![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 161 Регистриран: 21-July 07 Потребител N: 2242 ![]() |
Текстът е от голямо значение, но музиката е на първо място. И най-великият текст да е, ако музиката не я бива, всичко отива по дяволите.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 83 Регистриран: 12-May 08 Потребител N: 2746 ![]() |
Едни от най-добрите текстове са на Chuck Schuldiner! Велик текстописец!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 30 Регистриран: 24-January 10 Потребител N: 3711 ![]() |
Към тежка музика е доста трудно да се напише нещо смислено, в началото от части им се е получавало, но сега с цялата комерсиализация на музиката на нищо не прилича.
|
|
|
Гост Void KD (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
Много важни! Едно от най-важните неща за една песен, е да има добър текст. Дори и ако е хумористична...
Дразнят ме песни с идиотски текстове и следователно с идиоти, които да ги изпълняват. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() gavrīēl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1005 Регистриран: 9-November 09 Потребител N: 3624 ![]() |
Текстовете са особено важни, били те в метъла или във всеки друг стил. Доста се влияя от посланията и харесвам силни текстове с особен смисъл, със символизъм за онзи, който ги е написал и за този, който ще ги чуе. Разбира се, обаче, ако инструменталът е толкова въздействащ, че казва достатъчно и без текст, бих подминала отсъствието му.
![]() -------------------- Suffers the beaten ground of idioglossia; we talk but we do not speak. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 132 Регистриран: 22-January 08 Град: Varna Потребител N: 2552 ![]() |
Ами доста са важни! На мен ми въздействат колкото и музиката!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1366 Регистриран: 13-June 10 Град: София Потребител N: 3861 ![]() |
За банди като Dream Theater или Symphony X текстовете не са важни - слушаш яките сола, мелодии и прочее. За мен даже тези банди без вокал щяха да звучат още по-яко. Но има лирики на групи като Death, King Diamond, които просто няма как да пропуснеш - невероятни текстове.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Има го и този момент с търсенето на наистина пасващ и подходящо експресивен вокал с достатъчни умения, за да придаде силата на въпросните текстови послания. Не бих казала, че предпочитам някоя от любимите си банди в чисто инструментален вариант, това е все едно да премахна една от основните съставки, които изграждат цялостното им звучене така, както ми харесва най-много. Не е кой знае колко лесна работа и да напишеш качествени лирики, така че това е допълнителен плюс. Специално що се отнася до споменатите Symphony X - евентуалната липса на брилянтен "разказвач" като Russell Allen си е чисто светотатство!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 138 Регистриран: 13-July 10 Град: БЪЛГАРИЯ Потребител N: 3892 ![]() |
Еднакво важни са всички компоненти на една песен според мен.
-------------------- Хаосът има едно единствено предимство пред реда, по добре организиран е!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 70 Регистриран: 1-August 10 Град: Русе Потребител N: 3911 ![]() |
Скучни песни с гениален текст като че ли бих слушала по-трудно от готини песни с малоумен текст. И все пак драконовият пауър не ми допада точно заради текстовете, иначе музиката може да е добра колкото си иска... Много труден въпрос.
![]() Казвам фифти-фифти и чуквам със съдийското чукче. ![]() -------------------- "I'd rather die on my feet than live a life on my knees."
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 622 Регистриран: 31-August 10 Град: In a laundry room Потребител N: 3928 ![]() |
Не мога да слушам музика чийто текст не харесвам/разбирам.
-------------------- Anar kaluva tielyanna!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Вор в законе ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 341 Регистриран: 2-September 10 Потребител N: 3932 ![]() |
За мен текста е един от най-важните елементи.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 08:39 AM |