Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
4 страници V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> ЖЕНИ, ПО ДЯВОЛИТЕ
One Shot
коментар Jan 5 2010, 04:22 PM
Коментар #31

Прослушващ метъл
**

Група: Потребители
Коментари: 97
Регистриран: 3-February 08
Потребител N: 2571

Цитат(Chimera @ Jan 5 2010, 03:44 PM) *
Дам, някоя мацка те е подхлъзнала и вече ги мразиш всичките.

То ако беше само една щеше да е добре. А какво има да му преоткривам на света? Той е ясен откакто съществува. Особено света на жените, които не знаят какво искат, а те не са малко - да не кажа, че всичките не знаят какво искат.
Go to the top of the page

+Quote Post
sharon
коментар Jan 5 2010, 04:28 PM
Коментар #32

Oryctolagus Cuniculus

Група: Metal World Conclave
Коментари: 7672
Регистриран: 10-January 06
Град: София
Потребител N: 1112

^ И си абсолютно и непоправимо сигурен, че за теб никоя никога не е казвала "тоя не знае какво иска"? blink.gif Ако е така, то ти си един на безброй, човече.

Цитат(One Shot @ Jan 5 2010, 03:30 PM) *
Отдавна вече не остана свястна жена. До една се раждат ку*ви и ку*ви си остават до края на живота им. Като се напият ку*варската им природа лъсва с пълна сила. Не заслужават уважението, което им се дава - в това се убедих преди доста време. За това принципът "мушкато и бегония" е най-лесен и най-приятен.

Дам, някоя мацка те е подхлъзнала и вече ги мразиш всичките. Вместо да бъдеш силен, да бъдеш МЪЖ и да се изправиш отново за да преоткриеш света, ти е по-лесно да кажеш, че всички жени са курви (с изключение на знаеш коя, ама и тя все пак е жена) и да удариш една чикия. Ама те и жените така правят, де, "всички мъже са еднакви" и отиват да си закупят "Черния Джо" от най-близкия сексмагазин... Жалко за теб, де.

То в даден момент едва ли не всеки (в това число и Никой) "отвратен" от другия пол би тръгнал да реди същите приказки, които в неговите си очи и уши важат с адската сила - жалко наистина (или в конкретния случай даже напротив?), но той просто потвърждава прастарото правило. Категоризациите и смешните обобщения на младежа говорят сами за себе си, какво се хабиш... ufiw4.gif

+Quote Post
Mor Galad
коментар Jan 5 2010, 04:52 PM
Коментар #33

Прогресиращ

Коментари: 558
Регистриран: 3-September 09
Потребител N: 3551

Не мога да се сдържа да не посоча някой данни за "мъжкарството" в България.

Според изследвания проведени преди пет години (не съм чел по-нови), България е на едно от първите места по домашно насилие и в частност водим в една ужасно гнусна статистика - физически тормоз над бременни майки.

Друга изследване на ценностите, проведено по методиката на Хеерт Хофстеде сочи, че България е една от трите страни участвали в изследването (общо са над 50), в които жените имат ПО-ВИСОКИ средни стойности по показателя МЪЖЕСТВЕНОСТ от мъжете.

Второто може и да е смешно (макар, че все пак би трябвало да ни накара да се замислим). Но първото определено не е. И именно такива изказвания като "всички жени са курви" са основата за тази тъжна статистика. Така, че сериозно - СПРЕТЕ СЕ! Който иска да доказва, че е мъж е добре да го прави като демонстрира собствените си достойнства, а не унижавайки жените.

Стига комплексарщина.

--------------------
Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.

+Quote Post
nikoi
коментар Jan 5 2010, 05:48 PM
Коментар #34

Прослушващ метъл
**

Коментари: 212
Регистриран: 4-August 09
Потребител N: 3515

Като чета предходните постове достигам до следния извод - жалко е, че няма присъда за изнасилено мислене - безброй жени щяха да бъдат осъдени!
"То в даден момент едва ли не всеки (в това число и Никой) "отвратен" от другия пол би тръгнал да реди същите приказки, които в неговите си очи и уши важат с адската сила - жалко наистина" Всяко едно убеждение си има история, но това не означава, че като изкараш тази история на бял свят, то ,разбираш ли ме, значението на убеждението е по-маловажно. Ако ти поднеса едно ястие(обичам да готвя, та затова давам такова сравнение), което е вкусно и прекрасно на вид би ти харесало, но ако видиш поостарялата и леко ръждясала фурна, в която е готвено, или ако видиш суровото месо, неумито в нашите очи от култивиращата вряла водица, най-накрая, ако видиш как пилето се гърчи под оня със сатъра, как главата му, с все още въртящите й се очи, пада в калта, а то започне да бяга, да ръси окървавена си перушина, гонейки живота си, та тогава не би ли си помислила преди да хапнеш, и дори да не би, нима убеждението на тези, които биха, се умаловажава - нима трябва да се отнесем с пренебрежение към убеждението на вегитарианеца, защото (към Mor Galad-а е това) той се бил комплексирал от гледката на закланата кокошка, защото в нашите очи това било видите ли смешно, пък това, че той не спал там няколко нощи кат малък - на кого му дреме: "Стига комплексарщина."!

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jan 5 2010, 06:04 PM
Коментар #35

Facepalmer

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Баси темата... ще се въздържа аххха Иначе тая задрасканата отначало е сладурана...

--------------------

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Jan 5 2010, 08:57 PM
Коментар #36

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

Бас ловя, че статистически повечето хора, които плюят по жените (или мъжете), които отделят повече време на това как изглеждат, са самите те не много привлекателни. Малко като дебелите хора, които ги мързи да се вземат в ръце и искат да променят как не-дебелите ги възприемат...

Много точно по въпроса: biggrin.gif biggrin.gif http://www.youtube.com/watch?v=hRoSJ1y1FSY...PL&index=40

+Quote Post
Crafter
коментар Jan 5 2010, 10:44 PM
Коментар #37

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Потребител N: 188

^^^^

Очаквам да анализираш народопсихологията в съвременен и исторически план, която довежда до изказаните от теб статистики. Ако не го направиш, предупреждавам, че аз ще се опитам, но не гарантирам за успешността на разсъжденията си.

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
Megadeth
коментар Jan 5 2010, 10:46 PM
Коментар #38

Mahtavin :>

Коментари: 4294
Регистриран: 20-March 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2643

Цитат(Blashyrkh @ Jan 5 2010, 08:57 PM) *
Бас ловя, че статистически повечето хора, които плюят по жените (или мъжете), които отделят повече време на това как изглеждат, са самите те не много привлекателни. Малко като дебелите хора, които ги мързи да се вземат в ръце и искат да променят как не-дебелите ги възприемат...

Това си е така без съмнение, но не тва е темата на темата ;р

Цитат(SepulTeraHead @ Jan 5 2010, 06:04 PM) *
тая задрасканата отначало е сладурана...

Тя е уникална, копеле, уникална, ше се женя за нея, само да видя ква музика слуша!

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Jan 6 2010, 01:02 AM
Коментар #39

Рицар на върховен дом Сянка

Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Потребител N: 1041

абе муцки...

уот дъ фак иначе?

---
--
-.

като ще говорим за жени кучки, нека вмъкна, че има немалко мъже, които въртят курвенски номера, които иначе са трейдмарк на лигавите жени. е т'ва брате е за бой и педалщина грозна.

--------------------

+Quote Post
karelian
коментар Jan 6 2010, 09:02 AM
Коментар #40

Демон

Коментари: 2160
Регистриран: 19-February 09
Град: Sofia
Потребител N: 3269

Цитат(One Shot @ Jan 5 2010, 04:22 PM) *
Дам, някоя мацка те е подхлъзнала и вече ги мразиш всичките.

То ако беше само една щеше да е добре. А какво има да му преоткривам на света? Той е ясен откакто съществува. Особено света на жените, които не знаят какво искат, а те не са малко - да не кажа, че всичките не знаят какво искат.

laugh.gif

Горкия ти, наистина ти съчувствам!

+Quote Post
Гост Void KD (гост)
коментар Jan 6 2010, 09:17 AM
Коментар #41

Гост

Жени ли? Ахахахахха за кво са ми? Много си ми е добре сред потни мъже biggrin.gif

Иначе сериозно по темата: не че не ми харесват тия "ноо яките пички" ама да ги ***, не само те са хубави. Много рядко е да кажа, че някоя мадама е грозна. Требва да е некъв звер...
Добре е, като си подържат външния вид, смисъл да не се остават така да станат некви чуми. Като носят дрешки, който им стоят добре, там малко грим, леко прическа, цак-цак и тва е.

+Quote Post
conguestadors
коментар Jan 6 2010, 11:48 AM
Коментар #42

PAIN

Коментари: 1750
Регистриран: 21-April 06
Потребител N: 1302

Има и такива модели! rolleyes.gif

--------------------

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Jan 6 2010, 01:46 PM
Коментар #43

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

Не е зле да има какво да пипнеш а? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

+Quote Post
Mor Galad
коментар Jan 6 2010, 04:41 PM
Коментар #44

Прогресиращ

^^^^^^^Бих могъл да опитам, но не общавам, че ще успея да бъда максимално точен и изчерпателен, тъй като материята е огромна и сложна. По-скоро мога да се концентрирам върху методиката на Хофстеде, тъй като съм я изучавал подробно. А относно насилието над българските жени, мога да изкажа собствената си теория по въпроса. Това ще стане по-късно тази вечер или утре обаче, тъй като сега съм претрупан с работа.

--------------------
Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Jan 6 2010, 10:17 PM
Коментар #45

@Sturm
би било по-лесно, отколкото
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^

*само отбелязвам :п

--------------------

+Quote Post
Mor Galad
коментар Jan 7 2010, 05:12 PM
Коментар #46

Прогресиращ

Цитат(scion_of_storm @ Jan 6 2010, 10:17 PM) *
@Sturm
би било по-лесно, отколкото
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^

*само отбелязвам :п

@Sturm - шест различни знака

^^^^^^^ - седем еднакви знака, които се изписват с натискане и задържане на два бутона

Не е по-лесно. Просто не се бях сетил досега, че може и по-втория начин и като видях примера на Щурма, бях просветен.

Сега относно народопсихологията.

В модела на Хофстеде мъжествеността се свързва с рязкото разграничение в обществата на ролите на мъжа и жената. Мъжките ценности са свързани с постиженията, агресията, "геройството" и отговорността. Конфликтите се приемат и оценяват като нещо, което води до напредък. От гледната точка на мъжките ценности към успелите в живота се изпитва уважение и възхищение, а чувството към неуспелите е презрение и обвинение, че не са взели живота си в ръце.

Противоположният полюс на женствеността според холандския автор се изразява в ценности като скромност, разбиране и загриженост за другите, взаимност, сърдечност. Мотивацията за работа идва от посочената сърдечност и съгласието, а не от конкуренцията и амбицията за постижения на всяка цена, както е в мъжкия модел на мислене. Колегите не се съревновават, а се стремят да постигнат разбирателство. В женските общества се изразява съчувствие към неуспелите и завист към успелите.

Забравих да посоча в статистиката, че България попада като цяло в полюса на женствените ценности, макар и не с много. Обяснението е очевидно според мен. Успехите при нас винаги се свързавт с дейности от съмнителен произход. В исторически план сме се научили, че да сведеш глава е по-адаптивният вариант и този, който не го прави е опасен или "не му е чиста работата". Историята ни сочи огромния брой предатели, който сме произвели и недвусмислено потвърждава именно женския модел на отношение към изпъкващите и отличаващите се личности.
А причината мъжете в България да притежават по-високи показатели по "женственост" от жените според мен е патриархалният модел (колкото и странно да прозвучи това), защото в комбинация с посочените от мен по-горе социално исторически предпоставки означава, че мъжете са били активните участници в това общество, което в исторически план е развило женски ценности и поради това са ги придобили в по-отчетливи параметри. Това си е моя хипотеза. С удоволствие бих чул и други мнения, след като вече съм предоставил модела (него съм го преписал едно към едно от разработките на преподавателите ми, които са отговаряли за провеждането на изследването в България).

Домашното насилие над беззащитни жени и деца (включително и неродени) от страна на българския мъж лично според мен може да се обясни с енергийния модел за емоцинолните процеси, който Фройд заимства в психоанализата от физиката. Става дума за натрупване на негативни емоции, фрустрации и разочарования, които също като енергията във физиката се сгъстяват и имат нужда от клапан (обект), през който да бъдат изпуснати (Фройд го нарича катексиране на психичната енергия), за да се освободи напрежението. За съжаление единственото място където мъжът има необходимия контрол и сила, за да го направи, е семейството (шефът го мачка, а той е безпомощен, държавата го мачка, а той безпомощен - той мачка тези, които са безпомощни пред него). Децата, които отглежда обаче, също имат нужда да канализират негативната енергия и натрупаната болка нанякъде и както се сещате порочният кръг се затваря. Агресията поражда агресия. Дали нещата ще се променят при подобряване на социално икономическите условия? - Предполагам, че да. Все пак най-сериозен е проблемът с битовото насилие в селата и областите, които не са достатъчно развити като цяло.

Това е моята идея за причините, породили въпросните статистики. Благодаря за вниманието на тези, които са прочели всичко това!

--------------------

+Quote Post
scion_of_storm
коментар Jan 7 2010, 05:20 PM
Коментар #47

за читателите, имах предвид.

--------------------

+Quote Post
Mor Galad
коментар Jan 7 2010, 05:44 PM
Коментар #48

Прогресиращ

^ Прав си.

--------------------

+Quote Post
sgoh
коментар Jan 7 2010, 09:22 PM
Коментар #49

Метъл

Коментари: 1257
Регистриран: 25-January 07
Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър
Потребител N: 1800

Цитат(Mor Galad @ Jan 7 2010, 05:12 PM) *
^^^^^^^ - седем еднакви знака, които се изписват с натискане и задържане на два бутона

Да бе! Ами цялото скролване с мишката и свиването на пръсти, докато преброиш колко поста нагоре отговаряш rolleyes.gif

--------------------
Live forever or die in the attempt

+Quote Post
Wolfheart
коментар Jan 8 2010, 10:15 AM
Коментар #50

Я свободен

Коментари: 4327
Регистриран: 16-March 04
Потребител N: 429

Цитат(Mor Galad @ Jan 7 2010, 05:12 PM) *
Домашното насилие над беззащитни жени и деца (включително и неродени) от страна на българския мъж лично според мен може да се обясни с енергийния модел за емоцинолните процеси, който Фройд заимства в психоанализата от физиката. Става дума за натрупване на негативни емоции, фрустрации и разочарования, които също като енергията във физиката се сгъстяват и имат нужда от клапан (обект), през който да бъдат изпуснати (Фройд го нарича катексиране на психичната енергия), за да се освободи напрежението. За съжаление единственото място където мъжът има необходимия контрол и сила, за да го направи, е семейството (шефът го мачка, а той е безпомощен, държавата го мачка, а той безпомощен - той мачка тези, които са безпомощни пред него). Децата, които отглежда обаче, също имат нужда да канализират негативната енергия и натрупаната болка нанякъде и както се сещате порочният кръг се затваря. Агресията поражда агресия. Дали нещата ще се променят при подобряване на социално икономическите условия? - Предполагам, че да. Все пак най-сериозен е проблемът с битовото насилие в селата и областите, които не са достатъчно развити като цяло.

Много хора разсъждават така и това ме кара да се чувствам бъгнат.
Само аз ли не бих посегнал над най-близките си хора.

Смятам че причината за домашното насилие се крие по-скоро в недоверието към половинката.

--------------------

Broken hearts are for assholes!

+Quote Post
Crafter
коментар Jan 8 2010, 10:33 AM
Коментар #51

@ Wolfheart - Очевидно Мор Галад търси доста по-дълбоко причините за въпросния проблем и дваж по-очевидно разсъждението ти е абсолютно неадекватно в контекста.

@ Mor Galad - Изключително интересен анализ, наистина. Напълно съгласен съм с практически всяко от твоите разсъждения и моите мисли се въртяха основно в тези насоки.
Все пак в интерес на пълнотата, ще попитам още нещо. А можеш ли да отграничиш други, по-малки фактори, които са повлияли на така даденото развитие?

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
Wolfheart
коментар Jan 8 2010, 11:13 AM
Коментар #52

Я свободен

Щурме просто исках да кажа, че Mor Galad е завил в грешна посока с разсъжденията си. Има и случаи на насилие, когато самото насилие заради спорта, както го описа, но доста по-голямото перо е заради недоверието в половинката или другите членове на семейството.

А относно тъй нареченото "женско" поведение, това го има в цял свят, дори и в развитите страни. Началниците които са над тебе са се издигнали именно чрез "женско" поведение. Ако отидеш да бачкаш някъде в Англия или в САЩ шефа ти също ще се е издигнал по "женския" начин.

Приписването на подобни качества на българския народ, като цяло и залепянето им на исторически личности, които са ги проявили по-скоро звучи като оправдание за това че съм слаб, притежавам отрицателни качества и живея зле, защото съм българин и всички сме такива.

--------------------

+Quote Post
Braindead
коментар Jan 8 2010, 02:08 PM
Коментар #53

Condemned to Hell

Коментари: 2377
Регистриран: 13-June 04
Потребител N: 519

Да не съм чула лоша дума за шефовете! laugh.gif

--------------------
"Moral principles are not allowed when you're a secretary!"

http://www.myspace.com/ladyofslaughterr

+Quote Post
Mor Galad
коментар Jan 8 2010, 02:34 PM
Коментар #54

Прогресиращ

Цитат(Wolfheart @ Jan 8 2010, 11:13 AM) *
Приписването на подобни качества на българския народ, като цяло и залепянето им на исторически личности, които са ги проявили по-скоро звучи като оправдание за това че съм слаб, притежавам отрицателни качества и живея зле, защото съм българин и всички сме такива.

Абсолютно нищо не съм приписвал. Това е представително изследване проведено в над 53 страни, целящо да ги сравни по определен ценностен модел. Аз просто представих резултатите за България и се опитах да дам своята интерпретация за тях.

@Wolfheart - Недоверието към половинката може да бъде част от феномена, който описах - просто последната капка в чашата, още едно нещо, което излиза извън контрол и води до несигурност, хаос и чувство за опасност в света на съпруга. И все пак мисля, че статистически по-значим фактор за българския мъж е унизителното му съществуване породено от социално-икономическите условия. Говоря за един цялостен поглед върху проблема, а не как стоят нещата специфично при теб или при някой друг. Съвсем възможно е ти да не би посегнал на близките си, както си посочил, но това не доказва автоматично, че други няма да го направят.

@Sturmfuhrer - Имаш предвид историческото развитие, за което споменах във връзка с женственото мислене (не мисля, че ще мога да се справя по-добре от теб тук, при положение, че вече съм посочил психологическата теория по въпроса) или по-подробен анализ на социално-психологически фактори, които водят до домашно насилие.
В първия случай мисля, че 5-те века робство и 50-те години комунизъм са доста добра причина за потискане на "мъжествената" (конкуренция и лични успехи, друг път!) част от поведението на българина.

--------------------

+Quote Post
Crafter
коментар Jan 8 2010, 02:41 PM
Коментар #55

Владо, очевидно продължаваш да не схващаш за какво ти говори Мор Галад.

Как точно да ти обясним, че не можеш да пребиваш жена си от "недоверие към половинката си"?!?

--------------------
Come with me tonight

+Quote Post
Megadeth
коментар Jan 8 2010, 02:43 PM
Коментар #56

Mahtavin :>

Коментари: 4294
Регистриран: 20-March 08
Потребител N: 2643

Цитат(Sturmfuhrer @ Jan 8 2010, 02:41 PM) *
Как точно да ти обясним, че не можеш да пребиваш жена си

Аз мога бе, циончу ходи с тъмни очила от три дни, гледам не ви казва що biggrin.gif

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)

+Quote Post
Wolfheart
коментар Jan 8 2010, 06:18 PM
Коментар #57

Я свободен

Цитат(Mor Galad @ Jan 8 2010, 02:34 PM) *
@Wolfheart - Недоверието към половинката може да бъде част от феномена, който описах - просто последната капка в чашата, още едно нещо, което излиза извън контрол и води до несигурност, хаос и чувство за опасност в света на съпруга. И все пак мисля, че статистически по-значим фактор за българския мъж е унизителното му съществуване породено от социално-икономическите условия. Говоря за един цялостен поглед върху проблема, а не как стоят нещата специфично при теб или при някой друг. Съвсем възможно е ти да не би посегнал на близките си, както си посочил, но това не доказва автоматично, че други няма да го направят.

Трябва ли социално-икономическите условия да потискат мъжественоствените качества? Трябва ли някой да ни напомня постоянно че сме потиснати същества, живеещи в унизителната обстановка на тежките социално-икономически условия. Винаги съм смятал, че тези условия създават поле за проява на мъжки качества и за развитието им.
Често най-преуспелите личности в световен мащаб са хора, които са произлезли от бедно семейство или са живяли в неравностойно положение.

--------------------

+Quote Post
Mor Galad
коментар Jan 8 2010, 06:45 PM
Коментар #58

Прогресиращ

Цитат(Wolfheart @ Jan 8 2010, 06:18 PM) *
Често най-преуспелите личности в световен мащаб са хора, които са произлезли от бедно семейство или са живяли в неравностойно положение.

Тези са по-романтичният образ за пред медиите. Броят на успелите произхождащи от семейства и социална среда даващи им стабилни възможности е доста по-голям. Убеден съм.

--------------------

+Quote Post
Wolfheart
коментар Jan 8 2010, 06:51 PM
Коментар #59

Я свободен

Във всеки романтичен образ има малко доза истина. Поне тези с които съм имал контакт са вървяли целия път нагоре. Тези които са имали някаква даденост не са имали същата амбиция да я развиват, както хора, които са почвали от нулата.

Сещам се за друг романтичен образ, който се е отказал от даденостите и е тръгнал сам от нулата - Steve Jobs.

--------------------

+Quote Post
_TNT_
коментар Jan 8 2010, 06:52 PM
Коментар #60

Knight

Коментари: 1361
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 784

Не съм съгласен с нито едно от обясненията на въпроса "защо българите бият жените си?". Всичко опира до възпитание и за мен е много индивидуално и да се обвързва с турско робство и социализъм е некоректно. Разсъжденията клонят към любимото ми словосъчетание "манталитетът на българите". Ако си боклук, си боклук-българин, боклук-турчин, боклук-всякакъв.

--------------------
In his head a thunderous
Cry of desperation
Tearing voices from his past
Scream for his attention

+Quote Post

4 страници V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 27th July 2025 - 01:26 PM