Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
12 страници V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> ако обичате животните..., ...не ги яжте!
abductor
коментар Dec 7 2005, 11:33 PM
Коментар #91

Undead

Група: Потребители
Коментари: 1287
Регистриран: 23-July 04
Град: Пуовдив
Потребител N: 569

Аз мисля, че ако човекът трябваше да бъде вегетарианец, то стомахът му трябваше да е устроен по-иначе, както на разните му там тревопасни добичета, така че да поема големи количества нискокалоричен шит, а пък той не е, както изглежда. Но дори и да не съм прав никой не може да ме убеди, че месото е вредно, по-скоро съм на мнение че липсата му вреди (и въобще не ме интересуват бръщолевенията на някакви си сектанти като Петър Дънов например).
SAVE THE PLANTS!
RESISTENCE AGAINST THE VEGAN KILLERS!

--------------------
...Never Wake the Dead...

Go to the top of the page

+Quote Post
Pyjamka
коментар Dec 8 2005, 12:10 AM
Коментар #92

ПринЦецка

Група: Приятели
Коментари: 1227
Регистриран: 5-October 05
Град: Pyce
Потребител N: 962

Днес в часа по химия преговаряхме за въглехидрати. Когато стана дума за хидролиза на целулозата, се сетих за тази тема тук. rolleyes.gif Не че е някакво върховно откритие, но просто реших да споделя с вас това:

нишесте + H2O -----> междинни съединения ----> алфа-глюкоза,
като в човешкия организъм катализатор е ензимът амилаза;

целулоза + Н2О -----> междинни съединения -----> бета-фруктоза. Ензим - целулаза.

И, най-важното, непоправимите думи на г-жа Райкова (целият град я познава, но това е друга история...): "Както знаете, ученици, последната реакция не може да бъде извършена в човешкия организъм, тъй като той не синтезира ензима целулаза. Човекът не е пригоден като тревопасните животни да разгражда целулозата, той преди всичко се храни и с месо. Хааайде пишете..."
Да-да. Някак си има и по-важни неща на този свят в момента точно от избиването на добичета за храна. Защо трябва да се правим на Майка Тереза и да се втурваме да спасяваме и без друго обречени животни, след като по света мрат хора от ръцете на други хора? Да е намалял случайно броят на прасетата, популацията на домашните кокошки или телетата да са застрашен вид? Жалко за този от клипчето, който коли по такъв жесток начин добичетата, но жалко за него, че е такъв рунгел и така безчувствен. Това, че такова убиване му доставя удоволствие, е проблем на психиката му, на разума му. За да се подобри този свят и за да не страдат по такъв начин животните в него, трябва първо хората да се оправим, от нас да тръгне началото. А не да се хващаме от главата за петите....
(Не ме разбирайте погрешно. Не казвам да избием всички животни, да сменим мисленето си към по-добро и да размножим пак животните. Надявам се, сте схванали за какво ви говоря. Пък ако не сте.. Аз поне си се разбирам. smile.gif )

--------------------
Наоколо е светлина и мрак -
едновременно! -
звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.
Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на
...Бога.

Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло.

+Quote Post
xskacorex
коментар Dec 8 2005, 12:12 AM
Коментар #93

protocol down

Коментари: 1855
Регистриран: 12-January 03
Град: Пловдив
Потребител N: 4

ehh.. mamo!
laugh.gif cool.gif wub.gif

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Dec 8 2005, 08:56 AM
Коментар #94

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Guiltless grill? Is there another kind?

--------------------

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Dec 8 2005, 10:54 AM
Коментар #95

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

Хи хи хи

+Quote Post
Graveyard
коментар Dec 9 2005, 05:21 AM
Коментар #96

Непросветен
*

Коментари: 14
Регистриран: 7-December 05
Потребител N: 1068

След като изгледах този филм представите ми за живота се промениха... Когато порасна искам да работя в кланница! tongue.gif

--------------------
Soon or later all of you will come to me!

+Quote Post
†MidiaN†
коментар Dec 9 2005, 02:55 PM
Коментар #97

Прослушващ метъл
**

Коментари: 82
Регистриран: 9-December 05
Потребител N: 1070

Ако някой си мисли, че ще помогне на някой, като престане да яде месо, най - вече на животинчетата с мили муцунки, просто дълбоко се заблуждава
Тва, че някой специално демонстративно бръчи фасонче при вида на печено, няма да спре никой да продължи да си коли животинчетата
Въпрос на избор

--------------------
Pale colors paint the picture of mankinds usurped hallucination
You dreamt but alas you were dead.
A faded bruised clone of the imitation that was copied centuries ago
There is no wailing and no grief and there are not enough tears in the
sky to mourn the fall of man, not enough strength to raise our heads
and say farewell...

+Quote Post
Ro6ava GarGa
коментар Dec 9 2005, 11:38 PM
Коментар #98

трансгалактически гаргаробластер

Коментари: 1440
Регистриран: 2-May 05
Град: ...на Луната
Потребител N: 800

да,въпрос на избор...на моя избор да ям храна която ве4е ме е гнус да ям...само поради факта 4е е живяла неестествено или НАИ-МАЛКОТО не е здравословна...не се опитвам да спася света...правя избор за СЕБЕ СИ...
за 38748347път-темата не я постнах с цел да навивам НИКОИ за НИЩО...
Цитат
Тва, че някой специално демонстративно бръчи фасонче при вида на печено
защо се опитвате да изкарате вегетарианците някви позиори?ами тези които не пушат?не е ли същото като да запалиш цигара пред непуша4?

--------------------
Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Dec 9 2005, 11:42 PM
Коментар #99

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28394
Регистриран: 12-January 03
Град: София
Потребител N: 3

Цитат(Ro6ava GarGa @ Dec 10 2005, 12:38 AM)
ами тези които не пушат?не е ли същото като да запалиш цигара пред непуша4?

Определено не е, що за абсурдно сравнение. wink.gif Като ям месо в твое присъствие, вредя ли ти на здравето?!

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
Ro6ava GarGa
коментар Dec 9 2005, 11:48 PM
Коментар #100

имах предвид факта 4е непуша4ите могат да се примирят с това да ги тровиш,стига много любезно да попиташ:"извиняваи,имаш ли нещо против?"(наблюдавала съм го,а дори и Стефан го каза)
поросто "специално демонстративно бръчи фасонче"?!?!?

--------------------
Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.

+Quote Post
_FcalmTL_
коментар Dec 9 2005, 11:57 PM
Коментар #101

Прослушващ метъл
**

Коментари: 113
Регистриран: 20-February 04
Потребител N: 403

Цитат
"Както знаете, ученици, последната реакция не може да бъде извършена в човешкия организъм, тъй като той не синтезира ензима целулаза. Човекът не е пригоден като тревопасните животни да разгражда целулозата, той преди всичко се храни и с месо. Хааайде пишете..."

Не мисля че трябва да се прибързва толкова лесно с такова заключение! Дори и да е точно така, може би човешкият организъм не се нуждае от резултата получен от тази реакция. В растителната храна могат да се намерят почти всички, ако не и всички, нужни вещества за човешкия организъм, че даже и някои които допринасят допълнително за неговата виталност и добро състояние! Което предполага избора на много хора да станат вегетерианци... Не мога да разбера защо толкова ядосано противопоставяте вегетирианството с яденето на месо, след като никой не ви е поставил като идея, че е правилно да не се яде или трябва да се спре изцяло яденето на месо. Дори напротив, месото има своето място в хранителната верига на хората, никой не го е отрекъл! Това дали някой ще избере да е изцяло вегетерианец си е негово право и в действителност може да се живее пълноценно и така! С начина си на изказване вие не приличате на хора, които са избрали да ядат месо, защото то е полезно или защото е правилно. Нито пък изказвания от сорта на "Хората са хищници.", които са крайно невярни, могат да бъдат оправдание. Много повече приличате на хора които се опитват да противопоставят две неща и да отричат нещо действително и нещо добро, като вегетерианството! Можете поне да го приемете и признаете като нещо пълноценно и съществено без да оплювате излишно.
И най-накрая нещо което никой не забеляза, или просто е решил, че е по-лесно да го заобиколи, въпреки че доста хора го споменаха в тази тема. Това че никой не иска да ви каже че яденето на месо е крайно лошо и неправилно! Но злоупотребата която се извършва с разпорстранението, и понякога с консумацията му, е неправилна и крайна!

--------------------
Празнотата е пътят...

+Quote Post
Niilo
коментар Dec 10 2005, 12:05 AM
Коментар #102

Ню Уейв Хомосексуалист

Коментари: 692
Регистриран: 15-March 05
Потребител N: 770

Ro6ava GarGa, заеби, не се нерви wink.gif

Всеки решава каквото си иска, просто погледнете и от другата гледна точка, без да се правите на интересни с изключително тъпите си и плоски шеги.

--------------------
Мусака - мъжете знаят защо...

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Dec 10 2005, 09:42 AM
Коментар #103

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

мммммммммммм....... Кой друг огладня?

--------------------

+Quote Post
Niilo
коментар Dec 10 2005, 01:30 PM
Коментар #104

Ню Уейв Хомосексуалист

Коментари: 692
Регистриран: 15-March 05
Потребител N: 770

Забавен както винаги...

--------------------
Мусака - мъжете знаят защо...

+Quote Post
†MidiaN†
коментар Dec 10 2005, 04:56 PM
Коментар #105

Прослушващ метъл
**

Никой не говореше за убеждение за нищо, ако това ще те успокои ; )
Една солидна част от така нареклите се вегетарианци са наистина готови да лъснат под светлините, другата наистина си ги е гнус
Нищо против никой ; )

--------------------
and say farewell...

+Quote Post
_FcalmTL_
коментар Dec 10 2005, 05:50 PM
Коментар #106

Прослушващ метъл
**

Цитат
Никой не говореше за убеждение за нищо

Да но доста хора се държаха така все едно някой ще им изтръгне месото от ръцете... smile.gif
Цитат
Една солидна част от така нареклите се вегетарианци са наистина готови да лъснат под светлините, другата наистина си ги е гнус

Как стигна до тези изводи и за какви светлини говориш? Не мисля че има човек, който да се е отказал от месото, и да е станал вегетерианец, за да парадира с това, малко е смешно да се твърди! Тука става въпрос за лични промени в човека, които го водят към определени ценности и определен начин на живот! Повечето вегетерианци преди да станат такива са се хранили с месо и едва ли погнусата от самото месо ги е накарала да се откажат от него, по-скоро погнусата от това как се злоупотребява с животните, и целите с които се прави това нещо!

П.П. Не осъждай толкова лесно хората и десйтвията им в позьорство, защото същите обвинения могат да се отправят и към другата страна където изказванията на някои са доста глупави! Но ще бъде основателно! smile.gif Въпроса не е в това!

--------------------
Празнотата е пътят...

+Quote Post
†MidiaN†
коментар Dec 10 2005, 06:08 PM
Коментар #107

Прослушващ метъл
**

Веселото тук е идеята, че спасяват по този начин ; )
Без никакво угризение, наистина казвам, че има парадиращи, въпреки че този израз изобщо не приляга някакси ^^
Свързан именно с това е всъщност .. Първият ми пост в тази тема
А че всичко си е до човека, факт, който абсолютно никъде не съм засягала
Но ако искаш запознанство с въпросните парадиращи вегетарианци, само ми кажи, мога да дам гаранция, че в случая самите те, а не твърдението е смешно ; )
Осъждането е лесно, ако преди това се погледнеш в огледалото
А до същината на въпроса беше време отдавна да се стигне ; )

--------------------
and say farewell...

+Quote Post
_FcalmTL_
коментар Dec 10 2005, 07:20 PM
Коментар #108

Прослушващ метъл
**

Цитат
Веселото тук е идеята, че спасяват по този начин

Тук няма нищо "весело", хората избират този начин на на живот, защото не искат да са част от това, с което се злоупотребява, вероятно едновременно с това и по здравословни причини...! Не става въпрос за пряко спасение. По този начин се създава една толерантна атмосфера, която в действителност е нужна за опазването им! Все отнякъде трябва да се почне нали. smile.gif
Цитат
Без никакво угризение, наистина казвам, че има парадиращи

Вероятно има и такива хора. Но е факт че ги има и навсякъде другаде! Защо се сети точно за тях? Тук привидно, сред тези които по някакъв начин изказват положително мнение за опазването на животните, не виждам такива! Не слагай всичко и всички под един знаменател! Обърни внимание на хората които казват това което мислят! wink.gif smile.gif

--------------------
Празнотата е пътят...

+Quote Post
†MidiaN†
коментар Dec 10 2005, 11:24 PM
Коментар #109

Прослушващ метъл
**

Апф
Горните постове
Моля ви
..

Така нареченото почване започва да ми звучи само като '.. и ще завладеем света, и той няма да яде месо ..' О.О
А бих нарекла именно спонтанната идея за пряко спасение за по - приемлива ;\
Никога думата 'трябва' не ми е била симпатична, за протокола ^^

А за въпросните хора, винаги ще ги има навсякъде, а ако не ми бодяха очите, може би нямаше да се сетя точно за тях, да ; )
..
Aз пък тръгнах с убеждението, че всеки естествено казва каквото мисли
Изключително похвално, както съм казвала не само веднъж

Аман с тия знаменатели обаче
Аз на никого не слагам, секи сам си го влачи ; )

--------------------
and say farewell...

+Quote Post
Beerzebub
коментар Dec 10 2005, 11:50 PM
Коментар #110

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Потребител N: 8

Ех, да... филмът е гаден, но определено няма да ме откаже да ям месо. Не смятам, че е правилно да си жертвам здравето за някаква неосъществима идея.
А и обожавам месо... smile.gif

--------------------
meh.

+Quote Post
_FcalmTL_
коментар Dec 11 2005, 01:29 AM
Коментар #111

Прослушващ метъл
**

Хахаха...

Цитат
Така нареченото почване започва да ми звучи само като '.. и ще завладеем света, и той няма да яде месо ..'

Хаха, а защо ти звучи така? И защо вегетарианците ще завладяват света, само за да изтръгнат месото на някой? След като казах няколко пъти ясно, че не става въпрос за спирането на ядене на месо, ами частично за злоупотребата и излишната експлоатация с животните! Това че споменах вегетарианството и подчертах неговите положителни черти беше просто изказване, предназначено за тези които го противопоставят с яденето на месо и го оплуват ядосано! Не съм се опитвал да убедя никой в това да престане да яде месо. Просто давам пример как може да се обърне внимание на излишната вреда, която се нанася на животните, и как е добре да не се подминава това!

Цитат
А бих нарекла именно спонтанната идея за пряко спасение за по - приемлива ;\

Защо, това да се опазват животните за теб лоша идея ли е? Това как я приемаш зависи само от теб! wink.gif smile.gif

Цитат
А за въпросните хора, винаги ще ги има навсякъде, а ако не ми бодяха очите, може би нямаше да се сетя точно за тях, да ; )
..

Явно ти бодат очите и когато си в къщи и пишеш във форума, в темата за животни? laugh.gif smile.gif

--------------------
Празнотата е пътят...

+Quote Post
†MidiaN†
коментар Dec 11 2005, 11:09 AM
Коментар #112

Прослушващ метъл
**

И аз казах много неща много ясно ; )
Никой не оплюва нищо, никой не убеждава никой /а всъщност започнах да си мисля, че несъзнателно се опитваш да ме настъпиш/ ; )
Мрънкането на неосъзнати как не бивало да се постъпва така или иначе винаги ме е дразнело, да
А лично не търпя никой да ми поднася тепсийка кое било 'добро' и не
; )

--------------------
and say farewell...

+Quote Post
_FcalmTL_
коментар Dec 11 2005, 03:07 PM
Коментар #113

Прослушващ метъл
**

Цитат
Никой не оплюва нищо, никой не убеждава никой /а

Ти не, но други хора го правят. smile.gif
Цитат
всъщност започнах да си мисля, че несъзнателно се опитваш да ме настъпиш/ ; )

Значи мислиш погрешно, защото всичко което казах дотук е съзнателно и целта ми не е била да "настъпвам" никой! wink.gif smile.gif
Цитат
Мрънкането на неосъзнати как не бивало да се постъпва така или иначе винаги ме е дразнело, да

Хаха, а кой ти е казал как да се постъпва? Може би сама си се убедила в мнението на някой друг. И кое е осъзнато и неосъзнато? Не е ли осъзнато това да говориш за нещата такива каквито са!? А неосъзнато да отричаш неща които са съществени!? Защото природата действително е застрашена и животниските видове са част от нея, както и хората! Не мислиш ли че това е еднакво важно и важи за всички хора, след като зависят от това? И не те убеждавам в нищо, просто ти задавам въпрос, за да видя какво мислиш!
Цитат
А лично не търпя никой да ми поднася тепсийка кое било 'добро' и не
; )

Надявам се тогава нищо не ти пречи да изтърпиш чуждо мнение? smile.gif Защото аз говоря за това, което виждам и го изказвам пред вас!

П.П. Колко жалко че не отговаряш на повечето ми прости въпроси! sad.gif Ще се радвам ако го направиш. smile.gif
Освен това искам да ти дам един съвет, ако позволяваш. rolleyes.gif smile.gif Не търси подобни конспирации, като с вегетарианците, защото е глупаво и дори смешно само като си помилсиш, че за тези хора може да е по-важно това по някакъв начин да "завладеят света" и това да спрат месото на другите, от здравословния начин на живот който водят и от това да опазват животните! Или от принципите им за несъгласие със злоупотребата с животни! Ясно е че производството на месо за храна няма да спре и няма причина това да става, но представи си ако всички хора смятаха че месото е най-важното, тогава със сигурност щеше да има много повече насилие и злоупотреба които и сега ги има! wink.gif

--------------------
Празнотата е пътят...

+Quote Post
Ro6ava GarGa
коментар Dec 11 2005, 03:08 PM
Коментар #114

Цитат(Beerzebub @ Dec 11 2005, 12:50 AM)
...да си жертвам здравето за някаква неосъществима идея.

1во ако се постараеш да следиш какво ядеш можеш да компенсираш липсата на месо(без да има фатални wink.gif последици).
2ро коя идея не е осъществима?

--------------------

+Quote Post
Beerzebub
коментар Dec 11 2005, 04:29 PM
Коментар #115

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Потребител N: 8

Цитат(Ro6ava GarGa @ Dec 11 2005, 03:08 PM)
1во ако се постараеш да следиш какво ядеш можеш да компенсираш липсата на месо(без да има фатални wink.gif последици).
2ро коя идея не е осъществима?

1. "Без да има фатални последици." не е никак успокоително! Както се изразиха по-горе човекът не е пригоден за изцяло растителна храна. Месото съдържа незаменими вещества, кои се съдържат в много по-малки/трудно отделими количества или изобщо отсъстват дори в популярните заместители. Това важи в особенс степен за децата.

2. Идеята че нещо ще се постигне ако спра да ям животински продукти.

Личният ми съвет: Вегетариантствайте, но с мярка. Човек има смесена храносмилателна система, ако сравним същите при едно тревопасно и един хищник. При растителноядните и плодоядни животни разгънатата дължина на червата е 10-12 пъти по-дълга от телата им. При хищниците тази цифра е около 3. Това е така защото месото се разгражда и загнива по-лесно и бързо.

--------------------
meh.

+Quote Post
†MidiaN†
коментар Dec 11 2005, 04:55 PM
Коментар #116

Прослушващ метъл
**

Никой не ми е казвал как се постъпва, сичко само ми е мрънкало как се постъпва ; )
Осъзнато е да разбереш, че на никой не помагаш, като не ядеш животинчета
Ще се наложи да повторя, тва, че някой не ги яде, не спира друг да си ги коли ; )
Но не .. Ше спасяваме милите муцунки, ще ги спасяваме, да
А не мисля, че това е обвързано със здравословното съществуване ; )
Природата си знае работата
Предлагам да й се доверите ; )
Уважавам чуждото мнение, когато не е разредено с минерална вода ^^
Мисля, че отметнах всичките ти въпроси, дори и онези с драматично къдрещи се два препинателни знака ^^
РИП {}

--------------------
and say farewell...

+Quote Post
_FcalmTL_
коментар Dec 11 2005, 04:57 PM
Коментар #117

Прослушващ метъл
**

Цитат(Beerzebub @ Dec 11 2005, 02:29 PM)
Личният ми съвет: Вегетариантствайте, но с мярка. Човек има смесена храносмилателна система, ако сравним същите при едно тревопасно и един хищник. При растителноядните и плодоядни животни разгънатата дължина на червата е 10-12 пъти по-дълга от телата им. При хищниците тази цифра е около 3. Това е така защото месото се разгражда и загнива по-лесно и бързо.

Съветът ти е правилен в действителност. smile.gif Човек не трябва да е обсебен нито от ценностите които е придобил с вегетарианството, нито пък други хора да са обсебени от идеята за отричането му. smile.gif В действителност това да станеш вегетарианец е един продължителен процес за който се изисква време. Не може просто така да спреш да ядеш месо, дори има случаи когато хората заболяват от такива прибързани действия. Това естествено си зависи до голяма степен от организма на човека. Но като всяка една идея вегетарианството преди да е обект на желание, трябва да бъде обмислено и човек да разбере защо го желае! smile.gif

--------------------
Празнотата е пътят...

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Dec 11 2005, 05:04 PM
Коментар #118

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

Добре бе, а ако във филмчето към животните се бяха отнасяли добре, това щеше ли да ви предизвика да пишете страници с глупости. Като се борят вегетарианците да убедят хората, че е вредно яденето на месо, що не направят едно такова филмче, а показват онова. Двете неща нямат нищо общо.

Всъщност за какво се борат вегетарианците - да не ги боли животните, или да докажат че хората не трябва да ядат месо. Защото до сега от всичките тия тъпи флашове и филмчета съм се убедил че е първото, а от писанинята в темите - второто.

А бе с две думи - puke.gif

+Quote Post
_FcalmTL_
коментар Dec 11 2005, 05:50 PM
Коментар #119

Прослушващ метъл
**

Цитат
Като се борят вегетарианците да убедят хората, че е вредно яденето на месо, що не направят едно такова филмче, а показват онова. Двете неща нямат нищо общо.

Може би защото не се борят да убедят хората, че не трябва да се яде месо, ами че не трябва да има излишно насилие и злоупотреба сред животните! Колко пъти трябва да се повтори, за да ви се отговори на въпросите? wink.gif

Цитат
Всъщност за какво се борат вегетарианците - да не ги боли животните, или да докажат че хората не трябва да ядат месо. Защото до сега от всичките тия тъпи флашове и филмчета съм се убедил че е първото, а от писанинята в темите - второто.

Може би не се борят за това животните да не страдат, ами са го приели като идея за себе си! smile.gif А и вероятно когато човек причинява страдание на живо същество, причинява страдание и на себе си... smile.gif
От писанията в темите какво точно си се убедил? Къде някой се бори за това да спреш да ядеш месо? Хората много обичат да търсят конспирации във всичко. Според мен в спокойни и искрени мнения, които по никакъв начин не се опитват да налагат нещо, няма нищо лошо! Може би вие оставате с усещане че са истинни и не желаете да ги приемете поради привързаноста си в това, в което сте вярвали досега! smile.gif Това е ваше право, но не може да се противопоставяте толкова крайно на едно спокойно и просто мнение, което по някакъв начин ви е разтревожило или подразнило. Вместо това може да се опитате да го разберете. И в последствие да го отхвърлите или приемете, което зависи от вас. Защото досега виждам хора които сляпо се опитват да отхвърялт нещо..., или пък ако в действителност го отхвърялте за себе си, то тогава може да го примете като факт за останалия свят, с който вие сте неразривно свързани! ...намират нещо за което да се захванат и не могат да отговорят на най-простите въпроси, нито пък се опитват да разсъждават. Или разсъждаването им се изчерпва с това как да отхвърялт мнението на другия и да му се противопоставят на пук! no.gif
smile.gif

--------------------
Празнотата е пътят...

+Quote Post
_FcalmTL_
коментар Dec 11 2005, 06:10 PM
Коментар #120

Прослушващ метъл
**

Цитат
А не мисля, че това е обвързано със здравословното съществуване ; )

Това е твое право, но то не може да промени някои факти. smile.gif
Цитат
Осъзнато е да разбереш, че на никой не помагаш, като не ядеш животинчета
Ще се наложи да повторя, тва, че някой не ги яде, не спира друг да си ги коли ; )
Но не .. Ше спасяваме милите муцунки, ще ги спасяваме, да

Цитат
Природата си знае работата

Да но някои хора не си я знаят! wink.gif Човек има силата да използва природата и да експолатира благата и, но същевременно с това има и силата да я закриля! След като има тази сила не трябва да злоупотребява с това което му е дадено ами да се стреми да го опази и да го използва дотолкова доколкото му е нужно, защото може би един ден да няма да има на какво да прилага тази сила! Така че колко пъти трябва да се повтори че никой не иска да ви спре яденето на месо, спасяването на животнките става като се спре да се избиват повече отколкото е нужно!
Цитат
Мисля, че отметнах всичките ти въпроси, дори и онези с драматично къдрещи се два препинателни знака ^^

Да отметна ги, но не им отговори. happy.gif smile.gif

--------------------
Празнотата е пътят...

+Quote Post

12 страници V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 20th June 2025 - 05:39 PM