![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
Наложи ми се да се сблъскам с подобен проблем(не лично за щастие) и както винаги в такива ситуации,да взема позиция
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Може би трябва поне да загатнеш какво точно оправдава "подобната посъпка"...
-------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
"всичко е неоправдано, той/тя ако не иска да се е*е с ония/онази няма да го направи" - Данчо ларкрафта
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Защо да има оправдание-а защо да има вина? Трябваше и да споменеш кой е изневерил.
Според мен изневярата може да бъде неоправдана само ако не е истинска, Във всеки друг случай, ти си имал някакви отношения и някакви чувства към друг и в даден момент си ги проявил. Изведнъж се чувстваш така сякаш искаш да си с другия(дори и да е моментно) и нещата проличават или твоят човек интуитивно разбира, че нещата са се променили в този момент., Оправдан ли си в този момент?Има два аспекта. Не си оправдан, ако имаш наистина силни чувства към досегашния човек, минали сте през много неща заедно и един на друг сте си доказали, че заедно нещата са истински и че искате да го правите заедно(живеенето). Тогава нямаш сериозно оправдание. Всеки път когато се появи желание за друг-силно и разколебаващо, независимо дали физическо или духовно интимно, ти би трябвало да си казваш-какво правя? Чувствата да излезнат и да прояснят съзнанието. Не е ли моят човек, когото обичам и с когото искам да имам някакво бъдеще, ами още по-лошо-той/тя не желае ли толкова силно да бъде с мен, че аз да се откажа от него/нея заради моментно състояние? Изобщо мисля, че изневярата при силна връзка може да бъде неоправдана, а иначе влечението не към твоя партньор, а към друг си е сериозно оправдание за да изневериш. Задълбаваме към въпроса колко ни е верен човекът до нас. Колкото и да вярваме в него, колкото и да го обичаме, колкото и да сме сигиурни,изпитали,горяли,зрели-ако един ден той каже че има интимни отношения с друг и ти в момента не си му нужен. Тази страшна обида към теб не може да бъде оправдана. Всичко друго може. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Завиви какво всъшност се разбира под 'изневяра'. Зависи как се чувстват един към друг двамата човека,каква е била ситуацията и до каква степн чувствата са истински.
Аз всъшност въобще не приемам,разбирам термина 'изневяра'. И пак,отново,както винаги, всичко си е частен случай. И търсенето на оправдание,надали е най-правилното. Последиците трябва да бъдат приети,според фактите. А когато двама човека се обичат нищо не може да бъде твърдяно. п.п>;И накратко,да лягам да спя. -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
blame,говориш общи приказки,всичко е частен случай,да,но въпросът ми беше за вас оправдана ли е, по принцип... Все пак благодаря за отговора
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
^извинявай, ама баси простотията
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
^извинявай, ама баси коментара
![]() -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
^
![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 114 Регистриран: 25-January 06 Град: Пловдив Потребител N: 1126 ![]() |
При силна и истинска връзка няма изневяра !
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Цитат(`Xandria` @ Feb 17 2006, 08:30 PM) Наложи ми се да се сблъскам с подобен проблем(не лично за щастие) и както винаги в такива ситуации,да взема позиция ![]() Аз имам още един въпрос. Въпросният "много скъп човек" момче или момиче е? ![]() Сорка, не се сдържах. Тия дни съм много щастлив... като идиотче. ![]() ![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(People = Shit @ Feb 18 2006, 02:43 AM) При силна и истинска връзка няма изневяра ! няма...колкото да ядеш боб и да няма Пръдня ! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 449 Регистриран: 17-November 05 Град: Бирария "Улицата" Потребител N: 1024 ![]() |
има оправдана... аз винаги се оправдавам...
![]() -------------------- Cry, Die, Pray, Bleed... My Angel
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Има голямо значение дали мъж е изневерил или жена. Ако е мъж, му е простено, щото мъжете са такива и не могат да се сдържат. Ако пък е жена... в корана пише да се убие публично с камъни.
![]() ... А сега сериозно - оправданията не са важното в случая. Когато се случи нещо такова в една връзка, това е един голям крах на взаимното доверие. Ако човекът, който е сгафил, го приема като грешка и наистина иска да му бъде простено и да си остане с човека с който има връзка, то би трябвало ситуацията да се преглътне и връзката да продължи. Обаче ако не е особено сигурен... реже се пъпната връв. Изневярата не може да бъде оправдана, но може да бъде простена. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ню Уейв Хомосексуалист ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 15-March 05 Град: Пловдив Потребител N: 770 ![]() |
Цитат Изневярата не може да бъде оправдана, но може да бъде простена. ![]() Както вече беше споменато по-горе - при истинска връзка, когато нещата не са просто ей-така, за разнообразие, изневярата е показател за нещо, което липсва в тази връзка. Лошото е когато човекът, който е извършил изневярата, не съжалява за нея... Оправдана изневяра няма, при каквито и да било обстоятелства. Щом обичаш и държиш на един човек, не би трябвало да му причиняваш това, било то и без той да узнае. Непростимо е... и най-малката лъжа в една връзка поставя нейния ранен или късен край, уви. -------------------- Мусака - мъжете знаят защо...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Цитат Лошото е когато човекът, който е извършил изневярата, не съжалява за нея именно според мен всяко нещо може да бъде оправдано, но пък зависи от критериите под които го гледаш...случвало ми се е да имам някакво моментно влечение към друг човек по време на сериозна връзка, но пък не съм си помисляла да изневеря. в крайна сметка аз не бих простила (или поне ще го направя след много време) такова нещо, затова не бих наранила така човека до мен. според мен изневярата е доказателство за недостатъчно воля и вяра в чувствата ти в човека до теб. според мен влечението към друг е изпитание, през което трябва да се мине, за да се докажат и утвърдят чувствата. от което според мен следва, че изневярата е оправдана, до толкова, до колкото проличава истината. -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Beerzebub @ Feb 18 2006, 02:47 AM) Аз имам още един въпрос. Въпросният "много скъп човек" момче или момиче е? ![]() Сорка, не се сдържах. Момиче е,не знам доколко има значение кой от двамата е,но е нежната половинка в случая. Просто разклати цялото ми мнение относно нея,а е наистина скъп човек,още повече,че аз помагам за това,което прави,и съжалявам. ![]() Задоволено ли е любопитството ти вече? ![]() Цитат(stage @ Feb 17 2006, 10:14 PM) ^извинявай, ама баси простотията ![]() Има ли въобще тема,в която да не се изплюеш подобаващо? Щом мислиш,че е простотия не отговаряй ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Цитат(`Xandria` @ Feb 17 2006, 10:11 PM) blame,говориш общи приказки,всичко е частен случай,да,но въпросът ми беше за вас оправдана ли е, по принцип... Знам. По простата причина,че не харесвам ,не обичам такива ситуации. Всичко е различно м/у хората и общ знаменател, общи стъпки,по които трябва да се действа,мисли няма. Всичко си е за Всеки. И това трябва да бъде разговор м/у двамата човека. няма формули,термини,константи - просто си летят нещата.... Но продължавам да дълбая на едно място. -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Цитат(`Xandria` @ Feb 18 2006, 12:33 PM) Има ли въобще тема,в която да не се изплюеш подобаващо? има ! Цитат Просто разклати цялото ми мнение относно нея,а е наистина скъп човек,още повече,че аз помагам за това,което прави,и съжалявам. А сега го направи и публично достояние ! ![]() А има ли някой дет не е изневерил тук, освен Niilo и мене ? ![]() Цитат според мен всяко нещо може да бъде оправдано, но пък зависи от критериите под които го гледаш ми, да ...примерно може да кажеш че си се напила, и затова си изневерила...голямо изпитание е ! Цитат blame,говориш общи приказки,всичко е частен случай ми как да говори не общи приказки, като не е запозната с точната ситуация. ![]() Този коментар е бил редактиран от stage на Feb 18 2006, 03:48 PM -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
^Няма да се занимавам с флудърските ти постове повече,просто доказа,че няма тема,в която да не кажеш някоя глупост.
Спирам да коментирам,тъй като усещам как темата изпростява,благодарение на постове като твоите,хиляди благодарности P.S. Публично достояние,да,казах и адреса,телефона,името... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(stage @ Feb 18 2006, 03:42 PM) Цитат blame,говориш общи приказки,всичко е частен случай ми как да говори не общи приказки, като не е запозната с точната ситуация. ![]() Мисля,че момичето достатъчно ясно ме разбра,ти защо се намеси не знам,поста ми беше лично към нея. ![]() Достатъчно нафлудих темата,надявам се се спря и ти. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Цитат(People = Shit @ Feb 18 2006, 02:43 AM) При силна и истинска връзка няма изневяра ! Съгласна съм...Поне за мен точно ИЗНЕВЯРАТА не е оправдана. Ако сте се обичали истински, държали сте толкова много един на друг...Защо се е случило? Лично за мен изневярата означава КРАЙ за една връзка. Ако човекът до теб ти изневери, значи не държи на теб, поне не в степента, в което ти си мислела, че го прави. За какво ти е да се занимаваш с такъв човек? Според мен в такава ситуация НЯМА такова нещо като "втори шанс". |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Приятелко, говориш общи приказки и още повече заядливи. Ако толкова силно обичаш някого и ако просто битът ви не може да съществува ако не сте заедно-какво ще напарвиш ако ти изневери? На другия ден ще му кажеш да си ходи? Толкова време си искала да бъдеш с него и сега изведнъж нещо се пречупва? Съгласен съм, че в такъв момент нещо в теб се чупи, но не може да се говори общо.
-------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Цитат(sharon @ Feb 18 2006, 04:44 PM) Цитат(People = Shit @ Feb 18 2006, 02:43 AM) При силна и истинска връзка няма изневяра ! Съгласна съм...Поне за мен точно ИЗНЕВЯРАТА не е оправдана. Ако сте се обичали истински, държали сте толкова много един на друг...Защо се е случило? Лично за мен изневярата означава КРАЙ за една връзка. Ако човекът до теб ти изневери, значи не държи на теб, поне не в степента, в което ти си мислела, че го прави. За какво ти е да се занимаваш с такъв човек? Според мен в такава ситуация НЯМА такова нещо като "втори шанс". Чакай, чакай. Това, че някой изневерява, по-скоро значи, че е слаб, а не, че не държи толковa на човека, с който има връзка. Както е казал народният поет: What has stood for years still stands Along the way the guilt remains... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^А кой народен поет е това?
-------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Джибриу Сисе
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Цитат ми, да ...примерно може да кажеш че си се напила, и затова си изневерила...голямо изпитание е ! би ли могъл да бъдеш по-пошъл?? Цитат Ако човекът до теб ти изневери, значи не държи на теб, поне не в степента, в което ти си мислела, че го прави. За какво ти е да се занимаваш с такъв човек? Според мен в такава ситуация НЯМА такова нещо като "втори шанс". а според мен не трябва да е така. в смисъл, че не е въпрос до това дали държи на теб, а цялостно отношение. например аз не бих постъпила така с никой, макар да не държа на него, колкото се очаква. според мен при една изневяра трябва да има втори шанс...но с презумпцията, че това може да се повтори, след като се е случило веднъж. но пък всичко си зависи от взаимоотношенията. бих разбрала някой ако не ми даде втори шанс при такава ситуация, но аз пък бих дала...ако човека до теб ти е доказвал достатъчно, че е искрен, тогава след една изневяра няма обезателно да се сложи край на връзката...така мисля, че е правилно. пс. мерси за поправката, инс -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат нс...но с презумцията, че то презумпцията ![]() ![]() Иначе мисля, че е така. Макар че оттук нататък нещата ще бъдат много сложни. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 848 Регистриран: 27-February 04 Потребител N: 408 ![]() |
Според мен изневярата каквато и да е е показател за някакъв дори минимален проблем във връзката.Оправдание е ако си го направил примерно на купон и адски много съжелява6,макар 4е ли4но аз трудно бих простила за такова нещо.
Пък не си представям е така срещаш някои привлича те и изневеряваш на човека, с който се чустваштолкова добре и си сигурен във връзката ви. За това няма оправдание.. -------------------- Wake up
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Абе... все си мисля, че ако връзката е пълноценна и истинска, изневяра няма да има... Иначе винаги става. Лично за мен е по лошо когато човек мисли да изневери на половинката си, но не го прави. Ами нека го направи и се види дали е простимо...
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 23rd July 2025 - 01:43 PM |