![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 412 Регистриран: 21-January 05 Град: Dirty olde town of Sofia Потребител N: 729 ![]() |
Сетих се за още една група, която всъщност е един от най-ярките примери при мен - Sonata Arctica. Да, Shy е хубава балада, ама иначе въобще не я слушам тази група, а познавам хора, които ги слушат в промишлени количества..
-------------------- To light a candle is to cast a shadow...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cosmic Sailor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1451 Регистриран: 15-March 05 Град: Half Moon Cay, the Bahamas Потребител N: 771 ![]() |
^Аз.. Аз ...For The Sake Of Revenge е един от най добрите LIVE албуми които съм слушал
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 38 Регистриран: 18-February 06 Град: 9-я кръг на Ада Потребител N: 1170 ![]() |
Е па Мейхим не моа ги дишам!!! Аз съм си за БУРЗУМ!!!
-------------------- APO PANTOZ KAKODAIMONOZ!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 4 Регистриран: 6-April 06 Град: у наЗЕ Потребител N: 1275 ![]() |
ами на мен определено много ми хвалят HIM и Nightwish и всякакви подобни готик блек love и какви ли още не метъл групи все на същия хал
![]() обаче мен не ме кефят -------------------- Съпротивата е ИЗЛИШНА!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
^HIM и Nightwish?Нищо общо. Готик блек love?Няма такова нещо.Незнам откога Nightwish станаха готик група...
![]() П.С. поне изтъкнете някакви причини,поради които дадена група не ви е харесала,а не от сорта "зле са",съкс ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Цитат HIM и Nightwish и всякакви подобни готик блек love ^^ Не се сдържах извинете ме...Ахахахахахахаха ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 33 Регистриран: 9-March 06 Град: Humid Teenage Mediocrity Потребител N: 1205 ![]() |
Това прозвуча малко като една мацка с кожено палто в очз: "Оо, аз такива оперни въобще не харесвам - найтуиш, тристания, уидин темптейшън...."
То няма лошо да не харесваш. Какво си слушала на Nightwish принципно, може да не си случила на песни... Или цялата дискография, което е неспасяемо? Btw не мога да прослушам Kamelot... Чух им дискографията, но малко отвеяно и после я изтрих. Може би да им дам втори шанс, ако някой бъде така добър да препоръча нещо конкретно, от което да започна... -------------------- This reflection in the mirror
Can it really be me? I see no connection With who I wanted to be |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28391 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Btw не мога да прослушам Kamelot... Чух им дискографията, но малко отвеяно и после я изтрих. Може би да им дам втори шанс, ако някой бъде така добър да препоръча нещо конкретно, от което да започна... Започни с "Karma" - което и парче да хванеш оттам, все е от високо качество. Първата песен на Kamelot, която чух, беше "Across The Highlands" точно от този албум - помня, че много ме грабна... По-натам слушай "Epica" и "The Black Halo" - най-големите шедьоври на групата, но хващат малко по-трудно. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
^^Някоя баладка, като Wander или Temples Of Gold няма как да не хване. Ако не си падаш по балади, пробвай със скоростно парче, като Forever или Wings Of Despair
-------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
^^Наистина,Карма няма слабо парче.
![]() ^^^Защо не опиташ конкретно с албумите "Кarma" + "Epica",наистина са талантлива банда,не напразно толкова хора се впуснаха да препоръчват...Ако не ти харесват и след това,няма какво да се мъчиш все пак. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 33 Регистриран: 9-March 06 Град: Humid Teenage Mediocrity Потребител N: 1205 ![]() |
Благодаря ви много, започвам опитите още отсега. Стискайте палци
![]() -------------------- This reflection in the mirror
Can it really be me? I see no connection With who I wanted to be |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 4 Регистриран: 6-April 06 Град: у наЗЕ Потребител N: 1275 ![]() |
sorry za latinicata
dobre de moje da ne sym gi ocelila ot kym stilove no NE GI HARESVAM prosto zaradi samata si muzika predpo4itam mnogo po HARD ne6ta slu6ala sym tristania no kolkoto i da me obejdavate 4e muzikata koqto pravqt te i drugite kato tqh e hubawa prosto ne moga da q vyzpriema ujasno dale4e e ot men kakto kazah az sym roker4eto na tati ![]() -------------------- Съпротивата е ИЗЛИШНА!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Сетих се за още една група, която всъщност е един от най-ярките примери при мен - Sonata Arctica. Да, Shy е хубава балада, ама иначе въобще не я слушам тази група, а познавам хора, които ги слушат в промишлени количества.. Ами "Shy" не им е единствената хубава балада, пич... Искам да ти препоръчам един кавър - "Fade To Black" в изпълнение на Sonata Arctica... То не че е трудно да направиш сполучлив кавър на институция като "Fade To Black", но просто начина, по който Тони Какко и компания го изпълняват, е наистина феноменален!!! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 412 Регистриран: 21-January 05 Град: Dirty olde town of Sofia Потребител N: 729 ![]() |
Е, предполагам, че имат и други хубави балади
![]() Благодаря за препоръката, ще чуя кавъра им на"Fade To Black", най-малкото от интерес как звучи в тяхно изпълнение ![]() -------------------- To light a candle is to cast a shadow...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
И Motorhead са ми лекинко противни, хехе. ![]() ![]() Тая тема що не съм я видял ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Леми си е супер як... и групата е велика и изобщо ![]() Стратовариус и Рапсоди също. Доста ги хвалят, ама са си некви детски групета - на мен даже са ми отегчителни. Не е логично човек с ник ManowarЕдиКвоСи да нарича която и да е група (дори и такива като Blink 192 например) 'детски групета'. А пък за доказали се групи като двете, за които говориш е просто.... малоумно ![]() А пък ще се изкажа и по темата - до сега не е имало група, която някой сериозно мислещ човек да ми е похвалил и рано или късно да не ми е допаднала. Разбира се, не всичко може да се възприеме от първи път, особено ако е далече от досегашни предпочитания. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Не е логично човек с ник ManowarЕдиКвоСи да нарича, която и да е група (дори и такива като Blink 192 например) 'детски групета'. На теб може и да ти се струва нелогично, но моята логика и вкусове съвсем не са толкова плоски като твоите. Оригиналът си е оригинал, а бледите му подобия са смешни, в конкретния случай дори "детски". -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Не ми е много ясно по какви критерии един запознат с тази сцена човек би могъл да сравнява Manowar и Stratovarius, камо ли да нарича едните "бледо подобие" на другите.
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Не ми е много ясно по какви критерии един запознат с тази сцена човек би могъл да сравнява Manowar и Stratovarius... По лични вкусове най-вече (в музиката е така), но могат да се изтъкнат и ред аргументи от композиционно-техническа гледна точка. Нямах предвид точно Стратовариус, но както и да е, нямам особен ентусиазъм да споря за тези неща. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Не е логично човек с ник ManowarЕдиКвоСи да нарича, която и да е група (дори и такива като Blink 192 например) 'детски групета'. На теб може и да не ти се струва нелогично, но моята логика и вкусове съвсем не са толкова плоски като твоите. Оригиналът си е оригинал, а бледите му подобия са смешни, в конкретния случай дори "детски". Искаш да кажеш, че може и да ми се струва нелогично. Ползвай по едно отрицание на изречение, че се объркваш с повече ![]() Цитат могат да се изтъкнат и ред аргументи от композиционно-техническа гледна точка. изтъкни два, моля -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28391 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Stratovarius са вдъхновени от групи като Rainbow и Yngwie Malmsteen's Rising Force и правят техничарски неща, докато Manowar експлоатират епичната страна на хеви метъла. Обективно погледнато, Stratovarius са от пауър метъл бандите, върху които Manowar не са оказали каквото и да е влияние. Композиционно-техническите сходства се изчерпват с употребата на двойни каси и свиренето на сола.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Добре де, поправих скапаната правописна грешка!
изтъкни два, моля Както вече казах не визирам Стратовариус - те са по-различни. Но има безброй групета навъдили се в последните години експлоатиращи сюжета въведен от Меноуор в метъла, изполвайки и подобен стил, композиция и звук. Е, някои вкарват и свои оригинални иновации, като Рапсоди да кажем, но никой не може да достигне величието на Кралете. На мен обаче ми е по-интересно кога ще спрете да се заяждате с мен на тази тема. Ако си бях сложил ник "Азис" нямаше да има толкова заяждания с това. Бах и тъпата история ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
На мен обаче ми е по-интересно кога ще спрете да се заяждате с мен на тази тема. Ако си бях сложил ник "Азис" нямаше да има толкова заяждания с това. Бах и тъпата история ![]() Глупаво е наистина, повечето хора, които познавам и харесват тази група вечно им се подиграват за това, каквото кажат и се до Мanowar се стига ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() И аз искам такива плочки, Радооу... ![]() Извинявам се за офф-а, но не се сдържах - хормонален дисбаланс... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Стига сте пълнили темата с безбожия.
Мисля си, че трудно някой, който харесва Manowar, ще ненавижда Stratovarius. Менулорадо-пиян си, прител, много си пиян. ![]() Има групи, които са ГРУПИ и трябва да си голям чишит, за да не ги харесваш. Майкъл Джексън никак не прилича на любимци като Дарк Транкуилити, но това не ми пречи да харесвам нещата му. Той си е краля. Целият свят го слуша, а аз ще се правя на големия метъл или в случай големия Manowar фен, че да не понасям друго. ЗАтова се подиграват на последните. Manowarado се изказа без да мисли просто. ПО темата-едно е да не харесаш някоя група, както аз Rage-друго е да я изкарваш някаква. Темата си има заглавие! ![]() -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
ОК, щом така казваш, явно ги разбираш нещата, познаваш ме отлично, знаеш какво мисля и дали е правилно... Поздравления за способностите ти, отиди да бачкаш в канал 2001 и там са начетени като теб по секакви въпроси.
Последен Офф - след като не може да се излезе на глава с някои просто вече ще игнорирам напълно всяка провокация по тази тема в рамките на форума. Айде със здраве. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз ще кажа защо все се заяждаме
![]() По принцип Manowar е една от десетте ми най-любими банди. Слушам ги с огромно удоволствие (с каквото слушам само Motorhead и Megadeth), но това по никакъв случай не променя фактът, че са най-безидейното нещо в метъла, което някога съм чувал. Не ме разбирай погрешно, велики са, те са Четиримата Крале (Кралете Четирима), но просто пращят от безидейност. В същото време, групи като Страто и Рапсоди могат да се похвалят с несравнимо разнообразие. Да ги наричаш групета е напълно нелогично. Ако не се лъжа Менуор имат по-малко албуми от Страто, например. Така че, време е да осъзнаеш, че ManOwaR НЕ СА идейни и НЕ СА влиятелни колкото някои далеч по-млади банди. ![]() А пък ако хронологично сравняваш Рапсъди и Менуор ще можеш да стигнеш и до изводът, че Рапсоди определено не са назад в техническо и най-вече композиционно отношение. Warrior, между другото двете банди в последните си албуми рядко използват двойна каса. Едните се опитват да са прекалено епични за да им трябва, а другите са опростили музиката прекалено много за да може да изтърпи нещо такова. И последни думи. Радо, според теб това не е ли смешно? Сериозно те питам ![]() ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
По принцип Manowar е една от десетте ми най-любими банди. Слушам ги с огромно удоволствие (с каквото слушам само Motorhead и Megadeth), но това по никакъв случай не променя фактът, че са най-безидейното нещо в метъла, което някога съм чувал. Е, сега, това е прекалено вече. За годината, в която дебютират, съвсем не са безидейни. Все пак Manowar са бащите на пауър метъла, редом с Helloween - сиреч, измислили са нещо ново. Ако им липсваха идеи, нямаше да са толкова влиятелна банда. Че не са си развили стила колкото други банди, е друг въпрос. -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Така и не можах да харесам Aghora. Сума ти народ ми ги хвали какви новатори били, колко технично свирели и т.н. Слушам им аз албума и заспивам от скука. Като добавим и безумните текстове, нещата съвсем потъват.
The Sins Of Thy Beloved също не успях да ги асимилирам. Имат идеи, но са така поднесени, че въобще не ме грабват... -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 1st May 2025 - 02:50 PM |