Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
2 страници V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Само прочетете т'ва, No Comment
melhaer
коментар Sep 14 2004, 08:13 AM
Коментар #31

Pirate

Група: Потребители
Коментари: 786
Регистриран: 20-April 04
Потребител N: 460

@Kevin Stark

Виж сега, всеки си има своите гледни точки, и да ти кажа все се чудя отде ги намирате тия статистики дето българчетата били супер умни?

Ми оня ден се дискутираше за махането на прословутия паметник на съветската армия и отидоха пред паметника журналисти и разпитваха учениците длаи занят какъв е тоя паметник - е повярвай ми, никой не знаеше за какво стои там.

А ако започнем да си говорим за манталитета на българите...не мерси, защото тук ще загубиш.

В Австрия мразят евреите, тук мразят циганите и турците.

И да ти кажа, поне за Австрия - предпочитам хората да са културни, люберзни и учтиви, отколкото таркоти по български - Бай Ганьовци и Андрешковци - защото не те знам какво правиш, но на мен ми се налага всеки дан да пътувам с кола по два пъти по Цариградско - всеки път, да стигнеш жив до целта си е един успех, защото където и да съм бил не съм виждал такива комплексирани хора - аз съм най-добрия шофьор, ебем ти и пешеходците, ебем ти и предимството...това са хора потиснати, които само си избиват агресията с идеите, че са най добри във всичко - шофиране, ебане, разбиране от футбол и политика...

Кажи ми кат си живял в австрия, колко пъти видя в медиите да се споменава, че пиян шофьор е блъснал дете на спирка?

Аз без да следя толкова много медиите, за последната година прочетох и чух за около 3 ( ТРИ!!!!!!!) такива случая.

И пак ти казвам, отиди просто в едно училище в България, за да видиш за какво става дума.

А за тези, които са интелигентни...да със сигурност има такива и се надявам да са повече, отколкото аз ппредполагам...но те като цяло са нищожна част на фона на тъпомните чалгаджийчета и дупенца, за които най-важното е да имат хубав мобилен телефон и маратонки последен модел.

п.с. Докато се разхождах из Виена с карта в ръка, поне няколко пъти хората ми предлагаха помощ, без да ги питам, тук ако някой се приближи до чужденец до му помогне, почти сигурно е някви користни намерения.

п.с. 1 - като имах предвид да пообиколиш, имах предвид, да пообиколиш из кварталите и да видиш отрудените хора над 40, защото и аз мога да взема за извадка центъра на София, където по улиците през повечето време обикалят млади хора, които или са с добра работа и нямат кой знае какви финасови проблеми или са все още ученици, които все още не са се сбъкслаи с real live.
Go to the top of the page

+Quote Post
Kevin Stark
коментар Sep 14 2004, 05:28 PM
Коментар #32

Непросветен
*

Коментари: 45
Регистриран: 13-August 04
Потребител N: 589

"манталитет на българите"...това звучи смешно, може би се има предвид недостатъците на българите...не знам. Всеки има недостатъци, но българите обичат да са черногледи и да се смятат за най пропадналите, това е факт.

Аз не споря, аз изразявам мнение което не съвпада с твоето. Колкото дали ще изгубя в един спор smile.gif това никой не знае, освен теб може би.

Хаха в Австрия не мразят само еврейте, вийдал съм на предизборни плакати "Турция в Европейския съюз без мен"...Не знам звучи ми като не долюбване на турците. Все пак цигани няма, но има негри и може би си забелязал отношението към тях...Все пак австрийците са много любезни само дето отказваше касиерката да ни казава "добро утро" в Hofer защото сме чужденци.

А дали си забелязал, че австрийците не обичат да говорят друг език освен немски? Не че не знаят, просто не искат, та ако знаеш само примерно англииски и имаш карта ще се видиш малко в чудо.

Знаш ли, тук си прав криминалната им хроника е бедна това е вярно. Престъпленията са малко. Виж обаче по телевизията в България не дават как на някакъв му свалят чорапите с операция защото не ги е махал незнам колко си години.

Колкото до меркантилността smile.gif България не е държавата, в която като идеш на рожден ден си плащаш коверт, от който рожденника трябва да е на печалба.
Имам един приятел в Грац, момчето живее 13 години там, учил е в австрийско училише, а сега е в университет. Учи психология, вероятно не е нужно да казвам че знае немски прекрасно. Та веднъж го попитах как е на немски "състрадание"...не знаеше. Повече какво да говорим.

Знам в България живота е труден и много хора деградират в него, но българите все още знаят как да живеят въпреки убийствата и изнасилванията. Въпреки грабежите и катастрофите. Повярвай ми българите са наистина хора, толкова красиви колкото и грозни. Добри и лоши. За австрийците не мога да кажа същото. Те са богати кукли само дето не са и толкова красиви, че да спаднат в щанда на Барби...Не отричам, че и сред тях има много мили и прекрасни. Има, но не се опитвай да ме обеждаваш колко са съвършенни, а българите недодялани.

А и последно, извинявай, приличам ли ти на човек който слуша чалга и GSM-ма му е толкова малък, че да му се загуби в джоба. А съм и българин при това...

ПС Все пак Бай Ганьо е написан от българин, явно сме достатъчно умни поне да осъзнаем грешките и да се самокритикуваме.

--------------------
No more war pigs of the power...

+Quote Post
2Cool4U
коментар Sep 14 2004, 09:22 PM
Коментар #33

Прослушващ метъл
**

Коментари: 143
Регистриран: 13-November 03
Потребител N: 327

Kevin Stark, и двата ти поста бяха баси глупавите, не е истина. Освен това какво общо имаха с темата?

+Quote Post
Kevin Stark
коментар Sep 15 2004, 07:24 AM
Коментар #34

Непросветен
*

Нищо, просто малко ми е гадно да гледам как българите постоянно си набиват в главите, че са баси глупавите и са селяци и тн. И съм се изказал по темата и пряко и косвено. Както и да е явно ви губя времето. Съжалявам, няма да се повтори.

@2Cool4U - ти като напишеш смислен пост ела ме критикувай или поне да се аргументираш. Аз поне го правя за това и май пиша толкова "глупости"

Слагам точка, изразих си мението, другото е губене на време. Мир да има...

--------------------

+Quote Post
Dragon's Bride
коментар Sep 15 2004, 08:30 AM
Коментар #35

THERION

Група: Приятели
Коментари: 666
Регистриран: 5-July 04
Град: София
Потребител N: 546

Цитат(SepulTeraHead @ Sep 14 2004, 06:09 AM)
Цитат
Повярвай ми в средно статистическите български училища процента на деца с интелектуални заложби е по - голям от редица "европейски" държави.

....И ето тук спрях да чета тъпия ти пост.

tam ti e gre6kata nadolu stava po interesno

--------------------
THERION...

+Quote Post
melhaer
коментар Sep 15 2004, 10:15 AM
Коментар #36

Pirate

Хора вижте сега, и ти Кевин

никога не съм имал предвид, че Българите са супер тъпи.

но и съм против изказванията от рода на: американците са тъпаци, австрийците са тъпаци...

тези тези принизяват точно толкова, колкото се е принизила и Хамериканката, която е писала въпросната статия.

Кевин, ти поне си живал в чужбина и би трябвало да си разбрал, че добрата материална база е много важна, т.е. вискоия стандарт в едно общество, защото който има способности и желание, ще има и материалната осигуреност да се развива - останлите ще си останат едни доволни прасета в лъскави кочинки...

за съжаление, в България го нямаме този стандарт, и затова много хора, които иначе биха били способни се обезверяват и затъват, надявам се това да е по-малката част, останалите отиват в чужбина да служат на други хора, хора които по един или друг начин оценяват това, което са постигнали и са склонни да им осигурят един по-нормален живот.

Та понеже говорехме за САЩ - как стоят там нещата.

Ниатина като цяло в общообразувателните неща, те не са много напред, но все пак там ги учат нещо много важно - как се печлеят пари.

Вярно, че може и никога да не научат за прозиведенията на Кант, Хегел и Ницше, ма на кой му дреме?

А и една по необразовна нация се упрвлява по-лесно все пак:)))

От друга страна, върхушката на страната, дава на децата си едно образование на невероятно ниво, ниво за което ние тук само можем да мечтаем, и това става в най-скъпо платените америкаснки и европески университети.

Това води да един затворен кръг във управляващаща върхшка, което е добре, защото в политиката и раните други там висши структури влизат хора с родословие и генетика в тези области, а не някакви необразовани парвенюта. Също така това са хора богати, които много по-трудно биха се изкушили да крдат на едро, както това правят всички в бг.

И за да завърша, нека ти кажа една приказка - всеки народ си заслужава управниците - помисли наште управници какви са и ще добиеш като цяло представа за ншия народ.

И също ми се иска да добавя думите на един от първите модерни мислители в България - Пенчо Славеков - не сме народ, а мърша...

замисли се над тези факти и ще осъзнаеш, че не сме богоизбран народ или нещо такова, ние сме жители на света и като такива е добре да не влизаме в конфликти с останалите и да го обиждаме, а за такива като американката...ми необразовано е момичето, но вместо да я псувате и обоцдате, опитайте се съвсем културно да и покажете къде са нейните грешки според вас, и може би следващия път тя ще напише нещо красиво...

+Quote Post
Dragon's Bride
коментар Sep 15 2004, 10:43 AM
Коментар #37

THERION

Коментари: 666
Регистриран: 5-July 04
Потребител N: 546

Цитат(melhaer @ Sep 15 2004, 08:15 AM)
...А и една по необразовна нация се упрвлява по-лесно все пак:)))

.....................................
...един от първите модерни мислители в България - Пенчо Славеков - не сме народ, а мърша...

......................................
...ние сме жители на света и като такива е добре да не влизаме в конфликти с останалите и да го обиждаме, а за такива като американката...ми необразовано е момичето, но вместо да я псувате и обоцдате, опитайте се съвсем културно да и покажете къде са нейните грешки според вас, и може би следващия път тя ще напише нещо красиво...

saglasna dobre kazano

--------------------
THERION...

+Quote Post
Sw1tched
коментар Sep 15 2004, 11:06 AM
Коментар #38

Архидемон

Коментари: 3914
Регистриран: 12-April 03
Потребител N: 65

Цитат
Ми оня ден се дискутираше за махането на прословутия паметник на съветската армия и отидоха пред паметника журналисти и разпитваха учениците длаи занят какъв е тоя паметник - е повярвай ми, никой не знаеше за какво стои там.

WTF? И според теб интелекта и заложбите на даден човек се измерват в това какъв обем от исторически и т.н. факти знае? Или примерно ако не е навътре в дискретната математика значи е примерно "чалгарче" или r'n'b наркоман или пропаднал пропит металяга ..нз струва ми се тъп пример от който нямаш право да съдиш за нивото ни. Наистина трябва да се изкарваме "най-зле" в природата ни е...пък и нали е по-лесно да кажеш че не можеш/не знаеш отколкото да се научиш .

+Quote Post
abductor
коментар Sep 15 2004, 11:29 AM
Коментар #39

Undead

Коментари: 1287
Регистриран: 23-July 04
Град: Пуовдив
Потребител N: 569

@melhaer

Аман от изказвания, породени от робска психика и проамерикански настроения. Нищо не може да "оневини" американката, че е тъпа, в крайна сметка можеше да отвори шибания пътеводител, за да получи малко информация. Работата е там, че не ще. Защото си мисли, че знае достатъчно - американците са дъ бест, всички други са негри, аборигени и въобще измет, с която не си заслужава да се занимаваш въобще. Да не говорим, че американците редовно бъркат България с Боливия (която е в Южна Америка), и не знаят половината европейски държави в кой точно континент са. Аз поне знам къде е Бангладеш.
Fuck the USA!

--------------------
...Never Wake the Dead...

+Quote Post
melhaer
коментар Sep 15 2004, 12:14 PM
Коментар #40

Pirate

@Abductor

знаеш ли, обикновено трябва да нпишеш нещо ти, и след това на базата на това да имаш право да обвиняваш някого как се е справил.

А това, че знаеш къде е Бангладеш - ми аз го постнах преди два дни, имал достатъчно време да намериш в някой от тия старите тефтери, дето има инфо за всички държави, и сега да ми напишеш, де е, колко му е населението, каква е паричната единица, коя е столицата, на коя дата е националният празник, какъв е официалният език...

и както аз не съм проамерикаснки настроен, а про чвоешки.

ако видя тая американка или някоя като нея, няма да зпочна да я псувам, а ще се опитам да и обясня къде е сгрешила, ако не ме разбере, просто няма да се занимавам с нея.

бтв - не си ли се замислял, че за забити държави като нашта и бангладеш се намира доста трудно инфо - освен оная статистика от тефтерите - и че понякога е по добре да напишеш нещо от първите си впечатления, отколкот да ходиш да се ровиш в библиотеката и сухата статистика.

и да ти кажа на мен психиката ми не е робска и се чувствам свободен човек, ни ми се чини, че ти си доста комплескиран с твоите вчени анти и като цяло контра изказвания.

като си толкова патриотчно-шовинистки настроен, що не почнеш да слушаш само бг музика, ми се занимаваш с гадните америкаснки и западноевропески боклуци?

+Quote Post
Ol' Skull
коментар Sep 15 2004, 12:30 PM
Коментар #41

Просветен

Коментари: 436
Регистриран: 27-August 04
Град: Пловдив
Потребител N: 599

Цитат(melhaer @ Sep 15 2004, 01:14 PM)
бтв - не си ли се замислял, че за забити държави като нашта и бангладеш се намира доста трудно инфо - освен оная статистика от тефтерите - и че понякога е по добре да напишеш нещо от първите си впечатления, отколкот да ходиш да се ровиш в библиотеката и сухата статистика.

Ъхъ, ама като ще го четат хиляди хора, можела е поне т'ва да направи, нали? mad.gif

--------------------
Влез ми в положение, да ти не влезна аз (отазад)

+Quote Post
melhaer
коментар Sep 15 2004, 12:44 PM
Коментар #42

Pirate

можела е бе човек, ма що тогава не и нпишеш един мейл да и обсяниш де е сбъркала, а не само да я плете...

ако я бяхте видели наживо щехте само да грубинствате и те тотално щеше да реши, че в БГ живеят изроди...

+Quote Post
synchu
коментар Sep 15 2004, 01:28 PM
Коментар #43

Просветен

Коментари: 374
Регистриран: 16-June 03
Град: Somewhere Far Beyond...
Потребител N: 173

@melhaer
За това с инфото не съм съгласен, даже "Lonely Planet" (настолния и най-популярен guidebook за всеки, който иска да има някаква представа как да се оправи, там където отива) имат guidе за България (за Банладеш не съм сигурен), който е доста интелигентно и позитивно написан и може да се купи на почти всяко европейско летище.
Козата едва ли обаче си е направила труда да провери за кво става въпрос - инфо има, ама кой да чете, нали са с по три дипломи за отглеждане на крави, садене на царевица и плюскане на хамбургери, и едни такива наситени с култура.
Нямам нищо против никой етнос, религия или раса, нещото което ненавиждам е някой нескопосан redneck да се изживява като мисионер, разпръскващ светлина и култура - каква култура бе, тя държавата ви на 300 години, ние народни песни имаме по-стари от тва, бах, аз имам от баба ми каничка за чай дето е на половината възраст на държавата им, за писмени паметници и книги да не говорим.
коза! ай аман и а'п'сурд.

--------------------
...there's something else waiting
a promised destiny....
/Blind Guardian/

"The guitar is the easiest instrument in the world to play badly" - Andres Segovia

+Quote Post
abductor
коментар Sep 15 2004, 03:22 PM
Коментар #44

Undead

Коментари: 1287
Регистриран: 23-July 04
Град: Пуовдив
Потребител N: 569

Цитат(melhaer @ Sep 15 2004, 10:14 AM)
и да ти кажа на мен психиката ми не е робска и се чувствам свободен човек, ни ми се чини, че ти си доста комплескиран с твоите вчени анти и като цяло контра изказвания.

Това, че не харесвам Металика и тъпата свиня, дето разправя, че в моя град всички жени са дебели не значи, че съм негативист и комплексар, поне аз така си мисля. Както и да е drinks_drunk.gif !

--------------------
...Never Wake the Dead...

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 15 2004, 03:39 PM
Коментар #45

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Значи - иде ми да напиша някое от типичните ми изказвания - "melhaer е прав, останалите сте тъпи като резън шунка" - ама тва си е извън добрия тон направо. И всъщото време няма какво друго да ви кажа. Човека си го е обяснил прекалено ясно, за да има някаква нужда да допълвам. Нчаи, направо аман от шибани шовинисти. Говориш му, обясняваш му, той си знае само едно : "долу американците", "те кво си мислят, че са дъ бест", "имат само макдоналдс, царевица и пяни реднекове"... просто е безнадеждно, разбирате ли.

...Може да прозвучи малко не-патриотично, ама заради такива като вас би ме било срам, че съм Българин... Добре че има и някви свесни хора, че иначеееее.

--------------------

+Quote Post
anonimna_dx
коментар Sep 15 2004, 05:15 PM
Коментар #46

... 2 hEaRtS ...

Коментари: 837
Регистриран: 10-October 03
Град: Gb
Потребител N: 305

thumbdown.gif
1. tq naistina e ograni4ena prekaleno mn otkym informaciq za Bg- NI6tO ne znae! thumbdown.gif
2. - tuk se qdqlo samo suhi hrani i salati....?!?! - mi tq nqma li usta, glas .... ebe tolkowa li e typa 4e da ne si pory4a ne6to drugo?!?!? a pri tqh kakwo qdat?-sy6tite ne6ta no wyw woda i po4ti nenarqzani...kato izklu4wam byrzite hrani... puke.gif
3.towa za jenite w Bg- tq wyob6te li ne se e razhojdala(minawala samo dori ) po ulicite?!?! samo ot edno minawane po ulicata 4owek sysigurnost moje da sre6tne minimum 10 hubawi bylgarki!!! wub.gif . -towa dokazwa ponespored men 4e tq e typa i ograni4ena pone ot tazi gledna to4ka- sydi ednostran4iwo

. .... mnogo moje da se izbroqwat otricatelnite ne6ta.... ranting.gif

4. i wypreki towa ako uspee6 da se distanicirq6 ot glupostite koito e napisala realno poglednato ima i 1-2 dobri dumi za Bg... huh.gif ,no trudno se zabelqzwat sred negatiwnite pisaniq.... ph34r.gif

------------------------------
a kolkoto do postowete na Kevin i melhaer
- i dwamata ste prawi, no wsi4ko w slu4aq e otnositelno,za6toto horata sa swqkakwi (kakto se razbra we4e) i mnogo zawisi ot towa ti koi ima6 predwid.

prosto kazwam blink.gif

--------------------

...Like a true nature's child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
Born to be wild....

+Quote Post
Sw1tched
коментар Sep 15 2004, 05:50 PM
Коментар #47

Архидемон

Цитат(SepulTeraHead @ Sep 15 2004, 04:39 PM)
Значи - иде ми да напиша някое от типичните ми изказвания - "melhaer е прав, останалите сте тъпи като резън шунка" - ама тва си е извън добрия тон направо. И всъщото време няма какво друго да ви кажа. Човека си го е обяснил прекалено ясно, за да има някаква нужда да допълвам. Нчаи, направо аман от шибани шовинисти. Говориш му, обясняваш му, той си знае само едно : "долу американците", "те кво си мислят, че са дъ бест", "имат само макдоналдс, царевица и пяни реднекове"... просто е безнадеждно, разбирате ли.

...Може да прозвучи малко не-патриотично, ама заради такива като вас би ме било срам, че съм Българин... Добре че има и някви свесни хора, че иначеееее.

А ти кога ще разбереш че нашата цел не е да кажем колко американците сък и колко сме за фък дъ ю ес ей а защото не ни е безразлично с какво впечатление ще останат хората за България след като прочетат нещо подобно от такива глупости всеки би ни гледал с пренебрежение...Българския чадър ..супер пример за българия, пък и евреите не сме си спасили wink.gif за разлика от дания 0_о и безброй други глупости може да прочетеш за БГ

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 15 2004, 05:52 PM
Коментар #48

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Цитат(Sw1tched @ Sep 15 2004, 06:50 PM)
Цитат(SepulTeraHead @ Sep 15 2004, 04:39 PM)

А ти кога ще разбереш че нашата цел не е да кажем колко американците сък и колко сме за фък дъ ю ес ей а защото не ни е безразлично с какво впечатление ще останат хората за България след като прочетат нещо подобно от такива глупости всеки би ни гледал с пренебрежение...Българския чадър ..супер пример за българия, пък и евреите не сме си спасили wink.gif за разлика от дания 0_о и безброй други глупости може да прочетеш за БГ

Извсни сме също и с нашитее точки и запетайки, нали? wink.gif

--------------------

+Quote Post
Sw1tched
коментар Sep 15 2004, 05:55 PM
Коментар #49

Архидемон

Цитат(SepulTeraHead @ Sep 15 2004, 06:52 PM)
Извсни сме също и с нашитее точки и запетайки, нали? wink.gif

извсни сме с манияците на тема правопис и пунктуация в интернет ..ако нямаш какво да казваш недей

+Quote Post
Ataegina
коментар Sep 15 2004, 09:45 PM
Коментар #50

XX

Коментари: 897
Регистриран: 4-December 03
Потребител N: 342

biggrin.gif biggrin.gif
"Карахме в облачна, заспала тишина. Бяхме заобиколени само от ферми и коне и едри жени, които обработваха нивите."

ами това е смешничко.
аз си мисля все пак, че момичето е искало да каже нещо хубаво за България. И все пак ми звучи като написано от някоя лелка обичаща стерилни среди.

--------------------
[color=orange]snishki v gryf

+Quote Post
Kevin Stark
коментар Sep 15 2004, 09:55 PM
Коментар #51

Непросветен
*

Тук не е място да се караме, факт е че момичето не е знаело точно за какво пише и се е справило лошо. Вярно е, че трябва да не се нахвърляме така, а да сме по търпеливи и отзивчиви, но това не е причина да се критикуват българите колко са глупави и недодялани. Както казах ние не сме богове имаме както добри така и лоши черти. Да не показваме само едната страна на медала...Да не забравяме и богатите народи също имат недостатъци при това доста това е, но и те имат и добри и лоши черти. Зависи какво очаква човек от тях, аз не крия, че съм разочарован, но това е мое мнение.

--------------------

+Quote Post
melhaer
коментар Sep 16 2004, 10:08 AM
Коментар #52

Pirate

Хъх...

абе да го еба, в смисъл идва ми да напиша много неща, ма айде, да не продължаваме с тия тъпотии...

нали си изяснихме няколко неща:

не е от най-умните авторката, но това не означава, че требе да я нападаме - по добре ще е да и обясним за какво става дума...и ако не е дебела и с мазна бозава мутра, мое и една тутонка да отнесе biggrin.gif

а за това какво впечатление сме оставили в чужбина...не съм сигурен, че е прекрасно...

последния негативен пример е следният:

имам приятел, който учи е Германия, та се разговорихме с него за цените там, и той ми каза, че най-изгодната тарифа е нещо от рода на 6-7 евроцента за минута в града и в радиус от 50 км, и 1-7 цента извън тая област, като сключваш двугодишен договор и ти дават безпалтен телефон и то доста добър.

Та аз го попитах дали е на тая тарифа, и той ми каза, че за съжаление не можел да сключи договор, защото мобилните оператори, отказват да сключват договори с българи, защото взимали телефона и си тръгвали...

Кажете сега, какво да направиш в подобен случай...да криеш националността си ли?

+Quote Post
synchu
коментар Sep 16 2004, 10:27 AM
Коментар #53

Просветен

Коментари: 374
Регистриран: 16-June 03
Град: Somewhere Far Beyond...
Потребител N: 173

mdam...случват се и такива неща, макар че братовчед ми живее от 10 години в Швейцария и всяка година или две си сключва нов договор и не е имал проблем.
Аз самият никъде не съм имал проблем с това, на повечето летища и граници, за да избегна опашките минавам през "Only for EU citizens" вход/изход-ите и също не съм имал проблем за това, че съм с български паспорт. Не съм имал проблем да наема кола или каквото и да било друго...

Все таки, няма да решим въпросите по глобализацията така или иначе, важното е да се борим да не се пишат простотии наляво и надясно и да представяме държавата и нейните жители в добра светлина пред света.

п.с. Казвам го след като 3 дена съм обикалял секви администрации, за да си вадя некви документи след като ме освободиха от отговорността за моите в Чехия, където полицейското присъствие се свежда до двама мотащи се полицаи в центъра, които ги използват, за да ги питат къде са забележителностите. За следващия час и половина киснене в Чешки полицейски участък, където никой не ти обръща внимание няма да обяснявам. Вкратце би трябвало да съм бесен на бюрокрацията тук, заради това, че те разкарват напред назад и цяла София, респ. от гише на гише. Но не съм, поради ен-на-брой причини, които не им е мястото в тази тема и форум, вероятно. wink.gif
айде със здраве...

--------------------
...there's something else waiting
a promised destiny....
/Blind Guardian/

"The guitar is the easiest instrument in the world to play badly" - Andres Segovia

+Quote Post
Blue_Lotus
коментар Sep 16 2004, 06:46 PM
Коментар #54

Прослушващ метъл
**

Коментари: 91
Регистриран: 2-September 04
Потребител N: 602

Няма да коментирам статията на американката. Мисля, че достатъчно се написа по въпроса.
Само искам да вметна един друг подобен случай, който беше отразен във в. "168 часа". Отдавна (ако успея да намеря точно този брой дори ще цитирам) беше публикувана статията на една американска журналистка за посещението на нашия премиер там (мисля, че вестникът беше "Ню Йорк Таймс", но НЕ съм 100% сигурна). Смея да кажа, че тази статия беше повече от обидна, включвайки всякакви нападки като започнем с това, че сме били от страните с близки взаимоотношения със СССР, преминавайки през убийството с чадър и свършвайки с критики към външния вид на премиера - неговата плешивост ( И как, аджеба, нашият президент Буш кани и се сближава с такива хора и такава страна като тяхната - това беше основната тема на статията й - да покаже "що за хора сме" на цяла Америка и да "отвори очите" на "слепия" им президент.)
Е, в."168 часа" публикува статията й и под нея имаше "български отговор" , "връщащ" си за всичко, излагащ на показ американските "кирливи ризи".
"Така е, заслужили са си го", ще кажете вие. "Всичко се връща" е казал пък Руши. Всичко би трябвало да е ОК - "око за око, зъб за зъб".
Само едно нещо искам да попитам всички, подкрепящи тезата, че сме си го "върнали":
1.Колко души са прочели нашия "ответен удар" и колко статията на американската журналистка?
2. Ние разбрахме за нейната обидна статия и й отговорихме (подобаващо, трябва да се признае), а разбрала ли е тя и цяла Америка за нашия отговор?
3. Кой при кого се "бута" - ние при тях или те при нас? Защото от поведението (на политическата сцена) ни се разбира, че ние се нуждаем от тях, а те - масите, явно имат достатъчно лошо мнение за нас и едва ли ни искат... Разбираемо, след като им пълнят главите само с предубеждения, а ние дори не можем да се защитим (така че да ни чуят, имам предвид, защото можем да се "зъбим" във всеки регионален вестник без особен ефект), за да променим поне малко лошото им мнение за нас...

--------------------
В синьо

Луна и облаци в едно
Скрити в небето синьо
Езерото тихо спи
В синьо...
И нощта блести

Цвете във водна шир
Леко се крепи и плува
Нощна пеперуда
По лунните лъчи лети
Света му се любува...

В синьо сенките трептят
Крият се и бягат
Вълните гонят
С вятъра шептят

Цветята се усмихват
В бяло и синьо пак...
С Бога се целуват
И пеят докато мълчат...

Валентин Христов

+Quote Post
Kevin Stark
коментар Sep 17 2004, 04:48 PM
Коментар #55

Непросветен
*

Ами за телефон не съм срещал проблем. Брат ми примерно мина на договор с One без никакви проблеми. Даже те го овещаваха и му дадоха телефон за 500 евро без никакви пречки да не говорим да му създават проблеми за това че е българин. По скоро едни други малцинства с български паспорти създават лошо впечатление...

--------------------

+Quote Post

2 страници V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 18th July 2025 - 09:59 PM