![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
Eдва ли аз съм точният човек, който трябва да започне дискусията, но ми е интересно вашето мнение по въпроса. Принципите на straight edge ми допадат и твърдо съм решил да се придържам към тях... От известно време (1 месец) не съм прегрешил нито веднъж... А м/у другото: верно ли и кафето и колата са забранение (аз кафе по принцип не пия де... е, количка пийвам от време на време)
(след 10 мин.: изгубих нишката) ...Ето една статийка: Straightedger - ът практикува въздържание към всички субстанции, които могат да донесат лоши последици за неговото ментално и физическо развитие (наркотици, цигари, алкохол). Освен въздържание към тези вещества и към безразборния секс, модерните интерпретации включват вегетарианството, веганизмът и интересът към екологичното развитие на планетата, както и някои политически въпроси и движения. Straightedge -ърите не пият алкохол, не пушат, не използват наркотици и не правят безразборен секс. Най-общо казано Straightedge е начин на живот, който се стреми към отричане на зависимостта и пристрастяването към вредни за човека субстанции. Това е философия, която опазва здрави умът и тялото ви. Straightedge не е някаква "банда". Straightedge е ПРОТИВ насилието. По никакъв начин не трябва да се подкрепя насилието, освен ако то не се използва за самозащита. Обратно на това, което сте чули от някаде, Straightedge не е против цигарите, алкохолът и наркотиците, а по-скоро против обществото и напрежението, които карат хората да използват тези неща. Толкова много хора от това общество употребяват тези вещества за да се впишат в тълпата, да се почувстват по-добре, или да затворят болката в себе си. Това са изключително опасни за умът и тялото действия. Straightedger-ите търсят начин да се освободят от веригите на зависимостта, оставайки силни и с чиста глава. Както във всички други движения, и от това също са пройзлезли някои неща, които съвсем не са задължителни. Такива са: веганизмът, безбрачието и отричането на някои лекарствени средства. Не е задължително да приемате всичко от горенаписаното. Всеки прави собственият си избор, използвайки собственият си ум-не позволявайте на никого да избира вместо вас и да ви насилва да направите своя избор. Терминът Straightedge пройзлиза от пънк/рок, хардкор сцената в началото на 80-те. Той е бил използван за първи път в еднoименната песен на култувата група Minor Threat. Нейният вокалист Ian Mackaye, се въздържал от нихилистичните идеи на пънк-рока, като вместо това проповядвал простичкото-не пий, не пуши, не се друсай. Повече от 12 години след разпадането на групата, тези прости вярвания са променили мисленето на много хора по света. Разочеровани и отвратени от болестите на света, много младежи се обръщат към straight-edge доктoрината, с цел да се запазят от тези опасности. Както бе отбелязано, straight-edge, се появява от старата пънк-рок сцена и за това музиката играе важна раля. The teen idles, една стара вашингтонска банда, и нещо като предшественик на Minor Threat, може да се нарече първата straight-edge група. От тогава има хиляди банди, които са си постовили този етикет. От по-ранните групи, освен Minor Threat, са и SSD и Uniform Choice. В средата на 80-те, straight-edge музиката достига до своят зенит. В това отношение особено се откроява New York City. Това води до създаването на Gorilla Biscuits, Bold, Wide Awake и олицетворяващата тази "ера" бандa, Youth Of Today. Освен, че попyляризирали straight-edge, тези банди са допринесли и за затвореното до една степен мислене и враждебно поведение. Поведението между straight-edge и останалата част от света било често засягана по онова време тема: "Позитивната младеж срещу хората, които пушат, пият и/или взимат наркотици. "Много хора не харесват straight-edge заради такива нетолерантни събития. Straight-edge, днес, за разлика от затишието през 88-а, все още предлага чистият начин на живот. Групи като Strife, Mouthpiece, Earth Crisis and Snapcase, продължават да се придържат към остановените стандарти. Въпреки, че в днешни дни много хора твърдят, че staight-edge (ърите) са нищо повече от умопомрачени хлапета, станали жертви на модата, никой не може да отрече, че идеологията все още е валидна. Straight-edge начинът на живот е оставил своят положителен отпечатък върху живота на не едно или две поколения младежи. "Drug free youth" - субкултурата, която се развива около вас, ставайки все по-силна. Сигурно ви се е случвало да ви подмине някой, с Х-ове на ръцете или дрехите, или без никакви отличителни знаци, и да ви подхвърли "Drug free", "straight-edge", или просто буквите "sXe". "Да бе, "drug free", и аз така, ама само до тая вечеp."-си казвате вие и си продължавате. И това е, срещата свършва. Такива фигури ви подминават всеки ден, а вие дори не го разбирате. А откъде идват Х-овете? В началото на 80-те, барманите маркирали малолетните с X-ове, като символ на това, че на тях не се сервера алкохол и не се позволява да пушат. Така Х-ът е възприет от "edger"-ите. За съжаление, различните обеждения, водят до конфронтации. Има много случаи на насилие между straighteder-ите и none straightedger-ите. Тези неща обикновено, обаче, са доста преовеличени по някои причини. Най - вече, защото в хардкор концертите на пръв поглед има голямо наличие на насилие. За неуките, moshing-а и агресивните хардкор танци приличат на кървави битки. Тези твърдения не могат да бъдат по-далече от истината. Всъщност хардкор "mosh-pit" - овете са най-безопасните, в които можете да участвате (стига да са истински), поради силното чувство на взаймност и съпричастност между хората. Понякога става напечено, но когато се види, че някой не може да издържи, другите го издърпват и го поставят някаде на безопастност. Когато се достигне до бой, макар и това да става много рядко, той няма нищо общо със straightedge. Както на всички други концерти, енергията и емоциите са много високи. В сцената насилието не се подкрепя. То, обаче, съществува между straight edger - ите и не straight edger-ите. Много често това се дължи на факта, че много хора се заяждат съсъ straightedger-ите по улиците. Такива хора понякога ходят на sXe концерти, само за да започнат бой със sXe типовете. Поради една или друга причина, някои не понасят straightedge и носят тази си непоносимост на концертите. За съжаление обаче има и случаи на насилие на straight edger - и срещу съвсем невинни хора, които си пийват бирата или си пушат цигара на улицата, на концерт или където и да е другаде. Тези действия са изцяло против sXe и повечето хора които са sXe също са изцяло против насилието. За съжаление, обаче, мястото, от което много хора за първи път научават за straightedgе, медиите, както обикновено изтъкват само негативните неща. В някои списания пишат за това, как няколко straightedger - и пребили свой приятел за това, че пуши близо до тях и други такива. Но това са много редки случaи. Никой не пише за това, колко инциденти с пияни шофьори на пътищата са предотвратени поради отдадеността на много младежи на sXe. Защо хората се страхуват от тези, които са решили да не се отдават на нещата, които обществото им налага... заради глупостта и нетолерантността на същото това общество. Без наркотици, без никотин, без безразборен секс. Сигурно много от вас вече си казват: "Хей, че аз съм бил част от една философия, без дори да знам!" Трябва, обаче, да знаете, че преди да се отдадете на sXe, вие напълно трябва да се откажете от всички тези неща, които ви заобикалят и да не ги използвате в никакъв случай. Не понякога, не с родители - никога. ------------------------ Дееем, забравих главното, което исках да кажа/питам (както винаги), но по време на разговора ще се сетя, надявам се! БТВ: #Straight.Edge ви очаква ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
При цялото ми уважение към някои познати, следващи въпросната "философия", намирам всякакви подобни изкуствено наложени ограничения за глупост. Ако човек е достатъчно силен, няма да пропадне от прекомерната употреба на алкохол, трева и прочие. Ако ли пък не е, ни Straight Edge, ни дявол ще го опази.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
Въпрос на лично мнение... и предпочитания! Аз предпочитам за мен да е закон да не пия, пуша и т.н. отколкото да почна с една бира и да свърша като алкохолик! Плюс това за някои хора е необходимо да им бъде наложено да спрат... защото не могат да се контролират. Познавам хора, които могат да не пият с месеци, но седнат ли да пият... не стават от масата докато не се освинят максимално! Още повече, че философията ми допада и ми харесва да бъда част от това движение! (всъщност не претндирам да съм straight edge №1), но се старая!
Като заключение: Спи ми се! Не съм спал от четвъртък вечер... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Съгласен съм с Warrior Of Ice(WOW!). тея неща са глупости. Можеш да оцелееш и без да си налагаш подобни забрани.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Jan 24 2004, 03:14 PM) При цялото ми уважение към някои познати, следващи въпросната "философия", намирам всякакви подобни изкуствено наложени ограничения за глупост. Ако човек е достатъчно силен, няма да пропадне от прекомерната употреба на алкохол, трева и прочие. Ако ли пък не е, ни Straight Edge, ни дявол ще го опази. Напълно съгласна-всичко трябва да е с мярка. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Дихание ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 ![]() |
Относно идеята - прекрасно! Предполагам, че е страхотно да има подобно движение. Но както и на много други хора за мен това е пресилено. Аз нямам нужда да съм част от тази организация, за да спазвам принците си. Но Straightedger - ът може би вдъхновява ........
По мое скромно мнение забраненото винаги е най - сладко.... Тоест предполагам, че хората подържащи този идеал са опитали и цигари и алкохол и наркотици.... или нещо в този стил,а може би само едно от тях. Това не е толкова важно. Смятам че всеки има право да опита... защото това е начина да осъзнаеш нещо....да преминеш през него. Пробвала съм и пиене и пушене.... и съм го надраснала. Но няма как да стане без да се 'опариш'..иначе всичко си е една гола идея.... Peace! -------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() ... 2 hEaRtS ... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 837 Регистриран: 10-October 03 Град: Gb Потребител N: 305 ![]() |
Naistina kato filosofiq- ne e lo6o
![]() ![]() ![]() rqdko se uwli4am po 4ak takiwa krainosti, no da bydem 4estni- i towa sym go prawila(w minalo wreme)No w prirodata na wseki 4owek e da e liubopiten i syotwetno da zadowolqwa towa si liubopitstwo, stiga da e w zdrawoslownite granici.Kakto i wseki trqbwa da si znae wyzmojnostite i slabostite... ![]() ![]() -------------------- ...Like a true nature's child We were born, born to be wild We can climb so high I never wanna die Born to be wild Born to be wild.... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Абе то не е никак лошо. Всички edge-ри които познавам са пичове. Само казвам че на мен самия не ми е нужно.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
guitar ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 920 Регистриран: 20-January 03 Потребител N: 15 ![]() |
Ха, ми аз си ги спазвам тези "Straight Edge закони", не защото искам да съм straightedge-r или нещо такова, а защото така ми харесва. Всеки си решава дали ще е 'Аз срещу глупостта' или 'Аз и глупостта'.
П.С. Само SPRITE ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
ми според мен в стремежа си да не им се налага нищо от обществото тези индивиди създават ново такова с същото налагане и...Sprite RULZ!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Zna4i...
Abbath super qko e, 4e si sXe. Az su6to sum, no ve4e ne me kefi tolkova da se nari4am Straight Edger, za6toto prez godinite dvijenieto se e promenilo i oporo4ilo mnogo. Govoril sum s razni hora ot Evropa i prosto v momenta po-golqmata 4ast ot edger-ite sa glupaci. Pove4eto sa na principa "Do Or Die" - ili si s nas, ili si protiv nas, koeto e tupo, za6toto vseki ima pravo na li4en izbor. Za sujalenie v USA naprimer scenata e stanala mnogo netolerantna (naprimer v Solt Lake City) i bitkite sa ne6to edva li ne normalno... Principno v na4aloto Straight Edge-a ne e bil dogma (v kakvoto se e prevurnal sega). Ideqta e da osvobodi6 suznanieto si ot okovite, koito ti se nalagat 4rez alkohol, cigari narkotici, a ne da slaga6 novi. Az ne vuzpriemam sXe kato nakakvo ograni4enie, tova prosto e moqt na4in na jivot. Na men ne mi trqbvat ne6ta kato alkohol, cigari ili puk narkotici. Na drugite ako im trqbva, to si e za tqhna smetka... I Abbath, ne go vuzpriemai kato nqkakuv zakon, za6toto ne e ![]() A kolkoto do Straight Edge v Bulgaria... hm... doste trudno e da navleze. Priqteli sa mi razkazvali, 4e edno vreme (na4aloto na 90-te) e imalo dosta, no golqma 4ast sa zapo4nali da piqt, pu6at i t.n. U nas takiva bitki kato v USA edva li nqkoga 6te stanat, prosto za6toto nqma mnogo edger-i. Az li4no poznavam nai-mnogo 9-10. A za kafeto i kolata... haha... Ami nqma nikakvi takiva "dogmi" ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Abbath super qko e, 4e si sXe. Az su6to sum, no ve4e ne me kefi tolkova da se nari4am Straight Edger, za6toto prez godinite dvijenieto se e promenilo i oporo4ilo mnogo. Govoril sum s razni hora ot Evropa i prosto v momenta po-golqmata 4ast ot edger-ite sa glupaci. Pove4eto sa na principa "Do Or Die" - ili si s nas, ili si protiv nas, koeto e tupo, za6toto vseki ima pravo na li4en izbor. Za sujalenie v USA naprimer scenata e stanala mnogo netolerantna (naprimer v Solt Lake City) i bitkite sa ne6to edva li ne normalno... Peter, нормално е с течение на времето една философия да се промени/опорочи, но все пак ние сме в България-тук броят на всички straight edger-и не надхвърля 50-60 човека... при нас нещата все още не са като в USA (Европа или където и да било другаде...), затова аз лично не виждам нищо лошо да се наричам straight edger и да си слагам Х-иксове на ръцете като ходя на концерти. Според мен принципа "Do Or Die" е адски глупав, но в същото време хората, които го практикуват не са никакви straigth-ове, защото както се споменава и в статията насилието е изцяло против sXe... Цитат Az ne vuzpriemam sXe kato nakakvo ograni4enie, tova prosto e moqt na4in na jivot. Na men ne mi trqbvat ne6ta kato alkohol, cigari ili puk narkotici. Na drugite ako im trqbva, to si e za tqhna smetka... I Abbath, ne go vuzpriemai kato nqkakuv zakon, za6toto ne e... Абсолютно! Аз също не възприемам sXe като ограничение, също така не виждам смисъл и в цигарите, алкохола, наркотиците и безразборния секс... Просто не са ми нужни. На купон (мразя я тази дума) мога да се забавлявам и без гореизброените субстанции. Радвам се като се съберем приятели и единствен от всички само аз съм трезвен, но в същото време ми е жал за тях, защото още от 13-14-15-16 годишни се напиват като казаци и повръщат под масата! Жал ми е, защото ако продължават така от тях човеци няма да стане. И най-лошото е, че всички по-голямата част от младежите в България са на това дередже...Цитат A kolkoto do Straight Edge v Bulgaria... hm... doste trudno e da navleze. Priqteli sa mi razkazvali, 4e edno vreme (na4aloto na 90-te) e imalo dosta, no golqma 4ast sa zapo4nali da piqt, pu6at i t.n. U nas takiva bitki kato v USA edva li nqkoga 6te stanat, prosto za6toto nqma mnogo edger-i. Az li4no poznavam nai-mnogo 9-10. Проблема е, че none straight edger-ите убеждават straight edger-ите да се откажат от sXe и накрая на нашите им писва да се занимават с разправии, да обясняват защо са решили да са част от sxe и т.н. Помисли си какво ще ти е в продължение на години да ти натякват: "Айде бе, пийни си една биричка... незнам си какво... бла бла" и като не могат да разберат, че въпроса е принципен (а не че ще ти стане нещо от бирата) в един момент ти писва и зарязваш всичко и се отдаваш на пиене, пушене и т.н.Цитат П.С. Само SPRITE никва Cola. Браво бе душа... ми то Спрайт е собственост на Кока Кола! хехехехехеА относно вегетарианството: Иска ми се да спра месото и то не, защото е вредно, а заради самите животни... щото ми е кофти като знам, че животното, което е напомпвано изкуствено, за да стане по-дбело... Пример: Тъй като гъшият дроп се смята за деликатес и е адски скъп, фермерите заковават краката на гъските с пирони и ги отрупват с ядене... и те постоянно ядат и дебелеят и така расте и дроба им и после ги колят и продават! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
I'm a person just like you
But I've got better things to do Than sit around and fuck my head Hang out with the living dead Snort white shit up my nose Pass out at the shows I don't even think about speed That's something I just don't need I'VE GOT THE STRAIGHT EDGE twa ot kyde e?...iako e! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Minor Threat - Straight Edge
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
STAMPIN' GROUND - Outside Looking In
I'll find peace within my life Without the need to judge my friends Before you start your critical preaching Remember every carnivore's a potential vegan True friends are hard enough to find Without adding to the constraints what's in their diet And you try to steal away Their inherent right to choose If all you do is divide and conquer Curl up and die, the scene doesn't want you I will live my life my own way Whilst you crawl away, stagnate You seek to judge me? You don't even know me So quick to pass the blame Yet you won't even sign your name This is not a judgmental song I'm not interested in casting stones But if SXE is about anti obsession Isn't being obsessed with SXE missing the point? Eating your words to save some face Your destiny: to fall from grace Scene elitists scaring kids away With their snobbery and power plays I will live my life my way While you curl up and die And every time that They force their views Someone else will lose The right to choose There is room for Everyone in this scene Pointless divisions Are all your cliques mean Това мисля че до голяма степен обяснява ситуацията на запад... -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Jan 25 2004, 10:27 AM) Абе то не е никак лошо. Всички edge-ри които познавам са пичове. Само казвам че на мен самия не ми е нужно. Еми ти и без това не пиеш кой знае колко...Явно не ти е нужно повече... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тва с умереното пиене е само напоследък...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ама и аз.Видя ли ме снощи:)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Чакай да дойде само лятото......... БИРААААААААААА!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(SepulTeraHead @ Jan 31 2004, 11:50 AM) Чакай да дойде само лятото......... БИРААААААААААА!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() хмм почвам да се притеснявам това става като с тревопасните само че не цялото а половината общуване е свързано с ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Имам едно въпросче. Бих казала, че е доста просташко и едва ли някой ще ми даде смислен отговор де. Нека все пак да опитам, и без това скоро не съм поствала мнение.
![]() Тези х-чета, които се слагат на ръцете, колко са големи? Как точно изглеждат? И също straight edge свързан ли е с пънка задължително? Защото забелязах, че на лявата ръка на французойката, която ми проподава (тя е на 28год.; не знам дали е важно, но да отбележа), има малко кръстче. И не е нещо, дето съм го забелязала днес само, ми всеки път като имаме час. Просто днес ми хрумна, че може да е свръзано със straight edge. Обаче пък даскалката няма никакъв вид на пънкарка, въпреки че се облича малко като чувал (да не се обижда никой..). И също така знам, че пуши цигари. Което пък е с разрив с цялата теория за чист начин на живот. Та, мислих, доколкото високата температура ми позволи, върху тези неща и се озадачих. Реших да споделя с вас. Ще се радвам, ако някой помогне да разреша този толкова важен въпрос! -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
Ми попитай си французойката която ти преподава.Тя ще ти помогне.Ако искаш аз шъ дойда да я попитам вместо теб
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Французойката е зла кучка, която иска да те изнасили.
.......Ама ще трябва да се нареди на опашката тая кучка! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Цитат(Pyjamka @ Dec 13 2005, 11:24 PM) Имам едно въпросче. Бих казала, че е доста просташко и едва ли някой ще ми даде смислен отговор де. Нека все пак да опитам, и без това скоро не съм поствала мнение. ![]() Тези х-чета, които се слагат на ръцете, колко са големи? Как точно изглеждат? И също straight edge свързан ли е с пънка задължително? х-четата идват от един клуб,в който така отбелязвали ръцете на непълнолетните,за да ги познават барманите и да не им дават алкохол.по-късно то се превърнало в знак на стрейт-еджърите,които няма общо с пънк.а за големината...пробвай с дължината на малкия ти пръст наложен върху външната част на дланта....нещо такова. -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
Без наркотици, без никотин, без безразборен секс...похвално наистина
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 15 Регистриран: 1-December 05 Потребител N: 1057 ![]() |
Напълно съм съгласна с това,че всичко, забранено е по-сладко.
Всеки човек сам избира как да живее.За войните и побоищата и аз съм против! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Цитат(Anouk @ Dec 14 2005, 08:05 PM) Напълно съм съгласна с това,че всичко, забранено е по-сладко. Всеки човек сам избира как да живее.За войните и побоищата и аз съм против! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ако си против воЙните ще се скараш с админа ![]() или имаш предвид воИните...? ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
И в двата случая се пише с Й, ако не се лъжа.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 15 Регистриран: 1-December 05 Потребител N: 1057 ![]() |
Имам предвид не хората които воюват, а войната...................................................
Не обичам хора да се бият - тъпо е! ![]() Насилието поражда насилие - искам в света да няма убийства, което е невъзможно . |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 05:19 PM |