Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
21 страници V  « < 11 12 13 14 15 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Сериалите, но не латино
Warrior Of Ice
коментар Mar 22 2009, 01:18 PM
Коментар #361

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28394
Регистриран: 12-January 03
Град: София
Потребител N: 3

Цитат(lodborg @ Mar 21 2009, 02:44 PM) *
Току що изгледах последният епизод на един от най-великите сериали изобщо и със сигурност най-великият научнофантастичен сериал на всички времена. Феноменален завършек на сагата. Нямам думи...

Наистина, закриха го по най-добрия възможен начин, и точно навреме! Честно казано, ще ми липсва Galactica, а и дълбоко се съмнявам в близко бъдеще да видим нещо поне толкова добро. Но великите неща затова са велики, предполагам.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
Go to the top of the page

+Quote Post
Mort
коментар Mar 23 2009, 07:27 PM
Коментар #362

Witcher

Група: Metal World Conclave
Коментари: 4075
Регистриран: 8-October 03
Град: Sofia
Потребител N: 296

Реално погледнато краят почти нямаше никакво значение, важното бяха съдбите на героите и как ще приключат сюжетните им линии. Мисля, че достигнаха до възможно най-логичния завършек - без лигавщини, сериозен и реалистичен край. Откъм фантастичен сериал, Battlestar е номер едно, а дали ще остане ненадминат зависи най-вече от наличието на нови качествени идеи, въплътени с достатъчно добра платежоспособност на продукцията - именно успешните съставки на Galactica.

Между другото, ако не сте обърнали внимание на това, е редно да се поправите, всеки фен трябва да се запознае!

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
AXTUNG! Wehrwolf
коментар Apr 21 2009, 07:06 PM
Коментар #363

Прослушващ метъл
**

Група: Потребители
Коментари: 193
Регистриран: 15-April 09
Град: София, Берлин
Потребител N: 3359

Най - голямата фантастика е Farscape !
Редно е да сложим споровете на страна ; D

Иначе също така следя,

The IT Crowd
"Компютърджий"
сблъсъка на двама по компютърната подръжка с живота извън мазето в което работят, заедно със жената - шефка която пък си няма и на идея от компютри,
примесено с типичния английски черен хумор; един от по - добрите сериали на последните години

South park,Family Guy и American Dad!,
не знам дали сте писали за единственото "метъл аниме" Metalocalypse,
но е яко ... оригинална музика композирана за шоуто, адските герои и още по - глупавите ситуации

--------------------
Eins, Zwei, Die!

+Quote Post
Rolf
коментар Apr 22 2009, 11:00 AM
Коментар #364

метъл

Коментари: 3123
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 963

Цитат(AXTUNG! Wehrwolf @ Apr 21 2009, 08:06 PM) *
Най - голямата фантастика е Farscape !

И на мен ми беше любимият навремето. smile.gif Много оригинален и с живи образи. За жалост и доста пълнеж имаше, особено в последните сезони.

--------------------
We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool,
Vain glory be my wicked guide...

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Apr 29 2009, 03:50 PM
Коментар #365

Balance Guardian

Цитат(lodborg @ Nov 29 2008, 08:00 PM) *
Току що изгледах последните две серии от седми и последен сезон на "The Shield". Единственото, което мога да кажа в момента, е че летвата ми не само за сериали, но и за пълнометражни филми се вдигна неимоверно. Потресаващ финал! Кара дори зрителя да се почувства мръсен...

Един от най-големите сериали, които някога съм гледал, определено стана и един от най-най-любимите ми.

Хайде и аз да се присъединя към мнението ти, догледах го днес. Очевидно не е сниман с голям бюджет, но пък си е страхотен сериал. Не знам дали аз нещо не съм наред, но през повечето време страшно симпатизирах на пичовете от ударната група (може би само с изключение на Шейн). Краят наистина е покъртителен.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
stage
коментар Apr 29 2009, 08:06 PM
Коментар #366

In search for my Eloise...

Група: Приятели
Коментари: 3314
Регистриран: 16-October 05
Град: Планета тип 13
Потребител N: 977

за BSG съгласен съм с горните мнения, страхотен.

скоро изгледах двата сезона на една много свежа комедия:

--------------------

+Quote Post
lodborg
коментар May 4 2009, 03:08 PM
Коментар #367

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Цитат(Warrior Of Ice @ Apr 29 2009, 03:50 PM) *
през повечето време страшно симпатизирах на пичовете от ударната група (може би само с изключение на Шейн).

И аз съм по същия начин. Шейн ми беше противен от първата до последната секунда като мнението ми за персонажа падаше с едва ли не всеки изминал епизод. Беше много самоуверен, често нескопосан и готов да направи всичко, за да прикрие издънките си. Дори да натопи или убие приятели. Гардоки не ми беше противен, но също така и не ми беше симпатичен, защото той играеше ролята на лоялното псе, което следва господаря си и няма лична мисъл. От друга страна моралният Лем ми стана симпатичен почти веднага, а Вик просто няма да го коментирам, защото управлява отвсякъде.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
Airin Of Ancelot
коментар May 14 2009, 12:06 PM
Коментар #368

warrior princess

Коментари: 3813
Регистриран: 1-May 06
Потребител N: 1323

Някой гледал ли е "True Blood" и струва ли си?

--------------------
Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes
Rage of the winter - magical wonder,
enchanted fury, majestic force...

+Quote Post
Mort
коментар May 17 2009, 03:33 PM
Коментар #369

Witcher

Мда, още един култов сериал завърши тази година - Prison Break. В личната ми класация е дори на по-високо място от Battlestar, може би защото го следя от самото му начало, пък и е вероятно първия сериал, който започнах да следя усърдно. Въпреки безспорните си слаби моменти си остава един от най-интересните сериали, въртяни досега. Бих го препоръчал на всеки любител на качествените продукции. Финалът му няма да коментирам подробно, ще отбележа само, че мен лично ме удовлетвори. Някак логично завърши без излишно хепинизиране да го наречем - пътят на героя често е такъв, както показва историята. Ще ми липсва отбора от затвора на Prison Break, но историята трябваше да има край. Поуките и спомените, които остави в мен сериалът винаги ще ме подсещат колко важно е човек да има план в главата си, но как понякога шансът може, както да те спре, така и неочаквано да извърти нещата в твоя полза.

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 17 2009, 08:06 PM
Коментар #370

Balance Guardian

Много силен край на един от най-качествените сериали евър. Въпреки всичко, не беше излишен този последен сезон - разви окончателно персонажите и разплете всички сюжетни възли, които бяха останали. Ще му дам известно време и ще го изгледам пак отначало наведнъж, поредицата си заслужава.

И пак благодарности, Любо, че ме изюрка да го започна преди години. openwidehug.gif

--------------------

+Quote Post
Megadeth
коментар May 17 2009, 10:49 PM
Коментар #371

Mahtavin :>

Коментари: 4294
Регистриран: 20-March 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2643

^ Силен край? Края трябваше да бъде на края на втория сезон. Тези последни два сезона се въртяха няколко елемента - насочени дула към главите, викове, закани, преимущества, адски досадно. Края също въобще нямаше шанс да ме удовлетвори, тъй като самия сезон беше ужасен. Ако се замислите, те винаги от всичко се измъкваха и това беше безкраен процес на проблеми и измъкване, който е адски отегчителен. Може би на фона на образите на доктор Хаус и любимия ми актьор Хопкинс във филмите му, този на Скофийлд не ме впечатли. Трябваше и Сара да умре, доста по-рано. Багуел да направи някоя изродщина, стига с тия хепи ендове.

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)

+Quote Post
Mort
коментар May 18 2009, 06:00 PM
Коментар #372

Witcher

Цитат(Warrior Of Ice @ May 17 2009, 09:06 PM) *
Много силен край на един от най-качествените сериали евър. Въпреки всичко, не беше излишен този последен сезон - разви окончателно персонажите и разплете всички сюжетни възли, които бяха останали. Ще му дам известно време и ще го изгледам пак отначало наведнъж, поредицата си заслужава.

И пак благодарности, Любо, че ме изюрка да го започна преди години. openwidehug.gif

Като гледам как върви и Supernatural и за него трябва доста да ми благодариш (а и още един куп хора, де). Реално от нищо непретендиращ сериал се превърна в култова месомелачка. Краят на 4ти сезон изкърти стенописите и въздигна Сатаната (буквално), нямам търпение за 5тия последен (както се очертава).

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
Rolf
коментар May 26 2009, 03:25 PM
Коментар #373

метъл

Коментари: 3123
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 963

А за края на Legend of the Seeker нещо да кажете? Тотална измишльотина и нищо общо с гениалния завършек на Първото правило. Да не говорим за пълната липса на развитие в героите и отношенията помежду им...

--------------------
We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool,
Vain glory be my wicked guide...

+Quote Post
lodborg
коментар May 26 2009, 06:24 PM
Коментар #374

I, Voyager

Нито знам как е свършил, нито искам да знам. Първите минути на трети епизод бяха последният ми досег с този нещастен сериал и дори това ми беше в повече.

^^ Supernatural rules! Подозирам, че Сам ще убие Луцифер и в края на пети сезон ще се възкачи на трона на Ада, а в шести сезон Дийн ще се опитва да го спре/убие/върне към човешкото. icon_headbang[1].gif

--------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
Revenant
коментар May 26 2009, 10:44 PM
Коментар #375

Cosmic Sailor

Коментари: 1451
Регистриран: 15-March 05
Град: Half Moon Cay, the Bahamas
Потребител N: 771

УДФ ...този сериал става интересен ли ? може ли да с почне от 2-ри сезон примерно, защото първите няколко серии на стартовия сезон направо ме отчаяха....

--------------------

+Quote Post
lodborg
коментар May 26 2009, 11:14 PM
Коментар #376

I, Voyager

^ Човек, ако става дума за Supernatural, тоя сеериал съм го започвал три пъти. Първия път се отказах още след първата серия, втория път додрапах едва-едва до втората. Само че колегата Mort беше опищял махалата за сериала, че и продължаваше да ми пили на главата. Така че седнах да се измъча. Гледах по епизод на ден в продължение на две седмици, защото иначе ми идваше твръде много. След тия две седмици, остатъкът би могъл да се изгълта на един дъх, ако имаш време. Шестнайсет епизода изтрай, след това става страшно интересно. А от втори сезон нататък е АБСОЛЮТЕН КУЛТ! Евентуално може да пробваш от въпросния шестнайсти епизод на първи сезон да го захванеш.

Основната история е невероятно интересна, обаче, както сигурно си забелязал, вкарват много епизоди, които нямат нищо общо с въпросната сюжетна линия, а просто се занимават с братята в търсене на гадове за избиване. Този тип епизоди намаляват постепенно в сезоните, в четвърти да имаше общо три-четири такива, ако не се лъжа. А отделно, че качеството дори на тези странични епизоди се покачва неимоверно - сред тях в последствие също има ебати попаденията.

П.П. Едно голямо благодаря на Морт, че ме открехна, иначе сигурно нямаше да отлепя от първа серия. А сериалът в последствие става пълен култ!

--------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
abydos
коментар May 26 2009, 11:28 PM
Коментар #377

Коментари: 2603
Регистриран: 14-December 07
Потребител N: 2481

Моите мили съседи - в 00:00 почва някъде по БТВ. Уникален.

+Quote Post
Ghost
коментар May 31 2009, 12:32 PM
Коментар #378

spectral

Коментари: 1821
Регистриран: 19-December 07
Потребител N: 2488

Цитат(Mort @ May 17 2009, 04:33 PM) *
Мда, още един култов сериал завърши тази година - Prison Break.

Велик сериал беше, при мен нищо не го надминава. bowdown.gif И краят е направен страхотно, а двете серии, които излязоха по-късно (The Last Break), обясняват какво и как е станало с Майкъл. Много силно!

--------------------
An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in...

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 31 2009, 01:18 PM
Коментар #379

Balance Guardian

Цитат(Rolf @ May 26 2009, 04:25 PM) *
А за края на Legend of the Seeker нещо да кажете?

Зле. wink.gif Цялото повествование в "Първото правило на магьосника" е велико, а краят - най-вече. Вместо това в сериала гледахме някаква съвкупност от несвързани случки, а за финал - безумни пътувания във времето, уж алтернативни истории... no.gif

--------------------

+Quote Post
Гост Void KD (гост)
коментар May 31 2009, 06:03 PM
Коментар #380

Гост

Този месец догледах последният сезон на Фарскейп. Мога да кажа само, че е един от най-добрите сериали правени някога.
Освен това с брат ми гледахме Мортал Комбат: Конкуест. Любимият ни сериал докато бяхме деца. Толкова носталгично се почуствах след като го изгледахме. Спомени...

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jun 3 2009, 01:02 PM
Коментар #381

Balance Guardian

Цитат(Mort @ May 18 2009, 07:00 PM) *
Като гледам как върви и Supernatural и за него трябва доста да ми благодариш (а и още един куп хора, де). Реално от нищо непретендиращ сериал се превърна в култова месомелачка. Краят на 4ти сезон изкърти стенописите и въздигна Сатаната (буквално), нямам търпение за 5тия последен (както се очертава).

KVLT! blackmetal.gif Сериалът наистина става все по-силен и съсредоточен, а следващият сезон се очертава като тотална сеч! Ангелските персонажи бяха вкарани доста на място, очаквам да имат още по-съществена роля в разнищването на сюжета. А и след "ъпгрейда" на Сам е доста интересно как ще се развият отношенията между него и брат му... cthulhu.gif

--------------------

+Quote Post
Metallica
коментар Jun 15 2009, 08:06 PM
Коментар #382

Прослушващ метъл
**

Коментари: 100
Регистриран: 12-September 06
Потребител N: 1563

Някой да е гледал ''Fringe''? Aко има такива, споделете впечатления.

+Quote Post
MrsLinda
коментар Jun 15 2009, 08:33 PM
Коментар #383

Прослушващ метъл
**

Коментари: 184
Регистриран: 15-February 09
Потребител N: 3263

От ТV сериалите следя единствено Д-р Хаус - толкова е брутален и същевремeнно истински, каквато съм и аз.

--------------------
The King of My Heart

+Quote Post
Ta' Zhal
коментар Jun 15 2009, 08:56 PM
Коментар #384

But what I thought I could control took hold of me instead...

Коментари: 957
Регистриран: 20-February 08
Потребител N: 2604

БЛАХАХАХАХАХ

He man and the masters of the universe- толкова е миловиден и същевременно мъжествен. Всъщност, като мен. Сашо може да потвърди.

--------------------

Цитат(shagrathkz @ Jun 14 2009, 11:21 PM) *
За разлика от теб аз не съм позьор,и както преди казах извън блек метала слушам само 3 групи.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jun 15 2009, 09:25 PM
Коментар #385

Balance Guardian

Аз последно изгледах седмия сезон на "24" и съвсем очаквано ме изкърти, просто велика работа... Вече снимат осмия, но май ще почакаме до 2010 за премиерата му.

--------------------

+Quote Post
conguestadors
коментар Jun 20 2009, 03:20 PM
Коментар #386

PAIN

Коментари: 1750
Регистриран: 21-April 06
Потребител N: 1302

Искам да питам, този сериал Farscape, струва ли си да го свалям. Гледа ми се някаква фантастика.

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jun 20 2009, 03:40 PM
Коментар #387

Balance Guardian

Не просто си струва, а направо е задължително. Класика е. smile.gif

--------------------

+Quote Post
Сиело
коментар Jun 20 2009, 04:37 PM
Коментар #388

Просветен

Коментари: 283
Регистриран: 7-May 09
Потребител N: 3405

Изгледах петия сезон на "Lost".
Разочарована съм. Първите два сезона бяха чудесни, третия и четвърти се понасяха, но това вече на нищо не прилича. Цялата тази работа с пътуване във времето, водородни бомби и прочие фантастични елементи, вьобще не подхождат на първоначалния характер на сериала. А пък да не говорим, че вече последните епизоди бяха много изсмукани от пръсти, персонажите не бяха така интересни, както в първите сезони, вьобще лъха комерсиализъм и изчерпване на идеите.

Иначе си довърших "4400", епизодите са симпатични, малко еднотипни, но все пак интригуващи и убиват времето нощем.

А сега започвам толкова одумвания "Farscape"...

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jun 20 2009, 04:52 PM
Коментар #389

Balance Guardian

Тъкмо в момента по всеобщо настояване доглеждам първия сезон на толкова титулования "Lost" и, честно казано, с почти нищо не ме впечатлява. Муден е, липсва му динамика и до голяма степен дори интрига - описаните неща спокойно можеха да се случат в рамките на два пъти по-малко серии. Ако по-натам запада, както се говори, се чудя дали въобще да продължавам...

--------------------

+Quote Post
Despair
коментар Jun 20 2009, 08:25 PM
Коментар #390

Erased

Коментари: 937
Регистриран: 11-February 08
Град: Изгубен
Потребител N: 2589

Ух, само на мен ли този "Farscape" ми се струва като някаква грандиозна космическа сапунена опера, макар и толкова добре изглеждаща? "Stargate" (и "Stargate: Atlantis"), с някои от същите актьори, предлага много повече екшън. А и призраците във втория... wub.gif
Дори "Земя: Последен сблъсък", който по принцип си е доста голяма боза и е очевидно по-евтин, придобива смисъл в сравнение с него. Все пак, Родънбъри си е Родънбъри.

От фантастичните сериали любим ми е като че ли "Лекс", но краят му е най-отвратителният в историята, което, в интерес на истината, говори много добре за въздействието му.

Извън този жанр, испанците как ме изненадаха... Противно на всякаква логика за вкуса ми, и "Хората на Пако", и "Генезис" взеха страшно да ми харесват.

А "Lost" ще си го следя, докато Джош Холоуей участва. w00t.gif

--------------------
The 13 Commandments of the Church of Tiamat:
XI. Thou shalt not tell thy brother & sister 'thou shalt not'.

+Quote Post

21 страници V  « < 11 12 13 14 15 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 потребител(и) четат тази тема (2 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 18th July 2025 - 04:32 PM