Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
3 страници V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Тютюн, размисли
nigga
коментар Sep 5 2005, 11:36 PM
Коментар #1

Непросветен
*

Група: Потребители
Коментари: 41
Регистриран: 5-September 05
Потребител N: 923

Какво е цигарата в ръката? Ако някой ползва тютюна по друг начин, да не се чувства пренебрегнат и за него се отнася. Е пушачи какво е за вас да запалите цигарката? Кое ви накара да започнете? А кое не ви дава да спрете? Абе някой въобще мисли ли за спиране? biggrin.gif Какво ви носи едно вдишване на дима?

А вие непушачи, изразете мнението си, но моля спестете постове от рода на 'дразни ме', 'само се тровя'. Аргументи другари, аргументи excl.gif

--------------------
Human knowledge belongs to the world!
Go to the top of the page

+Quote Post
Beerzebub
коментар Sep 5 2005, 11:45 PM
Коментар #2

Da schlägt es links

Група: Приятели
Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Град: София
Потребител N: 8

Тровенето лош аргумент ли е бе сладур? Май е леко основен...

Иначе, ето още по темата: http://www.metal-world.info/forum/index.ph...?showtopic=2155 biggrin.gif Мисля, че повечето от юзърите имат мнения там...

--------------------
meh.

+Quote Post
nigga
коментар Sep 5 2005, 11:58 PM
Коментар #3

Непросветен
*

Цитат(Beelzebub @ Sep 5 2005, 11:45 PM)
Тровенето лош аргумент ли е бе сладур? Май е леко основен...

Тровенето, ако трябва да се замислим по-сериозно и трошките по пътя те тровят. Заводите, до колкото са останали, също тровят. Ами локалното парно, да не отваряме думата за ТЕЦ-овете. Има пушачи и пушачи. Ако палиш по няколко 'фаса' на ден не влизаш в категорията. Но друг е замисъла на темата.

--------------------

+Quote Post
Beerzebub
коментар Sep 6 2005, 12:32 AM
Коментар #4

Da schlägt es links

Цитат(nigga @ Sep 6 2005, 12:58 AM)
Тровенето, ако трябва да се замислим по-сериозно и трошките по пътя те тровят. Заводите, до колкото са останали, също тровят. Ами локалното парно, да не отваряме думата за ТЕЦ-овете. Има пушачи и пушачи. Ако палиш по няколко 'фаса' на ден не влизаш в категорията. Но друг е замисъла на темата.

И к'во? Аз да зема да си запаля малко стериопор тука, а?

Аи не съм казал нищо срещу пушачите...

--------------------
meh.

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Sep 6 2005, 02:01 PM
Коментар #5

Архидемон

Коментари: 3643
Регистриран: 19-July 03
Потребител N: 202

Еее,аз си помислих за книгата става въпрос:)
Иначе аз не мога да се причисля към пушачите,защото пуша от дъжд на вятър вече повече от две години.Когато съм в компания,където се пуши пуша,където не се пуши не пуша...Не мога да кажа,че съм пушачка при това положение...

+Quote Post
Niilo
коментар Sep 6 2005, 02:09 PM
Коментар #6

Ню Уейв Хомосексуалист

Коментари: 692
Регистриран: 15-March 05
Град: Пловдив
Потребител N: 770

Никак не е приятно да си седиш на пейка примерно, да седне някой тъпанар и да запали цигара, при което целият шибан миризлив отвратителен дим отива към тебе. Разберете, че светът не се върти около вас, смотани пушачи!

Като искаш смислени аргументи - аз ще ти пърдя постоянно в лицето, ама да няма никакви оплаквания! Някой пърдят публично в лицата на хората, други - не. Въпрос на личен избор. Какво ми дреме, че някой ден дебелото черво ще ми се отпори от изпущане на смрадливи газове - важното е, че сега ми е гот и че изобщо не ми пука за непърдящите. Смотани позьори, пречила им пръднята - ха! Само знаете да мрънкалясвате, а не можете да се насладите на сладостите на живота!

--------------------
Мусака - мъжете знаят защо...

+Quote Post
gtzvetkov
коментар Sep 6 2005, 02:31 PM
Коментар #7

Просветен

Коментари: 474
Регистриран: 14-August 05
Град: Sofia
Потребител N: 901

Ами факт е, че ако в компания от 5 човека един е пушач, то той доста трудно ще се съобрази с желанието на другите да не пуши. И ако отидат някъде на заведение, то всичките петима ще седнат на маса за пушачи, защото пушача не може без да запали цигара. И мразя цигарен дим, не че ми пречи, просто мразя когато се връщам вечер от заведение и целият да смърдя на цигари.

--------------------
Mother, Father, look at your little monster. I'm a hero, I'm a zero, I'm the butt of the worst joke in history. I'm a lock without a key, a city with no door, a prayer without faith, a show without a score. I'm a bad word, a wink, a nod, a shiver, an untold story, sex without purity, a creeping gray memory. I am incomplete...

+Quote Post
Sunforger
коментар Sep 6 2005, 02:47 PM
Коментар #8

Вещер

Коментари: 1068
Регистриран: 9-February 04
Град: В. Търново / Русе
Потребител N: 394

Винаги. Макар, че въпроса е доста комплексен, аз ще си отговоря на кратко - просто ми доставя удоволствие да пуша и за това пуша постоянно. Но мразя тютюна, мразя и тютюнопушенето, което навярно е така, защото от тютюна ми се повдига когато пуша малко повече... Тютюнопушенето е машина. Когато се пуши нещо, то това нещо е марихуана. Поне знам, че няма да умра от рак на белите дробове, а навярно ще изгния в затвора...

--------------------
QVOD· EST· SVPERIVS· EST· SICVT· QVOD· EST· INFERIVS

+Quote Post
nigga
коментар Sep 6 2005, 06:05 PM
Коментар #9

Непросветен
*

Niilo не разбра въпроса. Прочети го пак, може да ти светне нещо, освен ако не се изпуснеш пак.

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 6 2005, 06:12 PM
Коментар #10

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Цитат(nigga @ Sep 6 2005, 12:36 AM)
Какво е цигарата в ръката? Ако някой ползва тютюна по друг начин, да не се чувства пренебрегнат и за него се отнася. Е пушачи какво е за вас да запалите цигарката?  Кое ви накара да започнете? А кое не ви дава да спрете? Абе някой въобще мисли ли за спиране?  biggrin.gif Какво ви носи едно вдишване на дима?

А вие непушачи, изразете мнението си, но моля спестете постове от рода на 'дразни ме', 'само се тровя'. Аргументи другари, аргументи excl.gif

Аз съм непушач принципно, но ми се е случвало да запаля накоя друга цигара понякога и да ми е било приятно. Кво да ти кажа... успокоявало ме е като съм нервен. Един вид като пакетче слънчогледови семки - да правиш нещо поне вместо да си седиш. То вие пушачите и без тва май го използвате главно като занимавка - тръскате си старателно като се понатрупа пепел, даже някои напомнят на другите "пушиш се пак", въртите си кутийките, играете си със запалките... teh phun! ...Обаче от наша(непушаческа) гледна точка искам да те помоля, да не категоризираш молби от сорта на "Не пали ебати, писна ми да ме тровиш" като глупости, защото просто не са. На тебе може да ти е тъпо някой да се цвъкне до тебе и така да те задължи да не палиш един фас, но пък на мен ми е гадно да ми опушваш живота.

Цитат(Niilo @ Sep 6 2005, 03:09 PM)
Никак не е приятно да си седиш на пейка примерно, да седне някой тъпанар и да запали цигара, при което целият шибан миризлив отвратителен дим отива към тебе. Разберете, че светът не се върти около вас, смотани пушачи!

Като искаш смислени аргументи - аз ще ти пърдя постоянно в лицето, ама да няма никакви оплаквания! Някой пърдят публично в лицата на хората, други - не. Въпрос на личен избор. Какво ми дреме, че някой ден дебелото черво ще ми се отпори от изпущане на смрадливи газове - важното е, че сега ми е гот и че изобщо не ми пука за непърдящите. Смотани позьори, пречила им пръднята - ха! Само знаете да мрънкалясвате, а не можете да се насладите на сладостите на живота!

* Niilo is now known as SepulTeraHead

--------------------

+Quote Post
Wolfheart
коментар Sep 6 2005, 06:45 PM
Коментар #11

Я свободен

Коментари: 4327
Регистриран: 16-March 04
Потребител N: 429

И аз мразя да ми кадят и да ми смърди на цигари, но някои хора са без избор и трябва да съм по-толерантен.
Иначе най-ме дразни това. че някои парадират с това, че са пушачи и го смятат за много "гъзарско", като си в компания, да запалиш цигара.

--------------------

Broken hearts are for assholes!

+Quote Post
nigga
коментар Sep 6 2005, 06:56 PM
Коментар #12

Непросветен
*

Не знам защо решихте, че съм пушач. Исками се някой пушач да напише какво е за него. Вярно има и такива мнения, за което благодаря. Но темата поема посока на тази към която има линк. Аз не искам да я дублирам, а да я разширя.

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Sep 6 2005, 07:38 PM
Коментар #13

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28394
Регистриран: 12-January 03
Потребител N: 3

Не смятам да се впускам в пространни коментари, защото Niilo до голяма степен е изказал и моята позиция. Манталитетът на средностатистическия пушач е такъв, че някак си изключва съобразяването с околните непушачи, а това на моменти граничи с простащина. Инак зачитам правото на личен избор и поради това рядко си позволявам да отправям забележки спрямо пушещите в дадена компания. Просто за мен пушенето малко или много е признак за глупост - не целя да обидя никого, но обективно погледнато, това не е нито полезно, нито дори приятно, особено когато го практикуваш системно. Следователно е безсмислено и дори тъпо - просто една гадна зависимост, която трови и теб, и околните.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
MadHatter
коментар Sep 6 2005, 07:48 PM
Коментар #14

ghost of the sun

Коментари: 3537
Потребител N: 924

пушенето е въпрос на психическа адикция така да се каже.ако си представиш че може и да не пушиш-не пушиш.и да става.смятам че пушенето само по себе си е свързано с традиции и история и тн,но се е превърнало в масово действие,защото просто понякога е приятно.което обаче не го прави нещо положително според мен.не бих граничавала хора около мен ако искат да пушат и не смятам и мен да ме ограничават ако ми се допуши.въпрос на избор.а относно гъзарското-темата е изчерпана(поради достатъчно доводи,които всеки знае,доказващи че е ...нямам думи какво,да пушиш от гъзария)...

--------------------
Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.

+Quote Post
Sw1tched
коментар Sep 6 2005, 07:56 PM
Коментар #15

Архидемон

Коментари: 3914
Регистриран: 12-April 03
Потребител N: 65

Една добра моя приятелка (wink.gif) се изнерви, когато я помолих да не пуши и понеже скоро беше пропушила, реши че и чета лекции, съответно започна да ми обяснява как това си било неин избор и т.н. Тогава си замълчах, но бих казал, че може да е неин избор да пропуши, но не е мой избор да пуши пред мен.

+Quote Post
MadHatter
коментар Sep 6 2005, 08:39 PM
Коментар #16

ghost of the sun

Коментари: 3537
Потребител N: 924

Цитат(Sw1tched @ Sep 6 2005, 07:56 PM)
Една добра моя приятелка (wink.gif) се изнерви, когато я помолих да не пуши и понеже скоро беше пропушила, реши че и чета лекции, съответно започна да ми обяснява как това си било неин избор и т.н. Тогава си замълчах, но бих казал, че може да е неин избор да пропуши, но не е мой избор да пуши пред мен.

може и така но ако нещо не ти е приятно не можеш да очакваш от другите сами да се сетят....за това донякъде и е твой избора мацката да пуши пред теб.щом ти е приятелка може да направи едно изключение wink.gif

------ПОПРАВКА! за SepulTeraHead--------
извинявам се!...
но имам предвид..че ако нещо не ти харесва си го отстояваш докрай!

--------------------
Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 6 2005, 08:59 PM
Коментар #17

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Цитат(MadHatter @ Sep 6 2005, 09:39 PM)
Цитат(Sw1tched @ Sep 6 2005, 07:56 PM)

може и така но ако нещо не ти е приятно не можеш да очакваш от другите сами да се сетят....за това донякъде и е твой избора мацката да пуши пред теб.щом ти е приятелка може да направи едно изключение wink.gif

С риск да те издам, че не си чел поста му - не си е мълчал, а й е казал.

EDIT: Забравих, че има различни гледни точки. Прав си. От твоя страна "помолих да не пуши" може и да изглежда като "седях и си гледах в земята". Поднасям най-искренните си извинения за това недоразумение.

--------------------

+Quote Post
Demiurg
коментар Sep 7 2005, 10:55 AM
Коментар #18

Прогресиращ

Коментари: 562
Регистриран: 23-April 04
Потребител N: 461

Цитат(gtzvetkov @ Sep 6 2005, 12:31 PM)
Ами факт е, че ако в компания от 5 човека един е пушач, то той доста трудно ще се съобрази с желанието на другите да не пуши. И ако отидат някъде на заведение, то всичките петима ще седнат на маса за пушачи, защото пушача не може без да запали цигара. И мразя цигарен дим, не че ми пречи, просто мразя когато се връщам вечер от заведение и целият да смърдя на цигари.

Е ми не - не е факт.
Аз обичам да пуша, но мога и да не пуша, ако на компанията й пречи, или ако сме на закрито. Викат му "толерантност" към околните !

--------------------

+Quote Post
Sw1tched
коментар Sep 7 2005, 11:09 AM
Коментар #19

Архидемон

Дам, респект към Demiurg. Той е от малкото пушачи, които познавам и знам, че се съобразяват с останаланите.

Искам да напомня и за хората с непоносимост към дима от цигарите - Snowwhite, например, беше написала в някоя от темите как за една бройка не е умряла понеже някъв тип решил да запали цигарка пред нея на някакъв концерт. Всеки си решава дали да пропуши, но когато е сред непушачи си трябва толерантност

+Quote Post
Slash
коментар Sep 7 2005, 02:31 PM
Коментар #20

Сатана

Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

Що глупости сте изписали, докато ме нямаше...

Не виждам смисъл от кой знае колко размиси. Моята майка, примерно, пуши повече от 20 години, и направо съм се отчаял с нея...

А за съобразяването - глоби, глоби и пак глоби. Само така ще се намали простотията на хората, която граничи с малоумното. Вън от съмнение е, че никой не трябва да търпи цигарен дим, като не му е приятно. За такива неща се вземат мерки, а не се чешат езици.

Аз лично мразя цигарения дим... дори и след секс е глупаво да се пуши. Едно шоколадче върши работа. icon_headbang[1].gif

Иначе винаги мога да запаля някоя хубава ароматна пура, с едно хубаво уиски. Но аз пуша пури на всяко слънчево затъмнение, така че не ме интересува толкова. Винаги когато запаля пура обаче, се съобразявам с другите около мен.

+Quote Post
Sw1tched
коментар Sep 7 2005, 03:38 PM
Коментар #21

Архидемон

Цитат(Slash @ Sep 7 2005, 03:31 PM)
А за съобразяването - глоби, глоби и пак глоби. Само така ще се намали простотията на хората, която граничи с малоумното.

Нека не преувеличаваме, пушач не е = малоумник или каквото и да е. И все пак си прав, че глобите са стимул wink.gif поне докато има кой да проверява. Действаше за хората, които не си слагаха колани в автомобилите си, защо да не подейства и за пушачите.

+Quote Post
Slash
коментар Sep 7 2005, 04:00 PM
Коментар #22

Сатана

Цитат(Sw1tched @ Sep 7 2005, 03:38 PM)
Цитат(Slash @ Sep 7 2005, 03:31 PM)
А за съобразяването - глоби, глоби и пак глоби. Само така ще се намали простотията на хората, която граничи с малоумното.

Нека не преувеличаваме, пушач не е = малоумник или каквото и да е.

Не говорех за пушачите, като цяло. Говорех (пишех huh.gif ) за пушачите, които не се съобразяват с непушачите.

+Quote Post
abductor
коментар Sep 7 2005, 06:09 PM
Коментар #23

Undead

Коментари: 1287
Регистриран: 23-July 04
Град: Пуовдив
Потребител N: 569

Да го духат непушачите.

--------------------
...Never Wake the Dead...

+Quote Post
gtzvetkov
коментар Sep 7 2005, 08:59 PM
Коментар #24

Просветен

Коментари: 474
Регистриран: 14-August 05
Град: Sofia
Потребител N: 901

Цитат(abductor @ Sep 7 2005, 06:09 PM)
Да го духат непушачите.

Same to you buddy. whistle.gif

--------------------
Mother, Father, look at your little monster. I'm a hero, I'm a zero, I'm the butt of the worst joke in history. I'm a lock without a key, a city with no door, a prayer without faith, a show without a score. I'm a bad word, a wink, a nod, a shiver, an untold story, sex without purity, a creeping gray memory. I am incomplete...

+Quote Post
rage`girl
коментар Sep 7 2005, 10:52 PM
Коментар #25

Просветен

Коментари: 293
Регистриран: 27-April 05
Град: Варна
Потребител N: 797

Аз като пушачка бих казала че направих голяма грешка с пропусването си.На 16 съм а пуша от 4 години(какво да се прави - с какъвто се събереш, такъв ставаш) и се чувствам като 36.Но не мога да ги спра.Самото присъствие на цигарата в ръката ми е успокояващо, а когато съм нервна и усмирителна риза няма да помогне ако няма цигара наоколо.
Но от друга страна мразя да пуша или някой да пуши в стаята , в която спя.Дори самият дим понякога ме дразни.Въпреки всичко не смятам да ги спирам, поне не засега.Няма по голямо удоволствие от цигара след сладолед и след секс.

П.С. Непушачите умират здрави.

--------------------
All I see is killing
Another day, another vendetta
There is so much suffering

All you can do is stay close to what is true to you
Stay close to what is true to you.

+Quote Post
Slash
коментар Sep 7 2005, 11:32 PM
Коментар #26

Сатана

Цитат(rage`girl @ Sep 7 2005, 10:52 PM)
Няма по голямо удоволствие от цигара ... след секс.

Ако искаш ще направим един образователен секс, и ще ти дам едно шоколадче наркая, за да видиш, че не си права... tongue.gif

П.П.

Цитат

Това са една от многото глупави теории на пушачите. Всъщност съм сигурен, че на доста хора не им пука дали ще умрат на 100 в леглото, затова този вариант с умирането отпада от темата за пушене. Неприятното нещо в случая е - несъобразяването.

+Quote Post
Beerzebub
коментар Sep 8 2005, 12:35 AM
Коментар #27

Da schlägt es links

Цитат(rage`girl @ Sep 7 2005, 11:52 PM)
Няма по голямо удоволствие от цигара след сладолед и след секс.

Повече от самия секс?

. . . . .

Еми... ОК!

--------------------
meh.

+Quote Post
rage`girl
коментар Sep 8 2005, 12:37 AM
Коментар #28

Просветен

Коментари: 293
Регистриран: 27-April 05
Град: Варна
Потребител N: 797

Цитат(Beelzebub @ Sep 8 2005, 12:35 AM)
Няма по голямо удоволствие от цигара след сладолед и след секс.

Повече от самия секс?

. . . . .

Еми... ОК!

Зависи от секса, но това е друга тема happy.gif

--------------------
All I see is killing
There is so much suffering

All you can do is stay close to what is true to you
Stay close to what is true to you.

+Quote Post
Sw1tched
коментар Sep 8 2005, 12:56 AM
Коментар #29

Архидемон

Дори така да беше..какво? За предпочитане ли е да умреш понеже си се задавил с парченца от изгнилия ти дроб cool.gif

+Quote Post
Niilo
коментар Sep 8 2005, 11:24 AM
Коментар #30

Ню Уейв Хомосексуалист

Коментари: 692
Регистриран: 15-March 05
Град: Пловдив
Потребител N: 770

Цитат(rage`girl @ Sep 7 2005, 08:52 PM)
На 16 съм а пуша от 4 години(какво да се прави - с какъвто се събереш, такъв ставаш).

Това, че на 12 си била лигла без мнение, която се е бутала при 'отворените' тъпанари и е правила какви ли не глупости, за да се преобщи към някакви 'cool' общества изобщо не означава, че с каквито се събереш - такъв ставаш.

--------------------
Мусака - мъжете знаят защо...

+Quote Post

3 страници V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 22nd July 2025 - 08:17 PM