![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() mastodont ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 371 Регистриран: 18-May 09 Град: Sofia Потребител N: 3414 ![]() |
Dekadent [6,5] не е нито мрачен, нито зъл, но бандата разчита на хипнотични, грабващи мелодии и е постигнала един лесен за запомняне и труден за отказване, магичен албум.
'Torn Beyond Reason' [6] на Woods Of Desolation ще осигури незабравим катарзис през някоя от онези дълги нощи, които само изпълнители като Burzum, Alcest, Agalloch или Fen са способни да запълнят. Самите Fen със своя 'Epoch' [7,5] вече спокойно могат да се поставят във висшата лига на британския блек до групи като Winterfylleth и Skaldic Curse. Един доста трудно "влизащ" (поне в моя случай) запис, който в края на деня/нощта се отблагодарява тройно за вниманието на слушателя. Депресията тук е достойна за пациент на строго охраняема психиатрична клиника, а чистите изпълнения на изречение като 'Some day the friends will come again...' ще вдъхновят Niklas от Shining пак да посегне към хероина. Mord'A'Stigmata от Полша са четири патологични случая, които във втория си пълнометражен албум, 'Antimatter' [7], оставят без дъх, вдигат адреналина до краен предел и провокират слушателя да прави неща, които преди не е бил в състояние да извърши... Окултните блекъри от Negative Plane, представители на прогресиращата USBM сцена, сигурно са направили албума на живота си с 'Stained Glass Revelations' [8]. Трудно описуемо преживяване. Истинска магия, видения от минало и бъдеще, кръв, отрова, жертвоприношение и вечен мрак. И в края на краищата Altar Of Plagues са онези, които правят най - сериозна декларация за блек албум на годината (поне до този момент). След епичния прог-блек апокалипсис на 'White Tomb', ирландците напуснаха (моя любим лейбъл) Profound Lore, за да се присъединят към Candlelight Records и резултатът е разлиен, неочакван, но не и нежелан. Идеята зад 'Mammal' [8,5] гравитира основно около неизчерпаемата тема за смъртта, но музиката отдавна не е имала толкова добри илюстратори на онова, което следва. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Има нов Sarke, ако не сте забелязали, и e спокойно поне толкова добър колкото първия.
Настрана от това в последните месеци, откакто никой (включително и аз самият, очевидно) не се е сещал да поглежда тази тема, излезнаха приятни неща като Dødsfall, Ravencult и Skogen, последните от които носят точно тази северняшка атмосфера, която обичам толкова много. Мирише на кал и нападли листа след дъжд. След всичките хвалби за последния Negative Plane пък се убедих за пореден път, че USBM-ът определено не е за мен. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 472 Регистриран: 5-February 09 Потребител N: 3246 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
А за новия Peste Noire какво мислите? Според мен още с предния прекалиха много с авангардниченето. Изобщо ми загубиха интереса, а започнаха толкова силно.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 122 Регистриран: 17-July 11 Град: Добрич Потребител N: 4127 ![]() |
Преслушах го днес, има интересни моменти, но сякаш трябва да понаблегнат на свиренето, вместо на лиричните отклонения.
Попаднах обаче на един готин блячец http://www.youtube.com/watch?v=PZ2QCWwbz9U -------------------- Не всичко, което има бузи е лице!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Благодарение на лиричните отклонения албумът не звучи чак толкова брутално, въпреки че текстовете са изпълнени с ирония, насилие, агресия, омраза... Когато го слушах за първи път си помислих, че идеално би пасвал за саундтрак към някой френски екшън ("Casse, pèches, fractures et tradisions", "Cochon carotte et les soeurs crotte"). Кефи! Определено не е най-добрият Peste Noire, макар че си ма своите силни моменти. А за това дали е прекалено авангарден - може би е една идея повече от предшествениците си; за мен е до поносими стойности, все още.
Още едно добро френско заглавие, което въртя и в момента: Epheles - Je suis autrefois. След това е ред на Aosoth - III. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 122 Регистриран: 17-July 11 Град: Добрич Потребител N: 4127 ![]() |
Напълно съм съгласен...аз винаги съм ЗА такива лирични отклонения, но ги приемам сериозно, когато са подплътени с добро свирене в останалото време от албума. Просто исках да кажа, че когато групата се развие и откъм свирене, тогава ще е по-интересна за слушане.
-------------------- Не всичко, което има бузи е лице!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Може би никога няма да се развие откъм свирене. Ако очакваш да звучи по начин, по който звучат повечето блек метъл банди, то категорично трябва да се преориентираш. Всичко, което Famine има да казва, го прави главно чрез текстовете си, които в повечето случаи са провокативни - хумористични, националистически, депресиращи... Затова и музиката му не се взема чак толкова насериозно.
Припмняйки си текста на лирическото отклонение от въпросния албум "La condi hu", и най-вече последното изречение "…Ma scoliose supérieure à 35 degrés d’angle me fait voir dans le ciel un gros trou qui m’étrangle", си мисля, че това свирене, което имаш предвид просто ще бъде излишно. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Американският ъндърграунд наистина ражда невероятно силни и класни неща. Дебюта на Ash Borer ме грабна убийствено много. Пичовете са спретнали доволно атмосферичен блек метъл. Слушайки го, мисля, че очакването на новия Wolves In The Throne Room ще бъде една идея по-леко.
-------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Винаги пропускам този момент, че не на всички групи основната цел е да покажат майсторство в свиренето. Вероятно за да ми допадат групи, като Peste Noire, трябва да се заслушвам не само в музиката. Имам лошия навик текста да ми минава покрай ушите до един определен момент. Първо ме грабва музиката и ако ми допадне как свири дадена група я въртя до безсъзнание. И чак когато вече наизустя всеки звук тогава започвам да обръщам внимание и на текста. Замислям се дали не трябва да си променя начина на слушане малко
![]() -------------------- Не всичко, което има бузи е лице!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аааа, слушай си както ти е на сърце.
![]() Verge - Sex & Violence - на мен това ми е на сърце в момента. Поредната доза болезнен и студен блек метъл, идващ от Финландия. Албумът много старателно ми влиза под кожата по познат вече начин. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Oле, новият Craft е много злобарски. Супер мръснишки звук, много яко олдскуул усещане, а рифовете много ми напомнят на най-добрите години на Darkthrone. Доволно силен албум.
-------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 472 Регистриран: 5-February 09 Потребител N: 3246 ![]() |
ся го пускам Крафтецо, една песен бех чул от него и беше чук
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 17 Регистриран: 5-August 11 Потребител N: 4137 ![]() |
Блек-метъла напоследък стана доста модерен в хардкор/пънк сцената и се появиха групи като Ash Borer, Wolves In The Throne Room, Fell Voices, Skagos, Panopticon, Deafheaven, El-Ahrairah
DAŽD от Сърбия. blackened crust банди като Black Kronstadt, Iskra, Summon The Crows, Martyrdöd, Order of the Vulture, Radioskugga, Crucified Bastard http://r-a-b-m.blogspot.com/ -------------------- life. love. don't need regret.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
И аз засилих тук новия Darkthro... ъъ, новия Craft. Страшно як наистина.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Повече от размазващ нов Dødkvlt излезе!
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Долна чорба ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 894 Регистриран: 17-May 11 Град: София Hate City Потребител N: 4095 ![]() |
Sodom, Venom, Slayer, Kreator са блек метъл. Whitesnake са първата блек банда, като са основоположници и на дет метъла с хардкор-пънк и груув-фънк, електро-амбиент оттенъци!
![]() ![]() ![]() -------------------- Stay positive!!! Negative HARDCORE is the real positivism.
ПО ПЪТЯ СИ СМЕ ПОЕЛИ УЛТРАСИ ЧЕРВЕНО-БЕЛИ ЕДИН ДО ДРУГ СМЕ СТРОЕНИ ПОЛУДЕЛИ И СМЕЛИ ЗА ЧЕСТТА НА РОДИНАТА ЗА ЦСКА И ДРУЖИНАТА ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕМ ТУК ВИНАГИ ЕДИН ДО ДРУГ!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Абе, шегата настрана, в "Obsessed by Cruelty" и в демотата определено си има следи от блек. Venom имат също един куп неща в музиката си, аз честно казано винаги съм откривал много Black Sabbath и NWOBHM в тях. Включително и блек, но ми е било много трудно да ги възприема като чисто блек метъл банда, както много хора ги изкарват. В останалите не виждам обаче никакъв блек. Освен в Whitesnake, де.
Но че има пряка връзка между траша и блека, си е факт, не само заради Hellhammer. Един куп блек/траш банди има - Nifelheim, Bestial Mockery, Aura Noir... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Блек албумът на година излезе преди няколко дни. Не вярвам Tsjuder да успеят да минат това.
![]() Grim and frostbitten banjo ov hell. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Повече ме изкефи новият Arckanum
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Satyricon news
According to Wongraven: - The first small step is taken in the writing of our next album, and this process is our main focus over the next year. A year off did us well and we are extremely inspired. Everything indicates that this is a very atmospheric album, and quite different from what we have done over the last ten years. It will be released by the end of 2012 or beginning of 2013. -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
Цитат Grim and frostbitten banjo ov hell хахах, толкова не на място да е това банджо -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Нов Absu - още от същото. Не е лошо, вчера го слушах.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Повече ме изкефи новият Arckanum Определено е як, но имам чувството, че от от няколко години Shamaatae намаля качеството. "ÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞ" беше ебати чудовищният албум, но май не може да го повтори. хахах, толкова не на място да е това банджо Много готин майтап и среден пръст за всички "експериментатори" в последните години. Между другото, още от "Du Ville Ville Vestland" предчувствах, че предстои нещо подобно. ![]() Тамън и аз завъртях новото Absu. Звучи си точно както трябва, макар че откриващото парче малко ме шашна. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
Мен пък точно то много ме изкефи. ;р
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
новото Абсу, с точно това откриващо парче, си почва баш като Абсу - с ''АААААААААААааааааааааааааааааааа....''
албума е чук, и новото Тааке е супер ся ще чуеме и Арканума ... тия дни бях в информационно затъмнение, нещо позациклихме на диабло 2 с тайфата |
|
|
![]()
Коментар
|
|
На мен лично новият Taake не ми харесва особено. Има някои наистина чудесни мелодии и рифове, но като цяло усещането за преповтаряне на написан материал е толкова натрапчиво, че повече ми буди носталгията по албуми като "Nattestid Ser Porten Vid" и "Over Bjoergvin Graater Himmerik", отколкото да ме кара да се радвам на "Noregs Vaapen". Парчето с с това банджо обаче е сила ! Каубойски блек метъл.
![]() ![]() ![]() Arckanum-a го чух веднъж и ще му oтделя време за много по-задълбочено слушане тези дни, защото някои моменти просто ме хвърлиха в оркестъра. Супер яки аранжименти и грабващи мотиви. Лично аз се обсебих от новия Midnight Odyssey. Доста въздействащ албум, много атмосферичен, с почти трансови парчета. Близо два часа абсолютна хипноза. Влиза венозно, а в последните дни, когато небето беше гробовно сиво, звучеше само това и усещането беше покъртително! Така като гледам, новият Glorior Belli с тези счупени парчета, типични за френската школа, няма да ми излезе от плейъра много дълго време. Французите наистина имат изключително болни групи и тези юнаци са с главни букви в графата. Доста шантав подход за композиране. Има нещо американско в цялостния им саунд, както каза един авер, доста "southern" звучене. Наред със скоростни откоси, доста грууви забежки и тези вокали... Дотук много силно впечатление. Vive la France! -------------------- And they do arose me
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
-------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Новият Tsjuder излезе нааай-накрая и е очаквано силен. "Slakt"
![]() ![]() ^^ Те смениха доста остро стила след трилогията. И аз имам много голям сантимент към по-, хм, фолк да кажем, периода им, но за момента изглежда, че ще продължат линията на предния албум. С доволно количество Darkthrone и Satyricon препратки. Може би затова ти изглежда по-неоригинален от първите три албума. Едит: Между другото, едни немци Ave Maria са изкарали много приятен албум, който съм сигурен, че ще допадне на почитателите на по-психеделичния блек. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
А новио Throne of Katarsis чухте ли ? Доста е здрав :Д
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 17th July 2025 - 11:19 AM |