Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Аз съм чалгар
.::Metal World::. Форуми > Всичко, несвързано с метъла > Общ форум
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Niilo
Да, чалгаджия съм! Ебал съм му майката вече, аман от хора, чиято музикална култура започва и завършва с 15 банди, ебаси.

Писна ми да слушам коментари ква музикална курва съм бил, щом съм се кефил на Руслан Мъйнов, на някви работи на Каналето и Трифонов, на Eminem, на Vangelis, на Майкъл Джексън (\m/\m/\m/\m/\m/), на Rasmus, на Азис и на още не знам си кой, дето не ставали за нищо друго освен за задоволяване на цигански нужди.

Има ли сродни души, мама му стара?

За всички подобни - Ку-Ку Бенд - Ракия Сънрайз \m/
Blashyrkh
А бе ти се Му ебаваш майката bowdown.gif

Иначе споко - много пъти съм го чувал това. Дреме на кура, че като ходя на купони, примерно, си се кефя на болните гюбеци не по-малко от другите. Това си е умение. Който не го може значи е зле! А на другия ден като чуя "ти си чалга жицар", ми става смешно. Смешно за хората дето са го казали. Тотална липса на музикална култура...

Пък и никога не съм твърдял, че съм метъл - аз просто слушам метъл.

Поздрав с нещо много специално:

БОРИС ДАЛИ - ПИЯН bowdown.gif
Rolf
Разбирам за какво говориш, Niilo, и нещата не опират само до чалгата... Позволиш ли си да изкажеш мнение, че ти допада нещо извън "жиците", вече не си тру, не си метъл. В това отношение някои са много ограничени. Според мен това, че се кефиш на някаква музика, не те прави по-малко фен на друга. А който си прави изводи за друг на база на музикалните предпочитания на последния, е просто глупак.
Demiurg
Както казвах и в един друг форум - чалгата не е музика, чалгата е светоглед. Музикално погледнато чалгата все повече завива към т.нар. естрада, с тенденция да я измести напълно. Не е това проблема. Проблема е, че разни изрусени до бяло педераси и перхидролени силиконови курви са идолите на подрастващото поколение. А ефекта от това ще го видим след 20-тина години. brickwall.gif
ManOwaRadO
Що ли не ми се коментира?
p0w3r
хах и на мен smile.gif
StormWarrior
Цитат(Niilo @ Mar 8 2006, 11:19 PM) *
Да, чалгаджия съм!

Еми - твърде зле за теб! laugh.gif
Faget
еми Niilo сори пич ама значи си яко пропаднал

чалгата е за селяни thumbdown.gif
p0w3r
чак за селяни ама ако беше така доста българи ша са селяни
Svetyl
Izwinqwam se, w daskalo nqma kirilica. Niilo, praw si smile.gif I az se kefq na stranichni neshta. \m/Jamiroquai\m/ smile.gif I zatowa na hora, koito sa tru kazwam che ne sym metal, a poklonnik. Na muzikata kato cqlo!
melhaer
Цитат
Проблема е, че разни изрусени до бяло педераси и перхидролени силиконови курви са идолите на подрастващото поколение. А ефекта от това ще го видим след 20-тина години.

без да защитавам чалгата, по тази логика може да се каже за металите, че разни дългокоси педали някой от които си мацат цялото лице с грим, нсоят тесни кожени гащи и вериги, мечове и други остриета,(което несъмнено говори за подтисната хомосексуалност) са идолите на част от подрастащото покелние, а ефектът ще го видим след 20-ина години...
Lucretia
Цитат(p0w3r @ Mar 9 2006, 01:49 PM) *

Че не са ли??? biggrin.gif
Mort
Всеки да си слуша кой каквото го кефи, независимо дали в дългросрочен план ще се увреди психически или не, това си зависи от човека. Но това е МЕТЪЛ форум и такива теми са адски тъпи и ненужни и който се кефи на Азис да си изразява пристрастията другаде. И ебаси Нийло земи прескочи тия пубер емоции, че нещо бая си се депресирал май.
p0w3r
абе всеки си има вкус ама някои просто са без вкус
Blashyrkh
Цитат(Mort @ Mar 9 2006, 03:13 PM) *
И ебаси Нийло земи прескочи тия пубер емоции, че нещо бая си се депресирал май.

Подкрепям biggrin.gif biggrin.gif wink.gif
`Xandria`
Цитат(Blashyrkh @ Mar 8 2006, 11:32 PM) *
Пък и никога не съм твърдял, че съм метъл - аз просто слушам метъл.

smile.gif Най-смисленото изказване, което прочетох досега. Защо продължавате да си давате определения като "метъл", "чалгар"...? Относно темата и авторът и-kъде е проблема? добре, харесваш и друга музика, чудесно, че не се ограничаваш. Това, че някои слушат само метъл, нищо не доказва.
? wink.gif
Nickolleta
Съгласна съм, че чалгата е по-скоро начин на мислене и е за по-ограничени и повърхностни хора. thumbdown.gif То текстовете говорят достатъчно. Не може хора, които имат големи претенции, да се кефят на елементарните песничкии и на простотията в тях (защото това е основна характеристика на "българската" чалга), където общия брой на използваните думи (в 99% от чалга-песнитене) не надхвърля 20-30 от ежедневния речник на българския селянин. селянин - нямам предвид хората, които живеят на село, сещате се. dry.gif
Nikola Bathory
Цитат(p0w3r @ Mar 9 2006, 11:49 AM) *

Ами да, селяни са!!! Мойте съболезнования към този, който пусна темата - и той е селянин! laugh.gif
feather
Никола, ти си легендарен! icon_headbang[1].gif

Аз знам, че не съм много широко скроена спрямо музикалните си предпочитания, признавам го. Това не значи, че не мога да оценя качественото когато е такова. Ограничените хора ли те притесняват, Нийло? Преодолей го, неизбежно е съществуването им. И ти си такъв, със сигурност, всеки е. Ако не е за музика, то със сигурност в сексуалните си разбирания си такъв. (примерно, хехе biggrin.gif) Не се кефя, че и чалгата ти харесва. И какво? Да те гръмна? blackmetal.gif Музиката сама избира слушателите си май май... и обратното.
На всеки според вкуса. smile.gif
p0w3r
Цитат
без да защитавам чалгата, по тази логика може да се каже за металите, че разни дългокоси педали някой от които си мацат цялото лице с грим, нсоят тесни кожени гащи и вериги, мечове и други остриета,(което несъмнено говори за подтисната хомосексуалност) са идолите на част от подрастащото покелние, а ефектът ще го видим след 20-ина години...

само да ти кажа ,че "идолите на част от подрастащото покелние" някои от тях са признати в цял свят няма да изброявам то се знае за кои говоря , а я ми кажи няколя чалгарка да е толкова известна да има такав глас къвто имат вокалите на великите групи A ?!!?!
stage
Деси Слава icon_headbang[1].gif
p0w3r
Малина & Азис metal.gif
onnellinen
Да вметна 3 неща:
Номер 1: за селяните, дето не живеят на село, има специална дума 'селяндур'
Номер 2: на гласа на Деси Слава и аз едно време свалях шапка, ама сега Азис пее по-добре от нея.
Номер 3: и аз се кефя на Ивана, айде да ходя да си плета въженце да се обеся ли? СТрашен глас има тая жена.

И все пак се определям като метълче, защото другото го слушам само като ми го пуснат някъде извън къщи, да му се не знай! Познавам 3 момичета от 5 години (едната от 10 всъщност) и ги наричам най-спокойно 'най-добрите ми приятелки', въпреки, че ходят в 'Планета Пайнер' и слушат чалга. Какво, трябва да се изпокарам с тях, защото не слушат 'праведна' музика ли?
Айде дотука, че в момента не съм способна да сведа мислите си до неповтарящи се изречения.
melhaer
Цитат
само да ти кажа ,че "идолите на част от подрастащото покелние" някои от тях са признати в цял свят няма да изброявам то се знае за кои говоря , а я ми кажи няколя чалгарка да е толкова известна да има такав глас къвто имат вокалите на великите групи A ?!!?!

не съм тръгнал някъде да казвам кой чалгаджия какъв глас има, подчертах, че онова изказване, което съм цитирал, лесно може да бъде отъждествено с вскяа музика или културна проява...

но ако ще говорим за гласове на НЕметали/рокери и пр. - Валя Балканска - нечии метъл глас да лети в космоса?

Да не говорим, че повечто фънк, фюжън и джаз мусиканти са в пъти по образовани музикално от повечето рок музиканти...така, че спора е безсмислен...

Нека човека да си харесва, каквото и да е, но тъй като това е метъл форум, наистина може би щеше да е по-добре да псотне това в темата - офраничени ли са металите, например...
Ro6ava GarGa
Ниило бе!не си станал 4алгар,просто ...абе я спрете да свързвате музика и манталитет...едно е да се държиш като "чалгар"...друго е да слушаш чалга..
абе много зле...
stage
Добре де...Нило като е чалгар, какво означава...че слуша тази музика или че има манталитет на чалгар smile.gif
и проблема е че докато ние се шегуваме, той говори серизоно bye.gif
MadHatter
За пореден път има тема, в която се казаха Прекалено много глупости. Едва ли ще кажа нещо ново като кажа, че слушането на различни стилове не те прави пропаднал, дори напротив. Стига реално и разумно да осъзнаваш кое си заслужава. И става дума не само за музикалната култура за създаването на една песен, а ми и за това, че всеки стил е определен светоглед, както каза демюрг например, а със светогледа идват и определени ценности. Според мен смисъла на един живот е да събереш максимален капацитет от информация и да я обработиш, и да извадиш нужното. Крайно глупаво би било да се ограничиш до жиците, само защото чалгата в един огормен процент е боклук. Та тук(в темата) се показаха отговорите на темата "органичени ли са метълите". Очевидно метъл вече е лоша дума, след като могат да те отлъчат от "братството" ако слушаш нещо друго. Абе ...няма какво да кажа повече. Тъпанарщини brickwall.gif
ThE-SaMe-IdIoT
хах .. доста се посмях в тая тема.. някой е слушал 2 различни песни които не са метъл и вече започва да пуска депресарски теми във форума при което половината форум се хвърля да го успокоява, че не е чалгар ... моля ви се какви са тия глупости .. щях да се учудя ако на някой никог а не му е харесвала някаква друга песен .. ти не знам какво си мислиш пускайки такива теми .. просто ..
InsArtTure
Хора, какво ви става? Айде стига глупости сте ръсили и спорили по най-малоумен начин.

А ти, Ниило-чувал ли си за cause and effect?

Изтрийте тая тема все едно не е било. Да ви се ебе и чалгата и метълът.
Nickolleta
Тц, тц, горкия Ниило - не срещна разбиране тука тоя човек... sad.gif

искам да отбележа, че и моите (повечето) приятелки са си чалгарки и се забавляват по купони с такава музика и тя им създава настроение, а имам и съученички, чийто походки са тип "друсане на видински кючек" и вървят в ОБЛАК ОТ ЧАЛГА и със слушалки в ушите, от които на километри се чува характерен мазен ритъм , но това не ми пречи както да имам съответното мнение за този тип музика, така и да си имаме уважението и общата приказка с такива познати... wink.gif
Thrashy
не ми пука дали ще ме заклеймите като ограничена метълка, обаче за мен музиката определя до огромна степен какъв е човека - там умствени способности, душа и способности и чалгата определено е за боклуци, курви и масата от хора на които им стига едното ядене и едното е...и останалото няма значение.
затова - DIE MOTHERFUCKER, DIE!!!!!!
InsArtTure
Няма да те помисля за ограничена, но си личи, че не си била сред чалгари. Приятелко-има всякакви чалгари. Има хора, на които държа-интелигентни, интересни и приятни, които просто харесват тази музика.

Ако някой е останал с впечатление, че всеки чалгар "вие кючеци", рипа по масата, псува и и аз не знам какво измисляха още, значи има ограниченост в информацията.

И не съм съгласен-не музиката определя човека, а той нея. Просто има такива и онакива хора, че и трети-хора всякакви. Почитателите на една музика със сигурност имат общи неща, но не са под общ знаменател.

А за мен, чалгата е музика-поп ориентирана-със солидно количетсво фолк-я турски, я гръцки, я сръбски и понякога български. Има чалга песни със страхотни рок-китарни сола, които се свирят и знаете къде. Общо взето чалгата е поп музика с доста примеси. В това няма нищо лошо. Музиката си е музика.

Що трбяваше да обяснявам толкова прости неща.

Е, имах една приятелка, на която предложих фолк-метъл-нещо в стил In Extremo или Cruachan, а тя уплашено попита."Това явно е члага метъл, нали"

Нали тук всички правим разлика между фолк и поп фолк? Фолк метълът също е поп-фолк.
Кой ще го чете това? ohmy.gif
Ro6ava GarGa
Траши,като не ти пука,тогава спокоино ще ти го кажа: " говориш глупости" tongue.gif
Thrashy
ами това с рипането и при нас си го има простотиите са патент в средата в която се движа , но за мен чалгата е тоталния показател за това колко по-прости стават простите хора с всеки изминал ден. не се сещам за някои който слуша чалга и да се нарича приятел, но пък имам приятели които слушат черна музика така че явно си е от чалгата , абе не мога да я възприема и това си е .
ей голям майтап ще е ако си отнеса някой бан в защита на чалгата от метъл форум laugh.gif
scion_of_storm
InsArt†ure,аз го прочетох wink.gif Наистина не всички чалгари са простаци.Доста хора,които познавам и слушат тази музика всъщност са изключително свестни и добри,въобще не са прости,нито пък курви,нито хора,мислещи само за е***е.
feather
Thrashy, няма такава опасност. wink.gif
Не сме го били разбрали...тука да не сме "Искрено и лично" да съчувства всеки на някаква "драма"?! suicide.gif Всеки си изказва мнението. Нищо лошо не виждам в това. Все пак и предназначението на форума е това - ако човек не иска чужди отговори и виждания не пуска тема във форум.
Сори, ама е супер тъпотия да коментираме чалгата вместо новия албум на Evergrey или предстоящия ни фестивал в Каварна (примерно)... thumbdown.gif devil.gif Повдига ми се вече...mat.gif
SepulTeraHead
Миличкия Niilo... колко отчаяно плаче за внимание. sad.gif
Da_Pizza
Много ми е непирятно меко казано, че в практически секи форум виждам "металите са тъпи и смърдят" - "пък чалгарите са тъпи курви и педераси с една умрела мозъчна клетка".
Секи да си слуша каквото си иска, ма да не натрапва на другия вкуса си. Голяма работа, че слушаш чалга, много ме интересува, само не се разнасяй да ми пееш Две чаши вино без да съм близо до нещо в което да драйфам.
Виж това, че доста хора дето слушат чалга са "нискокултурни" си е показателно все пак. Чистите чалгари дето само това слушат са най-простите хора които човек може да срещне.
Аз имам приятели, дето слушат метъл принципно, ма като отидат на купон и чалгата си им повдига насторението и си ги кефи, това е вече друг въпрос, няя нищо лошо.
Обаче не понасям някой да се изцепи "аз съм метъл", да ходи в черно заради "гъзарията", пък в действителност да е слушал 4 песни на Линкин Парк и My Immortal на Еванесънс, сичко друго да му е Деси Слава, Азис, Гергана и прочие.
Тва че аз не харесвам чалга и не я броя за музика си е мое лично мнение, чуя ли чалга си плюя на кецовете/маратонките/кубинките.
InsArtTure
Аз пък вече няма да чета твои поустове без да има нещо, в което да повръщам. Голяма тъпотия беше.
Ro6ava GarGa
ok,Niilo е чалгар,аз съм щраус...аиде да го приключваме това 4е просто няма смисъл,а?
stage
Е сега вече се осра Инсарчър! brickwall.gif
Niilo
Lol, ебаси развитието.

Значи първо, не съм пуснал тази тема за да се оплаквам или каквото и да било там, просто дадох заглавие за дискусия. И се радвам, че се заформи такава.

@Blashyrkh wub.gif

@Demiurg, всъщност чалгата си е точно музика. Айде стига с тия смотани митове създадени от хора, които просто искат да са различни... за еднообразност можем да говорим във ВСЕКИ музикален жанр, дори и в рок и метъл музиката. И не мисля, че въпросните изрусени педерасти са идол на поколенията...

@StormWarrior, да, много зле за мен no.gif

@Faget, метъла е за наркомани, ходи в комуна.

@Svetyl, ей това е... музиката е изкуство, а не поле за война и повод да определиш някой като еди-какъв-си. И всяка музика рулз сама по себе си.

@melhaer, подкрепям bye.gif

@Mort пуберски глупости ли boxed.gif Всъщност точно периода, когато се имах за някакъв различен от останалите 'метъл' ми бяха пуберските моменти.

@Nickolleta, иди да си пиеш хапчетата, тъпия чалгаджия може да ти каже, че 90% от хората, които работят в Пайнер, са рокаджии и метъли... ако не вярваш, питай някои хора от музикалните среди, които имат връзки тук-там. Това не е ли пародия - най-нестойностната и проста музика е създадена от дъртите метъли?! Това какво ти говори? Че музиката е нещо адски разтегливо...

@Nikola Bathory, лапни ми Дани Филтския.

Утре ще довърша поста, сега трябва да изчезвам... тъпия чалгаджия е в студийна сесия с бандата си.
Ro6ava GarGa
Значи първо, не съм пуснал тази тема за да се оплаквам или каквото и да било там, просто дадох заглавие за дискусия. И се радвам, че се заформи такава.

Цитат
@Nickolleta, иди да си пиеш хапчетата, тъпия чалгаджия може да ти каже, че 90% от хората, които работят в Пайнер, са рокаджии и метъли... ако не вярваш, питай някои хора от музикалните среди, които имат връзки тук-там. Това не е ли пародия - най-нестойностната и проста музика е създадена от дъртите метъли?!

таааака,първо:една дискусия не започва с "аз ...мрън,мрън мрън...."
второ:ти вярваш ли си за това? 90% рокаджии? АХАХАХАХААХАХАХАХАХА...
НО дори за секунди4ка да приемеме 4е е така...то
Цитат
Това какво ти говори? Че музиката е нещо адски разтегливо...

?!!? не,не не....4е дъртите метъли искат и занят как да правят ПАРИ това нищо не говори за музиката,дарлинг....АРЕ СТИГА ТОЛКОВА ГЛУПОСТИ!!!
abductor
Направо ме учудвате по някой път... В състояние сте да надрънкате всякакви глупости, даже и в защита на чалгата (дайте нещо за повръщане), само и само хората да не решат, че сте ограничени МЕТЪЛИ. Изглежда някои от вас смятат, че да си "метъл" е нещо лошо, и че задължително трябва да слушаш всякви лайна за да си грууви и open-minded. Някои, както става ясно, стигат и по-далече в разкрепостеността си - ходят по чалга купони, хвърлят гюбеци или просто слушат чалга. На тези хора ще кажа - ми по-добре заебете всичко друго и преминете само на чалга, кво се напъвате, пък и ваште чалга-friends няма да ви приемат за наистина вътрешен човек, ако слушате някъв гаден МЕТАЛ, пък и АЗИС е къде-къде по-грууви, нали? Аз изглежда съм един от малкото тук (а според мен не трябва да е така), които не ходят на чалга купони, на чалга заведения, не слушат чалга и не движат в чалгаджийски компании. Всъщност, нямам НИТО ЕДИН приятел чалгаджия (не са метъли всички), и всъщност смятам, че всеки, който слуша чалга е най-малкото СЕЛЯНДУР, без изключения, и за съжаление това се отнася за поне 80% от българското население (с Нийло в тая бройка включително), защото битието опреденя съзнанието, а чалгата не е просто музика, тя е манталитет, начин на живот. Кво ми дреме, че чалга слушали и адвокати, доктори и всякви хай-лайв педерасти и учени натури - те пак си остават селяндури, па макар и облечени с по-други дрехи. И в заключение ще кажа - който е решил да си разширява музикалния кръгозор с чалга, по-добре да вземе да си разшири и аналния, щото да си чалгаджия е грууви, ама педал-чалгаджия си е къде-къде!
_sk8mastR_
Цитат(feather @ Mar 9 2006, 09:01 PM) *
Сори, ама е супер тъпотия да коментираме чалгата вместо новия албум на Evergrey или предстоящия ни фестивал в Каварна (примерно)... thumbdown.gif devil.gif Повдига ми се вече...mat.gif

Харабия - прав си!

Цитат
Има хора, на които държа-интелигентни, интересни и приятни, които просто харесват тази музика.

Е баси! Всеки го казва това и аз ще попитам - а какво, the hell, й харесват?! Откъдето и да го погледнеш, все си е отвратителна!!!

Trashy - това е истината, спор да няма! \m/

btw, метълите не са наркомани или аз поне не познавам такива mad.gif

Мрете в чалгата!
Lucretia
Цитат(abductor @ Mar 9 2006, 10:55 PM) *
Аз изглежда съм един от малкото тук (а според мен не трябва да е така), които не ходят на чалга купони, на чалга заведения, не слушат чалга и не движат в чалгаджийски компании. Всъщност, нямам НИТО ЕДИН приятел чалгаджия (не са метъли всички)

Не си единственият...ама явно наистина сме малко hmm.gif
scion_of_storm
Цитат
Аз изглежда съм един от малкото тук (а според мен не трябва да е така), които не ходят на чалга купони, на чалга заведения, не слушат чалга и не движат в чалгаджийски компании.

Е и аз не ходя например,просто тази музика не мога да я слушам дори за 2-3 минути.Просто изпитвам някаква непоносимост към нея. hmm.gif Чалга заведение...на такова и да ми дават пари няма да отида thumbdown.gif За какво да ходя да ми надува главата някаква/някакъв,който в голям процент от случаите едва ли ще пее добре.И напълно подкрепям Feather и изказването й.Защо въобще трябва да се занимаваме с чалгата.
melhaer
Цитат
ами това с рипането и при нас си го има простотиите са патент в средата в която се движа

по същата логика, всеки който не слуша тежка музика, може да каже, че да се наредят 5 човека в кръг и да си тръскат галвите или да правят пого е също толкова тъпо, колкото да се качиш на масата и да друсаш пърдюхата в ритъма на чалгата!

ограничението е да правиш същото нещо, като тези, които презираш, но с друзги изразни средства и да се мислиш за куул!

иначе определено аз нямам приятели чалгаджии, не слушам такава музика и не ходя по такива места!

от друга страна не си избирам и приятелите по това дали слушат метал или не - един от най-добрите ми приятели слуша джаз, друг е голям фен на Ю2, един се изпердаши почна да слуша само някви ди джейски дръм н бейсове и прочее...

и най-накрая, да, може да са прости повечето чалгаджии, но не забравяйте, че "блаженни са низшите духом, тяхно е царстовото небесно", щото ако бяхме всички изтънчени професори с разбирания за изкуство и прочее, кой щеше да ти направи една салата като отидеш на кръчма, или кой щеше да чисти улиците или да продава банички, да работи в мръсната канализация?...така че - да живеят чалгаджиите и циганите!
Lucretia
Цитат(melhaer @ Mar 10 2006, 10:31 AM) *
по същата логика, всеки който не слуша тежка музика, може да каже, че да се наредят 5 човека в кръг и да си тръскат галвите или да правят пого е също толкова тъпо, колкото да се качиш на масата и да друсаш пърдюхата в ритъма на чалгата!

Ами да, преди време едно момиче ме пита: "И вие какво правите, като се съберете, пускате си силно музика, напивате се и си друсате главите, нали?!"... suicide.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.