![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Скоро се заприказвах с един приятел, ако имаше пари да направи метъл опера, кои музиканти би поканил и каква би била историята. Заговорихме се защото и двамата бяхме на мнение, че все още идеалната метъл опера не е сътворена, първо защото не са толкова много, за да има сериозен критерий и второ, защото в съществуващите има пропуски. Интересно ми е да чуя и вашето мнение.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
E, никой не ще да напише нищо (добре, че е темата "какво слушате в момента", че иначе секцията съвсем ще замре
![]() ![]() За злодеите (нека са двама по-приятно е) определено смятам, че блек вокалите ще са подходящи и това трябва да са Шагарат (Боргир) и Дани Филт (знаете от къде). Но гадовете няма да са просто гадове, а ще са изчадия адови, затова наистина е подходящо да са блек вокалисти. Главните женски вокали ще бъдат поети естествено от Таря (иска ли питане ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Продължавам да си пиша сам, нищо поне с интелигентен човек си говоря
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
.... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 617 Регистриран: 17-February 05 Потребител N: 747 ![]() |
Хехе:))) Реших да се вмъкна, та да не си говориш сам..не съм много компетентна личност по този въпрос, но бих добавила своето лично мнение, без да споменавам имена и т.н.
![]() Според мен би било много хубаво ако се направи някакъв такъв проект и се създаде една метъл опера..мисля дори, че ще звучи много , много интересно и хубаво:) Но като знам, колко човека трябва да вземат участие , това ще стане трудно да се съгласят всички и така. А Nightwish, те пробваха вече как е да имаш албум с помощта на симфоничен оркестър,и то мисля, че се получи много добре, да не кажа наистина прекрасно:) така че мисля, че за тях няма да има проблем с участието. Но дано, с големи надежди очаквам не ние , а някой от групите или поне отделни личности да се заемат с подобен проект:)И някой ден да се създаде една наистина перфектна, от където и да погледнеш опера:) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Общо взето тоя dream team на Mort е страхотен, само бих внесъл някои корекции (по мой вкус, разбира се). Като още една китара бих добавил Luca Turilli от Rhapsody, заради уникалния му стил на солиране, най-малкото. С изборът на барабанисти можеше да се постараеш повече - както и да го погледнем, Jukka не е нищо особено, а Anders е твърде праволинеен за подобен проект. Аз лично бих се спрял на Richard Christy - този човек е в състояние да свири всякакъв стил метъл, при това крайно виртуозно. Ако не той - тогава Maxence Pilo от Heavenly и Twilight. А за вокалистите - един Hansi би придал доста характер на операта с няколко подбрани включвания...
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Абе интересна тема, ама и двамата си дадохте лиубимите музиканти и тва е! Е, малко скучно трябва да призная. Защото то се знае, че аз искам Стане от Д.Т. да е злодей също
![]() Иначе и аз бих съставил опера от тези музиканти...много ясно! -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 220 Регистриран: 17-February 05 Град: Sf Потребител N: 746 ![]() |
Не знам за опера, но Death Metal Symphony in Deep C на Waltari ми скри шапката:-)
-------------------- hold on to the thread
the currents will shift guide me towards you know something's left and we're all allowed to dream of the next time we touch.......... you don't have to stray two oceans away waves roll in my thoughts hold tight the ring... the sea will rise... please stand by the shore... I will be... I will be... there once more......... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Jukka не е нищо особено Защо бе, нали си гледал DVDтата, според мен е изключително добър и разнообразен барабанист - половината от музиката им се гради на ритъм секцията. По мое мнение той е най-добрият музикант на групата. А Richard Christy всъщност не знам кой е, къде е свирил?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Цитат(Mort @ Feb 20 2005, 02:18 PM) Защо бе, нали си гледал DVDтата, според мен е изключително добър и разнообразен барабанист За Nightwish е добър, но няма нито необходимата скорост, нито необходимата техника, за да се нарече такъв и извън рамките на звученето им. ![]() Цитат Richard Christy всъщност не знам кой е, къде е свирил? Death, Control Denied, Iced Earth, Leash Law, Acheron, Spastic Ink... Лично за мен е един от най-добрите живи барабанисти, може би в Топ 3 дори. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Абе интересна тема, ама и двамата си дадохте лиубимите музиканти и тва е! Ми кажи си ги и ти бе ![]() Цитат Death, Control Denied, Iced Earth, Leash Law, Acheron, Spastic Ink... Лично за мен е един от най-добрите живи барабанисти, може би в Топ 3 дори. Ясно...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
БРАВО МА, не говорите за басисти ХИЧ?!!?!?!?!
Тъй като измислихте някаква сюжетна линия свързана с добри и лоши... мога да кажа, че първото име, което ми идва като злият вокал/басист е Леми Килминстър ![]() ![]() А тъй като в свиренето на Леми има малко бас и много злодейство трябва да има и някой истински басист... личните ми предпочитания клонят към Harris и ДиДжорджо. А да не забравяме най-важното: Цигулара и акордеонистът на Корпиклаани трябва да са у мелето ХАХХААХАХАХХАХАХАХАХ -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Prawi mi wpechatlenie, che klonite kym heavy, power i progressive muzikanti.
Spored men loshite trqbwa da sa primerno Max Cavalera, King Diamond, kakto estestweno i Dani i Shagrath. Kym dobrite bih dobawil Hallford, wypreki che nadali bi se sprawil na tiq godini, Dickinson, dori Eric Adams(choweka si ima super glas wypreki Manowar). Inache jenski wokali... kategorichno Floor Jansen! Drugoto ne me interesuwa ![]() ![]() ![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Хахха учудва ме, че не каза:
SaXon и Блейз заедно тва е метъл операта ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Badmotorfinger ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 598 Регистриран: 6-January 05 Потребител N: 713 ![]() |
Аз - цигулка
Щурмфюрера - арфа Glenn Benton - пиано Софи Маринова и Nocturno Culto - вокали Те т'ва е опера ! -------------------- Get a gun & have fun !
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
Цитат(Angermeans @ Feb 20 2005, 08:56 PM) Щурмфюрера - арфа And Gaypocalypse began... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Badmotorfinger ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 598 Регистриран: 6-January 05 Потребител N: 713 ![]() |
Ааа да, теб за контрабас те вземам
![]() -------------------- Get a gun & have fun !
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Цитат SaXon и Блейз заедно тва е метъл операта Bahti kak propusnah Blaze! ![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Може би трябва да помислим, че все пак има музиканти, които просто не бихи свирили или пяли заедно
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Цитат(moonshield @ Feb 20 2005, 02:25 PM) Не знам за опера, но Death Metal Symphony in Deep C на Waltari ми скри шапката:-) Брей! Тоз албум не съм го слушал! Да знаеш къде го има? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Цитат Може би трябва да помислим, че все пак има музиканти, които просто не бихи свирили или пяли заедно Е, глупости сега-нали в първия си поуст спомена " ако имате средства". Пък то ако имаме средства няма музикант който да откаже щом го снабдим с нашите капитали ![]() Цитат Аз - цигулка Щурмфюрера - арфа Glenn Benton - пиано Софи Маринова и Nocturno Culto - вокали Буаха-ха-ха-ха-ха. Е тва ме уби ![]() -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 363 Регистриран: 16-September 03 Град: Виена Потребител N: 264 ![]() |
Цитат(Angermeans @ Feb 20 2005, 05:56 PM) Аз - цигулка Щурмфюрера - арфа Glenn Benton - пиано Софи Маринова и Nocturno Culto - вокали Те т'ва е опера ! Вземете ме и мен! Ще свиря на гребенче!!! Иначе, ако имах пари, щях да напражя нещо от сорта на black/gothic metal опера...много, много атмосферична и с много хорови партии, които да приличат на тези от саундтрака на "Властелина", или ако е възможно, бих използвал хор(малък) от дерящи се вокали. ![]() за да се получи достатъчно атмосферично, бих взел Лиза Жерард от Dead Can Dance на вокалите в определени по-отнесени моменти. Задължително бих вклиучил Dannie Filth заради особения му глас, като неговата роля няма да е централна. Ще взема и Тил Линдеман от Rammstein също заради този груб и мощен глас, който е така характерен за немскоезичните групи. Вярвате ли, че може да се получи и без да е кичозно? ДА! Бих направил мюзикъл с пените на Nightwish. Това би било съвършено. Ще променя малко текстовете, без да се губят основите, ще вкарам малко пове4е мъжки вокали, ще олекотя стила, за да го възприемат костюмарите(няма как, не можеш да клатиш глава, когато си в театър) За мен най-добрата метъл опера е The Human Equation на Ayreon. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат За мен най-добрата метъл опера е The Human Equation на Ayreon. туйто не е метъл -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 363 Регистриран: 16-September 03 Град: Виена Потребител N: 264 ![]() |
Цитат(Sturmfuhrera @ Feb 26 2005, 10:54 PM) Цитат За мен най-добрата метъл опера е The Human Equation на Ayreon. туйто не е метъл метъл е това че Lucassen не се ограничава само с типичните за метъла техники е нещо различно. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Mormegil2 @ Feb 27 2005, 01:05 AM) метъл е това че Lucassen не се ограничава само с типичните за метъла техники е нещо различно. Имай предвид, че спориш с басист. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат метъл е така и не успях да го възприема музиката на Ayreon, при все че там участват много от любимите ми китаристи, ама някак си се отдалечава доста от нещата, които слушам, може би ми е и прекалено леко като стил.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 220 Регистриран: 17-February 05 Град: Sf Потребител N: 746 ![]() |
Цитат(abductor @ Feb 21 2005, 10:53 AM) Цитат(moonshield @ Feb 20 2005, 02:25 PM) Не знам за опера, но Death Metal Symphony in Deep C на Waltari ми скри шапката:-) Брей! Тоз албум не съм го слушал! Да знаеш къде го има? Късничко отговарям, но все пак...дръпнах си го от P2P както може да се предположи, използвам e-mule. Много е шантав албума. -------------------- hold on to the thread
the currents will shift guide me towards you know something's left and we're all allowed to dream of the next time we touch.......... you don't have to stray two oceans away waves roll in my thoughts hold tight the ring... the sea will rise... please stand by the shore... I will be... I will be... there once more......... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Mormegil2 @ Feb 27 2005, 02:05 AM) Цитат(Sturmfuhrera @ Feb 26 2005, 10:54 PM) Цитат За мен най-добрата метъл опера е The Human Equation на Ayreon. туйто не е метъл метъл е това че Lucassen не се ограничава само с типичните за метъла техники е нещо различно. Лесно мога да кажа, защо не е метъл! От гледна точка на твърдост на саунда няма какво да се коментира! 1/3 от песните в албума китарата не е доминиращ инструмент. Е има и 1/3 дето са наистина метъл... Според мен е много правилно да се каже просто РОК, прекалено е всеобхватен албума! -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Цитат(moonshield @ Feb 27 2005, 12:57 PM) Цитат(abductor @ Feb 21 2005, 10:53 AM) Цитат(moonshield @ Feb 20 2005, 02:25 PM) Не знам за опера, но Death Metal Symphony in Deep C на Waltari ми скри шапката:-) Брей! Тоз албум не съм го слушал! Да знаеш къде го има? Късничко отговарям, но все пак...дръпнах си го от P2P както може да се предположи, използвам e-mule. Много е шантав албума. И аз го дръпнах вече по P2P, но за съжаление не можах да го намеря на по-добро качество от 128 ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Lord Ash @ Feb 27 2005, 10:26 PM) Лесно мога да кажа, защо не е метъл! От гледна точка на твърдост на саунда няма какво да се коментира! 1/3 от песните в албума китарата не е доминиращ инструмент. Е има и 1/3 дето са наистина метъл... Според мен е много правилно да се каже просто РОК, прекалено е всеобхватен албума! добре, съгласен съм. но точно защото е прекалено всеобхватен албума, няма смисъл да му слагаме етикети. И понятието рок също не го побира изцяло. И така трябва да е. Когато човек прави нещо толкова мащабно, би било глупаво да се ограничи само с емоции, които могат да се изразят, чрез тежъл саунд. Но не си прав, че метал елементите в The Human Equation са толкова малко. И освен това метълът не винаги звучи тежко и агресивно. Да не говорим, че именно този албум показва, че с тежка музика могат да се разкриват и чувства като любов ![]() ![]() Колкото до аргумента ти за китарата като доминиращ инструмент. Едно на ръка, че в The Human Equation има достатъчно ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 23rd July 2025 - 10:13 PM |