Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

 Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
10 страници V  « < 8 9 10  
Reply to this topicStart new topic
> Шахмат...., играете ли?
stage
коментар Jun 28 2011, 08:04 PM
Коментар #271


In search for my Eloise...
*******

Група: Приятели
Коментари: 3314
Регистриран: 16-October 05
Град: Планета тип 13
Потребител N: 977



http://thepiratebay.org/torrent/6492967/HB...TV.XviD-CRiMSON


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mor Galad
коментар Mar 30 2013, 04:01 PM
Коментар #272


Прогресиращ
****

Група: Потребители
Коментари: 558
Регистриран: 3-September 09
Град: София
Потребител N: 3551



В момента съм на тази вълна, защото тече World Chess London Candidates. Последните години чувам как всички хвалят момчето-чудо - Карлсен. До днес водеше с половин точка пред Крамник и с три оставащи кръга изглеждаше, че той ще спечели турнира, което щеше да му даде право да предизвика Ананд за титлата. Руската школа обаче си каза думата. Днес Крамник спечели с черните срещу третия в света - Аронян, а пък Карлсен загуби с белите от вече почти пенсионирания украински ветеран - Иванчук, което си беше тотална сензация. Английските коментатори доста се бъзикаха с него като на галено му викаха чуки и обясняваха как си бъркал в носа, шегуваха се как в училището, където той е учил в Съветския съюз, сигурно не са им давали закуска преди да си направят правилно ендшпила и други такива соц бъзици. Даже на майтап казаха, че има руска конспирация да не бъде даден шанс на Карлсен да играе срещу Ананд. Доста се поизнервих на тези коментари. Истината обаче е, че истински добрите гросмайстори на запад от Полша са толкова малко, че около тях се вдига много голям шум, както е случаят с Фишер, който ще остане като легенда в историята, която знаят даже и хората, които не са се интересували от шах, предимно защото е американец, докато Карпов, Каспаров и Топалов се броят повече за статистиката. Мисля, че точно от такъв тип е истерията около Карлсен. Не разбирам играта на толкова високо ниво, естествено, но още преди година като го обявиха за най-великия на всички времена си приказвах с приятели, че докато не спечели световната титла, т.е., докато не покаже нерви и характер срещу истинските heavy hitter-и във важните турнири, целият този шум е излишен. Точно Крамник не ми е от най-симпатичните шахматисти, защото имаше доста мистерия около рекордните му посещения до тоалетната като спечели титлата срещу Топалов. Все пак предпочитам да гледам него срещу Виши Ананд, вместо норвежеца.

http://candidates2013.worldchess.com/#a ... kdown-view Ето го сайтът на турнира, на някой ако му е интересно. Остават още два кръга. Днес е почивен ден, а в неделя мисля че почват от 17.00 българско време.

Определено препоръчвам на хората, които имат интерес да погледнат играта на Крамник срещу Аронян. Това, което руснакът направи с черните си беше истинско чудо.


--------------------
Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Myst
коментар Apr 27 2013, 05:38 PM
Коментар #273


Прослушващ метъл
**

Група: Потребители
Коментари: 79
Регистриран: 26-April 13
Град: София
Потребител N: 4363



Понякога играя шах с дни, но не съм особено добра, даже хич ме няма, но ми е доста приятно =)


--------------------
Yes, we got the groove, got the beats, got the bass, baby!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

10 страници V  « < 8 9 10
Reply to this topicStart new topic
2 потребител(и) четат тази тема (2 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

 



Олекотена версия Час: 7th June 2024 - 09:36 AM