![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Къде е индъстриъла в последния Samael? Последният Самаел (Абав) беше някакви изровени от кошчето деведесетарски ленти, издадени по указ на звукозаписната компания. Силно се надявам да продължат с индъстриъла... -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THERION ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 666 Регистриран: 5-July 04 Град: София Потребител N: 546 ![]() |
А блека къде е? За блека - не говоря, beyondtheblack рече, че е блек. Аз индъстриъл-а исках да си уточним. ![]() beyondtheblack, мнооооооооого гръмки думи! ![]() -------------------- THERION...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Кое по-точно е гръмко. Имам инфото от вътрешен източник; самите Самаел знаят, че Абав е боклук.
Никога не са имали намерение да издават този материал под името "Самаел". -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THERION ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 666 Регистриран: 5-July 04 Град: София Потребител N: 546 ![]() |
Кое по-точно е гръмко. Да не разводнявам темата. Начина ти на изказ, примерно? Ок, не споря. Знам за връзките ти. ![]() Аз също не харесвам последния им албум. -------------------- THERION...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хехе...че кога изказът ми не е бил гръмък и помпозен...въпрос на стил.
![]() Сигурно си впечатлена, понеже не си ме чела преди... Всички сме прелюбопитни какво ще извадят Самаел. Междувременно... ![]() It is with great enthusiasm we can announce these European dates of our ”Circling Above and Within" Tour! Enslaved is a band that enjoys being on the road like nothing else, we do take pride in being a hard working and increasingly energetic and focused live band. We are also very pleased with our new album (why be modest?) due to be out in connection with this tour – and cannot wait to perform the tracks live! ![]() -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
За новия Watain - наистина е блек изданието на годината дотук. Много измислен и изпипан албум. И мелодичен, и мощен, и зъл, въобще блек от изключителна класа. Не съм го слушала още, но имам приятел, който ги е гледал на живо. Казва, че ако има блек метъл група, която да прави ШОУ, то това са именно те. ![]() Склонна съм да повярвам след тези лайвчета: Sworn to the Dark Sacrifice Born for Burning A Fine Day to Die Страхотно изпълняват и трибютните парчета, но специално "Sworn to the Dark" коли и беси! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Никога не съм разбирал какво толкова се прехласват хората по Watain, "Lawless Darkness" обаче ми допада страшно много. Цикля си го с удоволствие, страшно силен албум са издали наистина.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
В Катехизис излезе новина за концерт на WATAIN и DESTROYER 666 с възможна дата за България на 13 Октомври. Може би, ще успеем да ги оценим и на живо сами
![]() -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Това би било чудесно, наистина. И на другия ден да се лети за Инслейвд.
![]() -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() mastodont ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 371 Регистриран: 18-May 09 Град: Sofia Потребител N: 3414 ![]() |
Добро впечатление остави новия, втори албум на младите англичани Winterfylleth. Мелодичен, мрачен, епичен; на моменти дори драматичен, "The Mercian Sphere" ще ме развлича поне още няколко пъти. Много близък до концепцията на Emperor и Blut Aus Nord, което личи в кадърно изсвирените, богати на орнаменти парчета.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
^ Само първия го намирам, къде е качен новият?
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() mastodont ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 371 Регистриран: 18-May 09 Град: Sofia Потребител N: 3414 ![]() |
Получих промо от Candlelight. Чуй си първия, а актуалния би трябвало да изтече в близките една - две седмици.
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Monument To Time End" на американската супергрупа Twilight, водена от Blake Judd, Aaron Turner, Rob Lowe и Imperial, е чудесен албум. При наличието на такива творци няма как нещата да не загрубеят! Интересен от гледна точка на нестандартните структури, препратките към други стилове и богатата палитра от емоции.
Новото издание на холандците Terzij De Horde получи 10/10 от metalbs, където колегите публикуваха доста възторжено ревю. Действително има някои разтърсващи моменти, но като цяло личното ми мнение е, че е един добър албум. Нито повече, нито по-малко. Ondskapt, една различна шведска блек метъл банда, направи своето завръщане след 5 години затишие. "Arisen From The Ashes" е интригуващо и опасно пътешествие в душите на няколко човека, чиято житейска философия може да служи като светъл пример за феновете на Svart Metall-а! -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Интересен е и новият Lantlos. Доста кадърни се оказват немците като в ".neon" по страшно добър начин смесват Alcest - ски блек с доста прог, а и на моменти джазменски мотиви. Препоръчителен.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Интересно как се беше изплъзнал от погледа ми новият Lantlôs!
Какво да кажа... абсолютно съгласна съм с shogot. Много умело вплитане на джаз и прог блек мотиви в Alcest-ска атмосфера. Казвам Alcest-ска - песни като "These Nights Were Ours", "Neige de mars" и "Coma" напомнят само и единствено за много любимия ми "Écailles de lune" на Alcest. Освен всичко друго ".neon" предоставя и необходимата доза меланхолия, с което още повече спечели симпатиите ми. Ще се слуша много. ^ Интересува ме какво мислиш (а и останалите) за “Maledictiih” на Mortifera (едно от предишните поприща на Neige). Sir Noktu като че ли прекалено се заиграва на моменти!?!?! Определено албумът си има и своите силни страни, но за мен "Vastiia Tenebrd Mortifera" си остава ненадминат. С нищо не мога да сравня “Fvrahgments”, “Le Revenant”, “Epilogue d’une existence de Cryssthal”, “Ciel brouillé” … ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
За новата Mortifera мога да говоря хубави неща. Има атмосфера, депрасарски албум е, пада страхотно свирене и парчетата се запомнят (особено "Givre Nocturne"). Подкрепям те на 100%, че не може да се сравнява с дебюта, а ако на моменти изпълненията на Sir Noktu ти идват леко... странни да речем (парчето "Agonie"), е хубаво да си припомниш новото издание на другата група, в която участва - Celestia. Една от най-старите на френската блек сцена, впрочем. Нейния "Archaenae Perfectii" е смазващ
![]() Италианците Nefarium са забили жестока тава! Ако не сте чули "Ad Discipulum", това е едно добро начало ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Горещо препоръчвам новия Nightbringer. Тази американска банда, която до съвсем скоро не бях чувал, е просто свирепа. Много обичат да си играят с тремолото, но не по начина, по който го правят Dark Funeral и като всяка друга съвременна блек група от Щатите са самобитни и създават мрачна атмосфера с лекота.
Ако можете да си намерите дебютното демo на Fyrnask няма да останете разочаровани. Има хляб в тези момчета. Ash Pool ме изненадаха с добрия си 'For Which He Piles The Lash'. Зряло звучи албума, стилен е и брулещите рифове от Втората Вълна доста често преливат в бавни меланхолии. Парчето 'Porcelain Cancer Spear' съдържа направо Enslaved - ски чисти вокали...а като казах Enslaved, разбрах от достоверен източник, чиито колега е имал възможността да се види с бандата и да чуе новия й запис, че норвежците отново са създали нещо граничещо със съвършенството. В следващия ми монолог в тази изоставена тема очаквайте: коментари за новите Lightning Swords Of Death, Blacklodge, Xasthur и още много други... ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
'T/Me' [4], новата тава на индъстриъл блекаджиите Blacklodge, е по - скоро индъстриъл отколкото блек и не предлага нищо, ама нищо интересно. Ако искам да си губя времето е чудесен избор, но в случай че реша наистина да си унищожавам мозъчните клетки, посягам към новия Abigor (който бе обсъден мнооого отдавна, но това беше, когато в тази тема пишеше повече от един човек).
Сред другите по - интересни заглавия напоследък е 'Path Of Sorrow' [2,5] (така ли се казваше?!). Този албум е меко казано феномен! Оказва се, че с него Xasthur най - после постигна успех в опитите си да създаде най - ефикасното лекарство против инсомния...Всъщност той даже се е престарал, защото това чудо приспива по всяко време на денонощието. Пълна скука! След Xasthur е хубаво да продължим с друг едноличен проект. I Shalt Become също е американски акт, а 'Poison' [5,5] се явява негов пети студиен албум. Много оркестрации, много претенции и много положителни отзиви. Това накратко описва ситуацията тук. Не е мой тип, но наистина се хареса на много хора, така че е добре да го пробвате. Oт друга страна 'The Extra Dimentional Wound' [8,5] на Lightning Swords Of Death е същински рифов парад и радост за ухото. В едно доста възторжено ревю, Terrorizer се бяха зачудили дали вокалиста на бандата не похапва батерии за закуска, след като си измие зъбите. Сами преценете дали ще пропуснете това извращение. Pensees Nocturne, още един човек - група, но този път от Франция, ужасно ме зарадва с 'Grotesque' [8,5], където си дават среща Вагнер, Бетовен и Deathspell Omega, за да се получи една пълна лудница. 'Summit' [9] на Thou е един от албумите на годината. Не просто извратена смес между блек и дуум, а много добре осъществена, ужасно извратена смес между блек и дуум (ще се забавлявам с този албум поне до следващия Gnaw Their Tongues, които впрочем са издали някаква компилацийка ![]() И накрая, новини от Enslaved. Говорих си с Jonathan Horsеley от списание Terrorizer, който сподели че новия запис на норвежките класици е по - прогресарски, с по - зловещи вокали и като цяло по - добър от 'Vertabrae'. Точа лиги! -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 432 Регистриран: 13-May 08 Потребител N: 2750 ![]() |
Pensees Nocturne, още един човек - група, но този път от Франция, ужасно ме зарадва с 'Grotesque' [8,5], където си дават среща Вагнер, Бетовен и Deathspell Omega, за да се получи една пълна лудница. Това наистина е едно рядко срещано съкровище. Феновете на френския блек да не пропускат! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 472 Регистриран: 5-February 09 Потребител N: 3246 ![]() |
Демото на Hades е едно от най-яките неща в блека, няма такава атмосфера. Който не е слушал - да чуе.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 14 Регистриран: 29-August 10 Град: Sofia Потребител N: 3927 ![]() |
Блек метала си е философия. Не говоря за неща като сатанизъм, поради факта че повечето в този жанр не са особено компетентни на тоя въпрос. Old school black metal банди са си много готини - има и атмосфера и всичко. Тея новите бози като Cradle of Filth могат да се отлъчат от този жанр поради простата причина, че са комерсиални позиори. Блек метала е мрачно изкуство и малцина са хората способни да го разбират. За определен тип хора е, както си има и много смислини неща, но просто обикновенният човек не може да го разбере.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
В момента си продухвам мозъчната кухина с последната Deathspell Omega! Невероятна отвсякъде е!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 25 Регистриран: 26-December 09 Потребител N: 3682 ![]() |
По-добър ли е от Inquisitors of Satan?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хм, по-авангарден е. То и повечето неща от "Si Monumentum..." насам са такива, но в този има още по-голямо авангардничене за сметка на блека сякаш. Зависи какво търсиш, общо взето.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Прекалено хаотичен ми е на моменти. И това, мисля, е основната причина да не ми влиза както трябва.
Е, не е чак толкова зле, но точно тези моменти като че ли ми идват в повече... Ще продължавам да го дъвча. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Аз много се кефя на Paracletus. Точно тази хаотична нотка ме надъхва адски много, да не говорим, че самите аранжименти на песните са адски пипнати, а има едни психеделични моменти, които имат много силно въздействие. Определено Deathspell Omega не са лесно смилаема банда, но пък демонстрират невероятна класа. Не знам дали Paracletus вече не ми е любимият ми техен албум, но определено е в класацията! Apokatastasis Panthon с тия пост-рокерски забежки ми се набива все повече и повече в съзнанието. Изключително силен диск. Нямам търпение да се сдобия с него в оригинал.
Попадна ми едно (демо) парче от новия Fen. Aнгличаните пак избиват рибата с атмосфери!!! Като гледам 2011 ще започне повече от убийствено! -------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
'Paracletus' е шедьовър.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Знам ли, на мен ми звучи като един вид логично продължение на предишните и най-вече точен подходящ финал на трилогията. DsO са много, много напред с материала - блек, дет, прог конструкции, техничарстване без така любимата на много банди показност, авангардни психиделии точно на границата, която мога да понеса. Страшно шлифован откъм атмосфера и мелодика, един от най-интересните и успешни експерименти за 2010-та въобще.
Иначе при мен положението е на срещуположния на karelian полюс - тавата ми върви много по-лесно, отколкото Fas и чутовния Si Monumentum, които в сравнение с Paracletus ми се струват направо тягостно мудни, като че и по-сложни за възприемане. Отделно браво за обогатяването на музикалната картина с още по-извратени мелодии и дисонанси, без които албумът въобще нямаше да е това съкровище. "Epiklesis II", "Have You Beheld the Fevers?", "Devouring Famine" и най-вече закриващата "Apokatastasis Panton" са писани от шибани извънземни. Великолепна работа, подписвам се под горния пост. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ "Зависи какво търсиш" - много правилно го е казал lodborg.
Хм, аз дебна за новия на FORTERESSE - Par hauts bois et vastes plaines. Ако някой го мерне, веднага да ми сигнализира ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Съгласна, аз нищо и не търсих, честно казано. От такива човек не знае какво да очаква...
![]() ![]() edit: добра идея за Fortresse, напълно в горната категория. Заповядай: ![]() Fortresse - Par Hauts Bois Et Vastes Plaines (2010) |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 13th May 2025 - 03:43 AM |