![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
^Е, не бива да забравяш, че една голяма част от пишещите са започнали да слушат метъл още преди нео-то да се появи или поне още преди LP да излязат на сцената пред масовата публика.
![]() -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 36 Регистриран: 7-May 06 Потребител N: 1334 ![]() |
Имах в предвид друго.
Ставаше въпрос, че всеки, който е започнал с ЛП няма право да ги отрича. Както и да е. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Хората се променят, разбиранията и вкусовете им - също. Имаш право да отричаш всичко, което не одобряваш, независимо, че някога си го харесвал... Колкото до прослушването - ако не са едни, със сигурност ще се намерят други.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() wizard of 40. Oz ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 621 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 965 ![]() |
Хората се променят, разбиранията и вкусовете им - също. E, sega. Spored mene, ne se promeniat chak tolkova vkusovete im, v povecheto sluchai. Prosto horata si razshiriavat muzikalnite vizdania s vsiaka sledvashta grupa. Az, naprimer, kvoto sum si slushal, kogato sum se zaribiaval s metul, si go slusham i sega. Pantera, Motorhead, Rage Against The Machine, Rammstein, Iron Maiden... i Korn mnogo iasno, kvo mi govorite & co. Kakvo vuobshte da otricham? Slushalisme si korn i to baia, oshte kogato niamashe podobni nenavizdania kum tezi underground grupi. Ne znam zashto si mislite, che vseki zadulzitelno triabva da pochne s Purple, AC/DC, Twisted Sister, za da moze da govori za metul i da ne se sramuva ot nachalnite si izbori v muzikalnata vulna. -------------------- no matter how far a jackass may travel, it will never return as a horse.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Ne znam zashto si mislite, che vseki zadulzitelno triabva da pochne s Purple, AC/DC, Twisted Sister, za da moze da govori za metul i da ne se sramuva ot nachalnite si izbori v muzikalnata vulna. Никой не говори за нещо подобно. Няма особено значение с какво си започнал, стига в даден етап да си минал през важните групи. Съвсем друга ми беше мисълта - че би било напълно възможно ако преди пет години съм тръгнал с Korn, а днес слушам Death и Dream Theater, вече да не ценя особено първите. Чисто хипотетично казано, разбира се... -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 485 Регистриран: 22-June 06 Град: Sofiq Потребител N: 1410 ![]() |
Аз започнах с Сепултура и то късничко на 14-15г.,преди това си слушах Нирвана.
Чак после открих групите които са основоположници на метaла, мразя да се ограничавам с един стил и по-тоя начин де се вкарвам в някaкви рамки ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THRASH Is Not Dead! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1163 Регистриран: 16-February 06 Град: София Потребител N: 1168 ![]() |
^Аз пък мразя някои като ми каже,че не се "ограничава в някакви рамки" ,ебаааси изтъркания лаф.
-------------------- 。。故失道而后德,失德而后仁,失仁而后义,失义而后礼。老子“道德经” ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 485 Регистриран: 22-June 06 Град: Sofiq Потребител N: 1410 ![]() |
Може да е истъркан, но за мен важи с пълна сила. Просто изказах мойто мнение, не карам никой да се съобразява с него.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Мда, иЗтъркан е...
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
^Аз пък мразя някои като ми каже,че не се "ограничава в някакви рамки" ,ебаааси изтъркания лаф. Е, този лаф не важи за феновете на ManOwaR, защото всички съществуващи музикални достойнства са вградени в металната машина на ThE KiNgS Of MeTaL!!! ![]() Идеята е, че можеш спокойно да се кефиш едновременно на Alice In Chains, Faith No More, Testament, Threshold, Spiritual Beggars, Hypocrisy, Judas Priest... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Абсолютно съм съгласен. Трябва разнообразие.
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THRASH Is Not Dead! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1163 Регистриран: 16-February 06 Град: София Потребител N: 1168 ![]() |
Е, този лаф не важи за феновете на ManOwaR, защото всички съществуващи музикални достойнства са вградени в металната машина на ThE KiNgS Of MeTaL!!! ![]() Идеята е, че можеш спокойно да се кефиш едновременно на Alice In Chains, Faith No More, Testament, Threshold, Spiritual Beggars, Hypocrisy, Judas Priest... Ей,заядливецо!Ще ми дойдеш ти в София някой ден! ![]() Преди всичко изобщо не разбра какво имах в предвид,а именно, че въпросната РЕПЛИKА е банална. ![]() И защо,по дяволите,намесваш Меноуор? ![]() -------------------- 。。故失道而后德,失德而后仁,失仁而后义,失义而后礼。老子“道德经” ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
И защо,по дяволите,намесваш Меноуор? ![]() Мога ли аз да отговоря с един цитат? ето: Other bands play ManOwaR kills П.С. Offtopic Като малък си мечтаех да имам физиката на Erick Adams....но не и деклотето -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Защото когато стане дума за нещо лошо, всички намесват Manowar.
|
|
![]()
Коментар
|
|
но без брадви... ![]() Че и претенции даже... ![]() Като малък си мечтаех да имам физиката на Erick Adams....но не и деклотето ![]() ^ Защото когато стане дума за нещо лошо, всички намесват Manowar. Което е хипер тъпо. ![]() P.P. Ице,извинявай за продължителния офтопик... -------------------- 。。故失道而后德,失德而后仁,失仁而后义,失义而后礼。老子“道德经” ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Някои се променят повече, други - по-малко. Един може да продължи да си харесва нео бандите, с които е "проходил" в тежката музика, а друг да се отрече от тях. И двете са съвсем приемливи реакции...
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 22 Регистриран: 1-July 06 Потребител N: 1424 ![]() |
Iced Earth ...
![]() ![]() -------------------- "Гръм се чува, дъжд се лее,
но кръв залива житните поля. Ято гарги започва да се рее, да сипе болка и тъга. И черно става пак небето, червени стават житните поля. И студ сковава пак сърцето, тъга усеща моята душа..." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 1 Регистриран: 12-July 06 Потребител N: 1453 ![]() |
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 319 Регистриран: 4-July 06 Потребител N: 1437 ![]() |
С Judas Priest, Iron Maiden и Manowar.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Asha'man ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 188 Регистриран: 13-July 06 Град: София Потребител N: 1454 ![]() |
В началото беше Rainbow начело с Ritchie Blackmore...
-------------------- Blade hails you...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 198 Регистриран: 24-June 06 Потребител N: 1416 ![]() |
Аззз... най-най-най първата "такава" песен, която чух, беше Come Cover Me на Найтуиш. Защото тъй близката ми една вокалистка на Сентънст ту Итърнити я пееше и някак си се чувствах длъжна поне да чуя за какво става въпрос. Оообаче останалото на групата някак си не ме завладя.
И продължих с Мейдън, Lacuna Coil, Within Temptation и Crematory. Ииии си се зарибявах по тях, доста дълго. После вече се разводни историята. Lacuna Coil и Within Temptation почти не ги слушам вече, а Мейдън сега ги преоткривам... -------------------- It's all the same
so dull, so plain I need the spark, the flame to drag me out of my insane, of my insane. Saatana vittu perkele |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 36 Регистриран: 7-May 06 Потребител N: 1334 ![]() |
Имах в предвид друго. Ставаше въпрос, че всеки, който е започнал с ЛП няма право да ги отрича. Както и да е. Пак съм неразбрана Мразя да се опитвам да обясня нещо по възможно най-разбираем начин и отново да се оказва, че всичко, което съм написала, не е разбрано. Аз знам, че не мога да обяснявам, ама четете по внимателно, а? говориш за нехаресване. Аз говорих за неуважение и омраза, което е долно. Виж сега. Всеки може да тръгне от много песни/стилове/групи. Въпроса е винаги да помни от къде е тръгнал. Въпроса е да помини оная тръпка, която за първи път е изпитал слушайки текстовете на първата група, в който се е влюбил, колкото и по-стойностни неща да е открил после. Защото повярвай, тръпката не се повтаря. Толкова ми е мило като си спомня какво изпитах аз когато за първи път чух метъл, че просто не мога да си представя някога да го забравя, а не, да твърдя че мразя, или че се срамувам, от това, че съм почнала с Корн. : ) Всичко е въпрос на разбиране и уважение, а до някъде и на възпитание. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Никой не те е разбрал погрешно.
![]() Всичко е въпрос на разбиране и уважение, а до някъде и на възпитание. Абсурд! ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Shemetche, малко излишно разсъждаваш, за неща които не се нуждаят от такива размисли. Уважавай, каквото си искаш. Всички знаем, че възпитанието и уважението за две свързани неща, но те нямат нищо общо с такива дреболии в които човъркаш. Може малките неща да са важни, но пък излишните разсъждения са дразнещи.
Аз съм започнал да слушам музика с Metallica и Guns N' Roses, сигурно го пиша за N-ти път... На пръсти се броят дните, от около 13 години насам, в които да не съм си пускал "Master Of Puppets", "Use Your Illusion II", "Ride The Lightning", "Appetite For Destruction", "And Justice For All", "Lies" или "The Black Album"... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Блазе ти, че си открил себе си веднага. Аз Линкин Парк, които едно време ми бяха ;юбими не съм си пускал от сигурно година-две...
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
^ И аз съм в същото положение, пък и не бих си ги и пуснал, просто ми отмина Лп периода...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 188 Регистриран: 30-December 05 Потребител N: 1099 ![]() |
и аз като повечето съм започнал с Lp, Korn, Slipknot, Rammstein
но сега нема как да стане от тези 4 групи си уважавам Rammstein, а останалите можете да ги прочете ТУК -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
^Аз пък мразя някои като ми каже,че не се "ограничава в някакви рамки" ,ебаааси изтъркания лаф. Браво ! ![]() И за Manowar си много права ![]() Аз започнах да слушам рок още преди да знам че се казва така, с магнетофонните ролки на баща ми (Deep Purple, Rainbow, The Beatles). Но наистина прослушах МУЗИКАТА през 1986,, един приятел ми даде да чуя една касета (жълто TDK) със записани по 30 мин от TWISTED SISTER "Stay Hungry" и MANOWAR "Sign Of The Hammer"! И от там натък, вече само 20 години само това слушам, И СЕ ОГРАНИЧАВАМ В РАМКИ, по - дяволите! Защото има МЕТАL и лай..а, друга музика няма! -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
вече само 20 години само това слушам, И СЕ ОГРАНИЧАВАМ В РАМКИ, по - дяволите! Защото има МЕТАL и лай..а, друга музика няма! ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 09:45 AM |