирам танкард. Имам не един и двама скъпи приятели извън България и знам какво е. Като са там искат да си дойдат, колко хубаво било тук, но като дойдат и след 1-2 месеца простотия и бягат скубейки си косата от яд. Затова казах, че аз поне правя разлика между държава и родина.
Малко офтопик отива, за което се извинявам на танкард, но това ще е последния такъв от мен тук :д. Финансовото осигуряване е много важно. Тук почти няма начин да си такъв по законен начин или без връзки. А духовното не плаща сметките, нито пълни стомаха. Ако забележиш как се развива човечеството ще видиш, че първо се правят удобства за тялото, по-лесно да върши работа, по-малко гадна работа да върши и т.н. и чак тогава ума и духовното могат да се развият. В тази държава на абсурди и своеволие няма развитие, нито предпоставки за такова. Нито за мен, а пък какво остава ако искам и деца. Как да ги пръкна в място, което ще ги кара да са 1) загубеняци 2) "аутсайдери" 3) престъпници 4) умиращи от глад? Тук материално не можеш да се развиеш, как смяташ духовно да го направиш? Нито ученето ни е учене, нито работата ни е работа, нито имаме култура, нито духовност, нито държавата ни е държава. Каквото и бъдеще да искаш, най-бързо и лесно ще го постигнеш другаде. Носталгията е коварна, кара те да милееш за родното, за хубавото. Но когато се прибереш и реалността ти разбие утопичните спомени... Каквито хората, такава и държавата. Обичам България, но няма да дам и 2 стотинки за държава, която не дава и 1 за мен. ЕДИТ: ако съдя по предишни негови изяви към мои мнения, най-много да потвърди думите ми и да ме развесели. не го казвам като обида, просто ми се вижда толкова избухлив и прибързан, че ми става весело. нищо лошо не съм казал за полицаите още :д ЕДИТ 2: 95% отиват, за да могат да живеат като "бели хора". Материално спокойни и (евентуално) духовно и културно развиващи се. Образно казано "всеки паспорт". Но горе-долу всеки, да. И да, точно като затворник се чувствам. През достатъчно държавни институции съм минал и говоря от опит като казвам, че това е една държава-пародия, която не дава и две стотинки за хората. Едит 3: Ха-ха, последен, честно. От къде идват държавниците? От български семейства, български училища, български (не винаги) университети, български цървки. Това произвеждаме - боклуци. Ако не е така- къде са всички честни люде, които чакат само да ни оправят? Корабът потъва, който може се спасява. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
^Гледай сега като се включи Mago кво ще ти се случи
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
95 процента отиват заради парите, нека си изкарват пари хората. Няма да ме разберете относно този въпрос, просто мнението ми коренно се различава от вашето.
Цитат Аз пък ако ми предложат какъвто и да е друг паспорт не бих се и замислил. Както и не бих се замислил ако ми се отвори възможност да избягам от тук. Как да не се издразни човек? Звучи като затворник чакащ мигът, когато присъдата му ще изтече и най-накрая ще е на свобода. ![]() ^^Ако нямаме воля да променим нещо, то нещата отиват съвсем на зле. Видиш ли зор и бягаш - грешен ход. Държавниците ни са боклуци - факт, и все пак емиграцията е последна мярка. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 455 Регистриран: 30-July 08 Град: там където има бира.. Потребител N: 2903 ![]() |
Абе факт е, че 2/3 от населението ни е извън България. Няма нищо срамно пък и всеки втори срещнат би ти казал "Бягай, докато можеш." А танкард и аз доколкото мога се опитвам да го разбера, ама аз все още съм ученик(не работя, нямам семейство) и незнам точно как стоят нещата. Предполагам, че избора е бил неизбежен да отиде извън БГ, а сега има и семейство, така че.. по-добре да не зарязва работата си в Норвегия.
-------------------- "One German is a philosopher, two Germans are a beer pub,
three Germans are a heavy industry, four Germans are a world war, five Germans are ATROCITY!" ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Какво да си хабя шибаната клавиатура, няма смисъл....
Наборе, напълно те разбирам, повярвай ми и каквото да ти кажа за успокоение (от което нямаш реална нужда), ще е плоско и тъпо. Аз лично ти предлагам да си сипеш една хубава нашенска ракия (дано имаш), да си пуснеш нещо надъхващо (примерно Kreator - Renewal) да теглиш една засукана нашенска на всичко и да се напиеш както си знаем ние българите. Няма да ти олекне, няма да ти помогне, но на сутринта ще се чустваш по-добре, поне душевно (за физически няма да как да стане). Относно норвежкият паспорт, ако реално не ти трябва, заеби го, имаш си нашенски, но ако ти трябва реално, вземи го, живей си си живота и като ти писне от шибаната Норвегия, го изгори и си вземи отново българският. Защото си прав, кръвта вода не става, поне при истинските мъже... а другите биха продали и майка си за 100 евро и някое друго кокалче от богатата евро трапеза. -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Crack The Skye ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 722 Регистриран: 11-March 04 Град: София Потребител N: 424 ![]() |
Аз никога не съм имал мераци да ходя да живея извън бг. Естествено че тук положението не е идеално, но пък никъде не е идеално, а тук поне съм си вкъщи.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
^^Айде бе, що за тъпо изказване направи? Не всички са като тебе за радост. Точно неговото изказване е най-адекватното. Не смятам, че е тъп, за да му е тъпо и мнението. -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Абе според мен тва да си Българин си е някакъв вид заболяване.Защото въпреки всичката мизерия,корупция,неправди и какво ли още не каквото се случва в нашата родина,един Българин винаги би предпочел да си живее тук,дори и да му предлагат всичките диаманти и богатства на света.Аз поне така го чуствам и мисля.Не бих заживял в чужбина,ако зависи от мен.Не казвам,че тези които живеят в чужбина не обичат България и не се чустват Българи,но те просто са принудени от липсата на най елементарните условия за нормален живот тук.Истината е,че ако в България имаше поне нормални условия за живот,то в момента нямаше да има 7,8 милиона жители,а щеше да има 15,16 милиона.
Някъде четох или гледах,че Българите извън страната си са около 7,8 милиона,а имиграцията на живеещите в България продължава...е накъде отиваме като държата тогава ? То,ако така продължава след 20 години може и да ни няма на картата или в страната ни да са останали само цигани... -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
За мен и Шийлда, и Абидоса са абсолютно прави. Перспектива у нас = 0. Казвам ви го от позицията на човек, който се интересува от тези неща, защото си осмисля кандидатстването. При цени на имотите, много близки от тея на европейските и мизернички заплати, наистина разбирам хората, които искат да се махат. Тук с нищо няма прокопсване, за да взимаш заплата, с която да не е нужно да пестиш от закуски, за да си ремонтираш банята, трябва или да си с връзки, или да работиш като ненормален. В чужбина животът би бил доста по- лесен в това отношение. Дори да остана тук, детето ми няма да остане в никакъв случай. Знаете ли какви хора стават лекари / зъболекари? Знаете ли какви хора стават учители?! Това, дето сега ви е гадно, още нищо не е, малоумниците тепърва ще завършват и ще почват работа.
От друга страна, трябва да си по-особен тип човек, за да се чувстваш щастлив само с това. Носталгията настрана, просто, поне от това, което аз съм видял, човек никога не може да се интегрира напълно, винаги си остава чужденец. Живял съм към 7 години извън България и не съм могъл да установя същите връзки с хората, каквито имам тук. Мисля си, че каквото и да избера, ще съжалявам, че не съм избрал другото. Мисля си, че съм нерешителен педал. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 479 Регистриран: 6-February 07 Град: Варна Потребител N: 1849 ![]() |
Не знам дали ще ти прозвучи успокоително, но е възможно ако се върнеш тук и се съберете отново със старите ти приятели, нещата далеч да не са същите. Всичко се променя, хората също. А и доколкото разбирам сега сте изгубили всякакъв контакт, което не говори добре за тях. Така че се постарай да завържеш нови приятелства, убедена съм, че и при теб има хора, с които ще ти е хубаво.
![]() -------------------- "No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace, Look and see, atrociously contoroled, The real head, and the sincere face Turned back under the shadow of the face which lies." Charles Baudelaire |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 242 Регистриран: 18-October 08 Град: Sofia Потребител N: 3054 ![]() |
Ще бъда супер кратък, защото по тая тема мога да изпиша цял ферман. България е моята родина, ако се наложи да излезна в чужбина да работя ще го направя, но със сигурност ще се върна защото живеем в най-прекрасното място и каквото и да се случва тук,винаги ще обичам "Страната на една човешка длан"
-------------------- I never seem to understand.
The time, the place, and who I am. Define a way to stay alive, It’s like I’m living a lie. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 25 Регистриран: 10-December 08 Потребител N: 3142 ![]() |
Да живея тук, разбира се, е примамлива алтернатива. Много трудно се откъсвам от близки хора.
Но колкото повече време минава, толкова по ми се иска да замина някъде и да си идвам само от време на време за празници и почивки. Някои ще кажат "да, като искаш реализация и тук можеш, стига да не те мързи и да си амбициозен". Съгласна съм, не е проблема в мързела (тоест проблем е .. но това са детски работи). Просто се дразня, като правя нещо, старая се.. правя го с желание и накрая некъв тъп идиот, дето връзките не може си върже сам, се наложи и с един замах смачква всякакво усилие и резултат. Не знам, може би аз не съм уцелила на правилните хора, но ми се струва, че такива все по-рядко се намират... -------------------- If we are what we eat, tomorrow I could be you!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
Перспектива у нас = 0. Казвам ви го от позицията на човек, който се интересува от тези неща, защото си осмисля кандидатстването. И как по-точно заключи, че перспективата у нас е = 0. Да не би да "проигра" кандидатстване, завършване, търсене на работа, наемане на работа, работа. И аз ще си спестя клавиатурата като Маго. Палете самолета и ако щете се връщайте. Само бих поспорил с abydos за ученето. Образователната система има много сериозни недостатъци, които в голямата си част се дължат и на опита за подражание на западните малоумнщини (особено презокеански). Дебело подчертавам малоумщини. Пари за нищо няма. Парите се крадат. Пари за образование хептен няма. Но, ако искаш да учиш - можеш, че даже и да си добър. -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Абе да знаете хора в днешно време, които ходят да учат в Русия? Защото всички мои познати са в Холандия, Германия, Дания... Сещам се в този ред на мисли за една статия за внука на Сталин, как избягал в САЩ и в коментар под статията следваше логичното "кога ли внук на Кенеди ще избяга в Русия".
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
Абе, а да знаете кой преподава във Франция, Щатите? И, ъъ, да, знаем хора? Д'еа.
![]() -------------------- In his head a thunderous
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
И как по-точно заключи, че перспективата у нас е = 0. Да не би да "проигра" кандидатстване, завършване, търсене на работа, наемане на работа, работа. Има нещо, което се нарича проучване, за да не разбереш тези неща, едва след като си ги проиграл. Ако искаше да ми се заядеш, можеше поне да дадеш по- малко тъп аргумент. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Исках да ти се заяда, ама ме затапи. Заяждането с непълнолетни във форум винаги ме е влечало неимоверно.
|
|
![]()
Коментар
|
|
1) заям.
2) На твое място не бих излагал на показ неспособността си да се аргументирам дори пред непълнолетни. 3) Проучването ми не се базира на някаква статистика, ако за това питаш. Официално такава няма. Тук всичко зависи прекалено много от мястото, в което работиш, нали там е проблемът. Информацията си имам от своите и родителите на приятели и познати, някои сайтове за работа в нета както и декан в УНСС. Не звучи особено респектиращо, знам го, но това е най- доброто, което съм могъл да получа. За по- достоверен източник ли се имаш? Заповядай. -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 100 Регистриран: 27-November 08 Град: Пловдив Потребител N: 3122 ![]() |
Ами лично аз бих избрала България....вярно че тук нямаме много шансове за развитие....., но все пак това е родната страна....
![]() пък и щом си решила така никой неможе да те накара да промениш решението си ![]() ...В чужбина има повече перспективи за развитие, но друго си е да си в собствената си страна ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ Изказваш се като многознайко, врял и кипял в света-джунгла, наречен България. И докато abydos, например, е загатнал, че има как да се мотивира, ти рече и отсече как тук бъдеще няма. Не ми се дърви за аргументация, твоята липсва - не моята.
-------------------- In his head a thunderous
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Абе, а да знаете кой преподава във Франция, Щатите? И, ъъ, да, знаем хора? Д'еа. ![]() Ако си от моето поколение (все пак не вярвам да си на 40) въобще няма да се зачудиш от моя въпрос, той е много популярен и еднозначен. Та не разбирам иронията ти, но не мога и да се сетя за друг отговор. Искаш да убедиш различно мислещите от теб, че само твоите убеждения са Пътят, чисти и човеколюбиви, присъщо за фанатизирани идеологии е да не приемат друго мислене. Западните идеи тук обаче се реализират от хора с твоите убеждения, разбираш ли? Не умни като теб, а тъпи като капута Сергей, неговия капитализъм е брутален именно защото комунист го прави. Може би точно докато вечния въпрос е Москва или Вашингтон ще бягаме като кучета от тука. Нима другите са кретени? Хайде мисленето на скандинавци няма да го достигнем никога, където са най-богати и най-доволни, но поне едни гърци могат да ни бъдат за пример. Лошо ли е да излезеш с коктейл "Молотов" и да накараш тримата чужденци, които ни управляват да се насерат или пък да дадеш заслуженото на сърбокомунистическото уродче - Македония... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Като си (сте) вдигнал(и) ръце от цялата работа, 'щото Сергей е капут, защо си играеш да ми обясняваш какъв фанатик съм бил? Щом не ти харесва капитализма на комунистите, вземи Молотовия и действай? Лесно е да кажеш, "еех, гледай ги дори гърците...". Въпрос Москва/Вашингтон няма. Има Москва = Вашингтон, само че яката работа е по на запад.
Едит: Да добавя за Македония. И как го виждаш да им дадем заслуженото? Кой от колегите ще ни позволи? Защото в момента нима не искаме разрешение да си избършем д-то? Или и тук съм фанатик? -------------------- In his head a thunderous
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Никъде не съм казвал, че съм врял и кипял в тези неща. Както казах, и не трябва. А изказването ми беше категорично, защото всички, с които съм говорил, са били еднозначни. Затова и мнението ми е такова. И от всичко, дето го изприказва(хме), не видях кое точно може да промени виждането ми. Разкажи ми за реализацията тук.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Откакто се помня искам да се занимвам с програмиране. Досега всичко върви както искам, остава ми година до завършване и започване на работа (за пълен работен ден). Нямам връзки, никой не е лобирал за мен никъде, а и не бих искал. Съответно "батковци" и "каки" мои колеги и приятели са ми доказателство за реализация.
|
|
![]()
Коментар
|
|
И за каква заплата говорим? Натовареност, работно време, тези неща също са от значение.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Между 4 и 8 - часов работен ден. Работно време - както си го нагласиш, стига да си свършиш работата - плаващо, може и в събота. Заплати - според езика. Между 1000 и 1500 за 8-часов работен ден е масовото ми наблюдение. (начална)
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Поздравления, че си се уредил, дано всичко ти върви по вода. Ние виждаме реализация навън, защото не само парите не стигат, а и културата. Всеки с мнението си : )
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
За мнението - разбира се, всеки (поне сега) има възможност да се реализира, където пожелае, стига да е достатъчно мотивиран. Успех.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Хора, мисля че са ясни две неща: ако тук чувстваш, че имаш перспектива - оставаш. Ако не можеш да приемеш българската действителност - заминаваш. Близките и приятелите са огромен фактор, но, егати, ако усещаш родното си място едва ли не враждебно към самия теб, а и към останалите граждани - длъжен ли си да търпиш?!
-------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 03:31 PM |