![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Тук можете да чуете новия албум на финландците Battlelore. Има го и в Онлайна. Правя тази тема, защото бандата ми е много любима и за разлика от повечето си финландски колеги, момчетата (и момичетата) в нея правят нещо доста оригинално. Все още съм със смесени впечатления относно новия албум, трябва да го чуя още няколко пъти, но засега мога да кажа, че в композиционно отношение е доста различен от "Sword's Song".
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
На полупрослушване не ми се струва зле. Но времето ще си покаже!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
След ден два ще го чуя. Тия са наистина доста интересни.
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Jul 17 2005, 02:55 PM) Правя тази тема, защото бандата ми е много любима лол, за това ли гледаш любимата ти група да продаде колкото се може по-малко дискове? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Правя темата, за да се запознаят повече хора с въпросната група. Това, че някой ще чуе албума преди издаването му, съвсем не означава, че после няма да си го купи оригинален; дори напротив!
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
Не се обиждай, но според мен каза голяма глупост...
![]() Ти лично може и да идеш да си го купиш, но другите, които са го свалили... Не вярвам. Карай! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Nikola Bathory @ Jul 18 2005, 01:06 PM) Цитат(Warrior Of Ice @ Jul 18 2005, 10:05 AM) Това, че някой ще чуе албума преди издаването му, съвсем не означава, че после няма да си го купи оригинален; дори напротив! Не се обиждай, но според мен каза голяма глупост... ![]() Познавам съвсем малко хора, които биха си купили нов албум (пък макар и на много любима банда), ако пред това не са го чули поне веднъж. Откъде да знаят, че няма да ги разочарова? -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
хехе, аз съм един от тези хора тогава!
За другите не отговарям... Да си решават. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
ъм ... странни са
![]() Смесили са всички стилове, за които се сещам ... ама яко се е получило някво де. Трябва да ги прослушам по-обстойно ![]() -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Цитат(RazorJack @ Jul 18 2005, 12:31 PM) Смесили са всички стилове, за които се сещам ... ама яко се е получило някво де. Цитат Let Battlelore show you flashes from the smoky tavern at Umbar, through the green fields of Rohan and finally to the deepest dungeons of Moria. Gather your belongings, clean up your weapons and prepare for WAR! ![]() Понякога имам нужда от такава музика... Отличен албум, има всичко. Страхотна група. П.П. Nikola Bathory, 3 безсмислени поста... нищо ново от теб. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
Мдам яко зарибяващо е тва
![]() Бтв тез като какъв стил се самоопределят ми е интересно? -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(RazorJack @ Jul 18 2005, 09:09 PM) Бтв тез като какъв стил се самоопределят ми е интересно? И те не знаят... ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Jul 18 2005, 10:08 AM) Познавам съвсем малко хора, които биха си купили нов албум (пък макар и на много любима банда), ако пред това не са го чули поне веднъж. Откъде да знаят, че няма да ги разочарова? Аз съм живия пример !!! ![]() Сега първо свалям, старателно прослушвам, и после евентуално купувам ! А купчинката с оригинални сд-та бавно, но постоянно нараства ! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
В което няма нищо лошо, бих казал аз, защо да дадеш набързо 20 и кусур лева, без да знаеш за какво точно. Ако взимах по 5000 на месец, нямаше да му мисля много, много, но иначе...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
След като го прослушах по-внимателно тези дни мисля, че албума е невероятен, по-добър от предишните два. Групата не пропада а напротив - създаде много силно творение. Почти няма скучна песен, а женския вокал е направо супер. "Harsh" вокала не ме кефи чак толкова, но е типичен за Battlelore. Доколкото ги разбирам без да ги чета, текстовете също са добри пак в стила на групата. А бе въобще оценка - много добър.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
Възраждам тази тема, групата не е никак лоша, новият им албум Doombound от 2011 - също. Не съм го качила, защото с намира.
http://www.youtube.com/watch?v=pQjsSHZhip4...90A9561E7FB5087 http://www.youtube.com/watch?v=jadg6Sw-bC4...90A9561E7FB5087 http://www.youtube.com/watch?v=gTvhuh-u4ps...684A310CBB423E1 -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
От няколко албума насам ме дразнят успешно и единствено им се ядосвам, а е крайно време да престане да ми пука. "Sword's Song" и "Third Age of the Sun" са ми безмерно любими, но изглежда вложиха целия си потенциал в тях и после го удариха на посредствена музика. Включително от "Evernight" насам работата е плашещо трагична - няма го ударното епично звучене, много повече наблягат и на странно НЕвписващи се чисти вокали, от които пресният "Doombound" още повече изобилства. Самият албум звучи по-разводнен дори от предишните два, взети заедно - честно казано си отговаря много точно на името.
![]() За да не оставям катранено черно впечатление, ето поздрав с някои паметни неща: Storm of the Blades, Sword's Song, Valier, Queens of the Valar, Elessar's Call. Добре, че са подобни парчета, та да компенсират баналното звучене на по-новите записи. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
Според мен не е лош албумът, но аз нямам и кой знае какви очаквания от тях.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 524 Регистриран: 8-July 08 Потребител N: 2846 ![]() |
Една от групите на моята бледна младост.
Като цяло, съгласен със sharon, само че откровено не ми дреме за ударност, епичност и злостни приканващи пози. Май затова последният албум ми се струва по-добър от предишния, поне като свирене е малко по-раздвижен. Китарите имам предвид, оркестрациите са доста досадни. В парчетата с посредствени рифове нещата стават доста тъжни обаче. Но иначе, да - едни от най-досадните женски вокали, които са сполетявали някоя група. Девойката бих я пратил обратно на реката да препира плАтното. Без нея нещата могат доста лесно да се превърнат в друга ситуация. Като цяло групата винаги си е била средна, де. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 12:02 AM |