![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
За спомням не знам, но спомени от лед специално исках да е толкова пъти повтаряно, акцентът да пада на това.
Със словореда може да си бъде поиграно, и още как, ще видя как ще ми дойде като ме тресне. Мерси за отзива, Росене, отново! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
"Спомени от лед" го запази, но другото, според мене, не трябва да бърка в здравето му - просто се губи ефекта (според мене) от самото словосъчетание.
Винаги насреща и готов за добра раздумка ![]() ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Облаци черни се над пусти поля сгъстяват
Кръстопът забравен открит ще бъде - отново Тъмнина и самотата отново ме запленяват Воден ще съм пак от едно-едничко слово "Сърце" Тупти Пее И искри Облаците черни над ритуална жар се мръщят Сърцето тлее в пламъци на болка непоносима Първи капки дъжд падат, в мрака злостно лъщят Сърцето още ще си тлее, макар и във вечна зима Кръстопътят забравен накъде ще заблуди Една объркана в сивота душа На юг- огън нов несигурен пламти На север пък - Царство на снега Огън или лед, сърце Очаква те под тъмни небеса Огън или лед - кое? Дори за теб, съдбата е една Избери В нощ на забравени мечти Избери Ръката на съдбата сляпа поеми -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
Обещах на MadHatter да постна нещо тук
![]() Тези няколко реда ми хрумнаха докато слушах Ashen Light, та един вид на това се дължи разпиляността - блек метъъъл!! ![]() ![]() Прах Каменни крила студени, поляти с восък и сълзи. Над две сърца - и двете спрени, за които никой не скърби. Камбанен вой, игра във мрака, хлад мъртвешки във очите. Незрима песен, някой чака- Пътеводител на душите. Мраморни ръце разперват пръстите към небесата. Изглежда сякаш потреперват... Но са неразделни със земята. Буря разпилява времето с ръка пясък на живота, ценно злато. Върху гарвановите крила, разнесен и посеян във земята. Вятър шумно носи праховете, хвърля ги в очите на Смъртта. Изкупени са вече греховете, и е време да замлъкне песента. Тоз мраморен ангел, паметник вечен през хиляда зими, хиляда лета, пее със мрака, вечно обречен гроб и подслон да е за две мъртви сърца. -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Ей, харесва ми! Има известен даркнес, има лексика, тоя тип рима (a b a
![]() ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
o.O
Арно, арно. Ама как Ashen точно към такова ще те4 подтикнат, те са зли блекари ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
Ей, харесва ми! Има известен даркнес, има лексика, тоя тип рима (a b a ![]() ![]() Тенкя ![]() ![]() o.O Арно, арно. Ама как Ashen точно към такова ще те4 подтикнат, те са зли блекари ![]() Сред teh evilnezz се намериха някои по-така акорди ![]() ![]() -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Носител
I Ангел падна в тъмнината на нощта С грохот страховит той се приземи Потопени бяха белите крила В на езеро мистично черните води Очи сиви взряха се в тази Тъй нова за него земя И прероден в нощните талази Над земите той гордо полетя II Седях си в мрака, в самота безгрижна Мисли през ума минаваха, безброй, безчет Чувствах тъмнината тъй ближна Бродих из живота си – куплет по куплет Що бил съм, що ще бъда Що чувствал съм, що тепърва предстои На мъката ли ще съм аз съда Радостта в мен забравена ли ще стои? Шум дочух, мах сякаш на крила Признавам, приех го на шега Чий ще са тез огромни крила Тъй гръмки в тази мъртва тишина? И тогава видях тези очи Видях и в тях безчет звезди III ‘Смъртен струваш ми се ти, същество тъй малко Ако нямаше да те обидя, бих те нарекъл жалко...’ Загубен в безбрежната на очите сивота Успях някакси да промълвя ‘Смъртен съм, от младите дори Възприятията ми още са зелени... Ума ми мъчи го въпрос един Ще ми отговориш ли, Ти – на Небесата син?’ Накланяне на глава, взор заинтересован ‘Давай, човече малко, интерес в мен пробуди ти Ще отговоря, дори да бяха повечко въпроси...’ ‘Защо тук се озова, в таз забравена земя И защо кръв петни твоите крила?’ ‘Ти виждаш ми кръвта, дете човешко? Виж, туй вече ще да е странно нещо Ще започна отдалече Макар и късно да е вече... Бях велик аз, символ на гордостта Носителят на хиляд’тте искри Нямах капка страх аз от смъртта А сега пламъкът неин в мен гори... Тук съм, за да умра Носителю на тъга безкрайна Ще посрещна аз смъртта Ще чуя песента й тъй омайна’ ‘Носител на тъга безкрайна ме нарече ти... Защо с такова име мен, смъртния, дари?’ ‘Виждам аз в душата ти, кристално чисто Името приляга ти, съвсем е подходящо А сега, виж как от клона отронва се листо... Виж смъртта ми!’ Шепнат устните му сякаш увещаващо А очите му, сивите очи Стоманени поглеждат ме умоляващо ‘Виж, и сълзи за мен пророни... Вкоренена в теб е смъртната тъга Вкоренена в теб ми е и Песента...’ -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Доста добро! Гледам повече акцентираш на самата случка, отколкото на ритъма и римата. Само дето и аз го правя, та какво отбелязвам...
![]() ![]() -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
^ На мене пък удоволствие ми доставя да чувствам музиката/ритъма на стиха
![]() ^^ Те това съчетание го не разбрах ![]() Цитат В на езеро мистично черните води
-------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
Ангелът пада в черните води на мистично езеро. Или по точно само крилата му падат, ако ме разбираш ^^
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
@prayer4eto: това имам предвид - затова избираш да четеш поезия с ритъм
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Ми то това е майсторството на поета - да предаде съдържанието, като запази ритмиката, която той самия е избрал
![]() ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мда, за майсторството си прав
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 930 Регистриран: 19-May 07 Град: Zayohalla Потребител N: 2088 ![]() |
^ Ми то това е майсторството на поета - да предаде съдържанието, като запази ритмиката, която той самия е избрал ![]() ![]() ТИ СИ АДСКИ ПОВЪРХНОСТЕН ТИП. ако бъдещите ни творци са като теб, горко ни. Сционе, заеби ги. Аз ще продължавам да ти чета нещата. За разлика от прейърчето и химера, аз ще ги ЧЕТА. Мисля че не всички тук разбират думата "чета". Нищо, важното е да се изливат лайна и всички да ти разправят че си олигофрен. Пак казвам - да не ти пука. Аз ще ти чета(чета) нещата. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ A колко задълбоченост можеш да намериш у едно 17 годишно бебе май е друг въпрос ...
![]() Защото ние продължаваме да му ЧЕТЕМ нещата. Но самият Scion ме помоли да му пускам "критика", така че просто не се обяснявай. Ако той иска да спра, ще го направя на минутата ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хей, хей, не се карайте
![]() Геш, спокойно бе, винаги е добре дошла критиката, пък и наистина съм говорил с Росен за мнението му и поправки от негова страна. Росене, не си прав. Малко хора от форума, да не кажа никой не знае доколко задълбочен може да бъде Геша, не го познавате просто. И не се карайте, да не идвам с ордите сивооки ангели ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
И това ли му е критиката? Не пишеш с ритъм => работите ти не струват?!?!?! Прейър ако се опиташ поне за момент да вникнеш в това което сцион се опитва да каже ще видиш че ритъма сам ще си заиграе в главата ти. Уви при теб царуват само равноделните маршове. Моля ти се ПРОЧЕТИ това което е написал Сашо и след това ме нареждай колко съм бебе, колко не заслужавам да си слагам името насам натам и т.н.
П.С. бълха ме е ухапала че хората ме подценяват. Но когато подценяват приятелите ми, ми завират лайната направо. Особено тези ми приятели които не са за подценяване. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
^И какво? Scion е най-най-най-най-най-великият поет на всички времена и не подлежи на абсюлютно никаква критика?!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
не. Моята критика съм си я изказал пред него лично. За повечето му работи съм го направил. Много негативи е изял от мене, повярвай ми. Но да раздаваш критика въз основа на ритъма, е абсурдно за човек, който се опитва да разбира литературата.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ Точно той ми е праскал повече критика от всички други хора, коментирали ми поезията, взети заедно
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
@Mangalf: Е, добре де. Приеми го като въпрос на вкус. Не можеш да кажеш коя поезия е по-добра...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^^ Ако си чел някои от коментарите ми по негови неща, ще видиш, че не съм наблягал само на критика за ритъма. Просто няма да се разправям с тебе, особено поради факта, че ти почна с "повърхностиционизма", аз само ти опонирах.
EDIT: By The Way - Кога съм твърдял някога, че съм литературен критик ??? Пита ме човека за мнение, давам му го ... -------------------- Free are those who walk away from setting suns
|
|
![]()
Коментар
|
|
виж... Росене(разбрах че така се казваш), прекалено голямо внимание обръщаш на тона, с който говоря(пиша). Наблегни на думите. Само за това ще те помоля. Ако си в състояние да преглътнеш импулсивните изречения(за които се извинявам), може би ще ме опонираш по друг начин ^^
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз съм в състояние, но държа на точния изказ.
![]() ![]() ![]() -------------------- Free are those who walk away from setting suns
|
|
![]()
Коментар
|
|
Леле, ко става тука...
![]() Не се карайте , разнообразната критика винаги е полезна ![]() -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Стрела
Стрела – една Просто иска... Свобода Пусни я, дай й я Полетя Разцепи въздуха зловонен Изсвистя във вечността Ще се върне пак някога За да ме прониже, точно тя За да ме убие, душата ми да полети Из небесата, а тя нека си свисти Нека взирам се със мъртвите очи В синева умряла, бездиханен Откъснат от тук, от това, което бе Далеч от всичко, от каквото и да е С нея, обграден от самота Толкова ли трудно е да си просто ти Ти сам и една стрела едничка? ******** Ален Танц Вряза се Северняка в млада гора, зелена И зашумяха лудешки дървесните листа Птиците замлъкнаха, секна тяхната песен Разбраха милите, дошла е самата Есен Листата затанцуваха танц ален и плачевен Животът тъй секвал, аз разбрах Разнася се из гората стон безспирен и напевен Този стон аз в себе си побрах... Вятърко, тъжни са и твоите слова Макар че по своему красива е Есента Едно със теб съм, братко, едно навеки Вопълът ми наред с твоя ще да ечи Аленият танц пред очите ми се разиграва Хиляди души умиращи, макар дървесни И братят ми в косите мои се заиграва Шепне тихо-тихо скръбните си песни Ален танц, танц последен За мен той ще е пореден Ален танц, и трепне моята душа И ще полетя Там – в Есента -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Стрела Стрела – една Просто иска... Свобода Пусни я, дай й я Полетя Разцепи въздуха зловонен Изсвистя във вечността Ще се върне пак някога За да ме прониже, точно тя За да ме убие, душата ми да полети Из небесата, а тя нека си свисти Нека взирам се със мъртвите очи В синева умряла, бездиханен Откъснат от тук, от това, което бе Далеч от всичко, от каквото и да е С нея, обграден от самота Толкова ли трудно е да си просто ти Ти сам и една стрела едничка? Дръж я в колчана или я насочи към себе си. Ако я изстреляш в небето, колчана остава празен... ти също. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Умни думи
![]() Понякога, в живота, балансирам и сякаш я насочвам към себе си. И тогава става лошо...Или? А пък ако тя иска да полети понякога? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
scion_of_storm, много ми хареса "Ален Танц".
Предаваш много емоционално идеята си, което е прекрасно. Според мен на моменти използваш думи, които могат да бъдат премахнати, без това да навреди на смисъла на стихотворението. Та дори напротив - би станало по-стегнато. На мен ми направи впечатление и подредбата на думите в изреченията. Важното е, че си намерил точните думи - колажирането им е лесна работа. ![]() -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 12th July 2025 - 07:41 PM |