![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
^ При мен посещенията се очертават 28-ми и евентуално 2-ри, но още не е ясно. Все пак е крайно време да видим и нещо от по-претенциозен тип на родна земя... но май си имаше отделна тема за това, ще пиша там като видя за какво иде реч на живо.
Предполагам, че Slash ще се присъедини, така че шестимата сме ясни. Ако още някой изяви желание, да заповяда. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
Ами в такъв случай само чакаме потвърждение от Слаш тук и от всички други желаещи де.
![]() -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Точно ей ся ми елате, ще ви разпоря всички наведнъж хД
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Да, добре. И Асен иска да играе. Да изчакаме да станем 8 или сте се уговорили вече?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
Кой е Асен? Не сме се уговаряли за нищо още. Колкото повече се съберем, толкова по-весело ще бъде.
Предлагам всички желаещи да напишат къде искат да играят и какъв да е форматът на турнира. Аз ще започна: Харесва ми идеята да се разделим в две или повече групи, където да се играе всеки срещу всеки. Ако сме поне осем можем да излъчим по двама победители, които да играят на директни елиминации. Ако сме по-малко от осем предлагам победителите от двете групи да играят финал. Сайтът, в който аз играя обикновено е chesscube.com и мисля, че можем да играем там, но това няма голямо значение всъщност. Не ми се иска обаче да играем през скайп, тъй като при игрите ни с Sharon установихме, че програмата не спазва правилата и позволява например да се прави рокада при положение, че си под шах. Предложението ми за време е по 15 минути за човек. Мисля, че ще е много отегчително да играем по повече от една среща, а относно предимството на белите, в крайна сметка нямам нищо против и късметът да има някакво участие. Друг е въпросът, че не съм много сигурен как можем да теглим чоп онлайн. Ами май е това. Нека всички напишат нещо в подобна форма относно предпочитанията си, за да започнем да мислим за някакъв общ компромисен вариант. Благодаря на отзовалите се на идеята! -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
Два варианта за игра за по-малко хора.
Елиминация - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%B0%...%D0%B8%D1%8F_16 Играе се две партии, един път с черни и един път с бели. При равен резултат ако приемем че нормалните партии се играят по 15минутна контрола, следват тай брейк при 3-4 минутна контрола. (пак 2 от 3) (ако се съберем 8 човека) Кръгова система - весеки играе срещу всеки по две партии, кръговете зависят от броя на играчите, допуска се почиващ при нечетен брой играчи (почиващия автоматично получава 1точка). Накрая резултатите се сумират. Възможно е повече от един победите. Пример: 1кръг 1-6 2-5 3-4 7почива 2кръг Това мисля е по-добрия вариант тъй като системата е по-социална, тоест ще може всеки да игре с всеки ![]() Контроли от 10, 15, 20 мисля че са добре за повечето, нека останалите кажат, и която контрола събере повече хора нека тя да остане. бтв аз съм за по кратки контроли, 10 или 15. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Нямам абсолютно никакви претенции, освен, може би, че ми се ще да не е по 15 минути, ами по 30 или 45. Не е казано, че ще трябва непременно един ден (вечер) да го играем. Иначе вие решете за сайт и тн. Само ми кажете какво да направя.
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Така и не разбрах кой е Асен и защо conquestadors не пише тук след като изяви желание да играе. А може би двамата са един и същи човек. Надушвам конспирация.
![]() Сериозно, нека и останалите напишат какво мислят за формата на турнира, за да започнем да задвижваме нещата. -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Асен е conguestadors. Иначе на мен твоите правила ми харесват, но пак казвам 30 или 45 минути на човек, 15 са малко.
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
За мен всяко време равно или по-голямо от петнайсет минути е ОК, но наистина да играеш с по-малко време от това, с което си свикнал е много неприятно. Предложението за З0 мин ми се вижда разумно, освен ако някой не е много против това.
Май не е лошо и да помислим за време като дата и час на провеждане. За съжаление приятелката ми ще идва в София през уикедна и разбираемо ми се ще да си посветя времето на нея, а не на шахмата. Но неделя следобед ще съм изцяло свободен, тъй като тя ще си тръгва с обедния автобус. Какво мислят останалите за това време? -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Мислим, че ако почакате още малко ще ме загубите напълно. Или да го правим сряда-четвъртък или не ме бройте, или след 10 юни.
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
Така и не разбрах кой е Асен и защо conquestadors не пише тук след като изяви желание да играе. А може би двамата са един и същи човек. Надушвам конспирация. ![]() Имах малко работа тези дни, сега съм ок и ще играем. -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
Mor Galad дай си скайпа на ПМ, и останалите хорица също, ако не се бъркам имам само на Сляш и на Тъмен.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Имам идея. Очевидно графикът на турнира може да се окаже проблем. Ето защо си мисля, че можем да направим следното. Да се преброим в рамките на следващото денонощие да речем и да се изготви списък на срещите, които трябва да се проведат. След това всяка двойка да играе, когато намери за удобно и някой от дваматга да пише репорт тук. Така не е необходимо да се обвързват всички с определена дата или час и ще бъде по-разчупено.
P.S. Този вариант ще е най-удобен при група/групи, където играят всеки срещу всеки. scype: edhelmegil, но на работа не мога да влизам в чат програми. Напишете си скайповете, за да се свържем да кажем по-късно като се прибера. -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Може да се теглим
![]() ![]() П.П. Mor Galad, ако не ти е проблем, може ли преди да почне същинския турнир да направим една партия? За загрявка един вид... П.П. 2 Skype: Swetyl ![]() -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
Sharon, Mor Galad, Stage, Conkistador, blood, Svetyl, Slash
Кой изпускам? -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
НП, но тези дни са ми малко свръхнатоварени с работа и културни мероприятия.
-------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^7 сме, осми няма. Да намеря някого? В смисъл не от форума, а просто за попълване на бройката? Абе, Абидос нямаше ли да играе? Що съм останал с такова впечатление?
^И аз съм така, след четвъртък би било най-добре да почнем. -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
Всеки да каже по едно число, накрая ще кажа кой срещу кого се е паднал, за да не изпадаме в някакви крайни спорове, ще се наложи да ми повярвате.
![]() -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
Аз не разбрах в кой сайт ще играем? По предложение на Mor Galad се регнах тук.
Edit; Там също съм conguestadors а и аватара ми е същия. -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Реално няма значение къде се играе, шахът е един. Можеш и от приложенията на скайп, можеш и на живо, можеш и по хилядите различни сайтове.
![]() -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
По принцип аз много не разбирам от онлайн игри, но не трябва ли всички да се регестрираме в един и същи сайт, за да можем да играем заедно?
-------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ами това сме. Може и да не ни трябва осми. Ето го и списъкът в такъв случай:
Mor Galad VS blood x2 Mor Galad VS Sharon x2 Mor Galad VS Svetyl x2 Mor Galad VS conquеstadors x2 Mor Galad VS Stage x2 Mor Galad VS Slash x2 blood VS Sharon x2 blood VS Svetyl x2 blood VS conquestadors x2 blood VS Stage x2 blood VS Slash x2 Sharon VS Svetyl x2 Sharon VS conquestadors x2 Sharon VS Stage x2 Sharon VS Slash x2 Svetyl VS conquestadors x2 Svetyl VS Stage x2 Svetyl VS Slash x2 conquestadors VS Stage x2 conquestadors VS Slash x2 Stage VS Slash x2 Ако няма някой, който да е против, предлагам всички да си направят акаунт в chesscube.com като посочат за време 30 мин. Можем да го направим, ако искате, както е в шампионската лига на разменени гостувания, което в случая ще бъде съответно по една партия с белите и черните. За победа се дава една точка, а за равен - половин. Партиите в този сайт са безплатни и не съм открил бъгове все още. Не мисля, че има значение кой ще пише репортите тук, но ако и двамата играчи ги мързи, задължението според мен би трябвало да бъде на победилия в съответната среща. Ще бъде хубаво, ако всички възможно най-скоро потвърдят дали са съгласни с подобна форма и ако не са съответно да предложат друга. След като веднъж постигнем единодушие, турнирът може да започне. -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Брато, в тоя случай ще трябва да падам от всеки по два пъти, ше те убия ;д
И ми отговори на лс-то от одеве. Малко ще е тегаво и дълго в този формат, но пък за никъде не бързаме, всъщност. -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
И аз се регнах в честюб.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Светльо, ще те изям с парцалите
![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
@blood: скайп не е много добра идея тъй като, както написах и по-горе, има недостатъчно стриктно прилагане на правилата на играта.
-------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ще се регистрирам и аз в тоя сайт от тебе, стори ми се стабилен. В скайп веднъж взех царя на Дилянка, прав си, че е нестабилен.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз съм съгласен, само тия репорти не ги разбрах. В смисъл как е протекла партията ли?
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Резултатът ще е достатъчен. Но ако някой иска би било много хубаво да се напише какво е станало с няколко думи.
Между другото сайтът има опция да export-ва партиите към мейл. Ако някой е по-наясно с интернет тънкостите и може да разбере и сподели дали е възможно да се пускат във форума, би било страхотно. Ако всичко е наред и останалите трима потвърдят можем да започнем веднага, когато това се случи. Всеки може да играе, когато му е удобно на него и партньора му, като изобщо не е задължително една двойка да си изиграе и двете партии наведнъж. По въпроса кой да играе първо с белите мисля всяка двойка да си намери начин да тегли чоп. -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 10:13 PM |