![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Малко Зло ![]() Група: Потребители Коментари: 28 Регистриран: 25-April 03 Потребител N: 82 ![]() |
A kakvo shte kajete za bibliotekite... V momenta podrejdam bibliotekata na bG-skiq kulturen dom vyv Viena i imat okolo 20 broq na Dyga, znam shtoto v4era gi podrejdah po hronologi4en red. Ako tuka imat tolkova koi znae kolko imat iz bibliotekite v Bg... prosto trqbva da se poraztyrsi 4ovek...Just a suggestion
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Цитат(Myrtviqt_zvqr @ Dec 12 2003, 01:07 AM) Ами че се издава, издава се, това е сигурно... Ама и че не е като едно време, това също е сигурно... Онзи ден гледах на един реп някакъв брой на Дъга, но не си го взех. Вече няколко мои приятели изреваха, че новите броеве са гадни и съм склонна да им вярвам, защото същите хора предлагаха огромна сума пари срещу колекция от всички стари броеве на списанието... т.е. са наистина маниаци на "Дъга".... Жалко, че се вдигна толкова шум, при положение, че добрата стара "Дъга" я няма и няма да я има.... ![]() Qzuk!!! Ako si namerq ot starite broeve tolkova 6te se izkefq... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Bard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1140 Регистриран: 30-May 03 Град: София Потребител N: 123 ![]() |
Цитат(Inid @ Dec 12 2003, 11:00 AM) A kakvo shte kajete za bibliotekite... V momenta podrejdam bibliotekata na bG-skiq kulturen dom vyv Viena i imat okolo 20 broq na Dyga, znam shtoto v4era gi podrejdah po hronologi4en red. Ako tuka imat tolkova koi znae kolko imat iz bibliotekite v Bg... prosto trqbva da se poraztyrsi 4ovek...Just a suggestion Какави библиотеки, още си пазя всички броеве на Дъга и Чуден свят. ![]() -------------------- 1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
2. I will treat you all alike -- just like shit. 3. Thou shalt do nothing I will not do first, and thus will you be created Warriors in My deadly image. 4. I shall punish thy bodies because the more thou sweatest in training, the less thou bleedest in combat. 5. Indeed, if thou hurteth in thy efforts and thou suffer painful dings, then thou art Doing It Right. 6. Thou hast not to like it -- thou hast just to do it. 7. Thou shalt Keep It Simple, Stupid. 8. Thou shalt never assume. 9. Verily, thou art not paid for thy methods, but for thy results, by which meaneth thou shalt kill thine enemy by any means available before he killeth you. 10. Thou shalt, in thy Warrior's Mind and Soul, always remember My ultimate and final Commandment: There Are No Rules -- Thou Shalt Win at All Cost. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Можете ли да ми кажете какво е представлявало това списание "Дъга".Аз съм 87 набор и сигурно съм била твърде малка,когато е излизало.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 114 Регистриран: 6-November 03 Град: Deicide's Town 666 Потребител N: 323 ![]() |
Цитат Можете ли да ми кажете какво е представлявало това списание "Дъга".Аз съм 87 набор и сигурно съм била твърде малка,когато е излизало. _SiegfrieD_ towa beshe nai welikiqt komikus koito nqkoga e izlizal w BG ot nego sum se zapalil i sum prochel nqkolkokratno J.R.R.Tolkien prosto beshe super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- 127.0.0.1; there is no place like home !!!!
42 |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Ха-никога не съм чела комикси,защото майка ми ги е смятала за простотия.Може би ме е осакатила до известна степен.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keeper of Time ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 217 Регистриран: 30-July 03 Град: XIII век Потребител N: 218 ![]() |
Nyakoi ot hudojnicite v spisanie "Dqga" stanaha hudojnici na knigi - igri. Drugi obmislyat da se vklyuchat v manga animaciya.
Na men mi haresvaha poredicite za istoriyata na Bqlgariya (vsichki periodi), osobeno - za bqlgarskite vladeteli, kakto i "Dobromir". Neshto kato Jet Li po vreme na osmano turskoto nashestvie. Kolkoto do lyubimata mi kniga - ot detstvoto - ami - N. Kun "Starogrqcki legendi i mitove". Tya me napravi ISTORIK. -------------------- Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() not your bitch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1195 Регистриран: 11-August 04 Потребител N: 586 ![]() |
'Братята С Лъвски Сърца' -винаги плачех на края
'Малкия Принц' - и там плачех на края 'Алиса В Страната На Чудесата' за десетия ми рожден ден ми подариха едно гъзарско издание на 'Покахонтас'-с дебели корици и супер готини илюстрации -това е книгата ,която съм чела най-много пъти -най-малко 30 наскоро пак си я четох между другото ![]() а не знам от кой имах едно много старо издание на 'Барбароните' -наскоро се бях сетила за тази книжка -там летяха с едни балони над океана ,имаше някаква драма помня.Държах си я в кашона при играчките ми на село докато строяхме къщата и докато чаках родителите си да вършат там каквато работа вършеха си я четях. Имах и една книжка с някакви приказки,сега се сещам даже къде съм си я прибрала -някакви арабски май бяха за разни султани .Всъщност книжката беше подарък на брат ми ,но той така и не я отвори.Имах и български народни приказки . Много обичам детски книжки. ![]() Тези дни пък си чета 'Снежната Кралица' на Андерсен ,а на изпита по английски анализирах 'Малкия Принц' -много скапан превод са му ударили между другото. много забавна тема ![]() -------------------- u missed me,didn't ya ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Български народни приказки и 1001 нощ...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() not your bitch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1195 Регистриран: 11-August 04 Потребител N: 586 ![]() |
и?
-------------------- u missed me,didn't ya ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
И какво?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 92 Регистриран: 21-August 04 Потребител N: 595 ![]() |
Като малка мн обичах да чета приказките на Андерсен,Братя Грим,и на мен "Приказки от 1001 нощ" ми беше 1 от любимите книги.Още "Емил от Льонеберя" , "Дрипльо"(мн хубава книжка за 1 кучнце
![]() -------------------- Don't tell me why it hurts,just cry.Defeat the pain.Be simple like a child.Release the tear hidden in yor eyes and let it wash your face in lovely smile.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 848 Регистриран: 27-February 04 Потребител N: 408 ![]() |
Meri popinz.........mnogo q obi4ah;]
malkiq princ su6to dam pipi dulgoto 4orap4e e ultra ![]() -------------------- Wake up
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Wsichko na Erih Kestner, pochti wsichko na Astrid Lindgren, Meri Popinz, Lasi.
Spomnqm si che w bibliotekata imashe edna kniga za dinozawrite. Ama takawa qka, s iliustracii i opisaniq na wsichkite pterodaktili, triceratopsi, diplodoci i tn. Desetki pyti sym q chel ![]() A za "Dyga"... No comment prosto weliko. Ot brata nabor 80 sym nasledil 20-ina broq ![]() ![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 240 Регистриран: 11-January 05 Потребител N: 715 ![]() |
Буратино ми беше една от любимите.Честно да си кажа по-обичах да ми разказват отколкото да чета доколкото си спомням
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1265 Регистриран: 27-April 04 Град: Някъде из Варна Потребител N: 467 ![]() |
Като мъничка най-много обичах руските книжки ... Имаха такива невероятно красиви илюстрации, велика работа са тези художници! Помня на една от страниците беше нарисувана грозна вещица - с дълъг нос и пъпка, хахах. Лелее, никога не съм се страхувала от нещо повече, от колкото от нея ... Дори сега ми е трудно да се накарам да я погледна ... Травмирана ми е психиката за цял живот.
![]() Обичах също така "Български народни приказки", "Хитър Петър", "Малкият принц", "Алиса в страната на чудесата" ... няма защо да изреждам вечните детски приказки, нали? А нещото, което може все още да ме разплаче е историята за "Щастливия принц" на аудио касета ... Но като че ли по-голямата част от детството си прекарах в побоища с момчета, в правене на бели, в рискуване на живота, в крадене на лозя, хахах и хиляди подобни простотии. ![]() -------------------- This life it ain't for me
Your world it ain't for me |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Мечо Пух - тва все още си го чета!! Невероятно е просто!!
Астерикс - всики комискси имам, и наскоро си свалих и останалите Помня че мама ми четеше Билбо Бегинс... (ето от къде тръгва пътя ми в тази насока...) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 560 Регистриран: 19-November 04 Град: München Потребител N: 667 ![]() |
le petit nicolas
maj nikoj ne go e spomenal. plus pochti vsichko ot veche spomenatoto. -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 412 Регистриран: 21-January 05 Град: Dirty olde town of Sofia Потребител N: 729 ![]() |
Значи... "Пипи Дългото чорапче", "Дългото пътуване на Нилс Холгерсон през Швеция", "Роня, дъщерята на разбойника", "Братята с лъвски сърца"... (всъщност всякакви книжки на скандинавски писатели и писателки (Туве Янсон рулз
![]() these are nights of Arabia, Sheherazade will never die... Опа, отклоних се, както и да е.. Любими ми бяха още "Белия Зъб", "Дивото зове", разбира се "Том Сойер" и "Приключенията на Хъкълбери Фин".. Ух, абе много са ![]() -------------------- To light a candle is to cast a shadow...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 220 Регистриран: 17-February 05 Град: Sf Потребител N: 746 ![]() |
Чук и Гек са ми слабост, също и Емил от Льонеберя и Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада, а за Дъга да не говорим. Имах всичките броеве, баща ми ми ги купуваше, но после изведнъж изчезнаха безследно! Кой знае кой ми ги е гепил:-( Преди време ги търсих на Славейков и там на една сергия ги имаше всички броеве по 1 левче!!! Взех си 4, щото нямах повече кинти, но мисля да ходя пак.
-------------------- hold on to the thread
the currents will shift guide me towards you know something's left and we're all allowed to dream of the next time we touch.......... you don't have to stray two oceans away waves roll in my thoughts hold tight the ring... the sea will rise... please stand by the shore... I will be... I will be... there once more......... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 412 Регистриран: 21-January 05 Град: Dirty olde town of Sofia Потребител N: 729 ![]() |
Цитат(moonshield @ Feb 20 2005, 06:07 PM) Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада [...] Преди време ги търсих на Славейков и там на една сергия ги имаше всички броеве по 1 левче!!! Взех си 4, щото нямах повече кинти, но мисля да ходя пак. Ех, как можах да я забравя тази книжка, просто е супер ![]() А за "Дъга" не трябваше да казваш, сега ще ходя да изкупя всички броеве ![]() -------------------- To light a candle is to cast a shadow...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 107 Регистриран: 10-February 05 Потребител N: 738 ![]() |
"Дъга" беше култ. Там прочетох за първи път "Билбо Бегинс" после тъкмо почна Властелина и го спряха
![]() "Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада" - клаЦика - мноо изродски книжки. Четях и Карл Май - Олд Шетърхенд, Винету, Шуърхенд - лудница, яка пуцаница ставаше. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Тих Наблюдател ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 218 Регистриран: 13-January 03 Град: On a Wisconsin Death Trip Потребител N: 5 ![]() |
![]() ![]() -------------------- And the Raven, never flitting, still is sitting, still is sitting
On the pallid bust of Pallas just above my chamber door; And his eyes have all the seeming of a demon's that is dreaming, And the lamplight o'er him streaming throws his shadow on the floor; And my soul from out that shadow that lies floating on the floor Shall be lifted- nevermore! Edgar Allan Poe |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
дойде ми на ум ... някви детски анимациики майна
незнам дали не тряяше отделна тема ма ме мързи ся хехе |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() PHENCYCLIDINE ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 925 Регистриран: 3-November 04 Град: Sofiq Потребител N: 654 ![]() |
Abe hora, nikoi li ne se se6ta za "Qn Bibiqn"?!
![]() Su6to taka "Man6on,Poluobuvka i Muhesta brada";"Novite Drehi Na Carq" ot Andersen;"Prikazki Na Suvetskite Narodi" (mnogo mi haresvaha,za6toto bqha razli4ni-nikoga nqma6e Happy End:)) A! Ima6e edna prikazka "4oheno Konto64e" e neq napravo q znam naizust!!! I za o6te 6te se setq ![]() Temata e mnogo dobra.Pozdravleniq. -------------------- STREETS SEEMS UNEVEN WHEN YOU'RE DOWN.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 236 Регистриран: 20-July 04 Град: Sofia Потребител N: 564 ![]() |
Имах 4-ма автори,които ми бяха фаворити и изчитах всичко тяхно,което ми попаднеше-А.Линдгрен,Емилио Салгари,Карл Май и Д.Даръл.Направо бях луднала по тях,предполагам че в известна степен съм била като кон с капаци,защото дълго време ме интересуваха само техните неща-какви ти 1001 нощи..Любима ми беше Винету-всички томове..Други-Роня,дъщерята на разбойника,Моето семейство и други животни...
-------------------- В пустинята видях човек-гол,озверял,клечеше на земята и стискаше сърцето си,и го ядеше."Добро ли е,приятелю?"-му казах аз."Горчиво е"-отвърна той."Но ми харесва,защото е горчиво и е мое."
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 318 Регистриран: 30-October 04 Град: gr. Montana j-k Mladost 2 Bl. 32 vh. A Потребител N: 648 ![]() |
Az oshte s`m si malak i moga da kaja 4e 4eta Stephen King !
-------------------- Fuck Your God!
Bleeding Black Label Society Stronger Than Death! Liniqta mi na jivota se e iztrila ot 4ikii no tova ne ozna4ava 4e s`m stanal bezsmurten! www.ciroza.hit.bg > Thrash Metal in Montana |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() PHENCYCLIDINE ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 925 Регистриран: 3-November 04 Град: Sofiq Потребител N: 654 ![]() |
Ne si dostatu4no maluk...az pro4etoh "Grobi6te za doma6ni liubimci",kogato bqh na 12god.
![]() -------------------- STREETS SEEMS UNEVEN WHEN YOU'RE DOWN.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 248 Регистриран: 23-October 04 Потребител N: 638 ![]() |
Ам като бях малка четях Кале детектива,и Алиса в страната на чудесата и слушах метъла на баща ми,и се дразнех
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
"Цоп и Цап" - супер яка книжка. Чела съм я доста пъти - чак и преразказ съм и правила в 3-ти клас.
Книжките на Емилио Салгари - Тремал Наик ![]() иии - приказки разбира се... приказки на балканските народи и на съветски народи, начело с Къшчей Безсмъртни ![]() -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 10th May 2025 - 06:41 PM |