![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 328 Регистриран: 27-May 04 Град: В.Търново/София Потребител N: 498 ![]() |
Ei malko sam na gradus Nazdarve na sichki!!!
a da vi kaj che na sepultura teritorry i amen mnogo si mkiazat sahto ina cradle hallowed be thy name i na maiden hallowed be thy name mn si prilichat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tva e -------------------- Alive and well, in Hell
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
Цитат sahto ina cradle hallowed be thy name i na maiden hallowed be thy name mn si prilichat muahahah .. ebati otkritieto tiq maiden sa ebati cover grupata na cradle ![]() typo e mqzaneto s sywetskqi hymn .... ko ti kaja bezideinici sa si fc ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Сори, че връщам тема от майка си време, обаче страшно се издразних на ENTOMBED - SEEING RED
Бриджа е 1 към 1 с Ace Of Spades. На всичкото отгоре го свири и бас с дист точно като Ace of Spades. Баси гадното... -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Crack The Skye ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 722 Регистриран: 11-March 04 Град: София Потребител N: 424 ![]() |
Началото на Crematory - The Loss и съответно на P.I.F - Невидимо дете
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
Цитат(Lord Ash @ Apr 9 2005, 02:52 AM) Сори, че връщам тема от майка си време, обаче страшно се издразних на ENTOMBED - SEEING RED Entombed rock ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Blind guardian - at the gates of moria = Dvorjak - a symphony from the new world 4 част (албума от миналия век беше май и направо кърти)
![]() blind guardian са плагиати ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Цитат(Blashyrkh @ Apr 10 2005, 05:58 PM) Blind guardian - at the gates of moria = Dvorjak - a symphony from the new world 4 част (албума от миналия век беше май и направо кърти) ![]() blind guardian са плагиати ![]() ![]() ![]() Не са плагиати, просто правят интерпретация, както и много други метъл банди интерпретират произведения на класически композитори. Като стана въпрос за това, в "The Wizards Last Rhymes" на Rhapsody е използван същия мотив от "Симфония на новия свят" на Дворжак. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Badmotorfinger ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 598 Регистриран: 6-January 05 Потребител N: 713 ![]() |
Едно е нотите да са същите, друго е нещо да бъде изсвирено 100% едно към едно.
Та като говорим за такива случаи: "CANDLEMASS - Well of Souls" и "NILE - Unas, Slayer of the Gods". Много харесвам NILE и по-специално предпоследният им албум, но тази прилика наистина не мога да повярвам, че е случайна (все пак CANDLEMASS не са кой да е в метъла). -------------------- Get a gun & have fun !
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() not your bitch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1195 Регистриран: 11-August 04 Потребител N: 586 ![]() |
My Dying Bride -The Return Of The Bеautiful (емблематична песен от емблематичен албум!) / How Like A Winter - A Flower That Sears In Silence
Цигулката е изкопирана едно към едно. Напоследък свалих разни по-нови дуум групи с по едно, две демота.Ок, явно харесват MY Dying Bride, повече от очевадно е, но тези са попрекалили. Още с първото пускане на песента и веднага в съзнанието ти изплува My Dying Bride, пък как са нацелили любимата ми песен точно ![]() -------------------- u missed me,didn't ya ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Apr 10 2005, 04:08 PM) Не са плагиати, просто правят интерпретация, както и много други метъл банди интерпретират произведения на класически композитори. Като стана въпрос за това, в "The Wizards Last Rhymes" на Rhapsody е използван същия мотив от "Симфония на новия свят" на Дворжак. Шегувам се бе човек. Разбира се че не са плагиати. При този случай за плагиатство изобщо не може да става дума. Освен това малко се различава. Само мотива е същия. На Rhapsody е доста по точна. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 42 Регистриран: 11-April 05 Потребител N: 788 ![]() |
Абе хора това вече няма ни`кво значение .Всички вече използват семпли . И никои не го брои за кражба или как се казваше ,, интелектуално пиратство,,
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Цитат(deadman_walking @ Apr 12 2005, 12:09 AM) Абе хора това вече няма ни`кво значение .Всички вече използват семпли . И никои не го брои за кражба или как се казваше ,, интелектуално пиратство,, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() хахахахаха Учи се от drummer и ще сполучиш ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Интродукцията на Слави Трифанов - Магьосница е открадната от Iron Maiden - Prodigial Son
Mercenary - Time Without Changes силно е взаимствана от Iron Maiden - Brave New World Част от солото на Cradle Of Filth - Fifty Little Secrets прилича на солото на Iron Maiden - Public Enema Number One Припева на Стенли - Обсебен е откраднат от HIM - Resurrection Мелодията преди припева на Bon Jovy - It's My Life прилича на Backstreet Boys - Larger Than Life *Повръщ* -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
А защо по дяволите си слушал въпросните песни ?
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Е не може всеки да слуша само нео-метъл, нали?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(wolfheart @ Apr 12 2005, 01:05 PM) Mercenary - Time Without Changes силно е взаимствана от Iron Maiden - Brave New World Да. Страшна прилика! И в двете песни има вокал... -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Цитат(Sw1tched @ Apr 12 2005, 11:23 AM) А защо по дяволите си слушал въпросните песни ? ![]() Е, случва се да ти ги пуснат в рейса и да няма с какво да си запушиш ушите. ![]() BTW сега се сетих за Primal Fear - Chainbreaker, чиято мелодия на куплетите е гепната от Ingwie Malmsteen - Rising force -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Цитат(wolfheart @ Apr 12 2005, 06:05 PM) BTW сега се сетих за Primal Fear - Chainbreaker, чиято мелодия на куплетите е гепната от Ingwie Malmsteen - Rising force Primal Fear като цяло ги бива в "гепването" на разни елементи от други банди... ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Lord Ash @ Apr 12 2005, 02:56 PM) Цитат(wolfheart @ Apr 12 2005, 01:05 PM) Mercenary - Time Without Changes силно е взаимствана от Iron Maiden - Brave New World Да. Страшна прилика! И в двете песни има вокал... Аре наистина кажи каква е приликата в двете парчета де... аз нищо не видях.. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Абе само на мен ли ми се струва или Kamelot - The Black Halo и Yngwie Malmsteen - Unleash The Fury, са ми много еднакви в началото с китарите... иначе обожавам и двете парчета.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Цитат иначе обожавам и двете парчета. Е ти ако обожаваш едното-ще обожаваш и другото, щом си приличат ![]() -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тия дни, слушайки немската пауър формация Insania (да не се бърка с финландската със същото име), попаднах на песента им "Paradox". Припевът е изкопиран 1:1 от "Melancholy" на Iced Earth.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 218 Регистриран: 27-March 05 Потребител N: 778 ![]() |
Наскоро чух някаква група на име Cage-Kill the devil началото на тая песен много ми напомня на Alone in the dark на Testament.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Lord Ash @ Apr 12 2005, 02:56 PM) Цитат(wolfheart @ Apr 12 2005, 01:05 PM) Mercenary - Time Without Changes силно е взаимствана от Iron Maiden - Brave New World Да. Страшна прилика! И в двете песни има вокал... Аре наистина кажи каква е приликата в двете парчета де... аз нищо не видях.. Пак ги прослушах двете песни....в 1-вата минута са еднакви. Разликата е само в инструмента...и някой полу-тон може би Друга прилика, за която се сещам е китарното соло в началото на Primal Fear - A Question Of Honor много напомня на това на Helloween - Power Също и мелодията на вокалите на куплетите на Nightwish - Dead Gardens и Stratovarius - Tomorrow доста странно си приличат. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Ами аз наскоро открих прилика между една песен от творчеството на Азис и едно творение на David T. Chastain, но предполагам че това е нещо нормално, имайки предвид общата китарноинвенционална тематиката между двамата. И все пак искрено се надявам, първият да се върне към корените си, а именно - мелъди рок-а...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
Ми въртеше се по-рано една песен на чалгарката Емилия, не помня точно име!
Има едни моменти с цигулки в песента, които много ми напомнят една песен на Therion! Но пък кой от чалгарите знае Therion? ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 1 Регистриран: 30-April 06 Потребител N: 1320 ![]() |
по-копирана песен от kalifornia love нема
и нема да има е тва е |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
Ми въртеше се по-рано една песен на чалгарката Емилия, не помня точно име! Има едни моменти с цигулки в песента, които много ми напомнят една песен на Therion! Но пък кой от чалгарите знае Therion? ![]() Човек,това е пълна глупост.Ако нямаш какво да напишеш по-добре недей,отколкото това. ![]() Емилия и Тherion в едно изречение,това ме убива... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Абе какво по дяволите ти се е случило за да слушаш Емилия?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Човек и добре да живее му се случва!
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 17th July 2025 - 10:47 PM |