![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Много съм доволен от новия албум (:
Рейдж ду ит агейн, както се вика. Стабилна работа. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Няма какво да си кривя душата, доста повече ми хареса от Carved in Stone. Не че миналият беше слаб албум, но предпочитам това звучене на Rage. Симфоничната Empty Hollow се е получила страхотно! Явно пак им се свири нещо в духа на Lingua Mortis...
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 245 Регистриран: 29-September 05 Град: София Потребител N: 955 ![]() |
Аз пък съм много доволен от последния им албум 21
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
И на мен ми допадна доста, може би дори неочаквано. Последните неща все ми се струваха някак твърде натруфени с оркестрации, но 21 е съвсем по темата.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
В този албум явно Peavy си постави за цел да направи музика, която да се хареса на феновете на Rage преди Смолски, та дори и още преди симфоничните оркестрации, когато бяха с двамата братя - гърци. Много от песните са като машина на времето - връщат те във времето на The Missing Link, други са мааалко по-завъртяни, но мааалко, даже доста малко. Има някои експерименти, като детаджийски ревове, пантераджийски груувове и рокенрол. Текстовете отново са чудни - Serial Killer възпява по-популярните серийни убийци, Psycho Terror възпява жената, която ни тормози и краде от психиката и портфейла, Concrete Wall е за силата на характера, Black And White е за сивото ни и скучно ежедневие а Destiny ни рита в задниците и ни кара да си стягаме гъзовете, че няма време. Death Romantic чрез заглавието си вероятно е заигравка със съответния албум на Metallica. Чрез липсата на балади Peavy и компания окончателно са решили да ни разбият главите, Eternaly не се брои, защото е римейк на песен на Смолски от NB All Stars. Ако са искали да звучат както преди, даже са минали изискванията си. Rage може би правят най-директната си и мощна творба от около 20 години насам, като минималистичността при композирането носи съответния недостатък - песните сравнително бързо омръзват. Песенните структури са опростени и предвидими. Очаквах малко повече да се работи в тази насока.
Като цяло албума не можа да надмине Strings To A Web, може би с него са вдигнали доста високо летвата. На предния албум колкото и да не го харесват анти-прогресарите, прсто смазва слушателя с мащабни композиции и по-свободен изказ. А солото на заглавното парче е няма такова! Бих предпочел прогресива и симфоничните оркестрации, отколкото песните да ми омръзват след третото слушане. изкарат нещо по-тежко, както в по-ранните им години (1992 - 1995). Защо толкова тесни граници? Албуми, като Secrets In A Weird World и Reflections of a Shadow също са велики! -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 245 Регистриран: 29-September 05 Град: София Потребител N: 955 ![]() |
Е нали знаеш какво казало кучето - "Въпрос на вкус"
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
За мен в последните години Rage просто нямат празно. От "Unity" насам не са издали нещо, което да не ми се е усладило, включително и оспорваните "Speak of the Dead" и "Carved in Stone". Новият не прави изключение от правилото.
По горния спор - прог албумите им със Смолски са страшно музикантски, макар и да им липсва някаква острота, наистина. Само че с толкова много музика и толкова идейни и оригинални композиции това им го опрощавам. В същото време, албумите след "Lingua Mortis" са ми леко досадни, защото хем я няма тежестта, хем песните не са толкова хващащи. Смолски за мен е убийствено попълнение - много техничен музикант, но и с усет как да построи интересно парче. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 29th June 2025 - 03:06 PM |