Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
3 страници V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> RAGE - rise or fall?
scion_of_storm
коментар Feb 3 2010, 05:26 AM
Коментар #61

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Град: София
Потребител N: 1041

Много съм доволен от новия албум (:

Рейдж ду ит агейн, както се вика. Стабилна работа.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Rolf
коментар Feb 3 2010, 07:09 PM
Коментар #62

метъл

Група: Потребители
Коментари: 3123
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 963

Няма какво да си кривя душата, доста повече ми хареса от Carved in Stone. Не че миналият беше слаб албум, но предпочитам това звучене на Rage. Симфоничната Empty Hollow се е получила страхотно! Явно пак им се свири нещо в духа на Lingua Mortis... happy.gif

--------------------
We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool,
Vain glory be my wicked guide...

+Quote Post
Helloween
коментар Feb 27 2012, 02:54 PM
Коментар #63

Прослушващ метъл
**

Коментари: 245
Регистриран: 29-September 05
Потребител N: 955

Аз пък съм много доволен от последния им албум 21 icon_headbang[1].gif Нещо не ми допадаха прогресарските им последни албуми. С този вече я има агресията (в добрия смисъл) с която Rage ме грабнаха навремето. Има още какво да се иска, но посоката е много по-добра от тази, която бяха поели досега поне за мен smile.gif Направо ме отвяха с ози албум, вече не се надявах че ще изкарат нещо по-тежко, както в по-ранните им години (1992 - 1995).

+Quote Post
sharon
коментар Feb 27 2012, 11:51 PM
Коментар #64

Oryctolagus Cuniculus

Група: Metal World Conclave
Коментари: 7672
Регистриран: 10-January 06
Потребител N: 1112

И на мен ми допадна доста, може би дори неочаквано. Последните неща все ми се струваха някак твърде натруфени с оркестрации, но 21 е съвсем по темата. smile.gif

+Quote Post
Wolfheart
коментар Feb 28 2012, 01:20 AM
Коментар #65

Я свободен

Група: Приятели
Коментари: 4327
Регистриран: 16-March 04
Потребител N: 429

В този албум явно Peavy си постави за цел да направи музика, която да се хареса на феновете на Rage преди Смолски, та дори и още преди симфоничните оркестрации, когато бяха с двамата братя - гърци. Много от песните са като машина на времето - връщат те във времето на The Missing Link, други са мааалко по-завъртяни, но мааалко, даже доста малко. Има някои експерименти, като детаджийски ревове, пантераджийски груувове и рокенрол. Текстовете отново са чудни - Serial Killer възпява по-популярните серийни убийци, Psycho Terror възпява жената, която ни тормози и краде от психиката и портфейла, Concrete Wall е за силата на характера, Black And White е за сивото ни и скучно ежедневие а Destiny ни рита в задниците и ни кара да си стягаме гъзовете, че няма време. Death Romantic чрез заглавието си вероятно е заигравка със съответния албум на Metallica. Чрез липсата на балади Peavy и компания окончателно са решили да ни разбият главите, Eternaly не се брои, защото е римейк на песен на Смолски от NB All Stars. Ако са искали да звучат както преди, даже са минали изискванията си. Rage може би правят най-директната си и мощна творба от около 20 години насам, като минималистичността при композирането носи съответния недостатък - песните сравнително бързо омръзват. Песенните структури са опростени и предвидими. Очаквах малко повече да се работи в тази насока.

Като цяло албума не можа да надмине Strings To A Web, може би с него са вдигнали доста високо летвата. На предния албум колкото и да не го харесват анти-прогресарите, прсто смазва слушателя с мащабни композиции и по-свободен изказ. А солото на заглавното парче е няма такова! Бих предпочел прогресива и симфоничните оркестрации, отколкото песните да ми омръзват след третото слушане.

Цитат(Helloween @ Feb 27 2012, 02:54 PM) *
изкарат нещо по-тежко, както в по-ранните им години (1992 - 1995).

Защо толкова тесни граници? Албуми, като Secrets In A Weird World и Reflections of a Shadow също са велики!

--------------------

Broken hearts are for assholes!

+Quote Post
Helloween
коментар Feb 28 2012, 09:55 AM
Коментар #66

Прослушващ метъл
**

Коментари: 245
Регистриран: 29-September 05
Потребител N: 955

Е нали знаеш какво казало кучето - "Въпрос на вкус" biggrin.gif Аз се зарибих по Rage точно с The Missing Link. Trapped и Black in Mind са със същата енергия, агресия, мелодичност, въобще това е най-харесвания от мен период на Rage. Нещата с Виктор Смолски ми бият прогресарски и олекотено, а това не е моя стил. Иначе е велик музикант.

+Quote Post
lodborg
коментар Feb 29 2012, 09:21 PM
Коментар #67

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

За мен в последните години Rage просто нямат празно. От "Unity" насам не са издали нещо, което да не ми се е усладило, включително и оспорваните "Speak of the Dead" и "Carved in Stone". Новият не прави изключение от правилото.

По горния спор - прог албумите им със Смолски са страшно музикантски, макар и да им липсва някаква острота, наистина. Само че с толкова много музика и толкова идейни и оригинални композиции това им го опрощавам. В същото време, албумите след "Lingua Mortis" са ми леко досадни, защото хем я няма тежестта, хем песните не са толкова хващащи. Смолски за мен е убийствено попълнение - много техничен музикант, но и с усет как да построи интересно парче.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post

3 страници V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 29th June 2025 - 05:48 AM