![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
А пък точно животните имат най-много права, тъй като са най-близко до природата. Какво значи права, мой? Това е глупост, измислена от хората и нищо повече. Точно според законите на природата ние, като по-силен вид, можем спокойно да ги убиваме, ядем, да си правим дрехи от тях и т.н. Ние сме видът с най-добре развит мозък, не най-силният физически. Ква природа, кви 5 лева? Ние не живеем в природата, ние само я използваме. -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Млечни продукти, яйца, ядки? Що тогава вегетарианците са живи? И да кажа, че не съм вегетарианец. Но това, че не може да се живее без месо, е крайна заблуда. Дай да говорим конкретно, а не да плямпаме. Първо трябва да имаме предвид "степента" на вегетарианство. След това трябва да направим разликата между клиничната недостатъчност на даден микроелемент (витамин или минерал) и приемането му в неадекватни количества. И накрая конкретизираме за кой елемент говорим и евентуално при какви обстоятелства можем да избегнем неговото недостатъчно приемане. Да започнем с лекия случай, който е неяденето на месо, но консумирането на риба и всякакви продукти от животни - подобно хранене би могло да няма негативни последици, а дори да е здравословно заради голямото количество на приемани омега 3 мастни киселини. Все пак за да се стигне до този оптимистичен сценарий е нужно да се ядат огромни количества риба (всяко хранене). След това най-масовият вариант - отказ от ядене на всякакви живи (ха-ха) същества. Тук лошото влияние на ниското съдържание на омега 3 е задължително, но проблемите само започват с това. Отбелязаното желязо и Б12 са следващите. А за да не отварям темата още повече, няма да говоря за други. Все пак (както ти отбелязваш) има някои храни, които могат да се преборят и с това. Тук вече нещата трябва да се конкретизират: Млякото и дериватите му имат нищожни количества желязо. За сметка на това имат Б12, но за да си набавиш нужното количество, трябва да изпиеш половин галон мляко (домашното е да обърнеш галони в литри) или да изядеш няколко килограма сирене. Предполагам, че никой не го прави. За "ядките" няма да говоря, защото се сещам за 20 вида ядки. И накрая ще завърша с безумието на веганството. При него проблемите са толкова много и с мултиплицираща се сила, че тук не е мястото да се коментират. При всички положения (за разлика от двата горни варианта) практически не съществува начин те да бъдат коригирани. И сега на провокативния, но съвсем логичен въпрос "защо вегетарианците/веганите са живи", ще отговоря, че хората са изключително приспособими същества. Всеизвестният Ганди, например, е вегетарианец от дете (както и много други хора в този регион). Само дето той освен вегетарианец, беше и гладуващ в продължение на години. И в двата случая не умря. Това значи ли, че хората могат да живеят и без да ядат според теб?!? И тук идва същинският въпрос - не дали можеш да живееш без месо (очевадно можеш), а дали качеството на живот ще бъде по-добро, отколкото ако се храниш с месо. И въпреки че има начини да се коригират диети, в които някакъв фундаментален елемент (като месото) отсъства, то това е труден и времеемък процес, в който аз лично не виждам смисъл. И в този ред на мисли за хората, които не искат да създават допълнителни проблеми на себе си, а се питат дали трябва да ядат месо има само един отговор: Да, разбира се! -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 399 Регистриран: 5-July 07 Потребител N: 2200 ![]() |
А пък точно животните имат най-много права, тъй като са най-близко до природата. Какво значи права, мой? Това е глупост, измислена от хората и нищо повече. Точно според законите на природата ние, като по-силен вид, можем спокойно да ги убиваме, ядем, да си правим дрехи от тях и т.н. Ние сме видът с най-добре развит мозък, не най-силният физически. Ква природа, кви 5 лева? Ние не живеем в природата, ние само я използваме. Това, че сме с най-развит мозък, ни е напълно достатъчно, за да сме доминиращ вид. Акъл и сръчност > огромна физическа сила, сешсе? -------------------- Bury me in a nameless grave...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Това що не вземеш да го обясниш на маймуните, които биват изяждани от по-глупави видове?
И моля те, не се оправдавай с това, че няма да можеш да комуникираш успешно с тях. Абсолютно сигурен съм, че ще ти се удаде перфектно. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
Beyond the Grave, едва ли си толкова сръчен, че да палнеш огън от малко сухи клонки и 2 камъка.
-------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 399 Регистриран: 5-July 07 Потребител N: 2200 ![]() |
Това що не вземеш да го обясниш на маймуните, които биват изяждани от по-глупави видове? Маймуните (за разлика от хората) просто не са достатъчно умни, за да компенсират с това липсата си на физика. А че ти се чувстваш толкова близък с тях не ме учудва никак. ![]() -------------------- Bury me in a nameless grave...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Хаха, много са забавни тия, дето си мислят, че са се отдалечили от маймуните. Като Кинг Конг, дето се биеше в гърдите: "Болгар, болгар..."
-------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
А с какво маймуните са по-добри от нас...?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
^ Не изпадат в панически тремор щом ги досърби да си правят кефа с индивид от същия пол.
(Колкото на шега казано, толкова и сериозно) -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
![]() ![]() Има едно племе маймуни, живеещи в комунизма, рая или каквото там - яко нон-стоп секс всеки с всеки: забележете - това е единственото животинско общество, където агресията е напълно непозната. Не били повече от нас? Think twice. ![]() -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
^Кои, бонобите ли?
Ако ще даваме единични случаи - и бушмените живеят в хармонично безкласово общество, ама май това не важи за всички хора. Както и бонобите са само един вид - при обикновените шимпанзета агресията си е нещо съвсем нормално. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз лично не мисля, че като цяло маймуните са по-добри от хората или обратно - всъщност не откривам особена разлика. Айнщайн, Мичио Каку и още двама-трима са единични случаи - като бонобите.
Апропо, филмчето Life After People по History Channel бе доста приятно. П.П. От утре минавам на веганство, че само се лигавя. -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
С нетърпение чакам деня, в който маймуните ще започнат да се лекуват с антибиотици...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
С нетърпение чакам маймуните да сътворят възвишена идеология, която забранява секса с женски и насърчава този с малки маймунчета.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Това що не вземеш да го обясниш на маймуните, които биват изяждани от по-глупави видове? Маймуните (за разлика от хората) просто не са достатъчно умни, за да компенсират с това липсата си на физика. А че ти се чувстваш толкова близък с тях не ме учудва никак. ![]() А ти достатъчно добре ли би компенсирал подобна ситуация? Реторичен въпрос. А между другото многоуважаваната beyondtheblack замисяла ли се е някога да не дава оценки на хората и (другите) животни? Нито те, нито ние сме виновни за това, което сме. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
А ти достатъчно добре ли би компенсирал подобна ситуация? Реторичен въпрос. С пушка под ръка, абсолютно. Риторичен е, наистина. -------------------- Bury me in a nameless grave...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Вие сте злетаци, заклевам се. Яко избиване на комплекси пада кой ще надаргументира горния върху глупостите му, като гоните логиката на ветрения ми хуй. Вземете се вземете в ръце и се стегнете, деба маа му деа.
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
Хората имат втора сигнална система за разлика от всички други биологични видове на нашата планета. Това прави нервната ни система качествено различна от тази на животните и ни дава възможности за обработка на информацията по начини, които са ни направили в крайна сметка доминиращите същества на тази планета. Не бива да забравяме, че зависим от нея (планетата), поне за сега, но все пак да се правят сравнения между адаптивните възможности на хора и животни е смехотворно. Ако някой държи мога да се самоцитирам, тъй като в друг пост обяснявам какви са точно разликите между нашето мислене и това на висшите примати, които се считат за най-близо до нас в еволюционната верига. Че сме най-силният вид е ясно. Въпросът е: Какво следва от това?
-------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
А ти достатъчно добре ли би компенсирал подобна ситуация? Реторичен въпрос. С пушка под ръка, абсолютно. Риторичен е, наистина. Нали осъзнаваш, че вървейки по тази логика, ще стигнеш до момента, в който ще се окаже, че ако не можеш да правиш огнестрелни оръжия (а ти със сигурност не можеш), не заслужаваш да живееш. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Erased ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 937 Регистриран: 11-February 08 Град: Изгубен Потребител N: 2589 ![]() |
Нито те, нито ние сме виновни за това, което сме. Не знам как някой може да бъде толкова убеден какво е и какво не е, но сме виновни, че не полагаме никакви усилия да подобрим нещо. Иначе ни остава единствено гореспоменатата втора сигнална система, която поне да използвахме правилно... ![]() -------------------- The 13 Commandments of the Church of Tiamat:
XI. Thou shalt not tell thy brother & sister 'thou shalt not'. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нали осъзнаваш, че вървейки по тази логика, ще стигнеш до момента, в който ще се окаже, че ако не можеш да правиш огнестрелни оръжия (а ти със сигурност не можеш), не заслужаваш да живееш. Не ми е нужно да мога да ги правя, след като мога да си ги купя. ![]() -------------------- Bury me in a nameless grave...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нито те, нито ние сме виновни за това, което сме. Не знам как някой може да бъде толкова убеден какво е и какво не е, но сме виновни, че не полагаме никакви усилия да подобрим нещо. Иначе ни остава единствено гореспоменатата втора сигнална система, която поне да използвахме правилно... ![]() Никой не е виновен за нищо, амаха. Втората сигнална ---> КЮЧЕЕЕЕК! -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
Ами втората сигнална ----> индустриална и техническа революция, повишаване на нивото на здравеопазването и съответно трикратно увеличена продължителност на живота ни над тази, определена ни от "майката природа"; духовен, интелектуален и чисто биологично-материален напредък. Нали знаеш, има и обратна страна на монетата. Не че нямаме трески за дялане, ама коментарите стил "колко сме провалени като вид", не са много справедливи.
-------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Духовен напредък?! Give me a break...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Mor Galad, колко ни е дала майката природа да живеем? 30 години?
Окей, увеличили сме си трикратно живота. Не виждам някаква особена полза, при положение че, навлизайки във втората третина, започваме да си пълним аптечките с болкоуспокояващи, упойващи, успокоителни и всякакви други лекарствени вещества и хранителни добавки. Beyond the Grave, прати благодарствено писмо на китайците. -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да бе, какво съм заприказвал и аз за духовен напредък - Достоевски, Бетовен, Микеланджело и Леонардо - къде по-духовно извисени са маймуните. Give me a break!
А относно продължителността на живота - ами никой не го карат да живее след 30 години като му е толкова тежко. Както е казал Албер Камю (друг маймуноподобник и духовен пропадняк), когато са му дали Нобелова награда за литература: "Има два въпроса, на които човечеството не може да намери отговор - Защо някои хора се самоубиват? и Защо други не го правят като имат всички причини за това?" -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Къде се слагаш ти при Микеланжело? Имало петима гении сред пет милиарда маймуни и едни Ботев и Левски сред стадото - с това ще ми се биете в гърдите?...Гениите идват с едничката цел да откроят целите мащаби на трагизма.
Духовна извисеност? Айде да говорим за извисеност в собствения смисъл, като ще да е така - да говорим за религия. Какво става с религията на духовно извисеното човечество? Не бяха кръстоносни походи, джихади, политики, перверзии...Комай единствената чиста религия, останала днес - будизмът - е на път да бъде изтребена в Тибет и Бирма.....Айде да си завреш "духовната извисеност" на Човека някъде, а? И да не ми излизаш с гениите на човечеството, които изклахте и продължавате да бесите. Опа, защо гробът на народния любимец, великия Парцалев е запуснат? Така де, за Народа си говорим, за Изкуството... И добре че е този запуснат гроб да ви навре в очите, че геният не принадлежи на народа и човечеството, които хабер си нямат да му изпишат поне името на плочата. Геният принадлежи само на себе си и е така самотен в смъртта, както е бил приживе. -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз никъде не съм се сложил. Ти го правиш вместо мен. Не съм твърдял, че хората са идеални. Просто се дразня когато се гледа само едната страна на монетата. Можем да бъдем по-жестоки и деструктивни от животните, в това няма съмнение. Но да се зачеркне човека като вид с всичкия му потенциал и постижения според мен просто не е справедливо. С теб можем до утре да си подхвърляме топката с велики и низки хора и дела. Разликата е, че аз не отричам твоята гледна точка, а просто твърдя, че не е достатъчно пълна, докато ти не искаш да излезеш от нея.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
А аз просто твърдя, че състоянието на човечеството е трагично и примерите ти за противното с няколко гения не са никакъв аргумент. Творците са изключението, другостта, която любимото ти човечество всячески се стреми да смачка - за жалост, сега повече отколкото в зората на времето. Не за духовен прогрес, а за духовен регрес може съвсем обективно да се говори.
Ако ти лично правиш нещо за човечеството, ще се радвам да го чуя: първо, трето, пето. "Сложи се" при човечеството, ако ще си негов защитник - дотогава аргументите ти пет пари не струват. И в това няма нищо лично. -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нали осъзнаваш, че вървейки по тази логика, ще стигнеш до момента, в който ще се окаже, че ако не можеш да правиш огнестрелни оръжия (а ти със сигурност не можеш), не заслужаваш да живееш. Разделение на труда, anyone? Окей, увеличили сме си трикратно живота. Не виждам някаква особена полза... Спри да взимаш антибиотици. Напусни апартамента си. Забрави за чистата питейна вода. Забрави за запазването на храна в хладилник. Иди да живееш в гората. Хващай си храната сама. Спи под открито небе. И след това ми кажи как няма особена полза от по-доброто качество на живот. пет милиарда маймуни Средното човешко IQ е 100. Това въобще не е толкова малко. Цитат Геният принадлежи само на себе си и е така самотен в смъртта, както е бил приживе. Да, и същият този гений въобще нямаше да е толкова велик ако нямаше кой да го храни, облече, да му построи жилище, да му осигури нужните му образование и инструменти и ако не стоеше на раменете на хилядите забравени не дотам велики личности, всяка от които направила по една малка, незабележима крачка напред в дадената област. За каква самота говорим, когато всеки - от "гения" до чистачката е на 100% зависим от останалите хора? Наистина ми се ще да видя как Айнщайн си прави жилище от пръчки, пали си огън и ловува. Или как Бетовен се бори с мечка за живота си. Цитат състоянието на човечеството е трагично Защо? Би ли дала някаква статистика? Някакво реално доказателство за това? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 21st June 2025 - 11:01 PM |