![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
Meрси за позДрава.
Въй, доживях и аз да поправя някой. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Появи се и новият албум на Rage - Carved in Stone. На мен ми се струва доста различен от Speak of the Dead, но не мога да се оплача. Директни, мощни парчета, не толкова сложни, но все пак с много и хубави идеи.
Вие как го намирате? -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Аз лично му се изкефих здравата, защото е точно като най-любимия ми Rage - "Trapped", "Black In Mind", "The Missing Link". Чисто хеви без каквито и да е игрички. Казвайки това, искам да се отбележи, че нямам абсолютно нищо против новия период на Rage. Даже смятам, че по нищо не отстъпва на Rage от началото на '90-те. Всъщност "Unity" и "Soundchaser" са едни от най-добрите албуми на бандата изобщо и се нареждат плътно до изброените три по-горе. Очаквам следващата тава да е пак същата директна бичкия, защото това ги вълнува в момента хората. След това обаче ще трябва да се примирим със симфоничния елемент - все пак за Smolski си говорим, това му е чарът на него.
И, да, смятам че в периода 2000-2006 Rage имаха най-добрият си състав като инструменталисти. Smolski определено е най-добрият китарист, свирил някога в групата, с това включвам и Manni Schmidt. А за Terrana просто няма какво да си говорим - той си е феномен за метъла като цяло, неслучайно прякорът му е Машината. Един от най-големите барабанисти в метъла изобщо. Жалко, че трябваше да го изгонят, но подкрепям напълно решението на Peavy - по-добре да има разбирателство в групата, пък и Andre се справя чудесно. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Не съм очаквал, че ще го кажа, но :
НОВИЯТ РЕЙДЖ Е НАЙ-ДОБРОТО ИМ ОТ "Unity" насам !!! Просто, това е все едно си мислил някой приятел за умрял, а той изведнъж ти идва на гости, жив и здрав ! Няма вече ИЗЛИШНИТЕ доказателства, че са големи инструменталисти, няма вече "вижте-ни-ние-сме-немските-dream-theater". Има само чист, кристален и най-вече истински метъл , излязъл от душите и сърцата на Пийви и Виктор ! А това, че ония смешник Терана са го изгонили, е поредното доказателство, че каквото трябва да се случи, винаги се случва. Бил голям музикант, бил не знам си какво...ама основно е пълен задник, както проличава от интервюто с Пийви. За мен лично този албум е най-хубавото нещо, което се е случвало през последните две години на немската сцена, защото старите, ИСТИНСКИТЕ RAGE се върнаха !!! -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Странник в странна страна ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1114 Регистриран: 5-May 07 Град: София Потребител N: 2056 ![]() |
Жесток албум, жесток!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 ![]() |
И аз ще се присъединя към положителните мнения - директен албум, чист хеви метъл, какъвто не бях слушал отдавна. Определено са технични, но не с онази дразнеща показност, която се нaблюдава напоследък. Монолитен, хармоничен, цялостен - един доста добър албум!
-------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Един път слушане стигна, за да им се поклоня! Евала за тавата, наистина е достойно завръщане!
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 ![]() |
Тук се присъдинявам с две ръчички към Braindead !
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Много качествен албум са направили и този път, при все че не ми харесва колкото предишните три. На песните им отне известно време да ме грабнат, за момент почти бях отписал тавата. Забележимо по-праволинейно звучат Rage в "Carved in Stone", оркестрациите са премахнати почти изцяло, което си има и добрите, и лошите страни. Важното е, че бандата за пореден път отказа да цикли на едно място и прояви нужната за една промяна смелост. Чакам концерта!
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Не мога да се оплача. Rage са си Rage, знаят как се прави качествен метъл.
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Eyes Of The World ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1666 Регистриран: 27-September 06 Град: Plovdiv Потребител N: 1594 ![]() |
Да си призная не очаквах толкова добър албум от Rage, но и този път ме изненадаха с една енергична и свежа творба.
-------------------- ![]() KURO means 'black' in Japanese. But not just any black. Perfect black. To understand why black is so important, experience it for yourself... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
На "Carved in Stone" донякъде му липсва сложността на предишните албуми.... Е, точно това е последното нещо дето му липсва на този албум, това са RAGE, не някакви прогресари, все пак! След последните им две "бози", крайно време беше да си спомнят, какво точно ги направи това, което са ! -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Ето ги и клиповете на "Lord of the Flies" и "Open my Grave".
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Можеха да се постараят да не личи толкова, че са снимани на едно място. Иначе не са лоши клипчетата, в първия даже се случват разни интересни неща...
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
за съжаление не, а може би е трябвало, знам ли ![]() ![]() Колега, кво те е ухапало, пич? Албума е чуден! Не мога да разбера мнения като твоите. Някои се оакват, Rage не са в случая. И остави темата за ЕГН-то, много депресарски звучи. -------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 245 Регистриран: 29-September 05 Град: София Потребител N: 955 ![]() |
И на мен не ми харесват последните албуми на Rage, слушам ги от 1993 година откакто този руснак Viktor Smolski взе да се меси в музиката на Peavy работата е мнооого на зле.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
"Този руснак" е най-доброто нещо, което се е случвало на Rage от основаването на бандата насам.
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 245 Регистриран: 29-September 05 Град: София Потребител N: 955 ![]() |
Въпрос на вкус е сигурно, в музиката им липсва според мен предишната динамика, острота, оригиналност, ако трябваше тепърва да ги прослушвам и първото нещо което чуя е последния им албум, сигурно шях да ги подмина. Харесах ги с The missing link - 1993, Trapped - 1992 и Black in mind - 1995 ей там са съвсем различна работа
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Бате, т'ва Спийк ъф дъ дед е ебати изкъртващия албум. Ще ги погледна и по-натам, идеята специално на този ми беше интересна.
10х на щурмфюра и вявррр за прекрасното описание на групата, което ме заинтригува, ахахх -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Изглежда, че не са те излъгали
![]() В интерес на истината това е може би най-авангардния им албум изобщо. Имат по-пауърски, по-спийдърски, по-трашърски, по-прогресив неща, но май този е най-омешаният. Как ти се стори концепцията и как всъщност я разбираш? -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Още слушане трябва, не съм свикнал в по-заблатени албуми да скачам от второто слушане :п Но ще пиша, дам.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Бате, т'ва Спийк ъф дъ дед е ебати изкъртващия албум. На мен ми е любимият Rage, заедно със "Soundchaser". ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
|
|
![]()
Коментар
|
|
А някой знае ли какъв им е сетлиста за 17-ти?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Трима човека със сигурност.
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Някои от досегашните сетлистове:
http://www.setlist.fm/setlists/rage-63d6821b.html Много добре изглежда подборът. ![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 506 Регистриран: 3-January 07 Потребител N: 1766 ![]() |
Ей, изтече Strings to a Web! Мнения?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Албумът си е екстра.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз също съм страшно доволен от новия Rage. Както каза Ицо, много разнообразно звучи тавата, може да се цикли спокойно без опасения да писне. Определено пак са посегнали към по-модерния си период ("Welcome to the Other SIde", "Unity"), докато Carved in Stone" беше повече поклон към по-класическите им неща, но в крайна сметка се очакваше нещо подобно. При Rage няма слабо, каквото и да направят.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 311 Регистриран: 22-August 05 Град: The Enchanted Lands Потребител N: 908 ![]() |
Очаквах че ще ми хареса албума, но не очаквах, че ще ми хареса толкова много. С изключения на последните две песни на всички останали им пиша 6
![]() Наистина е уникален факта, че толкова продуктивна група (ако не се лъжа Рейдж са метъл групата с най-много албуми въобще в историята на метъла) подържа високо ниво и продължава да вади първокласни албуми. Заслужават адмирации! ![]() |
|
|
Гост Void KD (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
Не е зле групата, но не бих казал, че ми е сред любимите. Не ги прескачам, когато се паднат от "Shuffle" на уинампа.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 29th June 2025 - 05:40 AM |