Групи, които много ви хвалят, ама не можете да харесате, край на хейтърството |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
Групи, които много ви хвалят, ама не можете да харесате, край на хейтърството |
Mar 18 2006, 11:48 AM
Коментар
|
|
WARLORD Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 |
За Blind Guardian - на тях всеки албум им е различен и имат поне три обособени периода в творчеството си, така че не знам какво да ти препоръчам. До "Tales From The Twilight World" си жулят бесен спийд, после до "Imaginations From The Other Side" / "The Forgotten Tales" правят образцов епичен пауър метъл, а оттам насетне започват да експериментират с прогресив и повече оркестрални елементи. Лично за мен "Nightfall In Middle Earth" е най-големият им шедьовър. Браво Уориър изключително точно представяш нещата за тази велика група, точно както и аз ги разбирам. А що се отнася до групите, не се сещам в момента примери. Но виждам, че доста от писалите по темата казват - "насилвах се да ми харесат, но не стана" - ами много ясно, че с насилване нищо няма да стане. -------------------- |
|
|
Mar 18 2006, 12:04 PM
Коментар
|
|
Facepalmer Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 |
Sodom.
-------------------- |
|
|
Mar 18 2006, 12:56 PM
Коментар
|
|
Прослушващ метъл Група: Потребители Коментари: 218 Регистриран: 27-March 05 Потребител N: 778 |
Антракс
|
|
|
Mar 18 2006, 01:05 PM
Коментар
|
|
Facepalmer Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 |
Срамота...
-------------------- |
|
|
Mar 18 2006, 01:35 PM
Коментар
|
|
WARLORD Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 |
Bathory. Малко хора са ми говорели за тях, но всеки от тях задължително много им се кефи. Аз пък не можах да разбера какво толкова им се кефат като ги чух - нищо особено. Противно на собствените ми очаквания обаче музиката на оная откачалка Варг Викернес много ми допадна преди време.
-------------------- |
|
|
Mar 18 2006, 02:36 PM
Коментар
|
|
Демон Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 |
Точно така. И аз се чудех коя група ми се губи. Bathory!!
|
|
|
Mar 19 2006, 01:58 PM
Коментар
|
|
Прогресиращ Група: Потребители Коментари: 651 Регистриран: 6-March 06 Потребител N: 1200 |
sodom постоянно ми ги хвалят ама не ме радват
-------------------- I sold my soul for Heavy Metal
|
|
|
Mar 19 2006, 02:48 PM
Коментар
|
|
Стратовариус и Рапсоди също. Доста ги хвалят, ама са си некви детски групета - на мен даже са ми отегчителни.
-------------------- |
|
|
Mar 19 2006, 03:12 PM
Коментар
|
|
King of Loss Група: Потребители Коментари: 1374 Регистриран: 11-February 06 Град: (¯`·._.·ÊntrØþîå·._.·´¯) Потребител N: 1155 |
Symphony X е група, която получаваше много ГОЛЕМИ хвалби отвсякъде, където ставаше дума за нея...от 1 година дискографията им ми седи в плейлиста...слушал съм всеки албум поне по 10* пъти и не могат да ме хванат с нищо.Само вокала има прекрасен глас, китариста перфектна техника, но уви...липса на идеи
Wolfheart, ти за кой период на Savatage приказваш, че малко ми е смешничко....група дето смени 11 стила в 11 албума и песните им били еднакви...някак си не се връзваш.Не се заяждам, ама според мен изобщо не си се хванал да слушаш Така навремето бях препоръчал на един френд Nine Inch Nails и му записах дискографията...след седмица той ги оплю тотално...бил слушал всичките песни..ала бала.Един ден в нас му пускам целия им последен албум и от първо слушане почнаха коментари от негова страна 'Абе кои са тия ве, леле супер яко, мале тия са много добри...', стана ми странно, казах му че се казват Найтмеар(това ми дойде на акъла) и продължих да му пускам песни от всички албуми...и се изкефи на всичките Моето мнение е че допускаме грешка понякога като ни препоръчат нещо - слушаме една песен - предубеждаваме се...и спираме... * не смятам това за насилване както някой се изрази, защото само комерса може да те хване от първо слушане. Прогресива е музика направена за да се потопиш в нея и всеки път да откриваш нещо ново в нея...не просто да си слушаш ритъм, мелодийка и отдавна изсвирена хармония... |
|
|
Mar 19 2006, 03:20 PM
Коментар
|
|
Демон Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 |
Symphony X е група, която получаваше много ГОЛЕМИ хвалби отвсякъде, където ставаше дума за нея...от 1 година дискографията им ми седи в плейлиста...слушал съм всеки албум поне по 10* пъти и не могат да ме хванат с нищо.Само вокала има прекрасен глас, китариста перфектна техника, но уви...липса на идеи Доста се изненадах, когато прочетох, посочил си една моя любима група, естествено всеки си има вкус, но се чудя къде точно намери липса на идеи? Похвално, че си слушал всички албуми, но дали си вникнал, специално в "The Odyssey" всяка песен носи някаква идея, свъразно е с митологията, и не само... За Сър Russell Allen и Michael Romeo думите са излишни И все пак се изненадах. |
|
|
Mar 19 2006, 03:33 PM
Коментар
|
|
Balance Guardian Група: Админ Коментари: 28375 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 |
За Symphony X подкрепям `Xandria`. Точно тази група е една от малкото, които по никакъв начин не могат да бъдат упрекнати в безидейност. Най-малкото защото с всеки албум правят някаква огромна крачка напред в музикално отношение, а и текстовете им са много съдържателни - не някакви псевдофилософски безсмислици. Наред с това са сред бащите на пауър-прогресив течението и са недостижими във въпросния стил. За разлика от повечето прог банди, които се чудят как да изкопират максимално прецизно Dream Theater, Symphony X правят нещо уникално.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
Mar 19 2006, 04:11 PM
Коментар
|
|
Сатана Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 |
Потретвам мнението за Symphony X - безидейност и Symphony X просто не се римуват.
|
|
|
Mar 19 2006, 04:38 PM
Коментар
|
|
King of Loss Група: Потребители Коментари: 1374 Регистриран: 11-February 06 Град: (¯`·._.·ÊntrØþîå·._.·´¯) Потребител N: 1155 |
Да, може би наистина не се изразих правилно...Имах предвид, че оригиналността им липсва.Бяхме малки и недорасли, когато смятахме всеки натрошен и усложнен ритъм за прогресив. За мен хамалогията, която праскат на моменти е точно от липса на екстравагантни идеи и запълване на времето межу някоя друга идея.Най ме дразни еднаквото звучене на всички песни...
Не виждам по-какъв начин може да се убедя в нещо, което просто не съществува... може би от прекаленото слушане на Сър Ингуи на времето, тези групи ми звучат страшно еднообразно.Гледах двучасовите уроци на китариста на Симфони Екс и пак смея да твърдя, че техниката го измуква откъм идеи...такава си е и тенденцията в повечето такива групи...свирене по схеми, цифри...скорострелно и по метроном... |
|
|
Mar 19 2006, 04:39 PM
Коментар
|
|
Я свободен Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 |
Wolfheart, ти за кой период на Savatage приказваш, че малко ми е смешничко....група дето смени 11 стила в 11 албума и песните им били еднакви...някак си не се връзваш.Не се заяждам, ама според мен изобщо не си се хванал да слушаш На компа на работата имаше Poets And Madmen, Handful Of Rain и Dead Winter Dead. Циклих ги няколко пъти, но с нищо не ме хванаха. Вкъщи имах едно цд с албумите им до Hall Of Mountain King. Прослушах ги на бързо, но пак не ме хванаха. Ако ги послушам няколко пъти може и да ми харесат, но на стека има още доста неща отгоре. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
Mar 19 2006, 04:51 PM
Коментар
|
|
Прослушващ метъл Група: Потребители Коментари: 218 Регистриран: 27-March 05 Потребител N: 778 |
Не виждам по-какъв начин може да се убедя в нещо, което просто не съществува... може би от прекаленото слушане на Сър Ингуи на времето, тези групи ми звучат страшно еднообразно.Гледах двучасовите уроци на китариста на Симфони Екс и пак смея да твърдя, че техниката го измуква откъм идеи...такава си е и тенденцията в повечето такива групи...свирене по схеми, цифри...скорострелно и по метроном... Добре казано. |
|
|
Mar 19 2006, 04:57 PM
Коментар
|
|
Я свободен Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 |
^Хех... скорострелно не означава безидейно.
Човек, като свикне на по-бавно темпо после скорострела му се струва безидеен. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
Mar 19 2006, 05:13 PM
Коментар
|
|
Демон Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 |
Имах предвид, че оригиналността им липсва.За мен хамалогията, която праскат на моменти е точно от липса на екстравагантни идеи и запълване на времето межу някоя друга идея.Най ме дразни еднаквото звучене на всички песни... техниката го измуква откъм идеи...такава си е и тенденцията в повечето такива групи...свирене по схеми, цифри...скорострелно и по метроном... Точно оригиналността е нещото, което ги отличава-оригиналност и откъм текстове, и откъм начин на свирене. По твоята логика на всички групи ще им звучат еднакво песните,ами нали са си техен стил, това са те самите, естествено, че ще свирят по своя начин. Прекалената техничност не е нещо, което е минус за една група, напротив, особено след като се допълва и от оригиналност и идеи, както е при Symphony X. Това разбира се е мое мнение, щом не ти допадат, значи просто не са за теб... |
|
|
Mar 19 2006, 05:42 PM
Коментар
|
|
Balance Guardian Група: Админ Коментари: 28375 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 |
Имах предвид, че оригиналността им липсва. Напротив, никак не им липсва оригиналност. Преди Symphony X няма много групи, които да правят толкова мощна и енергична музика, която същевременно да се вписва в прогресив стила. Малко са и бандите, чието звучене изобщо се доближава до тяхното. Това, което наричаш хамалогия, го има при абсолютно всяка прог метъл банда в някаква степен и не знам защо си решил, че точно при Symphony X трябва да те дразни. Изказването ти за еднаквото звучене на песните е смехотворно и показва колко малко си ги слушал, няма да го коментирам... Цитат Не виждам по-какъв начин може да се убедя в нещо, което просто не съществува... Това, че ти си неспособен да откриеш нещо, не означава, че то не съществува, а само, че си неспособен да го откриеш - поради една или друга причина. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
Mar 19 2006, 05:59 PM
Коментар
|
|
метъл Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 |
Имах предвид, че оригиналността им липсва. Цитат Най ме дразни еднаквото звучене на всички песни... Говори доста зле за музикалната ти култура да пишеш такива неща точно за тази група. Хората вече обясниха защо твърденията ти са абсурдни. Мога само да те посъветвам да преслушаш албумите на SymphonyX още доста пъти и по-задълбочено. И като не харесваш (или не разбираш) дадено изкуство, това не го лишава автоматически от достойнства, така че не се изказвай като последна инстанция - само предизвикваш смях. -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
Mar 19 2006, 06:00 PM
Коментар
|
|
Ингви Малмщеин незнам никога не съм чувал нищо негово, но хората около мене нищо добро не са казали за него. Може би спрямо него съм най предубеден.
Просто понякога възприемането на определена група зависи и от хората с който контактуваш. |
|
|
Mar 19 2006, 06:29 PM
Коментар
|
|
Сатана Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 |
Като изключим китарните му похвати и революцията в музиката, която прави с двете си ръце - той е само един гениален музикант...
Наистина мнението ти е... Веднага да търсиш-теглиш-куфееш на Yngwie Malmsteen! |
|
|
Mar 19 2006, 07:04 PM
Коментар
|
|
Демон Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 |
Адски ми е еднообразен. Присецва с некви бесни скорости китарата. Това на концерти съм го забелязал. Иначе има шедьоври - Black Star - изтегли си и я чуй!
|
|
|
Mar 20 2006, 09:06 PM
Коментар
|
|
Непросветен Група: Потребители Коментари: 33 Регистриран: 27-January 06 Потребител N: 1130 |
За мен групи като металика AC/DC(до някъде) и други по-стари си остават много добри, въпреки че отначало повечето не ме кефеха но всичко е до нагласа, настроение и компанията в която си. Но въпреки всичко не мога да се изкефя на SymphonyX и още няколко за които не се сещам в момента но за сметка на това (поне тука във В.Търново) винаги ще се кефя на "Епизод".
-------------------- So close no matter how far
Couldn't be much more from the heart Forever trusting who we are No nothing else matters! |
|
|
Mar 21 2006, 09:29 AM
Коментар
|
|
Просветен Група: Потребители Коментари: 401 Регистриран: 25-October 05 Град: Хангар 18 Потребител N: 996 |
Сетих се и за King Diamond
|
|
|
Mar 21 2006, 11:39 AM
Коментар
|
|
Ааа, Мъстейнката много се излага нещо Чуй Mercyful Fate тогава, те може повече да ти харесат.
-------------------- |
|
|
Mar 21 2006, 02:12 PM
Коментар
|
|
Просветен Група: Потребители Коментари: 401 Регистриран: 25-October 05 Град: Хангар 18 Потребител N: 996 |
^
Mercyful Fate по-стават, но просто такъв вокал някак си не ме радва |
|
|
Mar 21 2006, 06:19 PM
Коментар
|
|
алфонс Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 |
na pyrwo mqsto manowar ... nikoga ne sa bili ne6to powe4e ot banda pozyori za men
oswen tqh sepultura taka i ne mi grabnaha ushoto ... sonata arctica i oshte mnoogo sred koito izpykwat Freedom call |
|
|
Mar 22 2006, 07:05 PM
Коментар
|
|
метъл Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 |
На мен Machine Head много са ми ги рекламирали, но въпреки всичкото ми добро желание, не ме впечатлиха с почти нищо. Ами съжалявам, но освен 2-3 хита, нямат нито кой знае какви парчета, нито пък са кой знае какви музиканти...
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
Mar 22 2006, 07:12 PM
Коментар
|
|
Сега се сещам за Lordi и Angra.
Винаги съм се чудел, защо всички, които НЕ харесват King Diamond, не ги харесват предимно заради вокала. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
Mar 22 2006, 08:47 PM
Коментар
|
|
Рицар на върховен дом Сянка Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 |
И аз съм като Ролф по отношение на Machine Head... от песните им ми харесват само 3-4, другите някак си не ме грабват. Иначе се сетих за още една-две групи - Motorhead и Exodus, също и Annihilator не ми харесват, въпреки че съм ги слушал.
-------------------- |
|
|
Олекотена версия | Час: 10th November 2024 - 08:07 PM |