![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Цитат(stage @ Dec 1 2005, 08:29 PM) Цитат(Warrior Of Ice @ Nov 30 2005, 09:04 PM) Скучни и репетитивни как звучи? И после как да не кажеш че си ограничен ![]() ![]() "Детските групички" като HammerFall са в много по-голяма степен музиканти от Tool и тем подобни... ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Хех, да не е длъжен да харесва всяка тъпа група, която харесваш ти, Неограничени?
(тва беше за по-предния пост) -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Dec 1 2005, 07:32 PM) "Детските групички" като HammerFall са в много по-голяма степен музиканти от Tool и тем подобни... ![]() Сам си се оборваш! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 363 Регистриран: 16-September 03 Град: Виена Потребител N: 264 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Dec 1 2005, 05:32 PM) "Детските групички" като HammerFall са в много по-голяма степен музиканти от Tool и тем подобни... ![]() Добре, хубаво. По-добри и по-талантливи музиканти са. Това е много важно предимство, когато правиш музика все пак. И какво от това, като развалят всичко в момента, в който вокалистът си отвори устата да запее смехотворния текст. Тук нито искам да кажа, че Tool са светци по отношение на текствете си (и те нерядко са банални и елементарни), нито че, ако някой пее за мечове, герои и дракони, задължително е идиот. В никакъв случай. Но признай, че и тази тематика може да бъде развита далеч по-интересно. С най-голямо удоволствие слушам Blind Guardian. Не че достигат с текстовете си някакви неизмерими интелектуални величини, но поне със сигурност не развалят музиката си с тях. Ами всяка музика си има аудитория. На мен текстовете на една група са ми по-важни от това, как звучи. Затова Tool хич не ми пречат |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
Все пак мисля че ТЕКСТОВЕТЕ са основна (и неделима част от музиката)
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
^ Това зависи от вкуса на човек. Има хора, които не отдават почти никакво значение на текстовете. Лично за мен те са доволно важни, но съвсем не са на първо място. Няма да захвърля някоя група, която прави добра музика, само защото текстовете й не ме радват.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
И ти си прав
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Цитат(stage @ Dec 1 2005, 08:02 PM) Цитат(Warrior Of Ice @ Dec 1 2005, 07:32 PM) "Детските групички" като HammerFall са в много по-голяма степен музиканти от Tool и тем подобни... ![]() Сам си се оборваш! ![]() А ти пък въобще не умееш да спориш... ![]() Колкото до дискусията за това с кой стил е най-добре да се започне, не мисля, че може да се даде категоричен отговор. Но да се твърди, че е най-удачно да започнеш с това, което е най-актуално, ми се вижда доста смешно. Човек може да добие много по-добър поглед върху сцената, ако се запознава с нещата по реда на възникването им, а не обратно - иначе най-много да му се объркат представите за стилове. Нали гледам как разни пубери, фенчета на Marilyn Manson и Slipknot, обясняват по форумите, че Kreator и Children Of Bodom са блек метъл, Dimmu Borgir - дет, и т.н. ![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Dec 1 2005, 07:32 PM) Цитат(stage @ Dec 1 2005, 08:29 PM) Цитат(Warrior Of Ice @ Nov 30 2005, 09:04 PM) Скучни и репетитивни как звучи? И после как да не кажеш че си ограничен ![]() ![]() "Детските групички" като HammerFall са в много по-голяма степен музиканти от Tool и тем подобни... ![]() Идеше ми просто да напиша "напротив", но и това няма да е вярно. Тука става въпрос за две фундаментално различни концеопции за музикалното изкуство като цяло. Просто няма никаква база за сравнение. Сравнението само по себе си е безумно. И аргументът "тия са по-големи техничари, следователно са по-големи музиканти" ми идва малко детински ![]() Между другото не харесвам Tool. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(SepulTeraHead @ Dec 3 2005, 10:48 AM) И аргументът "тия са по-големи техничари, следователно са по-големи музиканти" ми идва малко детински Нещата не опират само до инструментални способности. Става въпрос и за композиторски такива: по-разнообразни, по-динамични парчета... -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Опитите ти да вкараш нещо абстрактно като стойността на едно изкуство в някакви обективни системи за измерване са леко смешни
![]() баси кво казах. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(SepulTeraHead @ Dec 3 2005, 01:43 PM) Опитите ти да вкараш нещо абстрактно като стойността на едно изкуство в някакви обективни системи за измерване са леко смешни ![]() Някъде да отричам правото на личен вкус? ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Dec 3 2005, 10:43 AM) Опитите ти да вкараш нещо абстрактно като стойността на едно изкуство в някакви обективни системи за измерване са леко смешни ![]() ![]() ![]() ![]() това ти ли си бе? Да нямаш температура? Не че нещо ... просто съм свикнал мненията ти да са от сорта: тия са тъпи факт . -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 12 Регистриран: 3-December 05 Потребител N: 1061 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Dec 3 2005, 01:19 PM) Цитат(SepulTeraHead @ Dec 3 2005, 01:43 PM) Опитите ти да вкараш нещо абстрактно като стойността на едно изкуство в някакви обективни системи за измерване са леко смешни ![]() Някъде да отричам правото на личен вкус? ![]() нека да ви напомня , че говорим за МУЗИКАта- тази същата , която би харесал (или не)и със затворени очи; тази ,която другарят танганаец или какъвто е там от някоя друга раса би харесал(или не) по същия начин, независимо разбира ли текста или не.затова е универсален език- защото я чуваш и вече знаеш дали ти харесва или не. апропо, и за мен сравнението не е на място в случая-все едно да сравняваш "картофи на фурна" с "поцинкована ламарина" -------------------- СПРАВЕДЛОВОСТ НЕ СЪЩЕСТВУВА - СЪЩЕСТВУВАМ САМО АЗ!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 363 Регистриран: 16-September 03 Град: Виена Потребител N: 264 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Dec 3 2005, 08:11 AM) Цитат(SepulTeraHead @ Dec 3 2005, 10:48 AM) И аргументът "тия са по-големи техничари, следователно са по-големи музиканти" ми идва малко детински Нещата не опират само до инструментални способности. Става въпрос и за композиторски такива: по-разнообразни, по-динамични парчета... Мога да се съглася за това, че музиката на добрите музиканти е разнообразна. Това показва простия факт, че те са способни на повече неща, отколкото тези, които се повтарят. Динамичността обаче я приемам за критерий само на метъл сцената. Цитат нека да ви напомня , че говорим за МУЗИКАта- тази същата (...) ,която другарят танганаец или какъвто е там от някоя друга раса би харесал(или не) по същия начин Няма такова нещо. Музиката е универсален език, само когато не е придружена от текст. Но дори ако слушаш Сатриани например, има значение, кой си, откъдеидваш и как си възпитан. Така например по-вероятно е да харесаш музиката от своя фолклор, отколкот тази от нечии друг. Просто ти е по-близка. "Харесването" на музиката е свободна интерпретация. Няма начин двама души да харесат една и съща музика по един и същи начин. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 12 Регистриран: 3-December 05 Потребител N: 1061 ![]() |
Цитат(autumn @ Dec 3 2005, 03:11 PM) Цитат нека да ви напомня , че говорим за МУЗИКАта- тази същата (...) ,която другарят танганаец или какъвто е там от някоя друга раса би харесал(или не) по същия начин "Харесването" на музиката е свободна интерпретация. Няма начин двама души да харесат една и съща музика по един и същи начин. което обезсмисля спора,според мен. а с другото не съм съгласен. справка: как беще създадена чалгата? какво слушаха и имаше преди нея?сръбско и гръцко- нека нашят фолклор да им е по-близък. а ти щом постваш тук ,вероятно не си пускаш като фон "полегнала е гергана"... P.S. с уважение -------------------- СПРАВЕДЛОВОСТ НЕ СЪЩЕСТВУВА - СЪЩЕСТВУВАМ САМО АЗ!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат как беще създадена чалгата? какво слушаха и имаше преди нея?сръбско и гръцко- нека нашят фолклор да им е по-близък Поп-фолкът се базира главно на сръбски и гръцки фолклорни мотиви, не защото е по-близък на българите, а защото е крадена музика. Цитат а ти щом постваш тук ,вероятно не си пускаш като фон "полегнала е гергана"... Mного харесвам етно музика, стига да не е направена кичозно или просташки. Хайде край на off-topic-а |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Rolf @ Dec 3 2005, 09:43 AM) А ти пък въобще не умееш да спориш... ![]() Защото няма за какво да споря ![]() Иначе първата група на която зи взех албум-и го слушах приблизително два месеца нон стоп-бяха Мейдън.Но това беше доста отдавна ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 34 Регистриран: 16-November 05 Град: Over the hills and far away....... Потребител N: 1021 ![]() |
Първото нещо което чух бяха три албума на МЕЙДЪН. От там се зарибих по тежката музика. Слушал съм ги тези момченца Hammerfall , имам им цели три албума на компа ама и само една песен да беше - пак ми стига. Не мога да разбера как някой може да е дотам заслепен от смешните детски солца и идиотски приказни текстове и да не може да прозре колко по-стойностна музика има извън тези граници. Ами Blind Guardian например го правят 100 пъти по-добре. Не искам да се карам с никого защото всеки си има вкусове, но и не съм толкова прост за да говоря за дадена група без да съм я слушал поне седмица в опити да разбера музиката й.
И не знам какъв човек трябва да си за да пишеш тука за композиция и умения на музиканти при положение че си нямаш ни най-малка идея колко смешен ставаш така. Тооl правят една некомерсиална и адски оригинална музика, и не е нужно да е толкова сложна. В сравнение с повечето Heavy Metal банди не звучат еднообразно и можеш да познаеш кой е албума като го слушаш ![]() ![]() ![]() -------------------- Without the skin, beneath the storm, under these tears the walls came down. And the snake is drowned and as I look in his eyes, my fear begins to fade recalling all of those times. I could have cried then. I should have cried then. And as the walls come down and as I look in your eyes my fear begins to fade recalling all of the times I have died and will die. It's all right. I don't mind.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(ALAgator @ Dec 4 2005, 09:33 PM) ![]() ![]() Е, точно за този басист се изказваш неподготвен. Гледай (или чуй) някой концерт на HammerFall, след което повтори горната глупост, за да се смеят всички още по-силно... ![]() Цитат Не мога да разбера как някой може да е дотам заслепен от смешните детски солца и идиотски приказни текстове и да не може да прозре колко по-стойностна музика има извън тези граници. Въпрос на вкус, или? Ти можеш ли да свириш подобни "детски солца"? Не?! Скрий се някъде тогава... Цитат Тооl правят една некомерсиална и адски оригинална музика, и не е нужно да е толкова сложна. Пичовете, дето дънят в мазето на леля ми, също правят некомерсиална (най-малкото защото само те си я разбират) и оригинална (защото едва ли може да се оприличи на каквото и да било) музика. Според теб това автоматически ги прави добри музиканти? -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 34 Регистриран: 16-November 05 Град: Over the hills and far away....... Потребител N: 1021 ![]() |
![]() ![]() ![]() интро-куплет-припев-куплет-припев-соло -10хприпев И не се впрягай толкова. Не ти казвам какво да слушаш, а просто ти показвам че и аз мога да обиждам твоята музика когато ти обиждаш това което на мен ми харесва. И съм 200% сигурен че половината групи които харесваш и аз ги харесвам така че... поздравче с RAGE - In Vain ![]() -------------------- Without the skin, beneath the storm, under these tears the walls came down. And the snake is drowned and as I look in his eyes, my fear begins to fade recalling all of those times. I could have cried then. I should have cried then. And as the walls come down and as I look in your eyes my fear begins to fade recalling all of the times I have died and will die. It's all right. I don't mind.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Цитат П.С. Знаете ли какво си мисли басиста на Hammerfall на концерт - "Сол, ла, сол, ла........" - и така до края на концерта.... Това наистина беше тотална идиотщина. Един от най-иновативните басисти в съвременният Хеви/Пауър метъл... макар че лично аз не харесвам особено много стила му, такива думи са най-малкото неоснователни и тотално отричащи фактите. А ако си с 5-6 години назад и говориш за стария им басист, мога да кажа, че той без да блести особено много с уменията си на баса, композира доста добре. Мисля, че той беше написал не малка част от дебюта им, Ицо, поправи ме ако греша. Цитат И не знам какъв човек трябва да си за да пишеш тука за композиция и умения на музиканти при положение че си нямаш ни най-малка идея колко смешен ставаш така. Изказването за композирането беше напълно правилно. А що се отнася до сравнението между Blind Guardian и Hammerfall... е, едната група е с доста повече опит и като цяло малко по-сложна от композиционна и музикална гледна точка, но това не прави другата на чак толкова далечно ниво! -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
1.Vzemate se prekaleno seriozno.
2.Warrior: ti neznae6 kolko sme6no e da nare4e6 Tool sku4ni i repetitiwni. 3.Moje da prehv1rli6 mneniqta drugate ako iska6 i da naprawi6 naprawo nowa tema. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() какво ме гледаш, а? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1460 Регистриран: 3-November 04 Потребител N: 653 ![]() |
Цитат(ALAgator @ Dec 4 2005, 10:28 PM) И не се впрягай толкова. Не ти казвам какво да слушаш, а просто ти показвам че и аз мога да обиждам твоята музика когато ти обиждаш това което на мен ми харесва. Тук вече не можах да се сдържа. Никъде не е обиждал "твоята" музика, драги. ![]() ![]() При подобни ситуации трябваше да съм се закопала десет пъти, защото Стефан ми казва, че някои от любимите ми групи са лайна? ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Не се паля
![]() ![]() Както и да е, и мисля че ако трябва да се аргументирам наистина ще се получи нова тема. Просто и ти не гледай толкова повърхностно на нещата. Мисля че няма смисъл да се спори повече защото в случая никой не може да е прав, ама никой ![]() -------------------- Without the skin, beneath the storm, under these tears the walls came down. And the snake is drowned and as I look in his eyes, my fear begins to fade recalling all of those times. I could have cried then. I should have cried then. And as the walls come down and as I look in your eyes my fear begins to fade recalling all of the times I have died and will die. It's all right. I don't mind.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(feather @ Dec 4 2005, 09:55 PM) Наистина говори зле за теб, както самия ти спомена, да говориш за някоя банда без дори да си се запознал добре с творчеството й. fakt! ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(ALAgator @ Dec 4 2005, 10:28 PM) по принцип и сола не свиря ама ми е наистина тъжно за басисти в групи като Hammerfall например. Ами би било добра идея да се понаучиш, преди да започнеш да коментираш свиренето на хора, които са доста по-напред в материала от теб. ![]() Цитат просто ти показвам че и аз мога да обиждам твоята музика когато ти обиждаш това което на мен ми харесва Всеки може да обижда, но ти в случая го правиш самоцелно и без аргументация. Цитат ti neznae6 kolko sme6no e da nare4e6 Tool sku4ni i repetitiwni Такива са. Съдейки по това, което чувам в албумите им, ги намирам за абсолютно досадни и повтарящи се. Цитат Moje da prehv1rli6 mneniqta drugate ako iska6 i da naprawi6 naprawo nowa tema ...която да се казва Tool vs HammerFall? ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Warrior Of Ice @ Dec 4 2005, 10:12 PM) ...която да се казва Tool vs HammerFall? ![]() шо ве ? ще е забавно ![]() Edit: чудех се дали да кажа "Hamerfall на сапун" но ще го пропусна ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нещата станаха прекалено сериозни...
![]() ![]() ![]() ![]() Пък Ледения войн продължава да си ме разбира повърхностно ...май ![]() Пич не се надценявай ![]() ![]() И в частност говорим че мене TOOL ме докарват до оргазъм- хихихи......няма със какво друго да го опиша ![]() Както и да е просто свали малко самочувствието си и се вгледай в себе си.... ![]() -------------------- Without the skin, beneath the storm, under these tears the walls came down. And the snake is drowned and as I look in his eyes, my fear begins to fade recalling all of those times. I could have cried then. I should have cried then. And as the walls come down and as I look in your eyes my fear begins to fade recalling all of the times I have died and will die. It's all right. I don't mind.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
е мамка му
Стоян на САПУН ![]() ![]() ![]() П.С. за ледения войн: Ако става на въпрос той и басиста на Канарите е по-добър от мен ама нещо не ме кефят..... ![]() -------------------- Without the skin, beneath the storm, under these tears the walls came down. And the snake is drowned and as I look in his eyes, my fear begins to fade recalling all of those times. I could have cried then. I should have cried then. And as the walls come down and as I look in your eyes my fear begins to fade recalling all of the times I have died and will die. It's all right. I don't mind.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 17th July 2025 - 11:19 AM |