Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
2 страници V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Светът в черно и бяло - "за" и "против", "Тема за дискусия"
Beerzebub
коментар Dec 11 2004, 04:15 AM
Коментар #31

Da schlägt es links

Група: Приятели
Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Град: София
Потребител N: 8

А на мен някой ще ми драсне ли някой протокол по "Електрични методи" на тема "Симетрично профилиране. Метод на работа и анализ на резултатите" или "Изследване на измененията на компонентите на електрично поле, създадено от два точкови заземителя" headbang[1].gif

--------------------
meh.
Go to the top of the page

+Quote Post
````````
коментар Dec 11 2004, 04:08 PM
Коментар #32

Дихание

Група: Потребители
Коментари: 1362
Регистриран: 4-September 03
Град: Русе
Потребител N: 254

А да има желаещи да ми напичат домашното за Дон Кихот:"))

--------------------
Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie
http://dihanie.atakmim.com

http://d1hanie.blogspot.com

+Quote Post
Death_Angel
коментар Dec 17 2004, 12:13 AM
Коментар #33

Прослушващ метъл
**

Коментари: 248
Регистриран: 23-October 04
Потребител N: 638

Относно домашното за Дон Кихот пробвай в referati.com аз оттам си написах контролното са тряя и за Хамлет да си търся biggrin.gif

+Quote Post
strel4e_90
коментар Oct 29 2008, 05:58 PM
Коментар #34

Непросветен
*

Коментари: 1
Регистриран: 29-October 08
Потребител N: 3074

хехехе този на когото му трябва есето за четвъртък случайно да не е от Езиковата в Стз да казва щото мисля да гепя материала на Mleher (btw evala-super ti e seseto!) и...тук-таме да бладиатствам още малко от другите rolleyes.gif rolleyes.gif
Цитат(melhaer @ Oct 27 2004, 12:30 PM) *
Няква абсолютня тъпня, ма сега съм на работа, не съм псиал подобни неща повече от 8-9 години, така, че не бъдете много критчни:))

За и Против черно-белия свят

Изхождайки от една нормална нагласа на човека за неговите възприятия спрямо света веднага бихме могли да кажем, че той не е черно бял, между тези два свята съществуват хиляди други светове, но в крайна сметка кой би могъл да каже кой е най-истинският свят, кое е мястото където най-лесно да се достигне до абсолютната истина за живота, до това, което малко или много е цел на всяко разумно същество?

Или за да се достигне да тази цел трябва да се съсредоточиш изцяло върху абсолютните стойности в този свят – да видиш света само в черно-бели краски, така както го е виждал Смирненски – мрак, кръст и очи молещи за Светлината, или тъмните бездни и гърчещите се тела молещи за същата тази светлина.

Къде тогава трябва да стои човек, в шарения свят където цветовете те заливат или в негатива, където черното и бялото се редуват и карат душата да се лута между мрака и светлината, между любовта и омразата, между верността и предателството в един неспирен водовъртеж от антагонзими изпълнен със сладост и болка, но винаги в най-чистият им вид. В черно белият свят победата е ПОБЕДА, а загубата е ЗАГУБА. Всеки от нас има възможността да избере в коя част на света иска да живее в тази на антгонизмите и вечната борба или в тази на шарения, гейски свят (от англ. gay- шарен, пъстър, весел). Да избереш шарения свят, където пъстротата размива рано ли късно всичко – дори и най-прекрасните идеи или да отидеш в света където омразата и любовта са се напластявали век след век:

„А там вековете незнайни
редили са пласт върху пласт -
тез пластове мрачни, безкрайни,
прострени навсъде край нас,
които живота изтъка
на каменен, черен килим,
които са хладни кат мъка,
и крият и огън и дим.
Слезни там и с удари верни
разбивай, разлюшквай, руши,
разкъртвай тез пластове черни
тез робски души!”

Защото ако любовта е най-силният двигател, който е движил човечеството през цялото му съществуване, то омразата е не по малък вдъхновител за идеи, които коренно са променили съдбата и хода на човечеството. Само ако можеш да живееш и да бъдеш част от черно белия свят, само тогава ще можеш с кипящ от сила и ярост юмрук да разчупиш оковите на всекидневието и шаблона, да преобърнеш представите на света за добро и лошо, да поведеш робите към свободата:

” И в бурната пещ на борбата
грамадата черна хвърли
и спри се да видиш, когато,
сред мрак и оловни мъгли,
ще блеснат реки огнеструйни,
когато червени вълни,
понесени в пристъпи буйни,
ще бликнат по всички страни,
когато сред блясъци нови
земята ще ври, ще гори
в огньове, огньове, огньове
и дъжд от искри!”.

Hasta la Victoria siempre – Победата винаги е наша – Ернесто Гевара де ла Серна – Че Гевара, които без съмнение е живял в черно-бялата част на света.Днес тези думи пробождат и амбицират сyзнанието на милиони хора, които не искат да са част от тази матрица и са готови по-скоро да умрат, отколкото да са послушни овци. А за да стигнеш и да познаеш Светлината трябва да слезеш до най-дълбоките бездни и да познаеш абсолютния Мрак.

+Quote Post
LordZombie
коментар Oct 29 2008, 06:03 PM
Коментар #35

Post Mortem

Коментари: 4321
Регистриран: 22-September 07
Град: In my own portrait of Sorrow
Потребител N: 2345

Искаш да кажеш :

бладиатствам - ' плагиатствам '

seseto - ' есето '

?

--------------------

Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло.

Едгар Алан По - "Елеонора"
.

Ние сме завинаги нова генерация
със кървящи от мъка
и болка очи.
Знаем, че за нас
няма компенсация
и повръщаме върху надеждата
за по-добрите дни.

Keelhauled

+Quote Post

2 страници V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 14th August 2025 - 04:10 AM