![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 5 Регистриран: 21-July 04 Потребител N: 567 ![]() |
Здравейте, Първо да се представя - Занимавам се с писане на стихове и текстове на песни, любими групи - Boltthrower, Six feet under, carcass и др...
А сега по същество ![]() ИЗ КНИГА НА СМЪРТТА Пролог Напразно се хабите, Богове- Смъртта да прелъстите. Да я обгърнете с ръце И да я присвоите. Прекрасно знаете, че тя Не е отроче Ваше. Света и времето са нейни Възлюбени Баща и Майка. Но нека слушат простосмъртните, защото вечността Ви е на свършване. І. СЪТВОРЕНИЕ 1. В началото бе Мрак И мракът беше тишина И тишината беше мрак. 2. Прошепна мракът Да бъде светлина! И светлината бе лъжа и мракът я погълна. И настана нощ първа…. ІІ. БИТИЕ 1.. Когато Боговете създадоха Света, направиха го вечен – по свой образ и подобие. Но Света беше сам, затуй помоли боговете да му сътворят другар. 2. Тогава Боговете взеха Най- твърдия му елемент. От него изградиха Времето. 3. И възрадва се Света, че вече не е сам във себе си обикна времето и Боговете благославяше. 4. Но Света се възгордя от цялоста си И пожела да опознае Времето и Времето зачена от Света без позволение от Боговете и се роди Смъртта. 5. А Смъртта Продума на Света и Времето “Вие сте моите Баща и Майка! За вас е любовта ми и псалмът ми, Защото вие ме създадохте!” 6. А Боговете, като чуха тези думи Разбраха за греха на Времето и на Света и в страшния си гняв ги прокълнаха, като казаха: “Светът във Времето да се измъчва, а Времето в Света покой да не намери И ги нарекоха -Живот, което ще рече - страдание” 7. Тогава, в безпределната си обич към Живота, Смърта им промълви: “Дарете ме със вечността си И Аз от мъките ще ви избавя” ... ІІІ. АРМАГЕДОН 1. Такае писано– Смъртта се слива с вечността в едно, превръща се във Края. 2. А Края се нарича Неизбежност, защото ще осъди боговете за греховете им – към техните деца. Света и Времето ще бъдат оправдани за не- Божествената си любов. 3. И ще настане нощ последна." |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 23rd July 2025 - 09:23 PM |