![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Бате, тоя бой няма да го оправи. Нема нужда да даваш пари, скоро имам път към София. (:
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 140 Регистриран: 15-August 11 Потребител N: 4143 ![]() |
Защо метълите да са тъпаци? Аргументирай се. Аз веднага мога да ти кажа защо чалгата трудно може да се нарече музика. Преди време мелодията беше комерсиална и я харесваха повечето хора, сега и тя не струва. За текста да не говорим. Няма абсолютно никакъв смисъл. При метъла нещата стоят по-различно. Преведи си един текст на Dream Theater, на Manowar, на Halloween та дори и на някоя траш група като например Kreator. Все ще откриеш смисъл в текста и послание. А какво послание носят текстовете на чалга песните? Ако можеш ми обясни, защото аз изобщо не откривам такова. Аргумента ми е навсякъде около мен, излизай малко с метъли да пиеш бирички (казвам в по-голямата си част) ходи по-честичко на метъл концерти и ще видиш какво имам предвид, аз гледам фактите, а не чета в гугъл какво е метъл... Мога да заявя, че метъл концертите са много по-интересни от чалга концертите. Само не мога да разбера какво толкова става ако излезеш на по бира с някой метъл. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
На мен лично ми става лошо
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 98 Регистриран: 23-September 06 Потребител N: 1584 ![]() |
^^ Не сравняваш стилове, а БГ музика със световна! Въпросът, че повечето БГ музика в момента е шитава и гледаме билбордове с голи задници е съвсем отделен, няма нищо общо със стилове, и е отражение на моментното състояние на нацията ни!
"Чалга" и "метъл" за мен са просто нарицателни, а не музика. Слушам предимно метъл, защото харесвам тежкия звук и инструменталите. Иначе музиката си е музика - целите й са две: да създава атмосфера и да изразява идеи. В някои стилове музиката е повече фон за текста, при други музиката е подплатена с текст. Аз лично предпочитам вторите, тъй като в крайна сметка затова си пускам музика, а не сядам да чета книга. Сетивата са не само за оринтиране в пространството, а и за да си доставя човек наслада, като да гледаш красива картина. Ако една песен ми допада като звучене и намирам в нея послания отговарящи на моя светоглед, бих я слушал независимо от стила и независимо от това кой какви етикети лепва. Човек цял живот израства и възпитава себе си и вкусовете си. Безидейна музика, правена по калъп и за пари има във всички стилове. Затова си слушам каквото ми харесва, и не ми дреме! Всички спорове са ми излишни. -------------------- DEAD EYES SEE NO FUTURE |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1366 Регистриран: 13-June 10 Град: София Потребител N: 3861 ![]() |
Въпросът, че повечето БГ музика в момента е шитава Много знаете всички каква е в момента БГ музиката. Ако си вдигнете главите за миг от трите групи, които слушате, ще осъзнаете, че в момента имаме доста активни групи и изпълнители, които взимат участия по големи фестивали и у нас и в чужбина. Да... защото музиката не е само чалга и метъл, за тва. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
^Той визираше чалгата, човече. И ся нашумяват някви кви бяха Скилет и Силвана, един бийтбоксаджия и една путка умряла. Тва ли са ни звездите?
'Ъндръграунд' яка музика винаги ще има, но тъй като тук си е.. тук, по билбордовете никога няма да видим някоя изгряваща бг рок група, но пък Азис го гледахме мисля. -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 147 Регистриран: 19-December 11 Потребител N: 4197 ![]() |
Кои са тези лайна и въобще какво разбираш ти под лайно? Освен това не става въпрос толкова за слушаното, а за поведението, което въпросното провокира. Кое поведение, батка, поведението на тези, дето се убиват и горят църкви, на тези, дето в клиповете им има санински ритуали, оргии и извращения, на тези дето се обличат като жени (глемърите) или поведението на някоя изпаднала пача, независимо дали ще е в рап/метъл/чалга клип. Да мариш с двоен аршин е мега грозно! -------------------- Sands are flowing and the lines are in your hand
In your eyes I see the hunger, and the desperate cry that tears the night |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
а да слагаш под общ знаменател??
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Долна чорба ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 894 Регистриран: 17-May 11 Град: София Hate City Потребител N: 4095 ![]() |
Въпросът, че повечето БГ музика в момента е шитава Много знаете всички каква е в момента БГ музиката. Ако си вдигнете главите за миг от трите групи, които слушате, ще осъзнаете, че в момента имаме доста активни групи и изпълнители, които взимат участия по големи фестивали и у нас и в чужбина. Да... защото музиката не е само чалга и метъл, за тва. Искрено се радвам, че има поне един човек в тоя форум, който мисли трезво и следи родната сцена, а не се празни при новината за някви датски блекари, които ВЛИЗАЛИ В СТУДИО ДА ЗАПИСВАТ... Браво, браво приятел, едно истинско наздраве от мен!!! ![]() -------------------- Stay positive!!! Negative HARDCORE is the real positivism.
ПО ПЪТЯ СИ СМЕ ПОЕЛИ УЛТРАСИ ЧЕРВЕНО-БЕЛИ ЕДИН ДО ДРУГ СМЕ СТРОЕНИ ПОЛУДЕЛИ И СМЕЛИ ЗА ЧЕСТТА НА РОДИНАТА ЗА ЦСКА И ДРУЖИНАТА ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕМ ТУК ВИНАГИ ЕДИН ДО ДРУГ!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 432 Регистриран: 13-May 08 Потребител N: 2750 ![]() |
Кои са тези лайна и въобще какво разбираш ти под лайно? Освен това не става въпрос толкова за слушаното, а за поведението, което въпросното провокира. Кое поведение, батка, поведението на тези, дето се убиват и горят църкви, на тези, дето в клиповете им има санински ритуали, оргии и извращения, на тези дето се обличат като жени (глемърите) или поведението на някоя изпаднала пача, независимо дали ще е в рап/метъл/чалга клип. Да мариш с двоен аршин е мега грозно! Колко са тези от метъл съсловието, които са убивали и горили църкви? Пет човека? Десет? Доста слабо обобщение правиш. Сатанинските ритуали в клиповете в по-голямата си част са просто въпрос на имидж и малцина ги взимат на сериозно, докато вулгаризираният секс и примитивизмът на всички нива в чалгата са си израз на манталитет - и на изпълнителя, и на слушателя. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
^
![]() Въпросът, че повечето БГ музика в момента е шитава Много знаете всички каква е в момента БГ музиката. Ако си вдигнете главите за миг от трите групи, които слушате, ще осъзнаете, че в момента имаме доста активни групи и изпълнители, които взимат участия по големи фестивали и у нас и в чужбина. Да... защото музиката не е само чалга и метъл, за тва. Човекът е написал "повечето", стига лая. ![]() За метъл мога да кажа, че EUFOBIA правят чудни неща, а тия дни правихме подарък, на VOYVODA "The Confederacy" диска и останах също доста впечатлен (съветът обаче, който получих за тях бе, да ги избягвам на живо ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 140 Регистриран: 15-August 11 Потребител N: 4143 ![]() |
А и не само Eufobia. Песента на Khan също е много добра, дано скоро издадат албум. Ювиги също правят качествена музика. Shambless - невероятен атмосферичен метъл. Може да има и още, но в момента не се сещам. Така че въпреки лошата ни музикална индустрия доста групи започват да се издигат, което не е никак лошо.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 147 Регистриран: 19-December 11 Потребител N: 4197 ![]() |
а да слагаш под общ знаменател?? Понеже си изслушал къде що има чалга ли го казваш това :? ![]() Кои са тези лайна и въобще какво разбираш ти под лайно? Освен това не става въпрос толкова за слушаното, а за поведението, което въпросното провокира. Кое поведение, батка, поведението на тези, дето се убиват и горят църкви, на тези, дето в клиповете им има санински ритуали, оргии и извращения, на тези дето се обличат като жени (глемърите) или поведението на някоя изпаднала пача, независимо дали ще е в рап/метъл/чалга клип. Да мариш с двоен аршин е мега грозно! Колко са тези от метъл съсловието, които са убивали и горили църкви? Пет човека? Десет? Доста слабо обобщение правиш. Сатанинските ритуали в клиповете в по-голямата си част са просто въпрос на имидж и малцина ги взимат на сериозно, докато вулгаризираният секс и примитивизмът на всички нива в чалгата са си израз на манталитет - и на изпълнителя, и на слушателя. А, сатанинските ритуали били безобиден имидж, а розовите тениски били мега простащина, така ли? Колко човека познаваш, дето правят "дък фейс" и носят розови дрехи? И аз не им се кефя, ама аре малко по-обективно, щото е смешно мнение тип "мойто ако не мирише, щото си е мое и го харесвам".Обясни ми как текст на Кенибъл Корпс (дето е типичната метъл група в представите на неслушащите метъл) примерно, в който се обяснява как ще бъде изнасилена майката на лирическият герой, и то от самият него, посредством вилица, с която после ще бъде изядена, е въпрос на имидж и с какво е по-добър той от който и да е чалга текст? -------------------- Sands are flowing and the lines are in your hand
|
|
![]()
Коментар
|
|
Калъфчо, що не взе текст на Флойд? На Пърпъл? На Цепелин? На Скорпиънс? Когато говориш за някаква култура ОБЕКТИВНО не взимаш парчето, което най те устройва, за да се правиш на адски аргументирания чалгар. Събираш цялото творчество и процентното надмощие на качеството му е твоят отговор. Крайно тесногръдие демонстрираш като взимаш парченце еквивалентно на кварк и обобщавайки за цяла планета каква е тя.
Майките с деца ли миришат? Мъжете в костюми, които пътуват 14 часа, за да видят групата им от младините? Младежите, които са на по 10-12 годинки с майка им на концерт и сякаш виждат своите богове ли миришат? Според мен ти миришеш. -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
а да слагаш под общ знаменател?? Понеже си изслушал къде що има чалга ли го казваш това :? ![]() израснал съм в Димитровград, пич. така че, да, смея да твърдя че съм чул предостатъчно чалга. а ти колко сатанисти-изнасилвачи-кенибълкорпсфенове-църквоподпалвачи познаваш? 20-30? 100? или си чел нещо в нета и си "информиран"? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Ти си преебан
![]() -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
а да слагаш под общ знаменател?? Понеже си изслушал къде що има чалга ли го казваш това :? ![]() израснал съм в Димитровград, пич. така че, да, смея да твърдя че съм чул предостатъчно чалга. а ти колко сатанисти-изнасилвачи-кенибълкорпсфенове-църквоподпалвачи познаваш? 20-30? 100? или си чел нещо в нета и си "информиран"? Познавам достатъчно филмирани 30 годишни типове с акъл на 15 годишни. И въпреки всичко не твърдя, че всички метъли са такива. А т'ва, че си израстнал в Димитровград далеч не значи, че си видял всички чалгари на света, нали? Калъфчо, що не взе текст на Флойд? На Пърпъл? На Цепелин? На Скорпиънс? Когато говориш за някаква култура ОБЕКТИВНО не взимаш парчето, което най те устройва, за да се правиш на адски аргументирания чалгар. Събираш цялото творчество и процентното надмощие на качеството му е твоят отговор. Крайно тесногръдие демонстрираш като взимаш парченце еквивалентно на кварк и обобщавайки за цяла планета каква е тя. Майките с деца ли миришат? Мъжете в костюми, които пътуват 14 часа, за да видят групата им от младините? Младежите, които са на по 10-12 годинки с майка им на концерт и сякаш виждат своите богове ли миришат? Според мен ти миришеш. Мистър Самотен Комплекс, ти що не вземеш някой текст на някоя гръцка или сръбска чалгия, ами гледаш тия на българските, а? Нали ще ми говориш за обективност, що не си преведеш някой текст на Цеца, ами гледаш Милко Калайджиев? И к'во, ще ми кажеш, че Анелия (примерно) няма нито една песен със свестен, поетичен текст? Нали си обективен, отворко? Всички тия субекти, дето описа с нищо не са по-достойни от които и да е други, само защото слушат някви си там групи, наясно си с това, нали? ПП: Между другото Флойд са голям пример за метъл група, няма що. ПП2: Та все пак защо чалгата ви е такъв трън в очите? Нима рапърите не пеят простотии, нима рейвърите не друсат и не се обличат лошо, нима хаусърите не са противни? -------------------- Sands are flowing and the lines are in your hand
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Не е лесно да си ограничен, нали?
Иронично е как българските метъли - крещящи постоянно колко са неразбрани и отритнати са неспособни да проумеят правото на личен избор. Това, което се опитвам да ти кажа, човеко, е че не е нужно да мразиш нещо, за да не го предпочиташ пред друго нещо. Не е нужно фанатично да отричаш нещо, което не ти харесва. Това е въпрос на вкус и не определя качествата на човека. Никоя музика (поне и не от тези, популярните) няма абсолютно никакво право да има претенции за "по-добра" или "по-истинска". За чалгарите са грозни (предполагам) рокериите и дългите коси. За нас (поне за мен) са грозни метросексуалните мъже и курвенски изглеждащите кифли (дето ги има и в индъстриъла, при това са далеч по-брутални, между другото). Музиката е хубава и лоша, а не метъл и чалга, разберете го това най-накрая. Има примери за пошлост във всеки един стил, но има и добри текстове. Примерно джаза в Америка, в първите си години е бил възприеман като най-упадачната музика, изпълнителките от този стил са се славели като леки, слушал се е от мафиоти, а джаз клубовете са били известни като упадъчни места, където ходят съмнителни типове. Да ти звучи познато? Никой не обявява другият за тъп, само защото яде картофките си с майонеза, а не с кетчуп, нали? Например за мен са отвратителни "кораджийките" с флешове, пиърсинги, малки цици, къса коса и тяло, покрито в татуси, ама не го афиширам постоянно, нито си избивам комплексите повтаряйки колко са грозни те - това е техният си избор. Избор, който всички ние сме направили и/или правим ежедневно. Ти си направил своят, защо останалите да нямат това право? Колкото и да се зъбиш от аватара си, вътре в себе си знаеш че съм прав. Просто явно гордостта и озлоблението ти пречит да приемеш чуждо мнение за правилно. -------------------- Sands are flowing and the lines are in your hand
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 432 Регистриран: 13-May 08 Потребител N: 2750 ![]() |
А, сатанинските ритуали били безобиден имидж, а розовите тениски били мега простащина, така ли? Колко човека познаваш, дето правят "дък фейс" и носят розови дрехи? И аз не им се кефя, ама аре малко по-обективно, щото е смешно мнение тип "мойто ако не мирише, щото си е мое и го харесвам".Обясни ми как текст на Кенибъл Корпс (дето е типичната метъл група в представите на неслушащите метъл) примерно, в който се обяснява как ще бъде изнасилена майката на лирическият герой, и то от самият него, посредством вилица, с която после ще бъде изядена, е въпрос на имидж и с какво е по-добър той от който и да е чалга текст? Пак обобщаваш крайно тенденциозно. Метълите, които под влиянието на въпросния имидж действително практикуват сатанински ритуали, се броят на пръсти. От друга страна културата на ланците, силиконовите курви, патлаците и мерцедесите я наблюдаваме всеки ден около нас. Като тип мислене чалгата внушава доста повече агресия от метъла, понеже залага на първичното като основна реакция в почти всяка ситуация. А и Cannibal Corpse по никакъв начин не са представителни за лирическите послания в метъла, тъй като процентно доста малко групи пеят за същите неща. По същата логика обаче Азис е доволно представителен за чалгата. ![]() Не е нужно фанатично да отричаш нещо, което не ти харесва. Това е въпрос на вкус и не определя качествата на човека. Никоя музика (поне и не от тези, популярните) няма абсолютно никакво право да има претенции за "по-добра" или "по-истинска". Според мен никой тук не желае (а и не е в състояние) да забрани на тези, които са достатъчно прости, да се възбуждат от крадени ориенталски мелодии и ритми. Просто си говорим за неща като артистично съдържание и провокираните от него модели на поведение. Там разликата би трябвало да е съвсем ясна. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Музиката е хубава и лоша, а не метъл и чалга, разберете го това най-накрая. Има примери за пошлост във всеки един стил, но има и добри текстове. Примерно джаза в Америка, в първите си години е бил възприеман като най-упадачната музика, изпълнителките от този стил са се славели като леки, слушал се е от мафиоти, а джаз клубовете са били известни като упадъчни места, където ходят съмнителни типове. Да ти звучи познато? Човече, моля те, недей. Не сравнявай джаза с чалгата, просто е жалко. Изключително яко е да се изживяваш като "рицар на толерантността", но желанието ти да научиш тук пишещите да са "широко скроени", вече минава в другата крайност. Пишеш из морето от "аргументи", че не трябвало да се слуша само "българска чалга". Аз съм сто процента убеден, че всички, дето мразят чалгата, визират най-вече българската. Сръбското и гръцкото са съвсем-съвсем различни неща. Така де, откакто пиша във форуми - 10-ина години вече, винаги има едни хора, които желаейки да се отличават, със зъби и нокти защитават тезата колко ТЕ са толерантни и как всички дето знаят какво търсят и какво искат и поради това харесват един вид музика, са ТЪПИ И ОГРАНИЧЕНИ. А ти, приятелю, си смешен, тъй като сравни джаза с чалгата... просто не мога да го повярвам още. -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Музиката е хубава и лоша, а не метъл и чалга, разберете го това най-накрая. Има примери за пошлост във всеки един стил, но има и добри текстове. Примерно джаза в Америка, в първите си години е бил възприеман като най-упадачната музика, изпълнителките от този стил са се славели като леки, слушал се е от мафиоти, а джаз клубовете са били известни като упадъчни места, където ходят съмнителни типове. Да ти звучи познато? ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Примерно джаза в Америка, в първите си години е бил възприеман като най-упадачната музика, изпълнителките от този стил са се славели като леки, слушал се е от мафиоти, а джаз клубовете са били известни като упадъчни места, където ходят съмнителни типове. Да ти звучи познато? Може би защото е бил свирен от НЕГРИ??? Които, в онези времена на толерантност и разбиране, са се ползвали с голямо уважение от страна на "възприемащите ги" бели? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Музиката е хубава и лоша, а не метъл и чалга, разберете го това най-накрая. Има примери за пошлост във всеки един стил, но има и добри текстове. Примерно джаза в Америка, в първите си години е бил възприеман като най-упадачната музика, изпълнителките от този стил са се славели като леки, слушал се е от мафиоти, а джаз клубовете са били известни като упадъчни места, където ходят съмнителни типове. Да ти звучи познато? Само не разбрах защо намесваш джаза. Тази музика не е била толерирана, защото както се изказа горнопишещия, джаза се е изпълнявал от негри. Аз лично нямаше да имам нищо против чалгата ако не се набиваше в ушите и очите на хората. Телевизия „Планета” беше обявена за балканския MTV, за какво говорим тогава. Чалгата дори не е българска музика. Взети са ритми от турската, гръцката и сръбската култура. Да не говорим, че даже текстовете са преведени от сръбски. Не виждам смисъл да се популяризира небългарска музика в България. Сега ще кажете, че и метъла не е български. Вярно, не е, но българските рок групи сами си композират мелодиите и си пишат текстовете. Дори сега започват да се появяват български ритми и фолклорни инструменти в метъла. За пример мога да дам група Ювиги както и Khan, които в песента си „Небе” вкараха звучене на гайда. Такова нещо в чалгата не се е срещало и няма да се срещне в близко бъдеще. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Вижте хора, тоя щом защитава тая помия е явно, че просто си цъка кючеци с роклите на майка му като няма никой у тях.
Флойд не били метъл. Пич.... и Джон Атанасов не е измислил четириядрения процесор. И джаза намеси чак, те хората ти го казаха. Това, което имах да кажа го казах. И в най-дълбоките недра в душевността ми не осъзнавам, че си прав. Крайно субективен си. Казваш, че обичаш да спориш. Всъщност това е истинска причина да се заключи, че явно се чувстваш недооценен по някакъв начин. Няма да се занимавам с теб. Ти си чалгар. -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Музиката е хубава и лоша, а не метъл и чалга, разберете го това най-накрая. Има примери за пошлост във всеки един стил, но има и добри текстове. Примерно джаза в Америка, в първите си години е бил възприеман като най-упадачната музика, изпълнителките от този стил са се славели като леки, слушал се е от мафиоти, а джаз клубовете са били известни като упадъчни места, където ходят съмнителни типове. Да ти звучи познато? Човече, моля те, недей. Не сравнявай джаза с чалгата, просто е жалко. Изключително яко е да се изживяваш като "рицар на толерантността", но желанието ти да научиш тук пишещите да са "широко скроени", вече минава в другата крайност. Пишеш из морето от "аргументи", че не трябвало да се слуша само "българска чалга". Аз съм сто процента убеден, че всички, дето мразят чалгата, визират най-вече българската. Сръбското и гръцкото са съвсем-съвсем различни неща. Така де, откакто пиша във форуми - 10-ина години вече, винаги има едни хора, които желаейки да се отличават, със зъби и нокти защитават тезата колко ТЕ са толерантни и как всички дето знаят какво търсят и какво искат и поради това харесват един вид музика, са ТЪПИ И ОГРАНИЧЕНИ. А ти, приятелю, си смешен, тъй като сравни джаза с чалгата... просто не мога да го повярвам още. Приятелю, аз ли съм смешен или историята? ![]() Не убеждавам никого да слуша каквото и да е. Може и да съм ви смешен, всъщност... Но това не променя факта колко смешни сте вие самите, отричайки фанатично нещо толкова персонално като музикалният вкус. Аз не се имам за толерантен човек. Просто отбелязвам, че е мега тъпо да слушаш лайна, а да съдиш останалите за същото Не казвам, че сте тъпи и ограничени, защото слушате метъл. Хубаво е човек да знае каква музика му се слуша, но не това е основното в живота. А и музикалният вкус, съгласи се, е съвсем субективен. Замисли се кой на кого обяснява какво да слуша - аз на вас или вие на чалгарите? ![]() А аз, между другото съм убеден, че всички дето мразят метъла мразят Кенибъл корпс и не са чували за Аморфис (примерно). С какво си по-различен от тях? Ако можеш да ми обясниш каква е разликата между чалгата и сръбското/гръцкото, освен езика, на който се пее, естествено, ще ти бъда много благодарен. -------------------- Sands are flowing and the lines are in your hand
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Poor little brain :>
|
|
![]()
Коментар
|
|
... А аз, между другото съм убеден, че всички дето мразят метъла мразят Кенибъл корпс и не са чували за Аморфис (примерно). С какво си по-различен от тях? Ако можеш да ми обясниш каква е разликата между чалгата и сръбското/гръцкото, освен езика, на който се пее, естествено, ще ти бъда много благодарен. ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
И отново поредната доза фейспалмове и тъпотии за отговор. Добре, браво, супер!
Ако чалгата е само българската чалта, то тогава сигурно и Ария не са метъл, щото пеят на руски. Не знам защо ми приличате на шайка олигофрени, които са решили, че са нещо повече от останалите хора, само защото "знаят какво им се слуша". И естествено, защото мразят чалгата - понеже в рапа няма безврати типове с ланци и курви, в индъстриъла няма безполови изроди, в метъла няма насилие и травестити, опа - в тези стилове това било "сценично поведение", а в чалгата не било. С нищо не сте по-различни от глутница чалгари, дето отричат метъла, понеже под метъл си представят задължително Крейдъл или Кенибъл. Олигофренията, господа не е музикално понятие. Ама защо ли си губя времето, след като едва ли ще получа отговор, различен от неразбиране, заяждане и фейспалмове. Щото сте "готяни" почитатели на "прогресивният Запад" явно. -------------------- Sands are flowing and the lines are in your hand
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 13th July 2025 - 12:19 AM |