![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Ама аз наистина го мисля
![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
Добре е
![]() ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Небето мрачно е, зловещо
Стоя на хълма черен, сам Смущава ме...неизказано нещо В сърцето ми тлее черен плам /завинаги/ Небето казват обитаваш ти Господарю на ловките лъжи Не вярвам, не ще и вярвам в теб Съществото цялото ми срещу теб крещи Кръвта току-тъй вода не става Водачо ти на стадо сляпо Волята ми моя си е, здрава И свободен ще съм вечно Крилата ти небесни ще кървят Наслада в жестоки мои очи Ще кървят, а после ярко ще пламтят Изгубени в безкрайни кладенци /завинаги/ -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
Хареса ми последното. Особено:
"Водачо ти на стадо сляпо Волята ми моя си е, здрава И свободен ще съм вечно" Не разбирам обаче на какво се противопоставяш. Вътрешни противоречия? ![]() -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Вдъхнових се от една песен просто, моите неща нямат някакви дълбоко заложени корени. Не вярвам в Бог, да, ама не е и да съм някакъв псуващ го на поразия...
![]() Творчество, ю ноу ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 539 Регистриран: 24-September 07 Град: софия Потребител N: 2347 ![]() |
душице,
Знам, че на младежи не им отива да изричат максими,но аз ще сторя това многократно в следващите редове. Nо първо честит 18 рожден ден!!! Ти съзря до една дългоочаквана възраст, но освен "екстрите", до които имаш достъп сега, се нагърбваш и с много отговорности. Tи вече не си малко момиченце, а жена, а всеки изход е вход към нещо. Каква странна илюзия е да смяташ красотата за доброта нали? Но никой не е толкова умен, че да знае какво прави. Винаги ще ми бъдат скъпи първоначалните заблуди, които хранех към теб. Но все пак паметта е това, чрез което забравяме. Като жена съм сигурен,че си лъгала. Не се безпокой -ще продължиш и занапред. Лъжата, Лада, е нещо крайно отвратително, но крайно полезно...когато се намираш в труден момент. Затова ето ти един съвет от мен -истината е нак-безопасната лъжа. Ти ще бъдеш несправедлива спрямо другите, но и те с теб също. Запомни! Несправедливостта се понася лесно, а от справедливоста наистина боли. Убеден съм, че в живота си ще играеш важна роля за много мъже...Един мъж може да е щастлив с всяка жена, стига да не я обича истински. Много малко ще те смятат за нещо специално. Ние мъжете играем играта, но вие жените винаги знаете резултата. Да, жените ни давате утеха, но ако не бяхте вие нямаше да имаме нужда от нея. Моля те, запомни от мен, че някои хора остават по-дълго за час отколкото други за месец. Пожелавам ти много здраве,щастие и късмет през идните години! ПП желая ти за напред да знаеш винаги какво искаш и на всеки въпрос, който ти зададат да можеш да отговориш! Жорко значи това е картичката към едно бифже гадже за рождения и ден моля изкажете мнение и кажете според вас какъв е бил скрития смисъл и как ми отговори тя след като я прочете -------------------- There are no unlockable doors
There are no unwinable wars There are no unrightable wrongs There are no unbeatable odds There are no believable gods There are no unnameable names There are no impossible dreams There are no invisible seams |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Написал си й някои истини, Жоро
![]() Имам въпрос.А чувстваше ли се по-добре, след като й даде картичката? -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 539 Регистриран: 24-September 07 Град: софия Потребител N: 2347 ![]() |
Ами смъсъл ние скъсъхме някъде март а тя имаже рожден ден август :/ и сичко се беше уталожило и честно казано исках да и стана поне малко гадно ама след като я прочете дойде моля ти се усмихна се и ми каза много е хубаво...
Аз бях готов да и обясня смисъла най-подробно ама нали имаше рожден ден а и после приятелите щяха да ме гледат на криво ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- There are no unlockable doors
There are no unwinable wars There are no unrightable wrongs There are no unbeatable odds There are no believable gods There are no unnameable names There are no impossible dreams There are no invisible seams |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Ти си бил много зъл бе
![]() ![]() -------------------- First wish for this night:
|
|
![]()
Коментар
|
|
не много гадно в никакъв случай.Просто исках да и покажа че е сбъркала а бях на работа и нямаше хора
![]() ![]() -------------------- There are no unlockable doors
|
|
![]()
Коментар
|
|
Разбирам защо сега се правела, че не те познава
![]() ![]() -------------------- First wish for this night:
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мда голямо про съм.Много ме бива в тея работи
![]() -------------------- There are no unlockable doors
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нямаше какво да правя в час по география
![]() Песен имам аз Създадена е - за вас Приказка за лед и мраз Сказание за мрак и ужас Възцаряват се на тронове крале Раждат се в небесата нови Богове А приказката стои си там Забравен, едничък полъх ням Докато аз тъка векове Тя стои си, и расне За да стане мит в даден ден Мит създаден отдавна, и от мен Приказката аз съм, човешко семе Аз, синът на погубено отдавна племе Взрете се в предупрежденията, що оставям Докато нов век в мрежата си улавям Шепотът съм, който ще да ви спаси Шепотът, що във вас ще палне първите искри Аз съм песента, песента е Аз Спасителят, в забрава потънал Въскресителят на души в тоз мрачен час! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
Зимна песен
Животът е борба Без място за чувства. И в таз земя пуста Аз сам съм сега С стоманени криле Без болка и тъга И никой на света Не може да ме спре. Студен за вас съм аз Надраснах любовта, Емоциите, скръбта И вече само мраз Сковава ме сега И вечно ще се скитам Сам, но неуязвим Сам тук във пустошта. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хиляди лица гледат ме, побъркват ме. Убиват.
В ума ми стон на хиляди души звучи С грохот хиляди стъкла нейде се разбиват Нейде, там където душата моя в агония пищи Блъскам, дращя, клетките разбивам Съградени отново ще са те Плача, мразя, в мрак умирам "Да мре!" пищят лицата, "Да мре!" Сграбчвам ги, скъсвам ги, отхвърлям Вой на болка откъсва се от устни смъртни Себе си в огъня на вечността опърлям Гори, душа моя непотребна, умираща пламти! Лицата съдят ме, пронизват ме, кикотят се дори Докрай побъркан, пищя аз, но никой ме не чува Слепец злочест съм бил, а не мъдрец Умен уж...а в реалността - глупец Блъскам клетките пред мен, тъй омразни Отново, пак и пак И мисълта за смърт тъй примамлива ме блазни Обратно там, с лицата - в пълен мрак Ще ме разкъсват призраците гнусни С бледи, безпощадни свои ръце Ще кървят безкрай изсъхнали ми устни И отново ще крещят лицата... " Да мре, нещастникът забравен, да мре!" ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Струните на душата късат се с писък тъй неземен
Клавири на душата пригласят им със вопъл скръбен Песента изтъкана е, аз съм носителят Й последен В пустота ще я пея, от сивота безкрайна обграден Пътник съм, но накъде ще поема и аз не зная Носещ Песента в душата моя натежала от тъга Скиталец скръбен, за живота си завинаги нехая Важното е да опазя жива Песента.... За света съм мъртъв аз, незрящи са очите ми Кух отвътре, само пламъче самотно в мен трепти Забравих що е то сърцето мое да тупти Забравих, но и нивга не съм знаел, нали? Имам си Песента С нея – вечността В кръвта ми, от болка почерняла Тече Тя със страховита мощ И в душата ми, що в лед се е сковала Грее Тя във безметежна нощ Едничко знам, за едничко аз живея Щом Черната на вратата ми почука И вземе туй, за което някак не милея... Щом прегърне ме тя, щом склопя очи... Песента за мен със скръб ще попее Нали? ...нали? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Hero Of Sand ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 760 Регистриран: 20-June 07 Град: у нас Потребител N: 2153 ![]() |
Интересно е хареса ми!!!
Според мен си този път си постигнал синхрона между различните строфи , който ти бяха понякога! Завършено е , което съшо ми допада. -------------------- Всеки мой път тръгва от сърцето ми.
В търсене на пътя се загубих. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Поклон пред паметта на поета Николай Кънчев...
Сбогом Дори върху стените се оглеждах. И носех спектъра си както носи рога на изобилието еднорогът. Сега изгубвам светлина, спокойна е хладнокръвната скала без слънце. Отвъд венериния хълм залязвам. Всичко Накъдето да погледна съм възвишен център. Няма десет заповеди, има само десет пръста, на които не броя, защото виждам всичко. Вместо да ви го показвам, то само ви се показва: ето долу долината, ето горе планината... Скалният орел е кацнал на върха на диаманта. Snowman The first snow - and a school essay to be written. I, beside you at the desk, as I look up my pen, realized that writing's always secondary. Because of that a school year fell away and I, wholly charmed, thought of myself, with you missing, as expelled. The first snow - and a declaration of love in it. So basic was our first kiss it never repeated itself between us. I'm an old snowman now and I wait for you to appear like an avalanche whispering: I'll give you back that first kiss! translated by Theodore Weiss -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Спомени от лед
„Спомени от лед, в тях заключен съм, впримчен ли си също ти? Бях, съм, и ще бъда, отново и отново – роб на забравени мечти.” Роден съм бил, казват, в чернотата на нощта Белязан съм останал, вградени във плътта Са те, спомените от лед, завихрени в тъма Виждаш ли ги, усещаш ли ги? Красота! Спомени от лед, гнили плодове са те Мраз убийствен от тях се на талази лее Покосиха ме със своите ледени ръце Душата ми тяхната песен ще да пее Как си ви спомням, и живея във вас... Спомени от лед Както си спомням един далечен глас На отдавна мъртъв поет „Ще умираш, за да бъдеш ти Отново прероден Ще се възправяш гордо, после Ще падаш – пак сломен” Вихрят се, те – бъдеще, минало и настояще В спомени от лед, сякаш нивга не ги е имало И в самота ми шепне тъмнината тихо „Спомени от лед, спомени от лед, спомени от лед Ще си, смъртни мой, вечно в тях заклет!” „Спомени от лед, вечно впримчен ще си ти! Забранени вечно са за тебе всякакви мечти!” -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
^ Идея има, при това добра
![]() Можеш да си поиграеш малко със словореда на места. Не ми харесва трета строфа, обаче - вярно, че е необходима, като прелюдия към четвърта, ама малко накъсва възприятията ![]() Опитай се да я оформиш, така че да не се получават тафтологии - "спомням", "спомени", "спомням" ти е поредицата в три съседни стиха, което натоварва слушателя ![]() Дерзай ![]() ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
За спомням не знам, но спомени от лед специално исках да е толкова пъти повтаряно, акцентът да пада на това.
Със словореда може да си бъде поиграно, и още как, ще видя как ще ми дойде като ме тресне. Мерси за отзива, Росене, отново! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Спомени от лед" го запази, но другото, според мене, не трябва да бърка в здравето му - просто се губи ефекта (според мене) от самото словосъчетание.
Винаги насреща и готов за добра раздумка ![]() ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
|
|
![]()
Коментар
|
|
Облаци черни се над пусти поля сгъстяват
Кръстопът забравен открит ще бъде - отново Тъмнина и самотата отново ме запленяват Воден ще съм пак от едно-едничко слово "Сърце" Тупти Пее И искри Облаците черни над ритуална жар се мръщят Сърцето тлее в пламъци на болка непоносима Първи капки дъжд падат, в мрака злостно лъщят Сърцето още ще си тлее, макар и във вечна зима Кръстопътят забравен накъде ще заблуди Една объркана в сивота душа На юг- огън нов несигурен пламти На север пък - Царство на снега Огън или лед, сърце Очаква те под тъмни небеса Огън или лед - кое? Дори за теб, съдбата е една Избери В нощ на забравени мечти Избери Ръката на съдбата сляпа поеми -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
Обещах на MadHatter да постна нещо тук
![]() Тези няколко реда ми хрумнаха докато слушах Ashen Light, та един вид на това се дължи разпиляността - блек метъъъл!! ![]() ![]() Прах Каменни крила студени, поляти с восък и сълзи. Над две сърца - и двете спрени, за които никой не скърби. Камбанен вой, игра във мрака, хлад мъртвешки във очите. Незрима песен, някой чака- Пътеводител на душите. Мраморни ръце разперват пръстите към небесата. Изглежда сякаш потреперват... Но са неразделни със земята. Буря разпилява времето с ръка пясък на живота, ценно злато. Върху гарвановите крила, разнесен и посеян във земята. Вятър шумно носи праховете, хвърля ги в очите на Смъртта. Изкупени са вече греховете, и е време да замлъкне песента. Тоз мраморен ангел, паметник вечен през хиляда зими, хиляда лета, пее със мрака, вечно обречен гроб и подслон да е за две мъртви сърца. -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Ей, харесва ми! Има известен даркнес, има лексика, тоя тип рима (a b a
![]() ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
o.O
Арно, арно. Ама как Ashen точно към такова ще те4 подтикнат, те са зли блекари ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
Ей, харесва ми! Има известен даркнес, има лексика, тоя тип рима (a b a ![]() ![]() Тенкя ![]() ![]() o.O Арно, арно. Ама как Ashen точно към такова ще те4 подтикнат, те са зли блекари ![]() Сред teh evilnezz се намериха някои по-така акорди ![]() ![]() -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Носител
I Ангел падна в тъмнината на нощта С грохот страховит той се приземи Потопени бяха белите крила В на езеро мистично черните води Очи сиви взряха се в тази Тъй нова за него земя И прероден в нощните талази Над земите той гордо полетя II Седях си в мрака, в самота безгрижна Мисли през ума минаваха, безброй, безчет Чувствах тъмнината тъй ближна Бродих из живота си – куплет по куплет Що бил съм, що ще бъда Що чувствал съм, що тепърва предстои На мъката ли ще съм аз съда Радостта в мен забравена ли ще стои? Шум дочух, мах сякаш на крила Признавам, приех го на шега Чий ще са тез огромни крила Тъй гръмки в тази мъртва тишина? И тогава видях тези очи Видях и в тях безчет звезди III ‘Смъртен струваш ми се ти, същество тъй малко Ако нямаше да те обидя, бих те нарекъл жалко...’ Загубен в безбрежната на очите сивота Успях някакси да промълвя ‘Смъртен съм, от младите дори Възприятията ми още са зелени... Ума ми мъчи го въпрос един Ще ми отговориш ли, Ти – на Небесата син?’ Накланяне на глава, взор заинтересован ‘Давай, човече малко, интерес в мен пробуди ти Ще отговоря, дори да бяха повечко въпроси...’ ‘Защо тук се озова, в таз забравена земя И защо кръв петни твоите крила?’ ‘Ти виждаш ми кръвта, дете човешко? Виж, туй вече ще да е странно нещо Ще започна отдалече Макар и късно да е вече... Бях велик аз, символ на гордостта Носителят на хиляд’тте искри Нямах капка страх аз от смъртта А сега пламъкът неин в мен гори... Тук съм, за да умра Носителю на тъга безкрайна Ще посрещна аз смъртта Ще чуя песента й тъй омайна’ ‘Носител на тъга безкрайна ме нарече ти... Защо с такова име мен, смъртния, дари?’ ‘Виждам аз в душата ти, кристално чисто Името приляга ти, съвсем е подходящо А сега, виж как от клона отронва се листо... Виж смъртта ми!’ Шепнат устните му сякаш увещаващо А очите му, сивите очи Стоманени поглеждат ме умоляващо ‘Виж, и сълзи за мен пророни... Вкоренена в теб е смъртната тъга Вкоренена в теб ми е и Песента...’ -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Доста добро! Гледам повече акцентираш на самата случка, отколкото на ритъма и римата. Само дето и аз го правя, та какво отбелязвам...
![]() ![]() -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ На мене пък удоволствие ми доставя да чувствам музиката/ритъма на стиха
![]() ^^ Те това съчетание го не разбрах ![]() Цитат В на езеро мистично черните води
-------------------- Free are those who walk away from setting suns
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th June 2025 - 12:15 AM |