![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 123 Регистриран: 6-February 04 Потребител N: 390 ![]() |
Metallica си дават рифовете?
Струва ми се много .... абе... ....невярно. -------------------- Feel the hatred pulsing through your veins, feel the mutilating power which ensnares your brain, feel the desire to kill...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Abe te za pari wsichko dawat...
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Аз бях разбрал че са приятели с Kid Rock. И че всичко е с тяхно съгласие.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28397 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Iced Earth - The Devil To Pay и "When Johnny Comes Marching Home" на Patrick Gilmore. Китарната интерлюдия в средата на "The Devil To Pay" е всъщност популярната мелодия. Простено да му е на John Schaffer, нали все пак и двете са посветени на Гражданската война...
Korozy - From The Cradle To The Grave и Dimmu Borgir - Tormentor Of Christian Souls. Основният клавирен пасаж е директно откраднат... Cage в Chupacabra са "заимствали" сериозно от Halford - Crucible. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 123 Регистриран: 6-February 04 Потребител N: 390 ![]() |
Цитат(Svetyl @ Feb 17 2004, 05:17 AM) Abe te za pari wsichko dawat... Агрийд -------------------- Feel the hatred pulsing through your veins, feel the mutilating power which ensnares your brain, feel the desire to kill...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
dokolkoto se se6tam maiden sa krali ot edna pezen na samson koqto w posledstwie ako ne se lyja se e prewyrnala w maidenskata ides of march .....
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Кървав Изрод ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 451 Регистриран: 3-February 03 Град: Свищов Потребител N: 23 ![]() |
Annihilator - Alison Hell и Cradle Of Filth - Sorced Earth Erotica
има едни китарки .. същите .. напълно същите... за ориентация това в клипа на Кредъл е там кадето едни стени биват обливани в кръв ... а при Annihilator това е в началото на песента ... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Цитат има едни китарки .. същите .. напълно същите... за ориентация това в клипа на Кредъл е там кадето едни стени биват обливани в кръв ... а при Annihilator това е в началото на песента ... като загоеорихме за междужанрови разлики... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Feb 16 2004, 11:53 AM) PRONG - Controller/SOULFLY - Flyhigh Рифа си е баш същия. Не знам обаче коя песен е написана по рано. Май на Prong. ми май да - на Пронг е от 1996 все пак. ---- А за AHC и Godsmack..аз не виждам няква фрапантна прилика.. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Da jivee plagiatstvoto...
![]() No vse pak e trudno da izmislq6 vse novi i novi ne6ta, kato razpolaga6 samo s 8 noti (ot C do C)... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
ne e nuzhno da si matematik za da iz4islish 4e ne e i tolkowa newyzmozhno
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ами от примерите които изброих само Prong и Soulfly има някаква възможност да е случайно. За другиоте групи знам със сигурност че са си фенояве едни на други...
Machine Head и в Trephination имаха един Slayer-ски риф. После ми се чудят хората защо го мразя тоя албум... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Дихание ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 ![]() |
Това което слушах днес няма нищо общо с вашите рифове.... но мен ме вълнува доста повече ...
Някой да е чувал Yanni!??? Ще се радвам ако има такива..защото може би се заблуждавам.... Пуснах си един от неговите...албуми нека ги нарека... и открих мотиви от една песен на Linkin park!????????????? i Nightwish ... подчертавам не са еднакви... основната мелодия е същата изпълнена с други инструменти.. и с текст... защото музиката на Yanni е само инструментал..... оу изкуфявам... все пак се дразня де..... дано някой го вълнува:) -------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28397 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Съмнявам се точно Yanni да е черпил вдъхновение от тези групи...
![]() Заедно с Vangelis ми е един от любимите не-метъл композитори. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Цитат(Sw1tched @ Feb 22 2004, 01:17 PM) ne e nuzhno da si matematik za da iz4islish 4e ne e i tolkowa newyzmozhno ![]() Ami vsu6tnost ako iska6 da zvu4i pone malko metal vuzmojnostite ne sa 4ak tolkova neograni4eni. Vse pak nqma da izpolzva6 vsi4ki orientalski gami i skali, nali ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
хех едно е две песни да звучат метълски друго е да не можеш да ги различиш в даден момент
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
E da de, ama vse pak ima tolkova mnogo pesni, koito si prili4at po koi da e element, dori i tova da e stanalo suvsem slu4aino i nevolno.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Peter @ Feb 22 2004, 11:51 PM) E da de, ama vse pak ima tolkova mnogo pesni, koito si prili4at po koi da e element, dori i tova da e stanalo suvsem slu4aino i nevolno. mda towa e neizbezhno |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
gergana i queen .... tiq ot payner s twa naprawo ubiha ko4a mama im fuck you
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Първо към Адаша! Петре, по мое време нотите бяха 12 в една октава
![]() ![]() ![]() ![]() Сега по въпроса: Най-бруталният пример: MANOWAR - HAIL AND KILL - Judas Priest - The Hellion За щастие приликата не е много голяма, но... все пак надали е съвпадение... жалко за Рос Дъ Бос ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Току що без да искам попаднах на две такива прилики.
Давам 90%, че са случайни, но това не променя факта, че нотите са си същите. 1. Stratovarius - Speed Of light - Blood Of The kings - Manowar Акордите на Спид преди да почне да пее вокала са същите като на Менуор преди припева. 2. Stratovarius - Speed Of light - Blood Of The kings - Manowar Високите ноти точно преди края ( и в самата песен ги има на 1 или 2 места де) са същите като високите ноти преди вокала на Блъд ъф тъ кингс. И двете съвпадения са кратки и вероятно случайни или подсъзнателни, но... все пак са си съвпадения ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Sturmfuhrera @ Feb 24 2004, 10:57 PM) Първо към Адаша! Петре, по мое време нотите бяха 12 в една октава ![]() Do ( C), re (D), mi (E), fa (F), sol (G), la (A), si (B ), do ( C) - mai tva sa notite. I do kolkoto moga da broq sa kum ima nqma 8. ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Peter @ Feb 24 2004, 11:42 PM) Цитат(Sturmfuhrera @ Feb 24 2004, 10:57 PM) Първо към Адаша! Петре, по мое време нотите бяха 12 в една октава ![]() Do ( C), re (D), mi (E), fa (F), sol (G), la (A), si (B ), do ( C) - mai tva sa notite. I do kolkoto moga da broq sa kum ima nqma 8. ![]() ![]() hmm ... c,c#,d,d#,e,f,f#,g,g#,a,a#,b=12 |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Sw1tched az kazah
Цитат kato razpolaga6 samo s 8 noti bez da imam predvid i polutonovete ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Айде сега... Първо. Това, че хората принципно не са много запознати с полутоновете е друг въпрос!
1. Ако ми покажеш едн соло на Медагет без До диез те приемам за прав (за сметка на това сола без До има много ![]() 2. Това дали ще има или не полутон е почти РАВНО по шанс! Защото ако знаеш как се правят минорни и мажорни акорди, то ще знаеш, че в тях обикновено тоновете и полутоновете са почти равно (все пак тоновете в октава от До са 8(до колкото помня октава се брои от До, до До, което значи, че в нея има 13 полутона и тона!), а полутоновете 5, но съответно в октава от До# например полутоновете са 6, а тоновете 7, което е почти равно.). 3. Ако в пънка не ползвате полутонове, това деуго ![]() ![]() ![]() ![]() 4. Ще дам един пример, който трябва да докаже тезата ми на адаша: B D# E F# G E G F# E D# C B B D# E F# F# G F# E D# E F# Общо: 13 тона 10 полутона. При положение, че отношението им е 8 към 5 в октава от Си, в която е песента, то полутоновете имат по-голяма честота на употреба за един полутон (общо 5, които са ползвани общо 10 пъти (средно по 2 пъти на полутон)) в сравнение с тоновете (8 възможно тона, ползвани 13 пъти (средно по 1.6 пъти на полутон)). Мисля, че адаша знае, кои са тези ноти! Ако не... (и за другите) това са нотите на Назад, Назад Моме Калино, които адаша беше направил като таблатура, и на които аз се кефя МНОГО! -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Виждам, че всички сте... съгласни с мен и като сме се заговорили:
Destruction - Mad Butcher Metallica - DAMAGE! INC! Просто в бриджа на Касапина вокалната линия е същата като в бриджа на Металика. А и дължината на нотите на китарката е такава. Има и съответствие в ритъма. Интересно ![]() DAMAGE! inc. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
И двете са бърз траш. Не е изключено... В тоя род на мисли:
Всяка песен на SLAYER = Всяка песен на SLAYER -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(SepulTeraHead @ Feb 29 2004, 02:10 PM) И двете са бърз траш. Не е изключено... В тоя род на мисли: Всяка песен на SLAYER = Всяка песен на SLAYER Всяка песен на SLAYER <> Bloodline всъщност <Bloodline ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Sturmfuhrera ne mi se vodqt bezpo4veni sporove.
Misulta mi be6e 4e pri ograni4enoist na broq noti (bez zna4enie dali broim polutonovete) nqma na4in da nqma prilika mejdu nqkoi pesni (bila tq i nevolna). A i o6te ne6to... smqtam lekiq sarkazum, s koito podhojda6 kum Punk-a za neumesten. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
1. Спора е принципен... нишо сериозно.
2. Не съм съгласен и с тва, че разполагаш само с 8 или 12 ноти! Истината, че обикновене се пиша в повече от една октава ОСВЕН в пънка, където заради акордите това е невъзможно... май. 3. Шегите ми с пънка не са свързани с това дали харесвам стила или не. Просто има някои неща, които са СМЕШНИ! Пример: Котипелто... на тоя докато му кажеш името няколко пъти ще кажеш Копеле ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 17th September 2025 - 11:55 PM |