Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
37 страници V  « < 9 10 11 12 13 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Политика
Blashyrkh
коментар Apr 8 2009, 10:36 PM
Коментар #301

Демон

Група: Потребители
Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

Като една единна територия, където има икономически, правен и социален интегритет. Прочети първите няколко страници на Договора за Европейския Съюз.

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUri...013:0045:BG:PDF
Go to the top of the page

+Quote Post
Slash
коментар Apr 8 2009, 10:38 PM
Коментар #302

Сатана

Група: Приятели
Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

Две уточнения:

1. Хората сравняват Молдова и Македония, не аз го твърдя. Написах го за да го дискутираме. Това което аз казах, като лично мнение - че произхода на държавите е свързан с комунизъм, това не е отречено от теб или от TNT с факти. В това твърдение аз не виждам национализъм ш'ме извиняваш!

2. Въобще не съм човека, който мислено сравнява ЕС със СССР. Ако нещата се развиваха както са замислени обаче нямаше да има Световни войни, да се разрушават съюзи, да има кризи и т.н.

Наш национален проблем не мисля че са отношенията със съседите ни, а помежду ни!

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Apr 8 2009, 10:40 PM
Коментар #303

Демон

Тук съм съгласен smile.gif

+Quote Post
pa®tci
коментар Apr 9 2009, 04:45 PM
Коментар #304

Serpent Moves

Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094

Бла-бла, прочели сте днеска сто хиляди простотии за боклука и пр, ето този цитат от ББ обаче силно ми привлече вниманието. Замислих се леко и комай съвсем не е в грешка:

Цитат
... Кметът определи действията на БСП като "най-долният и грозен начин за започване на предизборна кампания“, защото по думите на Борисов "те нямат други начини освен да се опитват да опетнят други хора“...

--------------------

+Quote Post
Arcturus
коментар Apr 14 2009, 12:28 AM
Коментар #305

Прослушващ метъл
**

Коментари: 137
Регистриран: 15-September 08
Град: Parts Unknown
Потребител N: 2983

Гласуваха 8% минимален праг за парламент за коалиции, мамичката им мръсна. Естествено, знае се с каква цел, тресе ги шубето от Костов. Той Бойко понеже няма хора, при евентуална коалиция министрите ще са сини и тия шибани турци се насраха, тъй че правят всичко възможно да я предотвратят.
Кириакстефчовци нещастни, с тази си постъпка паднахте още по-долу.
И не на последно място...
Яне Янев продажен педераст!

--------------------
If there was a single day I could live...
A single breath I could take...
I'd trade all the others away...

+Quote Post
Rolf
коментар Apr 14 2009, 08:42 AM
Коментар #306

метъл

Коментари: 3123
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 963

Има доста смисъл в подобен текст. Откъде накъде ще се правят коалиции от по 50 мижави партийки, които след влизането в парламента с тия 4% пак ще се цепят на групички... Някак не е справедливо една самостоятелна партия да влиза с даден процент, а няколко накуп - пак със същия.

--------------------
We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool,
Vain glory be my wicked guide...

+Quote Post
karelian
коментар Apr 14 2009, 09:22 AM
Коментар #307

Демон

Коментари: 2160
Регистриран: 19-February 09
Град: Sofia
Потребител N: 3269

Цитат(Arcturus @ Apr 14 2009, 01:28 AM) *
Гласуваха 8% минимален праг за парламент за коалиции, мамичката им мръсна. Естествено, знае се с каква цел, тресе ги шубето от Костов. Той Бойко понеже няма хора, при евентуална коалиция министрите ще са сини и тия шибани турци се насраха, тъй че правят всичко възможно да я предотвратят.
Кириакстефчовци нещастни, с тази си постъпка паднахте още по-долу.
И не на последно място...
Яне Янев продажен педераст!

Чак пък от Костов да ги е шубе... Не ми се вярва, че той е заплаха. Има други.

+Quote Post
Rolf
коментар Apr 22 2009, 11:42 AM
Коментар #308

метъл

Костов отдавна е бита карта. wink.gif След всички мръсотии, които натвори по време на мандата си, ще е истинско чудо да го видим някога отново в управлението на страната.

--------------------

+Quote Post
karelian
коментар Apr 22 2009, 04:39 PM
Коментар #309

Демон

Герб и Атака са най-голямата заплаха за управляващите в момента. rolleyes.gif Дано успеят да свалят това правителство, което не донесе нищо добро за хората на България (естествено за част от тях).

+Quote Post
Slash
коментар Apr 24 2009, 04:46 PM
Коментар #310

Сатана

Blashyrkh, искам да знам какво мислиш по въпроса за албанците в Македония, ако имаш отношение (може и други да се включат). Защото наскоро, когато избираха президент в Македония, ми направи впечатление как албанците там са се обидили, че видиш ли, президента не бил техен човек. И се чудя що за нахалство, въпреки че Албания съществува като държава и е на един хвърлей камък разстояние, те искат там където се намират да е техния лайвстайл. Колко години ще се трае това, докато стане ново Косово, ЕС има ли някакво отношение? В такива моменти не ти ли идва наум, колко смешно звучи "не правете война, съберете се" и колко вярно е "не правете война, разделете се". hmmm.gif

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Apr 25 2009, 02:52 PM
Коментар #311

Демон

Албанци почти не познавам. Познавам македонци. Ще поразпитам те какво мислят и си напиша мнението.

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Apr 27 2009, 03:28 AM
Коментар #312

Демон

Slash, дай ми линка където пише как са се обидили албанците, защото македонците не го бяха чували това.

+Quote Post
Slash
коментар Apr 27 2009, 03:51 PM
Коментар #313

Сатана

В сайта на ТВ Европа, но не мога да намеря новината на търсачката. Гласеше "албанското етническо население е недоволно от новоизбрания президент защото не е отишъл при тях и не се интересувал от тях"... Не казвам, че е медията на медиите, но съвсем скоро на последното дело на Стависки, когато съдията се превърна в адвокат, единствено те казаха, че след това дело се е обжалвала ефективната присъда за някакъв човек осъден на 2 години затвор заради открадната шуба. Та за Македония, тук можеш да прочетеш изборни новини. Тук пък са описани неща за ситуацията в Македония. Сега очевидно македонци и албанци искат да влязат в ЕС заедно в една държава, но това няма ли да е прецедент, след като за първи път албанец се кандидатира за президент на Македония? Има ли държава от ЕС в подобна ситуация при избори? Според мен е много изкривено балканското разбиране за етноси. Например в Щатите има 50 млн. американци от немски произход, но те не си издигат кандидат за президент. Имало е един Айзенхауер, но той си се води американец. ЕС според мен е много наивен и незаинтересован по тези въпроси. А ако е, дай някакво инфо за това какво мислят те по въпроса за самоопределянето на гражданите в една страна и докъде се разпростират правата им, затова се обръщам към теб. Иначе мерси, че си разпитал хора.

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Apr 27 2009, 09:11 PM
Коментар #314

Демон

Цитат(Slash @ Apr 24 2009, 04:46 PM) *
Blashyrkh, искам да знам какво мислиш по въпроса за албанците в Македония, ако имаш отношение (може и други да се включат). Защото наскоро, когато избираха президент в Македония, ми направи впечатление как албанците там са се обидили, че видиш ли, президента не бил техен човек. И се чудя що за нахалство, въпреки че Албания съществува като държава и е на един хвърлей камък разстояние, те искат там където се намират да е техния лайвстайл. Колко години ще се трае това, докато стане ново Косово, ЕС има ли някакво отношение? В такива моменти не ти ли идва наум, колко смешно звучи "не правете война, съберете се" и колко вярно е "не правете война, разделете се". hmmm.gif

Според мен лично това са доста големи спекулации. Малко като нашите проблеми с турците. Какво значи че са обидили? Ми то и Иван Костов се "обижда" след всеки избори като види, че не никой не му пука за него; и Волен Сидеров казва, че 345% от бюлетините са фалшифицирани и за това са виновни ДПС. Това си е нормален политически ход от който според мен не трябва да се прави голям въпрос, защото е нещо формално. Аз го приемам като нотата от Президента на България до Индийскя Министър, че заклеймяваме тероризма. И индииците после си го местят в другия крачол.

Според мен не става точно дума за техния лайфстаил, а за това къде искат да са и да градят бъдещето си. Струва ми се, че много албанци биха предпочели Македония пред Албания (това обаче няма как да го проуча). Не виждам нищо лошо една група хора да съжителства с друга. Това е било от както хората съществуват и ренесансови (по-нови имам предвид) идей като тази за нацията създават грепшно усещане за това колко всъщност са нормални нещата. Прав си, че имаме изкривено гледище за етностите в света и това е добър пример. Държавата е организация, която се опитва да направи живота на хората в сферата си на влияние по-добър. Това е цялата идея. Не да защитава „поданниците” си от „Враговете” или да изолира някакъв остров сред „бурята” и да гарантира някаква илюзия, че нищо няма да се промени. С други думи границите, етноси и тем подобни не бива да са част от държавата.

Колкото повече се глобализираме обаче, толкова повече ще трябва да се решават комплексни проблеми на много нива. За това се съдават и супранационални организации като ЕС и ООН, които да се опитват да наложат някаква генерална посока на развитие. Локаните проблеми се оставят на локални системи на управление. Страхотен пример за това е Швейцария. Всеки кантон си има праламент и си решават локалните проблеми сами. Защо го изписах всичко това?

Защото „Проблема” ни с турците, или на македонците с албанците от гледната точна на ЕС е проблем на локално ниво и трябва да се реши не от държавата, а от региона (Македония не е в ЕС, но приницпа е същия). Затова си мисля, че македонците се справят добре, защото са си сменили изборната система и сега не лгасуват за партии на национално ниво, а за регионални списъци с пратеници за парламента. Това е добър пример на фрагментация, която би довела до по-пропорционална репрезентация – проблем, които и ние имаме. При нас турците са около 10% и имат 14% от местата в парламента(ако приеме че само то ДПС са етнически турци) и 17% (3) министъра. Не че това е болка за умиране де или пък най-големият ни проблем, но тъй като говорим за малцинства смятам, че е по темата.

Знам, че се получи супер неясно и хаотично, съжлявам за това. Не мога да си събера мислите тая вечер smile.gif Ако чувстваш, че не отговорих на въпроса ти питай ме по друг начин и пак ще опитам.

+Quote Post
Rolf
коментар Apr 28 2009, 11:28 AM
Коментар #315

метъл

Цитат(karelian @ Apr 22 2009, 05:39 PM) *
Герб и Атака са най-голямата заплаха за управляващите в момента. rolleyes.gif Дано успеят да свалят това правителство, което не донесе нищо добро за хората на България (естествено за част от тях).

А точно тази сбирщина от некомпетентни плямпачи ли ще донесе нещо добро на страната?! laugh.gif

--------------------

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Apr 28 2009, 09:06 PM
Коментар #316

Демон

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=206...&refer=home rolleyes.gif

+Quote Post
Slash
коментар Apr 29 2009, 04:05 PM
Коментар #317

Сатана

Цитат(Blashyrkh @ Apr 27 2009, 10:11 PM) *
Затова си мисля, че македонците се справят добре, защото са си сменили изборната система и сега не лгасуват за партии на национално ниво, а за регионални списъци с пратеници за парламента. Това е добър пример на фрагментация, която би довела до по-пропорционална репрезентация – проблем, които и ние имаме.

Това ако можеш да ми го разясниш с по-прости думи ще съм ти много признателен защото наистина искам да го разбера.

Това което аз се опитвам да си обясня като питам "докъде се разпростират правата" е именно кандидатурата на Gzim Ostreni. Доколкото чета той е бивш военен от Kosovo Liberation Army, което между другото е едно много голямо петно. Той сега какъв се води официално - албанец, косовар или македонец, че се кандидатира за президент на Македония? Нали осъзнаваш какъв хаос може да се породи от недоброжелатели ако се остави на нееволюирали общества да следват пример на ШВЕЙЦАРИЯ ... Според мен за да се остави такъв избор в ръцете на хората първо трябва да се изкорени национализма (от страна на всички), религиозния фанатизъм (специално исляма управлява много страни по света, кове закони и т.н за съжаление) и всякакви организации и съвкупности от хора, които подстрекават към това.

+Quote Post
karelian
коментар Apr 29 2009, 05:51 PM
Коментар #318

Демон

Цитат(Rolf @ Apr 28 2009, 12:28 PM) *
Цитат(karelian @ Apr 22 2009, 05:39 PM) *

А точно тази сбирщина от некомпетентни плямпачи ли ще донесе нещо добро на страната?! laugh.gif

А сегашните много компетентни ли ти се струват? dry.gif

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Apr 29 2009, 11:03 PM
Коментар #319

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Град: София
Потребител N: 1041

http://bg.altermedia.info/?p=7024

...

--------------------

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Apr 29 2009, 11:44 PM
Коментар #320

Демон

Ужасно написана статия...

^^^ Пак ще ги поразпитам и ще ти кажа.

+Quote Post
_TNT_
коментар May 14 2009, 11:48 AM
Коментар #321

Knight

Коментари: 1361
Потребител N: 784

Вчера по БНТ след новините хванах документален филм за атентата срещу папата. Филмът е френски и доста труд е положен в направата му. Много грозен опит да бъдем очернени. Цялата работа смърди от далече, а голяма част от детайлите в този пъзел не ги знаех. Препоръчвам на всеки, който поне малко се интересува, да го гледа!

--------------------
In his head a thunderous
Cry of desperation
Tearing voices from his past
Scream for his attention

+Quote Post
Slash
коментар May 15 2009, 07:45 PM
Коментар #322

Сатана

Юри, първия път като говорихме за идеологии ти казах, че намирам крайно лявата за фанатизирана. Ето потвърждение на това:

Цитат
Венецуелските деца ще четат "правилните" книги в училище

Списъкът включва монографиите на президента Чавес, Карл Маркс и Ернесто Че Гевара
Венецуелският президент Уго Чавес утвърди списъка с литература за ученици, включващ правилни от гледна точка на идеологията на социализма на ХХІ век, книги, съобщават латиноамериканските медии, цитирани от РИА "Новости".

В съответствие с "Революционния план за четене", публикуван на сайта на министерството на културата на страната, венецуелските ученици са задължени да се запознаят с монографиите на президента на страната.

Те трябва да прочетат "Манифеста на комунистическата партия" на Карл Маркс, трудовете на Ернесто Че Гевара и други произведения, които ще им помогнат да си избавят от капиталастическия начин на мислене, ще укрепи тяхното колективно съзнание и ще им помогне по-добре за разберат идеите и ценностите "необходими за строителството на социалистическата родина".

За да не им е скучно на децата са включени в програмата и любовните писма на венецуелския и общоамерикански национален герой Симон Боливар.

Целта на Чавес е да задълбочи социалистическата революция, да продължи борбата с бедността, корупцията и престъпността. Планът за ликвидация на неграмотността играе важна роля в програмата на венецуелския лидер.

rolleyes.gif

+Quote Post
_TNT_
коментар May 16 2009, 11:04 AM
Коментар #323

Knight

В интерес на истината Чавес е един от малкото, които се цепят от глобалния sux. А до колко книгите ще им помогнат да се избавят и фанатично ли е това - зависи от разбиранията. Btw кажи това не ти ли се струва фанатично? (във връзка с въпросния случай с папата) smile.gif

--------------------
In his head a thunderous
Cry of desperation
Scream for his attention

+Quote Post
Slash
коментар May 16 2009, 11:56 AM
Коментар #324

Сатана

Зависи от разбиранията, но две неща изникват наум:
- за какъв 21-ви век се говори, репертоара е същия. Хората не са толкова наивини и романтични души като от средата на миналия век.
- образованието не е за да те избави или пречисти от нещо, а за да ти даде познания по различни въпроси.

Колкото до ЦРУ, според мен САЩ и СССР са си били измислени врагове за да си гледат интересите в чуждите държави и да си създават параноя. А за престъпленията срещу комунистите които даваш, сигурно са исторически факти. Дисциплинирана организация атакува друга дисциплинирана организация, която се е създала чрез бунт на народите срещу капитализъма според някои, чрез едно по-отдавнашно мислене според други или пък чрез еврейска идея според трети, ето това вече е въпрос на мнение, но не и президент да си рекламира монографиите в училищната програма. wink.gif

Една новина от последните минути: На територията на арабската държава х е открито находище на американски нефт tongue.gif

+Quote Post
_TNT_
коментар May 16 2009, 12:08 PM
Коментар #325

Knight

За монографиите съм абсолютно съгласен. Култът към личността (в този смисъл) е едно от най-смешните неща. Иначе училището, освен че дава познания, възпитава в някаква степен. И пак, дали омразата към злия капитализъм е нещо, на което да те учат в училище, е въпрос на вкус. tongue.gif Хахах, това с нефтът кърти. biggrin.gif

--------------------
In his head a thunderous
Cry of desperation
Scream for his attention

+Quote Post
Ta' Zhal
коментар May 16 2009, 02:05 PM
Коментар #326

But what I thought I could control took hold of me instead...

Коментари: 957
Регистриран: 20-February 08
Потребител N: 2604

Искате ли да знаете, колко пъти по английски съм правил диктовка на откъс от книгата на Обама/ клетвата му/ дръги бълвочи, свързани с него, преразказвал съм я и т.н.? Госпожата ми каза, че се прави с учебна цел и не е пропаганда. Когато ми писна и реших да се пробвам да заменя "Обама" с "nigga", тя не го прие много като езикова грешка, а ходи и рева чак до директорката. Двоен стандарт фтв.
Иначе не мисля, че някой някога е бил спасен от пропаганда. Все е тая, дали ще ти налагат в училище да четеш кретении или ще ти пробутват същите под формата на художествена литература/кино/май и порно имаше. Също така е все тая, дали ще ти забранят да четеш определен вид литература, или ще ти пълнят главата с Бритни и Кевин, защото резултатът е същият.

--------------------

Цитат(shagrathkz @ Jun 14 2009, 11:21 PM) *
За разлика от теб аз не съм позьор,и както преди казах извън блек метала слушам само 3 групи.

+Quote Post
Blashyrkh
коментар May 16 2009, 02:31 PM
Коментар #327

Демон

Сори че не пиша по темата, но искам да се оплача от консулството ни в Милано. Искам да гласувам за евро парламент, но след 2 писма до консула никой не ми е отговорил все още!!! В момента пиша писмо до посланника ако и той не ми отговорикучета да я ядат тази държава....

+Quote Post
_TNT_
коментар May 16 2009, 02:59 PM
Коментар #328

Knight

^^ Именно. Това, че brainwash-a сега не е очевиден (може би?) не значи, че го няма. smile.gif

--------------------
In his head a thunderous
Cry of desperation
Scream for his attention

+Quote Post
karelian
коментар May 16 2009, 06:40 PM
Коментар #329

Демон

Цитат(Blashyrkh @ May 16 2009, 03:31 PM) *
Сори че не пиша по темата, но искам да се оплача от консулството ни в Милано. Искам да гласувам за евро парламент, но след 2 писма до консула никой не ми е отговорил все още!!! В момента пиша писмо до посланника ако и той не ми отговорикучета да я ядат тази държава....

Бъди по-настоятелен! Може да е умишлено, ако се сещаш какво имам предвид.

+Quote Post
Slash
коментар May 21 2009, 04:29 PM
Коментар #330

Сатана

Абе каква е тази афера между СерГЕЙ Станишев и някакъв си Азер Меликов wub.gif Европа да си завре толерантността отзад, управлява ни експеримент на руски учени - кръстоска между човек и плъх, комунист - капиталист уонъби, сега остана и да е гоммо..

+Quote Post

37 страници V  « < 9 10 11 12 13 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 22nd June 2025 - 01:16 AM